HondenPage baasje Marlinda

Wat schreven de vrienden van Marlinda op het forum

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in Hoe zeer kleine teken verwijderen zonder Sasja te epileren??
Ik heb inderdaad ook zo'n haakje voor hele kleine teekjes. Een pipet geven zorgt er niet voor dat teken niet bijten! Alleen als ze bijten en het gif binnen krijgen (wat dus ook op/in je hond zit!) dan pas gaat een teek dood. Ondertussen kan hij je hond al wel besmetten, plus het feit dat je hond door een pipet ook gif binnen krijgt.
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in Mijn hond heeft een dode mol opgegeten!
Hier ook een dooie mollen eter (en andere dooie dieren). Nooit iets aan over gehouden ;)
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in Mengen brokken en vlees
Het heeft inderdaad met de manier van verteren te maken. Krokante brokken zwellen op en blijven drijven in het maagzuur, geperste brokken vallen uiteen en zinken. Vlees zinkt ook. Maar het verteringsproces van vlees is gewoon anders dan dat van brok. Bestaat uit een andere samenstelling, granen (bij een goede brok bijna geen granen), het is bewerkt en niet rauw vlees. Sommige honden hebben er niet zoveel last van als je geperste brok en vlees samen voert, terwijl andere er van gaan overgeven en aan de spetterpoep gaan.
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in Luukie nu met foto's! Wie geeft hem een warm mandje?? (met toestemming)
Hoe is hij verder met andere honden? En is er bekend hoe hij met katten omgaat?
honden page profiel Leffe SaarlooswolfhondLeffe Saarlooswolfhond schreef in Wat voor herder hebben jullie?
een witte heder en twee saarlooswolfhonden dus ook wel wat heder en een mix husky X TSW
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in Mijn vriend wil later een mechelaar..
Lootah zijn beste vriendje is een mechelaar. Bij mijn ex thuis hadden ze alleen maar mechelaar mannen. Hele leuke sociale honden. De laatste is uit een werklijn en wel een stuk pittiger maar niet vervelend maar je moet hem wel echt bezig houden. Maar met een normale opvoeding zijn het hele leuke honden :-) https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/456889_367393969983903_1088295659_o.jpg https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/856364_489996287723670_975458155_o.jpg
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in verliefd op een ras, zonder het ooit gezien te hebben?
Yep, ik was verliefd op de aussie jaren voordat ik er 1 zag O-) Enne... dat is nog steeds zo haha d(^_^)b
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in Mijn lieve pup heeft entropion aan beide ogen.
Ik heb in een praktijk gewerkt die veel van dit soort operaties doet. En meestal opereren ze toch wel zo snel mogelijk om beschadiging van jet hoornvlies verder te voorkomen. Er zitten door entropion namelijk ook haartjes aan de binnen zijde van het ooglid. En deze maken kleine beschadigingen. En in het begin zijn die minimaal maar dat worden er steeds meer. Druppels kunnen oogirritatie wel verhelpen maar niet de haartjes aan de binnenzijde ;-)
honden page profiel Leffe SaarlooswolfhondLeffe Saarlooswolfhond schreef in Wie woont er in (de buurt van) westzaan?
Hoi wij houden wel van lompen honden en ze hebben een paar friendjes zo als jou hond dus dat komt wel goed Castricum is goed zeg maar waneer alleen zondag niet dan is mijn dochter jarig laat maar wat horen Groetjes Walter
honden page profiel Leffe SaarlooswolfhondLeffe Saarlooswolfhond schreef in Wie woont er in (de buurt van) westzaan?
Hoi oostzaan is niet zo ver. ik heb twee saarlooswolfhonden en een witte heder gaat over het algemeen goed met anderen honden laat maar horen als je een keer wild lopen groetjes walter
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in eigen bloedplaatjes afbreken
Wat is precies de diagnose van de dierenarts? Er zijn verschillende aandoeningen die dit kunnen veroorzaken namelijk (leukemie, auto imuun w.d.) en afhankelijk daarvan is er pas iets te zeggen over een prognose... Veel sterkte!
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in k9 tuig maat 0 labels?
Ik bestel ze altijd op de officiele site. Die hebben er mega veel. http://www.julius-k9.com/ http://www.juliusk9benelux.nl
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in Geen teek maar wat dan?
Wratjes kunnen ook wel een soort losse frutseltjes zijn die maar op een klein stukje aangehecht zitten en er verder maar wat "bijhangen".
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in Goede orthopeed
Prof hazewinkel van de faculteit in utrecht en werkt ook bij Dijkshoorn in Zeist. Ik heb zelf geen ervaring met bekkenkanteling, maar laat je wel goed informeren want er zijn meedere soorten operaties mogelijk. Ik heb meerdere keren gezien waarbij zo'n ingrijpende operatie eigenlijk niet nodig was geweest maar er ook andere oplossingen waren. Dus laat je goed informeren d(^_^)b
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in toch gestopt met schapendrijven, wat hadden jullie gedaan?
Ik zou ook weggaan en haar lekker in de poep laten zakken d(^_^)b Gewoon lekker met je hondje bezig zijn en op zoek gaan naar iemand waar het wel op een leuke manier gebeurt ;-)
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in DJ (sheltie) in levensgevaar.
Heel veel sterkte voor DJ en zijn baasjes. Ik hoop dat hij er weer bovenop komt!
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in Vraag latere leeftijd verzekeren
Alles wat hij nu al mankeert sluiten ze uit van de verzekering. Je moet namelijk een gezondheidsverklaring hebben. En aandoeningen die al aanwezig zijn worden uitgesloten.
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in Milt verwijderd
Wij hadden een kat zonder milt. Hadden ze geraakt tijdens het steriliseren. Ze heeft prima kunnen verder kunnen leven zonder :-)
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in uitslag dierenarts vertalen?
Ik sluit me aan bij Wendy. Maar zonder achtergrond info over de klachten van de hond is het lastig iets te zeggen hierover.
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in Grrrrr weer 2 nieuwe honden van de trimsalon, maar wat een gedoe nu!!
Ik denk ook een combinatie van stress/overprikkeling en de vreemde geurtjes. Hier was dat ook zo als de jack russel terug kwam van de trimmer. Zeer uitgebreid onderzoeken aan elkaar en ze reageerden ook anders dan anders.
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in Emigreren
Ze moeten wel volledig gevaccineerd, maar geen quarantaine (als je netjes alle entingen en gezondheidsckecks laat doen). Let wel op, in veel staten is er een limiet aan het aantal huisderen dat je mag hebben. Ze mag je in sommige staten niet meer dan 5, en in andere max 2 honden en max 2 katten e.d. In Amerika komen bepaalde ziektes voor die hier niet voorkomen, rabies, hartwormen en veel teken ziektes. Wij hebben zelf in amerika gewoond met onze bouvier en die is meerdere keren een weer geweest naar Nederland met het vliegtuig.
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in Witte vlek in het oog
http://cal.vet.upenn.edu/projects/ophthalmology/ophthalmo_files/Corneal_Opacities/All/images/Corneal_scar_canine.jpg Even een foto van wat ik bedoel :-) vaak zie je het als je het aankleurt met fluoriscerende vloeistof heel goed.
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in Witte vlek in het oog
Vaak zie je zoiets na letsel aan het oog (takje oid erin gehad). Als je het op dat moment zelf ontdekt kun je vaak met zalfjes en evt het ooglid dichthechten (tijdelijk) zorgen dat het aardig goed geneest. Gebeurt dat niet dan ontstaat er litteken weefsel en een witte waas. Niet iets levendsbedreigends en ze kunnen er prima mee leven.
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in Met de bus
Lootah is ook regelmatig met de bus en de trein geweest. Officieel moet je wel betalen in de bus (65+ tarief) maar ik heb nog nooit hoeven betalen. Aardig chauffeurs :-) En als je het op het station bent, treinen e.d. Kunnen ze soms wat eng vinden, groot raar ding. Mee in de lift e.d. :-)
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in mdr1 testen
Ik heb t via de dierenarts laten doen bij VML in duitsland. Was incl consult en bloedafname 80 eurie kwijt. Overigens zeggen ze wel dat honden via hun ouders vrij kunnen zijn, maar een poos terug las ik ergens iets over een hond waarvan beide ouders vrij waren en die hond zelf wel drager...
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in Gepofte kippenpoot
Zulke hebben wij ook. Of ze echt gepoft zijn... Geen idee hier heten ze gewoon gedroogd. Maar ze vinden ze erg lekker. Die antlers zij indd vrij prijzig maar doen ze heel lang mee ;-)
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in wond aan voet
Hechten kan dan indd niet meer opnieuw, tenzij je nieuwe wondranden gaat maken (oude stukken huid wegsnijden). En een beetje pijn is soms wel goed. Als ze geen pijn voelen gaan ze er ook snel teveel mee doen. Dus voor het gebezingsproces is pijn heel nuttig. Verder zou ik er echt voor zorgen dat ze er niet aan kan zitten. Dan toch maar een kap of mooncollar om. Elke keer verband is minder goed voor de wondgenezing dan het open te laten aan de lucht. Je kunt ook vetramil of dermiel halen bij de dierenarts en dit eroo sprayen/smeren. Dit bevordert de wondgenezing en werkt ook kalmerend/jeuk stillend.
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in Sporten met mijn Golden Retriever (lang!)
Ja leren netjes naast de fiets lopen zonder afgeleid te taken e.d. Kun je wel oefenen. Gewoon de kleine lichamelijk niet inspannende dingen ;-) En voor rontgenen... Het is indd gewoon fijn om te weten of alles oke is. Je mort wel een dierenarts vinden die goed is in heup en elleboog foto's maken. Ik denk dat je in totaal zo rond de 175 kwijt bent. Ik was voor officiele foto's veel meer kwijt, maar dan heb je de kosten voor de raad van beheer erbij. En dat is niet nodig als het puur voor jezelf is :-)
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in Sporten met mijn Golden Retriever (lang!)
Het is wel aardig wat. Een honnd heeft per dag 18 uur rust nodig. Ook moet je opletten dat ze door al die activiteiten niet overprikkeld raakt. En je hond is pas ruim een half jaar oud... Fietsen, behendigheid e.d. mag pas vanaf 1jr oud. En gezien je ras en gevoeligheid op ellebogen heupen zou ik wachten tot 18 maanden en dan eerst laten rontgenen om te kijken of de heupen en ellebogen wel in orde zijn. Recreatief speuren kun je al wel mee beginnen d(^_^)b
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef in Hoe wandelen jullie met je hond?
Lootah mag van mij lopen waar hij wil zolang hij maar niet trekt, want trekken is stilstaan. Verder mag hij rustig snuffelen. Alleen soms komt het niet zo handig uit (weinig tijd) en dan mag hij alleen op t veld uitgebreid zn ding doen en is het verder even hup, doorlopen. Een hond trekt om sneller ergens te komen (oeh daar ruik ik wat lekkees) en honden (zelfs een chihuahua) lopen sneller dan een mens. En voor ons is het ook heel irritant om in een tempo te lopen langzamer dan prettig voor je is. Een hond aan de lijn voelt zich net zo ;-) vaak als je wat vlotter loopt heb je ook meer aandacht van je hond. En verder consequent zijn in hoe je reageert op het trekken :-) hieronder een methode om mee te werken... https://fbcdn-photos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/553856_10150659398349952_34672953_n.jpg
 

Vrienden van Marlinda

honden foto van Leffe Saarlooswolfhondhonden foto van Amber & Lootah

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^