HondenPage baasje Witte Draak

Wat schreven de vrienden van Witte Draak op het forum

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Reutje ALTIJD opdringerig ????
Als het zo erg is en je hond niet meer normaal reageert op anderen honden en er steeds drang is , praat er eens over met je dierenarts voor een castratie…ik ben niet voor castratie, maar wat ik van je lees is je hond altijd hormonaal naar de teefjes toe, of ze nu loops zijn of niet, laat die de reutjes wel met rust ?   Dan zou je eens kunnen afspreken misschien met een vriendin die ook een reutje heeft en daar mee gaan wandelen, anders toch maar eens met je dierenarts dit aankaarten.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Bloed&slijm bij ontlasting
Wat heb je als eten gegeven, als het eenmalig is is het inderdaad even aankijken..wees alert. Je hebt gebeld en de arts verteld wat er aan de hand is, aankijken dus, als die geen erger diaree heeft en alleen dit dan wel alart zijn en aankijken…morgen moet het wel weer normaal zijn.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Librela injectie ervaringen
Er is een topic van deze injectie met ervaringen.
honden page profiel Paul (Eefke † )Paul (Eefke † ) schreef in Hond bang door dierenarts
Ja Michelle, zeker bij een oude hond geen roesjes. Ze moeten vertrouwen in je hebben en daar draait het om. Dan kun je alles met ze. Dan het loden schort om en eventueel handschoenen aan van wege de straling.
honden page profiel Paul (Eefke † )Paul (Eefke † ) schreef in Hond bang door dierenarts
" Blijf bij je dierenarts, legt niet aan hun, geloof me. Geen dierenarts vind het leuk om gebeten te worden. Dat ie aan vreemde niet kan wennen? Zou heel misschien aan jou kunnen liggen, denk daar maar eens diep over na. "Anouk van Botty  Wat hier gebeurt vind ik niet juist. Lotte is hier net nieuw, heeft een probleem en vraagt hier om raad. Dan ga je niet iemand zo afserveren. Daar is dit forum niet voor. Dit is mijn mening.
honden page profiel Paul (Eefke † )Paul (Eefke † ) schreef in Hond bang door dierenarts
Dit is jammer, je bent er niet bij geweest. Er is misschien toch wel iets voorgevallen maar dat is niet zeker. Wat ik altijd deed bij de dierenarts voordat hij vaccineerde of foto's moest maken eerst ongeveer dertig seconden de z.g. T-Touches doen en tegelijkertijd heel rustig toespreken. T-Touches zijn ontspannings oefeningen. Het resultaat was dat de DA rustig kon vaccineren en dat ik haar bij de DA onder het röntgenapparaat in allerlei houdingen kon leggen en bleef liggen. Het komt uit de paardenwereld en is verder voor honden uitgewerkt door Linda Tellington-Jones. Google er maar eens op. Het werkt prima.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Hond op slaapkamer.
                           Wel gezellig zo…
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Gele ontlasting/geel slijm
Het kan van alles zijn, bel even de dierenarts en leg uit wat je bevindingen zijn ….
honden page profiel Paul (Eefke † )Paul (Eefke † ) schreef in Slapen
" Ik heb een vergelijkbaar probleem. Mijn Dimphy is 14 jaar en slaapt al jaren, in haar mandje, op mijn bed. Sinds ongeveer een jaar gaat dit niet meer goed. Zodra het licht uitgaat begint bij haar de stress. Rillen, hijgen, bibberen, rechtop zitten en veel lopen, ook over mij heen. Ik heb al een nachtlampje aangeschaft, ik heb geprobeerd haar te kalmeren door haar in mijn armen te nemen om in te slapen. Ook heb ik haar adaptil tabletten gegeven. Deze lijken effectief maar helaas zijn ze uit de handel genomen waardoor dit ook geen blijvende oplossing is. Ik ben nu aan het experimenteren met Valeriaan.  Ik ga er vanuit dat het "iets" leeftijdsgerelateerd is, maar het is wel een echt probleem. Dimphy haalt overdag de schade wel in maar ik begin een chronisch slaaptekort op te lopen. "Dimphy  Een hond ligt graag opgerold in een mand. Als ze ouder zijn kan dat vaak niet meer vanwege artrose. Ze willen dan vlak en uitgestrekt liggen. Neem daarvoor een goed matje waar ze niet in wegzakken zoals een kussen. Ga in overleg met je DA en vraag om een pijnstiller.
honden page profiel Paul (Eefke † )Paul (Eefke † ) schreef in Hersenbloeding / beroerte
Hier heeft Eefke het drie jaar geleden gehad. Ze viel om en kon niet meer lopen. Dacht ook aan een hersenbloeding of tia. Deze komen bij honden nauwelijks voor. Het was het geriatrisch of ook wel idiopathisch vestibulair syndroom. Dat is een verstoring in de zenuw van het slakkenhuis naar de hersenen. In het verleden zijn er wel honden ingeslapen terwijl het niet hoefde. Ze zijn er heel misselijk van en willen niet eten. Injecties tegen de misselijkheid waren hier nodig en na een week ging ze weer wat eten. Het is weer helemaal goed gekomen behalve dat ze haar koppie altijd een beetje scheef hield. Ze heeft daarna nog drie jaar geleefd.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Hond op slaapkamer.
" Penny slaapt sinds een paar jaar ook op mijn kamer en hoewel het nadelen heeft vind ik het echt heel fijn. Sinds ze op mijn kamer slaapt slaap ik ook een stuk beter. Ik voel me veiliger en minder eenzaam en daarnaast vind ik het ook fijn dat ik er direct bij ben als er iets mis is. Ik draai zelf ook heel veel tijdens het slapen en wordt ook wel eens een paar keer wakker. Ik heb tot nu toe nog niet gemerkt dat Penny daar last van heeft. Als ik tussendoor wakker wordt ligt ze gewoon lekker te slapen. Ze slaapt altijd op haar eigen kussen, nooit op bed. Dat kan sowieso niet omdat mijn bed te hoog is, maar anders had ik dat ook niet gewild. Het nadeel van haar is wel dat ze sinds ze op mijn kamer slaapt mij regelmatig wakker maakt omdat ze naar buiten moet. Voorheen toen ze beneden sliep was dit nooit een probleem, maar nu weet ze dat ik toch wel wakker wordt en haar naar buiten breng dus zodra ze moet laat ze dat weten. Soms is dat wel een beetje irritant. Als er iets anders is wat ze wil, zoals eten of zelfs een keer dat het raam dicht moest, laat ze dat ook weten en dan blijft ze piepen tot ze haar zin heeft. Verder verhaart ze dus ligt er overal haren en stof, in de zomer komt daar een vieze hondenlucht bij omdat ze dan elke dag zwemt. " Penny Wanneer er gezwommen is, thuis uitspoelen en als je een waterblazer hebt, droog blazen dan ruikt je hond al een heel stuk minder…verharen als de rui er aan komt extra borstelen even, en anders laten ontwollen bij een trimster.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Hond op slaapkamer.
" ik kan dit proberen. Maar ik slaap al bar slecht zoals het is (ligt niet aan Lola, altijd al geweest) En als zij dan nachten ligt te janken, dan krijg ik helemaal geen slaap meer. Maar dat moet ik inderdaad eens uit proberen. Maar als het niet goed gaat, moet ik daar mee stoppen, anders ben ik zelf gebroken. En net als met kinderen, als de moeder niet voor zichzelf kan zorgen, kan ze ook geen kind verzorgen. Het zelfde met een hond, ben je moe, ga je mogelijk fouten maken, waardoor ze negatieve ervaringen op doen van welke aard dan ook. Ernstigste scenario, je let buiten niet op omdat je moe bent, hond ontsnapt, en loopt onder een auto  Je moet ook aan jezelf denken, anders heeft een kind of hond ook niks aan jou. " Els Als je daar bang voor bent dat je hond onder een auto loopt, aan de lijn houden en geen langelijn gebruiken….wanneer je hond zijn haar rust pakt kan jij ook relaxen toch, met een boek op de bank zodat je ook uit rust….en als je hond een hele nacht jankt, mooi bij je op de slaapkamer meenemen, en een ren neerzetten zodat tie niet op bed komt, naast je bed zetten, onrustig dan je hand erin en geruststellen, slaapt tie vanzelf wel weer verder.
honden page profiel Paul (Eefke † )Paul (Eefke † ) schreef in Hond op slaapkamer.
Eefke sliep de eerste dag dat ze bij mij was in een doos met een lap uit het nest naast het bed. Ging ze piepen, even met de hand er in. Na twee of drie nachten was dat over. Daarna werd het een een mandje wat ook afgeschut was zodat ze niet kon dwalen. Daarna gewoon in de mand. Ja dan gaat ze dwalen door de slaapkamer. Uit bed, oppakken en terug zetten in de mand. Op een gegeven ogenblik bleef ze gewoon in de mand liggen. Tot op de laatste nacht heeft ze altijd naast het bed in de mand op de grond geslapen. 's Ochtens kreeg ik wel eens snuit in m'n gezicht en dan mocht ze er even bij in. Met een diepe zucht ging ze dan liggen.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Kvv Darf goed? ervaringen.
Els hoe laat je dat bezorgen ?   Meestal moet je een bepaalde hoeveelheid bestellen van een leverancier….je kan ook eens kijken voor je hond bij de dierenwinkel naar carnibest, hebben de meeste dierenwinkels wel…de brokken kan je zeker blijvend geven, bijvoorbeeld smogens vlees en savonds de brokjes of andersom.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Hond op slaapkamer.
Dat is een keuze of je je hond bij je laat slapen of niet….hier slaapt iedere hond bij me, nooit op bed….beneden of in je slaapkamer een ren neer zetten zodat je hond zolang je niet weet wat tie doet veilig is….
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Overprikkelde puppy: kauwen en snuffelen
Lekker achter je aan laten lopen...de hond neemt op den duur vanzelf zijn rust, in de bench steeds steken leert tie zijn rust niet zelf te nemen, en pup van 14 weken kan je gerust een poosje mee gaan wandelen...paar keer per dag en ook op de dag....lukt jullie dat niet met werk, vraag dan een oppas die je hond eens op de dag mooi meeneemt...
honden page profiel Paul (Eefke † )Paul (Eefke † ) schreef in Afscheid van Eefke
Ik wil iedereen hier van het forum die mij sterkte heeft gewenst met het verlies van mijn lieve trouwe Eefke hartelijk bedanken voor het medeleven. Vriendelijke groet, Paul
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Opvoeding voor kleine honden?
" Persoonlijk vind ik jack Russel terriërs juist helemaal geen lelijke honden " Ronald  geen misverstand, ze zien er prachtig uit, alleen ene jack russel die deed LELIJK tegen Ogin, grommen en uitvallen, en dit hondje was die andere niet..., qwa uitzien zijn het mooie pittige hondjes....     Ronald, bovenste foto hier boven aan, een kleine jack van 8 weken, een mooi lief hondje...misverstand dus.....
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Opvoeding voor kleine honden?
Ik had vanochtend nog een ontmoeting met een jack russel, die los liep, mijn hond ook, opeens vertoonde de jack angst, dacht nog wat raar want hij doet altijd lelijk tegen die van mij, zei nog tegen de baas ze kennen elkaar toch, uw vrouw loopt er altijd mee haha...neee het was een hele andere Jack Russel...ze lijken op elkaar, die baas moest er ook om lachen, de Jack kwam toch naar mijn hond toe maar niet echt dichterbij, we zijn allebei verder gelopen, zo zie je maar, de ene hond is de andere niet....mijn hond gaat niet achter een hond aan, en zeker niet tegen die lelekerd van een Jack, hahaha, was het een heel ander hondje...
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Kvv Darf goed? ervaringen.
Ronald, bedankt voor je chocowafels...
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Kvv Darf goed? ervaringen.
" Het lijkt wel alsof men hier de ogen voor sluit "Een besmetting kan optreden na direct contact met de rauwe vleesvoeding. Maar ook door contact met de voederbakken – waaruit het huisdier heeft gegeten – en contact met het huisdier zelf. Direct contact met het huisdier, door bijvoorbeeld het laten likken in het gezicht, is dan een potentiële infectieroute. Mensen en dieren waarvan de afweer niet optimaal is, lopen een grotere kans om ziek te worden"   Rauw vlees: is het voeren van rauw vlees aan je hond of kat zonder risico's? (dierenarts.nl)   " Ronald Jammer dat je je niet beter inleest..          https://raw4dogs.nl/ Hygiene en rauw voer   Hygiëne en rauw voer Hygiëne in combinatie met rauw voer is een onderwerp waarover altijd al veel te doen is geweest. Menig baasje vreest dat de bacteriën in het rauwe vlees voor veel gezondheidsrisico’s kunnen zorgen, bij mens en dier. Anderen doen het af als onzin. Hoe zit dit nu precies? Bacteriën zijn heel normaal In rauw vlees zitten nu eenmaal van nature bacteriën, meer dan in bijvoorbeeld droogvoer. Het is goed om te weten dat bacteriën erbij horen, iedereen komt dagelijks in contact met een heel scale aan bacteriën. Een gezond persoon of hond zal hier doorgaans dan ook geen problemen door ondervinden. Heeft jouw hond een goed werkend immuunsysteem, dan is er absoluut geen reden tot zorgen. De bacteriën die je hond wel binnen krijgt zullen immers door het maagzuur en het immuunsysteem onschadelijk worden gemaakt. Wij mensen zijn doorgaans iets minder goed bestand tegen bepaalde bacteriën, zeker met kinderen en ouderen is het oppassen geblazen. Maar ook jijzelf zal niet altijd een optimale weerstand hebben. Wanneer je echter onderstaande tips in acht neemt kan je op een veilige manier je hond rauw voeren. Hygiëne tips Bewaar het rauwe vlees in de vriezer. Ontdooi de producten in de koelkast, gebruik hiervoor een afgesloten bak. Houdt het vlees apart van je eigen voedsel. Was na het voeren alles dat in aanraking is geweest met het rauwe vlees af met warm water en zeep. Vergeet je handen en de voerbak niet! Gebruik eventueel een aparte snijplak voor het bereiden van het rauwe vlees. Als je hond het vlees niet binnen een uur heeft opgegeten, gooi het resterende vlees dan weg. Zorg ervoor dat je het vlees zoveel mogelijk op een koele plek en uit de zon aanbiedt.                       Het is van belang dat er geen vliegen bij het rauwe voer komen, deze kunnen bacteriën verspreiden. Let er op dat er geen kleine kinderen bij de rauwe voeding kunnen komen.   Hoe kan ik rauw voer het beste bewaren? Het zal niet als een verrassing komen dat rauwe voeding moet worden bewaard in de diepvries! Voor onze Raw4Dogs producten geldt een houdbaarheidsperiode van een jaar mits goed ingevroren. Je kan dus gemakkelijk een voorraadje aanleggen aangezien de producten nog lange tijd na het invriezen gebruikt kunnen worden. Haal je het rauwe vlees uit de vriezer? Dan kan het ontdooien beginnen! Ontdooi het product in de koelkast in een afgesloten bewaardoos zoals onze Raw4Dogs Cool Box (wanneer je onze 1,5kg's gebruikt). Nadat het product ontdooit is, kan het nog twee dagen worden bewaard in de koelkast. Tip: haal de verpakking eraf wanneer de worst nog bevroren is! Je zal zien dat dit makkelijk gaat dan na het ontdooien.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Opvoeding voor kleine honden?
" Ik til mijn kleine hondje juist op bij onbekende loslopers, precies omdat ik die andere hond niet vertrouw. Ik ken die hond niet, waarom zou ik er dan automatisch vanuit gaan dat hij vriendelijk en sociaal is?   Overigens heeft mijn kleine hondje wel een andere opvoeding gehad dan mijn herder. Logisch toch, ze zijn gewoon ontzettend verschillend in grootte.     " Joop Je hebt groot gelijk...laatst een teckel tegen gekomen, en die baas hield ook zijn hondje vast voor een ontmoeting, en van mij hoeft niets...meestal vraagt de baas mag je hond kennis komen maken..mag altijd, maar als de hond wat bang is hou ik altijd een gepaste afstand met mijn hond, het is een grote hond tegenover een klein hondje, en als men de hond niet kent, altijd voorzichtig zijn...
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Kvv Darf goed? ervaringen.
" kijk er maar mee uit   https://www.dierenarts.nl/rauw-vlees/   " Ronald Ik heb gelukkig een dierenarts die voor rauw vlees is...
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Kvv Darf goed? ervaringen.
Ik voer van  Specimal.nl.   Goede kvv, kvv kant en klaar, heel tevreden, zeven jaar al iedere dag, anderen honden kregen ook kvv rauw kant en klaar vlees, van verschillende producenten, en dat beviel ook goed, maar deze nog beter...     rauw vlees net zo mee omgaan met de hygiene als voor je eigen vlees.
honden page profiel Paul (Eefke † )Paul (Eefke † ) schreef in Kvv Darf goed? ervaringen.
Hier werd eerste gebarfd en de laatste zes jaar Tammenga gevoerd. Dit beviel goed. Het klopt dat dierenartsen zeggen dat er parasieten in kunnen zeggen. Kijk eens naar het boekje "Voer voor carnivoren" van Tannetje koning. Die is erg voor kvv.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Opvoeding voor kleine honden?
    Hier komt zo,n stuiterbal aan, nou is het een vriendje van Ogin maar ben steeds bang dat tie door denderd, hahaha
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Opvoeding voor kleine honden?
" Super leuk die foto’s! Abel kan heel goed met grote honden. Hij kan niet zo goed met losgeslagen projectielen . Ervaring doet veel en dus zie je vaak van een afstand al of het kan. Als Abel in een irritante bui is kan hij de leonbergers van mijn zus behoorlijk uitdagen maar ze zijn altijd voorzichtig en als het enthousiasme te hoog op loopt is het aan ons om dat te zien en in te grijpen  " Jolanda Ik vind en dat vind ik, dat als je een grote hond hebt je altijd voorzichtig moet zijn met kleintjes, als Ogin perongeluk met een poot op zo,n kleintje dr poot gaat staan is het toch gebroken....ik vraag aan vreemde of de kleine bang is anders doe ik ogin aan de lijn...meestal zien eigenaars ook wel dat het een rustige hond is....en ik heb geleerd, lelijk doen dan lopen we door...     mijn ervaring is dat de meeste labradors echte stuiterballen zijn, lieve vriendelijke honden maar er zit soms geen rem op....en die overal door heen denderen..
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Opvoeding voor kleine honden?
    Het gaat niet vanzelf natuurlijk...acceptatie aanleren dat mijn hond voorzichtig moet zijn met kleine hondjes.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Opvoeding voor kleine honden?
Topicopener is toch weg dus een paar fotoos neer zetten mag toch wel...al heel jong aangeleerd fat ze voorzichtig moet zijn met de kleintjes, ook al doen ze wel eens lelijk dan nog, dan gaat ze maar weg.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Opvoeding voor kleine honden?
Jolanda heel onaardig van degene die zoiets zegt, grote honden zijn geen partij voor de kleintjes, als eigenaar van een grote hond moet daar rekening mee houden, ook al is zo,n kleintje wel eens niet zo aardig voor zo,n grote hond, meestal is het angst van zo,n kleintje......ik hou daar zeker rekening mee, mijn hind is 75 kilo, wat heeft zo,n kleintje dan te zeggen, niets toch.
 

Vrienden van Witte Draak

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwinthonden foto van gorby2009honden foto van Charlotte en de Witjeshonden foto van Lizzie en Sterrehonden foto van Ingrid en Thibohonden foto van bassiehonden foto van Diesel & Bumper honden foto van Bianca & Tarahonden foto van Paul (Eefke † )honden foto van Fayhonden foto van Samantha & Aikohonden foto van Kobus & Cashonden foto van Ayla & Yunahonden foto van Caroline & Atlashonden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†honden foto van Monica,Davy en onze ondeugende Chasehonden foto van Jan-Marten de Boerhonden foto van Santana & Charlie Parkerhonden foto van Paulinehonden foto van Lizhonden foto van chrishonden foto van Hannah + Ginny & Winterhonden foto van Anny en Lancehonden foto van Kaihonden foto van Landseer ecthonden foto van sonjahonden foto van Atlas en Phoebehonden foto van mooshonden foto van Pauline, Punk en Cosmichonden foto van mooshonden foto van Neyelahonden foto van Jazzebellhonden foto van Nadine

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^