HondenPage baasje jantien

Wat schreven de vrienden van jantien op het forum

honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Afscheid van mijn lieve mooie Bamse..
Prachtige memoires in het filmpje.   Heel verdrietig om afscheid van je Bamse te moeten nemen en te moeten missen.   Veel sterkte.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in oeps nestje?
  Volg onderstaande check list om niet bij broodfokkerijen en handelaren in pups uit Oost Europa terecht te komen   https://www.licg.nl/honden/de-puppy-checklist/   en verifieer de lijst koop hier nooit een puppy http://www.koophiernooiteenpuppy.com/lijst-met-bekende-broodfokkers-2/  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Landseer overleden, denken jullie mee?
Heb je ook.al gekeken op www.hhin.nl ?
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Hoera, Duke 9 jaar!
Proficiat met de 9e verjaardag van Duke en nog vele gezonde jaren samen.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Neusriem
" Aan allen die dit lezen: ontzettend bedankt voor jullie ongevraagde mening. denk wat je wilt, vindt wat je vind!!! Dan doe ik dat ook! ieder zorgt voor zijn huisdier en voed zijn huisdier op zoals zij dat zelf willen! Dat ik zo naïef was om te denken hulp te krijgen via deze site, en alleen maar veroordeeld te worden, is mijn “fout” Ik wens jullie het beste en veel plezier met jullie 4voeter.     " Linda & Chuck Norris   Waarom open je een topic als je geen andere meningen wilt lezen?   Heb je de mening van je hond gevraagd, die op een hondonvriendelijke, zeer onaangename manier gedwongen wordt om niet te trekken?   Er zijn hondvriendelijke alternatieven genoemd, maar jij blijft klaarblijkelijk liever in de trant van CM omgaan met je hond nl. met fysieke correctie door een neusriem. Alleen het woord al; corrigeren op één van de meest gevoelige delen van een hondenlijf.   Ik hoop voor je hond dat je alsnog van mening verandert.      
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in haren in oren
  Mijn dierenarts zei; de oren niet plukken.   Daar houd ik mij niet aan. Casper heeft net zoveel haar aan de binnenkant van zijn oren als de buitenkant  en ook in zijn gehoorgang tieren de haren welig. Ik pluk de haren in de gehoorgang niet graag zelf; het doet Casper pijn. Mijn trimster plukt de oren. Tussen de trimbeurten ga ik 1 x naar de trimster om alleen de haren in de gehoorgang te laten plukken. Dat is service. Dat doe ik sinds de trimster dieper in de gehoorgang een klein klitje/vervilting vond, die zij met veel moeite er uit kon halen. Mijn trimster heeft begrip voor het feit dat ik dit liever niet zelf doe. Ze knipt aan de onderkant van de oorschelp de haren kort. Dat zie je toch niet. Casper heeft geen jeuk of pijn na het trimmen en oren plukken (hij is vanmiddag weer aan de beurt).   Ik druppel 1 x per week Virbac Epi-otic oorreiniger in de oren. Wrijf dan rond over de oren, waarna Casper zijn oren uitschudt. Zíjn oorschelp maak ik schoon met een vochtig wattenschijfje met wat olijfolie of Ear Care oorlotion van Oropharma/Versele-Laga. Je mag geen wattenstaafje gebruiken.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Willow aan het werk
" Onze club laat alleen werkhonden toe. We hebben op het moment Mechelse herders, Duitse herders, 7 Dobermann Pinchers en 1 rottweiler (en 1 Hollander, die van mij)   Máár op een andere club waar we wel eens samen mee trainen, zit een koning poedel die het ook echt al ver heeft geschopt, heeft afgelopen maand zijn IGP 1 examen gehaald  echt heel grappig om te zien.  " Pascale, Kahlúa&Willow   Wat leuk een Grote Poedel (jammer dat men die naam veranderd heeft) op deze manier te zien werken. Als Casper 2 maatjes groter zou zijn, denk ik dat hij het ook prachtig zou vinden om dit te beoefenen. Hij kan met zijn grote floss en een stuk jeans met een knoop erg fanatiek schudden en gromt er heftig bij.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Neusriem
  Dit valt onder fysieke correcties. Leer je hond op een hondvriendelijke manier om niet te trekken. Zie het boek van Turid Rugaas "help mijn hond trekt".   https://www.bol.com/nl/p/help-mijn-hond-trekt/9200000011325805/ Hondvriendelijke methode voor het ontspannen aan de lijn leren lopen.  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Willow aan het werk
Prachtig!
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Gereanimeerd pup groeit niet drinkt niet..
" Nou, die pups zullen een lekker karaktertje krijgen als ze op papa gaan lijken.    Heb je tijdens het fokken gelet op karakter? Dit is namelijk totaal geen gedrag wat een stafford, bully ed zou mogen laten zien..  " Pascale, Kahlúa&Willow   Treurig dat een eigen hond de baas heftig aanvalt, terwijl juist dit soort honden zeer baasgericht zijn. Messi & Bella: je zult wel hevig geschrokken zijn. Hopelijk helen de wonden goed. Kijk uit voor infectie. Heb je nog een geldige  tetanus vaccinatie?   Ik mag toch hopen dat bij dit soort honden op karakter wordt gefokt. Ook dat de pups worden verkocht aan mensen die verstand van hoog risico honden hebben en ervaring hebben hoe daarmee om te gaan en geen enkel risico nemen zodat andere  honden (en mensen) geen gevaar lopen.   https://www.doggo.nl/artikelen/honden-en-wij/hoog-risico-honden-hoog-risico-mensen/  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Pup 6 maanden bang om te wandelen.
Geduld is een schone zaak. Je hond is geen pup meer maar een jonge hond in de pubertijd.   Lees het artikel eens van de zeer ervaren gedragstherapeut en hondentrainer Monique Bladder over buitenlandse honden.   https://www.moniquebladder.nl/over-buitenlandse-honden/   Succes met het goed begeleiden van Nova naar een stabiele hond.    
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Kaylin en haar epilepsie deel 2 ( 2 maanden aanval vrij)
Wat een goed nieuws en mooie foto's van de hond in kwestie. Heerlijk dat juliie genoten hebben van de vakantie. Als ze zou weten dat ze hier gevolgd wordt en een eigen topic heeft, zou ze ook trots en blij zijn dat ze al 8 weken aanvalvrij is. Go for it.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Leven met een herplaatser // welkom Bodhi!
Gefeliciteerd met de komst van mooie  Bodhi; prachtig hoofd. Je durft hem zelfs al los te laten lopen Veel geluk en plezier met hem en een goede gezondheid. .
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Hersenwerk voor honden
  In dit topic vind je veel info over hersenwerk. Zie ook de links die topic starter geeft.   https://www.hondenpage.com/hondenforum/173984/hersenwerk-voor-honden?!-volop-idee%C3%ABn.php  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in De grote leegte van een klein hondje
  Hopelijk heeft het schrijven over jullie Coton de Tuléar Beau, je verdriet om zijn heengaan enigszins verlicht.   Ik heb even in je profiel gespiekt. Beau was een echt familiehondje en zal door allen die van hem hielden, gemist worden. Hopelijk kunnen jullie het verdriet delen.   Heel veel sterkte met het verlies en gemis van Beau.  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Ik word misschien Oma!
Zou leuk zijn, Jantien.   Hopelijk klikt het met het baasje en de hond.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in innerlijke klok?
Op Bonaire had ik een dingo-achtige hond, die als hij alleen was binnen en in de tuin niet te houden was. Beet zich door de shutters en screens heen om buiten te komen. Vervolgens werd er onderin het gaas van de omheinimg net zo lang gebeten tot hij kon ontglippen. Dat gebeurde maandag t/m vrijdag als ik werkte tot dat ik besloot om hem los buiten te laten als ik weg ging. De hond opsluiten in een kennel kon niet door de hoge temperatuur. Dit was in de jaren 70 toen het nog kon om je hond los buiten te laten..   Tussen de middag kwam ik voor één uur thuis, maar dan was mijn hond Bas nog met een van de buurhonden  aan het struinen in de wildernis/knoekoe met weinig vegetatie.   Om ca.  17.30 uur reed ik elke dag naar mijn huis aan een doodlopende weg aan zee. Mijn hond Bas zat aan het einde van de middag altijd bij het begin van deze weg te wachten en holde achter mijn auto aan om mij bij het uitstappen enthousiast te begroeten. Bas had dus duidelijk een ingebouwde klok tezamen met het feit dat hij honger had.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Pup 5 maanden ws HD en zwarte bulten op achterpoten
"   Dat moet helemaal niet, ik laat mijn RX'en gewoon door mijn reguliere DA nemen. " Dagmar   De dierenarts hoeft in NL geen specialist te zijn, maar dient wel wat het HD-onderzoek betreft een overeenkomst te hebben met de Raad van Beheer. Wat in de praktijk neerkomt op sowieso de meeste orthopedisch specialisten.   Foto's van heupen worden daarna door een door de Raad van Beheer aangesteld HD-panel beoordeeld.   Citaat HD-onderzoek bij de raad van beheer In principe mag elke praktiserende dierenarts röntgenfoto’s of HD-foto’s maken. Wel moet hij een overeenkomst met ons hebben. Wekelijks worden de onderzoeken door het HD/ED-panel beoordeeld.   Het HD/ED-panel bestaat uit drie deskundigen die de röntgenfoto’s beoordelen.   Einde citaat   Bronhttps://www.houdenvanhonden.nl/fokken-met-je-hond/fokken-en-gezondheidsonderzoeken/heupdysplasie/  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Pup 5 maanden ws HD en zwarte bulten op achterpoten
Wat naar voor je hond van pas 5 maanden en ook voor jou. Ik hoop dat je hond niet geopereerd hoeft te worden.   Het is inderdaad niet voor niets dat stamboom fokhonden voor HD,, ED en PL door een veterinair orthopeed getest moeten worden.   Hopelijk gaan voor jou de 14 dagen snel om zodat je weet waar je aan toe bent.   Sterkte.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Udhai & O'die: Agility topic UPDATE
Wat een mooi resultaat. Gefeliciteerd met de 1e plaats bij het running parcours.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Help! Buur legt met opzet ratten vergif buiten
Alle betrokken buren vragen om haar ook te filmen als zij zien dat die heks weer bezig is. Maak ook duidelijke foto's van de plaatsen waar rattengif ligt en vermeld bij de foto de vindplaats. Een verzameling van filmpjes en foto's aan de wijkagent laten zien en aangifte tegen haar doen.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Evi’s dagboek! - 6 maanden oud - op bezoek bij Evi’s kopie! (p9)
Wat een leuke collage van elke levensmaand.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Van het 1 in het ander....
" We praten proberen het ook op een vast tijdstip te geven....   Rimadyl is in sammy haar geval niet geschikt ivm pancreas problemen....   Over afbouwen heb ik idd wat gelezen in de bijsluiter.... " RJ   Als je ziet dat Sammy een aanvullende pijnstiller nodig heeft, overleg met je dierenarts. Er zijn nl. meer ontstekingsremmende pijnstillers/NSAID's met een andere stof dan carprofen (= Rimadyl), die misschien wel geschikt zijn voor haar.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Cystes in buik
Wat een veelbelovend bericht over Ziva en ze niet meer voor controle bij de dierenarts hoeft te komen. Fijn dat het zo goed met haar gaat. Geniet van elkaar!  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Miracle Mara
Echt een wonder een hond van 19 jaar.   Net op tijd; gefeliciteerd met jullie verjaardag.   Hopelijk kunnen jullie nog lange tijd knuffelen: immers de oudste hond in NL is 23 jaar Jack Russell Kismo uit Nijmegen.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Van het 1 in het ander....
  Heel sneu al die problemen met Sammie. Hoe oud is Sammie?   De neurologische pijnen door druk op het ruggenmerg zijn zo heftig dat de neurotransmitter Gabapentine nodig is. Zorg dat je dit zo secuur mogelijk om de 8 uur geeft. Dat is de manier om de spiegel constant te houden. Mijn vorige hondje werd heel duf door de Gaba. Als je in de toekomst stopt met Gaba; is het noodzakelijk om af te bouwen. Mocht het nodig zijn dan kan naast de Gabapentine een pijnstiller NSAID gegeven worden.   Ik hoop dat er betere tijden komen voor Sammie en jou.   Beterschap voor Sammie.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Amputatie poot
Geen ervaring, maar wens je veel succes en sterkte; ook voor de komende periode.  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Duke blaaskanker
  Zo fijn dat zelfs de eerste behandeling al goed aanslaat. Dat geeft weer hoop en moed. Hopelijk na alle volgende sessies steeds minder tumor.   Jammer dat de dosis van de hormoonmedicatie niet juist was. Goed dat je het controleerde. De oncoloog zal deze fout ook betreuren.   Je zult met deze uitslag je weer beter voelen en beter slapen.  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Wienske Update
" Zo je bent wel snel in je oordeel, jammer dat er dan niet eerst gevraagd wordt wat hij heeft... Ik weet heel goed wanneer het tijd is om afscheid te nemen  en zou ze geen dag laten lijden in het belang van mijzelf!  Misschien handig om dit even te lezen, dit heeft Djangie. https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwiaq8qC3NnrAhUxsaQKHTRpDd0QFjAAegQIARAB&url=https%3A%2F%2Fkortenoord.com%2Fhonden%2Fziektes_aandoeningen%2Fdegeneratieve_myelopathie&usg=AOvVaw1KWFwQpJ3kSr5xMS3kWEpa " *** Wienske & Djangie ***   Ik oordeel niet maar baseer mijn schrijven op ervaring. Bij verschijnselen die jij noemde, hebben honden meestal pijn. Je noemde inderdaad DM niet . Ik weet wat deze slopende ziekte met honden doet en ook met de eigenaren van deze zieke honden. Ook dat honden hierdoor veel ongemak en stress hebben, omdat ze totaal niet begrijpen dat hun lijf niet meer goed functioneert. Dit is helaas progressief en gaat van kwaad tot erger; zo ook het minder worden van de levenskwaliteit.   Forumlid Jenneke88 schrijft over haar ervaring met haar hond met DM in het HP topic 2 okt. 2012 19.02 en 19.41 uur. Deze hond was destijds 4 jaar jonger dan Djangie nu.  https://www.hondenpage.com/hondenforum/126699/dodelijke-spierziekte---ervaring?.php   Ik wens je nogmaals sterkte en wijsheid.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Wienske Update
Fijn dat het met Wienske naar omstandigheden goed gaat. Hopelijk kunnen jullie nog langere tijd van elkaar genieten.   Vraag je bij Djangie af of dit nog wel Djangiewaardig is; slepen met de achterhand, niet meer kunnen zitten en daarom lopend poepen?Honden zijn bikkels en tonen pijn pas in een zeer late fase en dan is het ernstig. Honden gaan ondanks pijn door tot ze er bij neervallen.   Zoals je Djangie's grote achteruitgang beschrijft, heeft hij te lijden. Neem de moeilijke beslissing op tijd om een verdere lijdensweg te voorkomen. Houden van is ook op tijd kunnen loslaten. Ik stel in de eindfase van mijn honden mijzelf altijd de vraag, laat ik mijn lieve honden doorleven in misère, omdat ik geen afscheid van ze kan nemen?   Het is heel zwaar voor je om je hond in de eindfase te begeleiden.   Veel sterkte en wijsheid.  
 

Vrienden van jantien

honden foto van jeannettehonden foto van profiel verwijderthonden foto van Biancahonden foto van Estherhonden foto van carlahonden foto van Verahonden foto van Chelsey & Miohonden foto van Paco, Terra+, Zara, Saltarin, Sam,Muis,Vera, Dinky en Papadopoulos    honden foto van samantahonden foto van Natalie & Mo honden foto van snowy en rockyhonden foto van Carolienhonden foto van Livia&Sunnyhonden foto van jari demihonden foto van Emmy & Zivahonden foto van silke & woody honden foto van Floris & Sennahonden foto van evelien & stormhonden foto van Bertine, Junto, Romyhonden foto van Loesjehonden foto van henniehonden foto van Lauren, Joekie & Flynnhonden foto van Dog doggy doghonden foto van Carla en diertjeshonden foto van Bianca  honden foto van nadine

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^