HondenPage baasje Elyne

Over Elyne

honden foto van Elyne Ik ben Elyne (18) en begin dit jaar aan mijn studie biologie. Ik heb een dalmatiër van ondertussen al 11 jaar oudx Doordat ze waarschijnlijk ergens in haar stamboom iets whippetachtigs heeft is ze een stuk kleiner uitgevallen dan de meeste dalmatiërs, hierdoor en door haar nog steeds redelijk energieke gedrag wordt ze nog regelmatig pup genoemd :p! Vinden wij wel leuk natuurlijk, desondanks gedraagt ze zich toch echt al een stuk ouder dan toen ze jong was.

Haar leven in het kort:
Toen we haar kregen was ze al een half jaar, tot dat moment is ze proefdier geweest en woonde ze samen met een heleboel andere pups in een kennel. Daar is ze gelukkig redelijk goed vanaf gekomen :-)! Afgezien van een aangeboren missende teen, doofheid aan haar linker oor, haar regelmatige darmklachten en haar eigen dominantie heeft ze de eerste 8 jaar van haar leven eigenlijk nergens echt last van gehad. Vroeger was ze vreselijk energiek, ze rende het liefst de hele dag achter konijnen aan, had ze een hekel aan hijgen en kon met gemak (zonder haar bek ook maar een keer open te doen) 2 uur naast de fiets rennen, misschien zelfs wel langer maar dat hebben we maar niet uitgeprobeerd ;-)! Ze is altijd al gek geweest op mensen maar moet eigenlijk niks hebben van honden, dit plus haar dominantie heeft haar al vaak met bijtwonden bij de dierenarts gebracht. Tegenwoordig ziet haar leven er anders uit, ze heeft ondertussen hart- en nierproblemen (tong hangt al uit haar bek als je zelfs maar voorstelt te gaan wandelen), staar, ze begint ook het gehoor van haar rechter oor te verliezen, wordt incontinent en is vorige jaar geopereerd wegens kanker. Conclusie; ze wordt nu toch echt wel oud :p. Gelukkig lijkt ze daar zelf nog niet echt last van te hebben! Natuurlijk vindt ze het duidelijk jammer dat ze niet meer even lang en enthousiast konijnen weg kan jagen, maar haar verslechterde conditie houdt haar zeker niet tegen om toch nog achter een konijn aan te rennen, mocht ze die toevallig tegenkomen;-).

Krabbels aan Elyne

honden page profiel Angie, Jolie †, Sooki en Pipa SkyeAngie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye schreef om 11 augustus om 19:12
Hoe cool een dalmatiër uit de jaren '90 :) het is écht een heel mooie! De mijne is trouwens ook kleiner dan normaal (om het even te schetsen, ze weegt 17,5 kg, is bijna twee én iedereen vraagt nog altijd of het een puppy is). Momenteel heeft de mijne wel last van een vreemd dipje, na de laatste loopsheid blijkt al haar fut en levenslust verdwenen te zijn en slaapt ze de hele dag, als we wandelen komt de energie terug (alsook soms tijdens flyball) maar het geeft me de kriebels... dit is toch té vroeg voor haar om al rustig te worden? Hoe gaat het met Donya? Tips voor een startende dalmatiër zoals de mijne :D (levenstips van Donya en/of haar baasje bedoel ik dan ;)). Het blijft een superleuk ras en zou het leuk vinden (op deze weg of een andere) om meer mensen te leren kennen die een dalmatiërtje hebben :) ze zijn soms wat onderschat, niewaar :) Groetjes!!

Laat ook een krabbel achter
Om een krabbel achter te laten moet je eerst inloggen

Reputatie, berichten en online status

Elyne heeft 26 ontvangen.

Berichten en online status
Elyne was voor het laatst online 11 jaar, 11 maanden, 4 weken, 2 dagen, 9 uur, 48 minuten, 48 seconden geleden


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^