HondenPage baasje mariska

Wat schreven de vrienden van mariska op het forum

honden page profiel AmberAmber schreef in Opleiding tot Kynologisch instructeur
" Ga voor je gevoel! Je krijgt het niet voor niks..  " Barbara Dankjewel! Ik heb m'n besluit eigenlijk al wel genomen 
honden page profiel AmberAmber schreef in Opleiding tot Kynologisch instructeur
" Ik denk dat KNGF graag Martin Gaus mensen heeft, maar weet dat niet zeker hahaha. Mijn doel met de opleiding was om les te gaan geven bij een hondenschool in mijn buurt. De eigenaresse van de hondenschool heeft zelf Annorlunda afgerond, en zij heeft mij meer geleerd dan Dogvision.. Ik ben uiteindelijk niet doorgegaan naar Annorlunda, ivm privé-omstandigheden. Ben ook gestopt met lesgeven en inmiddels heb ik die ambitie ook niet meer. " Tamara & the A-Team Elders op dit forum las ik inderdaad dat KNGF graag mensen wilde van Dogvision of anders Martin Gaus, maar dat topic dateert van toen Annorlunda nog niet bestond. Ik heb ze op de man af gevraagd waar hen voorkeur naar uitging en kreeg daar niet echt een duidelijk antwoord op, behalve dat ze (veel) ervaring met het lesgeven aan hondenbezitters en het trainen van een grote diversiteit aan honden dus heel belangrijk vinden. Waarom denk je dat Martin Gaus de voorkeur heeft? Ik begin nu wel weer te twijfelen haha.Wat jammer dat je Annorlunda niet meer verder op hebt kunnen pakken!Intuïtief heb ik een heel goed gevoel bij Annorlunda en ik neig ernaar om me in te schrijven voor de groep die in januari start. Alles wat ze schrijven nu op fb n.a.v. hun congres bijvoorbeeld spreekt me echt enorm aan! Wat ik hier lees over Dogvision en over KNGF brengt me wel weer een beetje aan het twijfelen, maar uiteindelijk kom je met alledrie wel waar je wezen wilt en maakt het misschien voor toekomstige werkgevers niet zo heel veel uit.
honden page profiel AmberAmber schreef in Opleiding tot Kynologisch instructeur
" Ziehier de link (het staat onder workshops bij Dogvision)  https://www.dogvision.nl/modulen/workshop-trainingsvaardigheden Jaaaa... mijn boek is er bijna! Ben er zelf heel blij mee en trots op. Er staan vooral veel dingen in die wij fout gedaan hebben hahaha maar ik wilde juist geen perfect boek maken.  Veel plezier met alles. Honden zijn zo leuk!   " Barbara Echt heel tof! Ik heb een literatuurstudie gedaan (officieel nog steeds bezig) en een eigen boek uitgeven over dieren lijkt me waanzinnig! Dankjewel! Ik kijk heel erg uit naar de opleiding en om me alleen nog maar met honden bezig te houden 
honden page profiel AmberAmber schreef in Opleiding tot Kynologisch instructeur
" Hoi Amber, Ik denk dat ik niet gemotiveerd genoeg ben om telkens maar weer mensen te vertellen hoe ze hun hond iets moeten laten doen (heel kort door de bocht gezegd). Ik vind honden geweldig en vind het concept de mens achter de hond ook heel interessant maar Kynologisch instructeur daar heb ik denk het geduld niet voor.  Ik ben de opleiding gaan volgen omdat ik juist theorie zocht naast de praktijk die ik met mijn witte herders meemaakte. Ik zocht de onderbouwing waarom ze dingen deden, op het trainingsveld kreeg ik heel weinig achtergrond info. En ik kreeg ook echt hele verkeerde adviezen van mensen om mij heen. Ik voelde dat dat niet klopte maar wilde dat graag ook echt kunnen staven.  Ook ben ik illustrator en ben ik gevraagd voor een 2 tal boeken over honden: een over witte herders (dat boek heb ik ook zelf geschreven) en een boek voor kinderen met een hondenfobie.  Tijdens de modules die ik deed waren er best wat mensen die geen hond hadden, dat lijkt mij echt heel lastig. Voor mij vielen er dingen gelijk op zijn plek, de theorie en de praktijk kwamen mooi samen. Dus mocht je iemand in je omgeving hebben die een oppas/uitlaatservice zoekt, of een stage plek ergens dan zou ik dat wel aanraden.  De nieuwe module 1c bij dogvision heeft als mogelijkheid dat je zonder hond komt en dan alleen als kijker. Op zich leek mij dat ook nog wel een optie, ook omdat je zonder hond niet zo afgeleid bent en je heel goed andere honden (en hun baasjes!) kan observeren en analyseren. Maar dan kan je ook proberen om vaak bij een hondenschool te gaan kijken.  Succes!  groet Barbara " Barbara Ah oke, dat snap ik. Bedankt voor je duidelijke antwoord. Ik ben benieuwd hoe het vak als instructeur mij uiteindelijk gaat bevallen! Wat onwijs leuk dat je een boek over witte herders hebt geschreven! Module 1c kan ik op de website van Dogvision zo snel niet vinden, misschien kijk ik eroverheen. Ik heb een aantal (vaste) oppashondjes, dat scheelt misschien inderdaad iets. Het is inderdaad sowieso een goed idee om regelmatig bij een hondenschool te gaan kijken, bedankt voor de tip!
honden page profiel AmberAmber schreef in Opleiding tot Kynologisch instructeur
" Ik ben nooit tot 1c gekomen , maar goed dat dat nu bestaat uit praktijk.Dat was niet toen ik me daar inschreef, dus heb ook alleen mijn ervaring kunnen delen. Hier ook snel tot het besluit gekomen dat instructeur niet bij mijn doelen past. " Tamara & the A-Team Mag ik vragen wat uiteindelijk je doel met de opleiding is (geweest)? Ik zie dat bij Annorlunda, net als bij Martin Gaus, de nadruk ligt op didactische vaardigheden en praktijk en dat vind ik wel heel fijn; ik heb het KNGF gemaild met de vraag naar welke opleiding hun voorkeur uitgaat en wat ze vooral belangrijk vinden is dat je veel ervaring hebt opgedaan met het trainen van verschillende rassen en over didactische vaardigheden beschikt. Naar mijn idee sluiten Martin Gaus en Annorlunda het beste aan op hun functieomschrijving.
honden page profiel AmberAmber schreef in Opleiding tot Kynologisch instructeur
" Voor mij was 1c de kers op de taart omdat het niet alleen je hond maar ook jezelf onder de loep neemt. Het heeft mij toen ook doen besluiten dat ik geen kynologisch instructeur wil worden en daar was ik anders waarschijnlijk pas achter gekomen als ik module 2 was begonnen.  Het advies van Annorlunda geeft om in een vroeg stadium stage te lopen of ergens te gaan kijken vind ik een heel goed advies. Dat maakt dat de stof die je in theorie leert eerder op zijn plek valt. Want ik kan me zo voorstellen dat als je geen hond hebt als je aan deze studie begint je het lastig krijgt.    " Barbara Mag ik vragen waarom je toen besloten hebt om geen kynologisch instructeur te worden? Lang geleden heb ik bij Martin Gaus, toen hun onderwijssysteem er nog anders uitzag, een module over communicatie gevolgd en dat deed me destijds ook twijfelen of ik wel geschikt was als instructeur. Inmiddels kijk ik daar wel ietsje anders tegenaan en wil ik beroepsmatig met honden aan de slag en vormt de communicatie met mensen daar hoe dan ook altijd een (groot) onderdeel van. Uiteindelijk ligt mijn hart (ook) bij de GT Op dit moment heb ik geen hond en dat is inderdaad wel een dingetje. Ik zag dat ze bij Dogvision op de website ook heel duidelijk waren over dat het praktijkgedeelte niet te volgen was als je weinig ervaring hebt met het trainen van (eigen) honden. Hoe dat bij Annorlunda zit weet ik niet en ben ik wel benieuwd naar. De wens voor een hond is heel groot, maar ik had juist besloten nog een paar jaar te wachten tot ik zeker weet waar ik ga werken, hoeveel uren ik ga maken, etc.
honden page profiel AmberAmber schreef in Opleiding tot Kynologisch instructeur
" Ik heb de opleiding bij DogVision gevolgd, en ben daar afgehaakt door de redenen die jij noemt over Martin Gaus. Te weinig diepgang, te veel ''oude stempel'' dingen.   Annorlunda vind ik erg fijn, bij hen leer je erg waarom honden dingen doen, en waarom jij de dingen aanleert zoals je ze aanleert. Ik heb er erg veel aan gehad, en vond het praktijkdeel ook nuttig. Iets wat DogVision ook niet aanbiedt. " Tamara & the A-Team Bedankt voor je reactie! Jij bent dus overgestapt van Dogvision naar Annorlunda, interessant! Zag je veel verschil in bijvoorbeeld trainingsmethoden, (opleiding)niveau en professionaliteit? Kijk, dat is waar ik naar op zoek ben! Ik wil geen trucje aanleren en daar dan - net als de andere studenten - heel goed in worden, nee, ik wil weten wat erachter zit. En op welke theorie ze hun inzichten baseren. Misschien dat het bij Martin Gaus meer verdiepend wordt vanaf module 2, dat weet ik dus niet. Tot nu toe ben ik niet ontevreden over Martin Gaus hoor, maar ik heb me eigenlijk nog niet eerder in de verschillende opleiders verdiept en het is een dure opleiding, dus ik wil de beste keuze maken 
honden page profiel AmberAmber schreef in Opleiding tot Kynologisch instructeur
" Hi Amber,  Ik heb 2 modules gedaan bij Dogvision. Module 1a en 1b. 1a is toegepaste ethologie en 1 b is leren bij de hond. Daarna heb ik 1 c gedaan, dat is niet echt een module maar meer een voorbereiding op 2: kynologisch instructeur. Ik vond alle modules heel erg leuk en interessant. Van tijd tot tijd ook best pittig (het is hbo niveau). Ik heb geen vergelijkingsmateriaal dus ik weet niet of ze achterlopen maar die indruk had ik niet. De lessen zijn heel erg gevarieerd en worden door verschillende docenten gegeven. Ik heb me (nog) niet ingeschreven voor 2 omdat mijn ambitie niet ligt bij het vak kynologisch instructeur.  Mocht je meer willen weten kan je me altijd een berichtje sturen.  " Barbara Bedankt voor je antwoord! Over het opleidingsniveau maak ik mij niet zo'n zorgen. Ik denk dat ik juist wel zoek ben naar iets meer niveau dan wat ik tot nu toe bij Martin Gaus heb gehad.
honden page profiel AmberAmber schreef in Opleiding tot Kynologisch instructeur
" Leuk dat je aan het rondkijken bent voor meer opleidingen tot kynologisch instructeur. Ik ben zelf een tijdje geleden begonnen en weer gestopt bij de 'opleiding' voor ki bij Aeres (die uiteindelijk door Gerda van Quiebus verzorgd werd). Ik heb begrepen dat ze nu hun wegen scheiden, maar dat was in ieder geval drie keer niks.   Ik ben dus ook verder gaan kijken en heb mij toen ingeschreven bij Annorlunda. Die wordt overigens gewoon erkend door de raad van beheer (bron bij houdenvanhonden). Ik ben nog niet begonnen, maar tot nu toe voelt het heel goed. Ik heb een uitgebreide informatiegids ontvangen met o.a. een verplichte literatuurlijst met schrijvers zoals P. M. Reid, Bradshaw en (eerlijk is eerlijk) boeken van instructeurs verbonden aan de opleiding. Maargoed, dat zijn dan wel instructeurs zoals Monique Bladder, Sam Turner en Erika Bokelmann, dus wat dat betreft valt er niets te klagen . Ik was ook erg onder de indruk van de achtergrond van het grote team vakdocenten.  In module 1 krijg je al de opdracht om bij 3 verschillende hondenscholen snuffelstage te lopen en ze raden daarbij ook aan om eens te kijken bij hondenscholen waar je zelf niet zou gaan trainen. Daar leer je immers ook heel veel van. Ik heb er persoonlijk erg veel zin in   " Wendy Bedankt voor je reactie!Ik vond het er ook heeel goed uit zien en de verplichte literatuurlijst en praktijkervaring die je op moet doen klinken veelbelovend!  Ik had elders op dit forum vernomen dat het KNGF een voorkeur heeft voor Dogvision of Martin Gaus, maar dat is ook al even geleden en misschien is dat inmiddels veranderd. Ik heb er wel over na zitten denken om ze te mailen en het na te vragen. Veel plezier met je opleiding! Ik ben benieuwd hoe het uiteindelijk bevalt!
honden page profiel AmberAmber schreef in Opleiding tot Kynologisch instructeur
" Ik heb geen ervaring met deze opleidingen maar even een ander idee wat in mij op kwam. Je wilt meer diepgang dan je nu krijgt maar doet nu wel de opleiding waarvan je het idee hebt dat het volgens de nieuwste inzichten is? Dan zou je ook de docenten kunnen vragen hoe je meer de diepte in kan en meer kan leren over het waarom. Ze zullen vast adviezen hebben welke boeken en/ of aanvullende scholingen je kan lezen/ volgen om zo toch de gewenste diepgang te krijgen. Dus als aanvulling naast de huidige opleiding.  "   Femke Bedankt voor je antwoord!Ik heb geen idee of de opleiding bij Martin Gaus vernieuwd en volgens de nieuwste inzichten is, dat heb ik gehoord en ben benieuwd naar ervaringen van anderen en of het daadwerkelijk zo is. Met diepgang bedoel ik inderdaad dat ik vind dat de lesstof best wel oppervlakkig blijft. Vanuit mijn studie ben ik juist gewend om alles te bevragen en echt in een bepaald onderwerp 'te duiken'. Ik mis het niet zozeer, maar heb het idee dat de manier van lesgeven bij Dogvision (meer theoretisch) beter bij me past. Bij Gaus hebben ze wel wat aanvullende literatuur opgegeven en die ben ik aan het lezen, maar kan de docenten inderdaad ook vragen! 
honden page profiel AmberAmber schreef in Opleiding tot Kynologisch instructeur

honden page profiel AmberAmber schreef in Opleiding tot Kynologisch instructeur
Hallo allemaal! Momenteel volg ik de opleiding tot Kynologisch instructeur aan de Martin Gaus Academie, maar zit erover te denken om de opleiding misschien elders voort te zetten. Ik mis tot nu toe wat diepgang, het 'waarom' achter bepaalde zaken. Ik weet dat er al veel topics zijn over dit onderwerp, maar die dateren uit circa 2014 en ik ben op zoek naar recente ervaringsverhalen.Zijn er toevallig mensen die ook de opleiding tot Kynologisch instructeur volgen of hebben gevolgd? En wat is jullie ervaring met de betreffende opleider?Zelf heb ik een heel goed gevoel bij Dogvision alleen heb ik gelezen/gehoord dat ze vaak wat achterlopen, is dat zo? Terwijl Martin Gaus onlangs wel vernieuwd zou zijn op basis van de nieuwste inzichten. Ik heb pas één module gevolgd en heb daar zelf nog geen beeld van, dus ook ervaringen met Martin Gaus/Edupet zijn welkom!Annorlunda vind ik er ook heel erg goed uitzien, maar mijn voorkeur voor nu gaat uit naar een erkende opleiding. Het allerliefste zou ik werken met therapie/(autisme)geleidehonden en ik had gelezen dat KNGF bijvoorbeeld een voorkeur heeft voor studenten van Dogvision of Martin Gaus.Ik ben benieuwd! Groetjes,Amber
honden page profiel Suzan, Bo & GuusSuzan, Bo & Guus schreef in hoop gebrobbel in de buik/maag streek
ThnQ voor jullie reacties! Het is hier nog niet eerder voor gekomen vandaar, maakte me op zich wel beetje zorgen! maar idd geen verschil in ontlasting. hij gedraagt zich ook niet anders. af en toe begint ie een beetje in zich zelf te hoesten! echt binnen monds. Hij kan alleen zo lekker zielig kijken! oortjes plat, oogjes naar beneden! ;) doet je wel wat.. maar goed idd ik ga het in de gaten houden, is het morgen niet anders ga ik toch maar de DA bellen!! nogmaals bedankt!
honden page profiel Suzan, Bo & GuusSuzan, Bo & Guus schreef in hoop gebrobbel in de buik/maag streek
hoi hoi, even een vraag. Ik heb een ambull lopen van 2.5 jaar oud! Sinds vanmiddag heeft hij een vreselijk lawaai in zn buik/ maag zitten. Nou heb ik hier al even op het forum gekeken & gezocht wat dat kon zijn. maar wordt niet echt wijzer. HIj heeft een behoorlijk gebrobbel in zn buik. bij ons kun je het vergelijken of je honger hebt. Ik heb hem proberen te laten eten, maar hij heeft geen honger! zn standaard koekje neemt hij wel aan ;) Ik heb ook gelezen dat het kan zijn dat de darmen meer hun werk moeten doen door de omschakeling van voer. Maar hij krijgt vanaf pup zijnde al standaard brokken omdat hij een gevoelige darm heeft. dus een overgang van voer heb ik niet gemaakt! maar ben wel benieuwd wat dit wel kan zijn? Hij is verder wel bij, slaapt wel veel, maar krijg niet het idee dat hij afwezig is. bedankt alvast
honden page profiel Suzan, Bo & GuusSuzan, Bo & Guus schreef in Niet willen eten
Een ritje naar de DA hadden we zelf ook al wel gedacht!! Het ging ons er meer even om wat er misschien aan de hand zou kunnen zijn!!!
honden page profiel Suzan, Bo & GuusSuzan, Bo & Guus schreef in aangevallen!!
Jeetje Nick! Wat een verhaal!!! Persoonlijk was ik haar een stapje voor geweest en zelf een aantekening laten maken bij de politie in je regio!! Aangifte weet ik niet, maar in ieder geval een melding maken!! Kan nooit kwaad! En wat je idd zelf als zegt: er lopen meer aangiftes tegen haar honden! Kijk de politie is dan natuurlijk al wel bekend met haar!! Ik ken het gevoel, ben zelf ook ooit aangevallen voor een mechelaar!! Heb er nu ook niks meer mee!! ;) Is ze schrik een beetje aan het weg zakken bij jouw en je kids? Hoop dat je er wat mee kan!!! Succes
honden page profiel Suzan, Bo & GuusSuzan, Bo & Guus schreef in Niet willen eten
Hallo, Even een vraagje van deze kant: En collegatje van mij een heeft Maltezer teefje van bijna 12 jaar oud! Sinds een aantal dagen wil zij niet meer eten! Drinken doet ze wel gewoon! Daarbij probeert ze steeds over te geven, maar er komt niks uit haar bekje. Zelfs geen gal! Verder heeft ze wel diarree! Weet iemand hier wat hier aan gedaan kan worden?? Alvast bedankt!!!!
honden page profiel Suzan, Bo & GuusSuzan, Bo & Guus schreef in loops
Hallo, Mijn schoonmoeder heeft een franse bulldog! En deze moet in december voor de 2e keer loops worden! Nou heeft ze 1 groot probleem!! Haar bulletje eet de sluitingen van de broekjes kapot! Elke sluiting vervreed ze! Heeft iemand een idee waar ik broekjes kan kruigen met een eventuele ijzeren sluiting? Of misschien een andere suggestie?? Groetjes!
honden page profiel ****** schreef in Leuke foto kruising
Dit is ons meisje ,,Smurf"" November 1999 +++ April 2009 Kruising malthezer/pikenees http://www.hondenpage.com/foto/foto/144328.jpg groetjes Rina
honden page profiel ****** schreef in Wie heeft er hier allemaal een Mooie Mopshond!!??
Prachtig jouw mopshondje maar mijn twee vind ik ook super hoor!het is een chihuahua(mops)Turbo en een franse buldog(mops)Diezel maar inderdaad ik heb het hier op HPnog niet zoveel gezijn,wat het ook zijn elk vind zijn hond de mooiste en de liefste,ik hoop dat jullie allen mogen genieten van jullie lieverds welk ras het ook zij,groetjes Rina
honden page profiel ****** schreef in Kleine honden
Ik hoop dat je een schatje vind,groetjes Rina
honden page profiel ****** schreef in Brumma's foktopic
wens jullie heel veel succes en zal duimen dat alles prima mag verlopen een een gezond en prachtig nest mag hebben!groetjes Rina & Alexander likje en pootje van Turbo en Diezel
honden page profiel ****** schreef in rouwverwerking om en van je hond(en)...
Kan me goed herkennin in jullie verhaal van allemaal,ons Smurf is nu 27 april twee jaar dood en hebben haar ook na vijfmaand zwaar ziek te zijn geweest moeten laten inslapen haar urne staat bij ons op de kans en nog elke dag word ze nog vernoemt en spreken we over haar ook tegen onze daarna aangeschafte honden spreken we ook van,,jullie zus hier en jullie zus daar!ze was een echte schat en hielden ontzettend van haar en nog terwijl ze er niet meer is,,dood maar niet vergeten!sterkte en weet wat je voelt!groetjes Rina & Alexanderlikje en pootje van Turbo en Diezel
honden page profiel Suzan, Bo & GuusSuzan, Bo & Guus schreef in Eigen website
Hoi Mariska, Hij is er nog wel hoor: http://bullbo.hyves.nl
honden page profiel Suzan, Bo & GuusSuzan, Bo & Guus schreef in Julius-K9 powertuig
Ik heb voor zowel mijn franse als mijn amerikaan een k9 tuig!! Ben er echt super tevreden over.. Beide kunnen ze behoorlijk aan de riem trekken, maar zodra ze het tuig om hebben doen ze het op de een of andere manier niet meer!! De kwaliteit is trouwens ook erg goed!! Schuurt niet, zit niet vervelend (dat idee krijg ik :) omdat die van mij er altijd zo in stappen!) het voordeel hier ook bij is, is dat er geen band onder de oksels door gaat, waardoor dat kan schuren en op den duur kapot kan gaan, zowel bij je tuig als bij je hond! Wat mij betreft één van de betere tuigen!!
honden page profiel Suzan, Bo & GuusSuzan, Bo & Guus schreef in melk drinken
melk op zich zelf is inderdaad niet goed voor een hond! Wat ik in het begin in bij mijn pup deed (die was namelijk gek op brinta) is dat ik een bus puppy melk kocht. dat is een poedervorm die je mengt met water. En dat krijgt hij nu nog wel is. Of gewoon een bord brinta met die melk. Hier zitten wel goede stoffen in. Weet alleen niet of je die ook hebt voor een volwassen hond.
honden page profiel Suzan, Bo & GuusSuzan, Bo & Guus schreef in Ambulletje
Heel mooi stuk!! Heb er zelf 1 lopen van bijna een jaar!! Ben smoor op hem.. this een ongelovelijke lieverd en heeft echt een sukkelige uitstraling!! Super mooi stukje!!
honden page profiel Suzan, Bo & GuusSuzan, Bo & Guus schreef in Wat voor kruising(en) heb je??
Ik heb een kruising Amerikaanse Bulldog / Franse Bulldog. Moeder is 100% Frans en vader 50% Frans en 50% Amerikaans. Dus in Bo zit 75% Frans en 25% Amerikaans.
honden page profiel Suzan, Bo & GuusSuzan, Bo & Guus schreef in Waarom gekozen voor een kruising..??
Echt gekozen voor een kruising hebben we niet. Onze Franse Bull was een "ongelukje". Dat kwam omdat zijn moeder al 8 was toen ze dit nest kreeg en daarbij was het haar eerste nest. Bo komt bij een goede vriendin van mij weg. De DA heeft haar toen voor een keuze gesteld door te zeggen; of we halen het weg of we geven de moeder een spuit waardoor de pups komen te overlijden in de buik. De eigenaren van Bo zijn moeder hebben toen gezegd: we laten de pups komen en zien wel hoe Mandy (de moeder) er op reageert en hoe het verder met de pups gaat. Uit eindelijk zijn er 5 pups geboren. Daar zijn er 2 van bij de geboorte gelijk overleden. Sem (de 3e pup) zou naar een andere vriendin van mij gaan, maar is een week na de geboorte overleden. Hij kon zijn voeding niet binnen houden en door bij te voeden met de fles werkte ook niet. Bo en Djilly (mijn reu dus en zijn zusje) zijn als beide overgebleven en zijn gelukkig kern gezond!!!
honden page profiel Suzan, Bo & GuusSuzan, Bo & Guus schreef in Eigen website
Hallo allemaal, Ben erg benieuwd of jullie voor jullie vriendelijke viervoeter ook een eigen website hebben? Ik zeg heb voor mijn bulletjes wel 1 aangemaakt; http://bullbo.hyves.nl Pootjes van Bo en Guus
 

Vrienden van mariska

honden foto van ***honden foto van Amberhonden foto van Suzan, Bo & Guus

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^