HondenPage baasje Cynthia

Wat schreven de vrienden van Cynthia op het forum

honden page profiel JustmeJustme schreef in Morning after prik
Zelf heb ik een duidelijk verschil tussen mens en dier. Een abortus bij een mens is toch echt iets anders dan een sterilisatie van een hond bij 4 weken dracht of een morning after prik na de dekking. Soms lijkt het wel of steeds meer mensen hun huisdier vermenselijken ( is dat een goed ned woord?) Ik bedoel dus menselijke eigenschappen toekennen aan hun dier, en dat lijkt me toch niet goed. Een teef weet echt niet dat ze na die prik geen pups zal krijgen. Abortus bij een mens is in mijn ogen echt niet anders dan bij een hond. Of je nou bij een mens een zwangerschap beeindigd na 4 weken, of dit bij een hond doet, blijft voor mij hetzelfde. Beide is moord. ( in mijn ogen dan he :'( ) Ben absoluut tegen abortus, of in dit geval de dracht van een hond na 4 weken beeindigen door sterrilisatie of wegspuiten. Abortus is abortus, of het nu een mens betreft of een hond. En heeft niets te maken met het vermenselijken van een hond.
honden page profiel JustmeJustme schreef in Kat met Hond na 4 jaar nog niet gelukt
hallo mensen, ik heb een groot probleem. wij hebben nu al bijna 4 jaar een niewe hond omdat onze andere hond is overleden ( onze kat was er toen al). en daardoor komt onze kat al 4 jaar niet meer in de kamer of keuken, eigelijk alleen nog in de gang en mijn slaapkamer. Zodra we de kat in de kamer laten zpringt de hond er op af(uit enthausiasme) maar de kat accepteert dat niet. vanaf het begin al niet. we probeerden ze elke keer weer bij elkaar te zetten maar op een gegeven moment was het zo erg dat de hond de kat in het hoekje had gedrukt en de hond allemaal bloed aan zijn oor had omdat de kat hem had gekrapt. hierdoor waren we zo gesschrokken dat we het niet meer durfden te proberen. maarjha het probleem is nu dus dat onze kat nu best zielig is want hij was hier als eerst maar krijgt nu al 4 jaar niet zoveel aandacht meer. weet iemand iets wat ik kan proberen om de hond en kat toch bij elkaar te laten? Help alsjeblieft In 1 zin : Zielig voor de kat dat het al 4 jaar zo gaat, en dan alleen nog maar in de gang en slaapkamer komt. :'(
honden page profiel JustmeJustme schreef in Hoeveel kleuren heeft jou hond??
Boomer : Goudkleurig, Wit op de onderborst. Beertje : Wit, Bruin en Zwart. Tijger : Wit en Bruin Fifty : Zwart.
honden page profiel JustmeJustme schreef in waarom kijken honden geen tv?
Als ik in de ochtend the bold and the beautiful kijk, dan ligt Beertje meestal mee te kijken. Nou ja, meekijken ]0 af en toe eens een blik op de tv werpen is het meer. Maar als die reclame voorbij komt van de Dentastick met die honden met een gebit in, dan kijkt ze wel erg aandachtig. De rest van de honden geven er niet om. O-)
honden page profiel JustmeJustme schreef in Hond zonder stamboom?
En ik moet eerlijk zeggen dat mijn honden zonder stamboom gezonder zijn etc etc etc, dan de honden hier met stamboom. Met dit stukje bedoel ik dus MIJN honden met of zonder stamboom he.
honden page profiel JustmeJustme schreef in Hond zonder stamboom?
Just me, jammer dat je blijkbaar mijn topicreactie niet gelezen hebt. Door jouw gedachtengang, kunnen nog steeds teven uitgemolken worden en daar zijn veel honden de dupe van. Een stamboom is er namelijk zoals ik in verschillen reacties probeerde uit te leggen, niet alleen voor de gezondheid. Nou heb ik jou reactie's wel gelezen, en snap ook wel wat je nu precies wilt uitleggen. Maar hoeveel topics zijn er nu al niet op HP over honden zonder stamboom ?? Heeeeel veeeeel. En feit is gewoon dat ieder voor zich uitmaakt of ze nou een hond nemen met stamboom, of een hond zonder stamboom. Echt niet alle honden komen van oeps nestjes of zo. En ik moet eerlijk zeggen dat mijn honden zonder stamboom gezonder zijn etc etc etc, dan de honden hier met stamboom. Maar zoals ik al schreef : het is ieder voor zich. Maar je leest hier gewoon vaak dat mensen die een hond zonder stamboom hebben worden afgestraft daarop.
honden page profiel JustmeJustme schreef in Hond zonder stamboom?
Ik heb 3 honden zonder stamboom, en ze zijn gezond. Heb er hier ook 1 lopen met stamboom, maar de vraag is : hoe komt hij aan een stamboom terwijl dat hij helemaal NIET gezond is geboren ]0 Nope, stambomen kunnen me aan mijn laars gelapt worden.
honden page profiel JustmeJustme schreef in Overal krabben likken en bijten.
Kan heel goed zijn dat er in je tuin een plant staat waar je pup niet tegen kan. Boomer heeft vaak als ik met haar in het bos ben geweest, dat ze aan haar poten gaat bijten, net zolang tot dat haar pootje helemaal rood ziet. Als ik NIET met haar het bos in ga, dan heeft ze nergens geen last van. Dus blijkbaar staat er iets in het bos waar ze niet tegen kan.
honden page profiel JustmeJustme schreef in hoe oud wordt jouw hond gemiddeld
Onze York is 16 geworden. De bouvier is 17 geworden. En nu heb ik 2 mopsen die volgens zeggen gemiddeld 15 worden, en drie kruisingen shi-tzu/malthezer. Schuin tegenover in mijn wijk hebben ze 2 van deze kruisingen waarvan de reu nu 15 is en het teefje 13.
honden page profiel JustmeJustme schreef in Als we Azul toch niet hadden
Super handig, zo'n geheugensteun :-D Deden die van mij dat ook maar haha. Maar het enigste waar die 3 voor gaan zitten, is voor de koekjeskast haha O-)
honden page profiel JustmeJustme schreef in Lettertype.
Firefox. Ik gebruik ook Firefox, maar bij mij is er ook niets veranderd hoor :-D
honden page profiel JustmeJustme schreef in geduld is op :-(
Waarom heb je een pup genomen als je toch NIET het geduld er voor hebt ? Zoals al meerdere keren is geschreven hier, wordt een pup NIET zindelijk geboren. Volgens mij is het een impulsieve actie van je, om weer een pup aan te schaven. Als je een pup neemt moet je het opvoeden, in plaats van schrijven dat je je geduld binnen een week al verliest. Je kunt niet eens zeggen dat je het schatje graag ziet. Dat is toch erg ?? :'( :'( :'( :'( :'(
honden page profiel JustmeJustme schreef in Ik zoek pup, klein, komt op schoot liggen, is wel actief. weet iemand welk ras?
Omdat het gewoon mensen zijn die een nestje hadden en geen fokkers zijn. en het toevallig op mijn pad kwam.. Er is alleen is dat nestje 1 kleintje tussen maakt dat uit als alle pups even groot zijn en 1tje klein is? Nee, het wil niets zeggen als er in een nest 1 pup zit die wat kleiner is dan de broertjes/zusjes. Beertje was ook de kleinste van het nest, echt mega klein, maar nu is het een grote dame geworden. En zij is ook een Boomer hond ( kruising Shi-tzu/Malthezer ) Succes met het kijken naar het hondje :-D
honden page profiel JustmeJustme schreef in Hoe kwamen jullie bij een hond?
Wij hebben bijna altijd al een hond gehad. Ben er min of meer mee opgegroeid, dus weet niet beter :-D
honden page profiel JustmeJustme schreef in kontje sleeen
sleetje rijden hoeft niet altijd als oorzaak anaalklieren of wormen te zijn. Zoals Loes en Kaya al schreef kan het ook gewoon jeuk zijn. Mijn oudste doet het ook, al haar leven lang, en ze heeft geen anaalklieren meer.
honden page profiel JustmeJustme schreef in Yaminskie ( foto's )
Alle foto,s zijn even leuk :-D maar nummer 9 en 11 vond ik super.
honden page profiel JustmeJustme schreef in It is true, all dogs do go to Heaven.
Wowwwww wat een mooie en bijzonder foto :-D Super mooi joh :-D
honden page profiel JustmeJustme schreef in 3de hondje goed idee?
Ik heb zelf ook 3 honden, en de 3e is zeker geen "rad" aan de wagen. Heb er geen enkel probleem mee gehad. Wat je zou kunnen doen, is wat hier al een paar keer genoemd is, en dat is de honden op neutraal terrein kennis laten maken om te zien hoe het gaat met je andere 2 honden. Volg gewoon je hart.
honden page profiel JustmeJustme schreef in Help mijn hondje overgeven spoed!
Snap eigenlijk niet zo goed waarom je hier vraagt om advies, terwijl je het zelf zo goed weet. En dan ook nog gaan wandelen met je hond een uur na het eten. Tja...................... :'( Ik zou direct al bij de DA hebben gezeten, ipv hier te posten.
honden page profiel JustmeJustme schreef in RIP Sylvana
Hey Nicky, Ik wil jullie heel veel sterkte toe wensen in deze moeilijke tijd. Een kindje verliezen is het ergste wat er is :'( Rust zacht lieve sylvana. Liefs en een dikke knuf
honden page profiel JustmeJustme schreef in Advies gevraagd
Ik snap jullie allemaal heel goed, en ben er zelf ook totaal niet blij mee hoor. En ik heb deze pup zelf niet uitgekozen die vent kwam ermee naar buiten. Het is ook de eerste keer dat ik een pup koop dus heb er geen verstand van en ik wist ook niet dat het een broodfokker was tot ik daaraankwam. En natuurlijk weet ik ook wel wat er met de pup gaat gebeuren als ik haar terug ben en geloof me ik ben er heel verdrietig om. De operatie kan ik niet betalen kon ik het wel betalen dan had ik haar laten opereren. Heb er 2 dagen om zitten huilen en geknuffeld met het beestje zelfs de kinderen zijn er verdrietig om. Je wist niet dat het een broodfokker was, totdat je daar aan kwam ?? Maar waarom heb je toen niet gelijk afgehaakt dan ?? Die man kwam met de pup aanlopen, je hebt niet eens zelf een pup mogen kiezen, gaat er dan geen lampje bij je branden dat dit totaal niet klopt ?? Je hebt de keus gehad om je om te draaien en weg te gaan, alvorens je de pup mee nam. Dat deed je niet, en je koos er voor de pup mee te nemen. Dus vind ik dat je nu ook verantwoordelijk bent voor de pup. Omruilen zou ik persoonlijk niet over mijn hart kunnen krijgen. Je kiest voor een hond, of je kiest er niet voor. In dit geval koos je voor de pup, en vind ik dat je er voor verantwoordelijk bent. Zie dit niet als een verwijt, want dat is het zeker niet. Ik vind het heel erg voor jullie dat de pup ziek is.
honden page profiel JustmeJustme schreef in Wat gebruiken jullie?
Boomer een halsband. Tijger heeft ook een halsband, en Beertje heeft een tuigje.
honden page profiel JustmeJustme schreef in Dag mooie lieve Sam 18-01-2009 / 26-08-2011
Ik lees ook net je topic pas, dus een beetje een late reactie van mij, maar ik wil je alsnog heel veel sterkte wensen met het verlies. liefs
honden page profiel JustmeJustme schreef in Vlooien..... Help
Frontline is inderdaad zeer slecht spul. Werkt totaal niet. Ik gebruik hier zelf Adventix. Zowel voor vlooien als voor teken. Advantage heb ik ook een tijd gebruikt en dat is ook echt zeer goed spul. Om de beestjes uit je huis te krijgen gewoon intensief stofzuigen, hondenkleedjes etc etc etc wassen in de wasmachine en eventueel een scheut azijn toevoegen. Schoonmaken met water en een deel azijn werkt. Vlooien hebben net als andere insecten een hekel aan de geur en het middel reinigt erg intensief. Niet teveel water gebruiken. Met water alleen kun je vlooien niet doden. Zodra er echter azijn of afwasmiddel in het water zit, zullen ze het niet overleven. Dit geldt ook voor de eitjes en larven, zij zullen niet uitkomen.
honden page profiel JustmeJustme schreef in Ivy krijgt ook een prcd PRA dna test
Dat wordt een spannende tijd. Ik duim zeker met je mee.
honden page profiel JustmeJustme schreef in Zowie is rustig ingeslapen
Heel veel sterkte de komende tijd met het verlies van Zowie.
honden page profiel JustmeJustme schreef in Trouwen met de honden
Gefeliciteerd met jullie huwelijk. Mooie foto's en wat super leuk die erehaag van Rottweilers. :-D
honden page profiel JustmeJustme schreef in Zondag komt ze!
Gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinst. En super goed van je dat je haar overgenomen hebt van je vriendin :-D
honden page profiel JustmeJustme schreef in Wat wordt verstaan onder broodfok?
De moederhond : Geboren worden om geld te verdienen voor een ander Opgesloten en geïsoleerd van de wereld In een koude, kille en liefdeloze omgeving Kleintjes op een wereld zetten die ze zelf amper te zien krijgt Totdat haar lichaam helemaal uitgeteerd is. Het is geen leven.. Het is de realiteit van de broodfok. :'(
honden page profiel JustmeJustme schreef in Wat wordt verstaan onder broodfok?
Een broodfokker fokt honden met maar één doel voor ogen: zoveel mogelijk geld verdienen in een zo kort mogelijke tijd. Dit gaat vaak ten koste van de fysieke en mentale gezondheid van de pups die hij verkoopt. Hoe hij dat geld verdient, is dus minder belangrijk.. het maakt hem niet uit hoeveel nesten een teef krijgt, of de pups gezond zijn, of de pups een goede socialisatie krijgen en bij wie de pups terechtkomen. Bovendien zal een broodfokker zijn pups ook niet opvoeden in een huiselijke omgeving. Vaak zitten de honden achteraan in een donkere schuur of whatever. Honden zijn sociale wezens. Als pups niet voldoende gesocialiseerd worden gedurende de eerste levensweken is de kans groot dat ze uitgroeien tot mentaal gestoorde honden, die overal schrik van hebben en zelfs agressief kunnen reageren als ze ergens van schrikken. Broodfok is het fokken voor geld, meer niet, zonder rekening te houden met het dier. Een broodfokker houdt niet van dieren, maar van geld. Het dier interesseert hem in het geheel niet. Hij interesseert zich niet in het moederdier, maar ook niet in de pups. De pups die geboren worden, krijgen ook geen verzorging. Als het om een dier gaat die ingeënt of ontwormd moet worden, dan een broodfokker dit vaak niet doen. Want alles wat geld kost, zal een broodfokker niet doen. Het enige waar een broodfokker interesse in heeft, is geld. Meer niet. De broodfokker heeft geen interesse in het dier, wel in je portemonnee. Hij wil geld zien, meer niet. Hoe het u verder vergaat met het dier, en hoe het het dier verder vergaat, boeit hem niet. Alles draait om geld, geld, geld. Mijn hondjes komen ook uit broodfok. Ik zou ze voor geen goud willen missen. Mijn 1 na oudste hond was totaal niet ontwormd, ingeent, etc etc. Heb dat allemaal zelf moeten laten doen. De middelste hond van mij, die was wel ingeent, ontwormt, gechipt, en na gekeken door een DA. Maar 9 van de 10 keer doet een broodfokker dat niet. De oudste hond van mij, is eveneens een kruising, maar die is herplaatst bij mij.
 

Vrienden van Cynthia

honden foto van Justme

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^