HondenPage baasje Rob

Over Rob

honden foto van Rob Deze mechelaar reu( naam Cain) heb ik gekocht toen hij net 7 weken oud was bij de kennel van treekzicht in Leusden.
Nu is hij 3.5 maand oud.
Speels en ook aardig bijterig.
De eerste commando,s , zoals halt en zit, had hij snel geleerd.
Zijn moeder is een sociale hond, zowel in huis als op straat, daarin tegen is zijn vader een echte werkhond.
Op dit Forum lees ik diverse tips over het opvoeden ed van een mechelaar.
Valt mij wel op dat vele houders van mechelaars totaal geen problemen met hun hond hebben gehad, is dat echt zo?
Het verschil zit , denk ik, ook in wat de ouders van zo,n hond zijn.
Welk bloedlijn.
Onze hond heeft meer het karakter van zijn vader, dus een fanatieke donder, in de breedste zin van het woord.
De fokker, die ik onlangs gesproken heb, kwam ook met een aantal tips aan.
Hond moet weten wie de baas is, je zeker niet laten bijten, speelsheid, okee, maar dat hij dominant wil zijn aan de baas, dat moet je gaan onderdrukken, zeker in de begin fase.
Ook vertelde de fokker aan mij dat als de hond zijn gebit gaat wisselen zijn karakter ook kan gaan veranderen van een fanatieke donder naar een relatief rustige hond.
Maar dan nog, blijf zo,n hond ten alle tijden de baas.
Voor de rest, een gebroedelijke hond met zo nu en dan gemene streken.
Maar ik heb de tijd.

Krabbels aan Rob

honden page profiel baasje Julian/hond : Frodobaasje Julian/hond : Frodo schreef om 25 april om 13:53
heel leuke hond van opbouw vind ik dat hij veel op de mijne lijkt :D!
honden page profiel GeorginaGeorgina schreef om 17 augustus om 23:34
Hoe gaat het inmiddels met Cain?
honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan schreef om 28 juli om 14:55
Hoi Rob, nee had het wel goed begrepen, ik ben gewoon vergeten ertussen te zetten dat je pakwerker bent "geweest". Ook heb ik niet geschreven dat jij niet met honden om zou kunnen gaan. Ik heb geschreven dat je voor mijn gevoel te snel en teveel wil en dat jij beter zou moeten weten. Omdat je al pakwerker bent geweest. Groet Wilma PS je hebt overigens een pracht mecheltje.
honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan schreef om 27 juli om 20:20
Rob ik vermaak mij kostelijk met jou antwoorden en jou profiel verhaal. Ik heb 3 mechelaars en ook van pittige werklijnen. Maar zoveel problemen als jij met je jonge mechelaar hebt heb ik bij alle drie nog niet gehad.Ik las dat je pakwerker bent, dan zou jij toch beter moeten weten. Je mag dan wel een pittig hondje hebben maar door een rustige opvoeden en training kom je een heel eind. Veel anders inderdaad als veel fokkers van mechelaars jou adviseren, want leer mij dat wereldje niet kennen, ik ken dat wereldje namelijk al. Nee de mechelaar is niet de gemakkelijkste mij wel bekend maar met een balletje en kaas of worst of gekookte kipfilet waar een hond van uit zijn dak gaat doen ze veel. Een simpel hondenkoekje daar gaan ze niet van uit hun dak. Kortom volgens mij wil en ga je te snel. Apporteren kost tijd het los laten kost tijd enz enz dat gaat niet in een paar weken. Je zegt het zelf al hij is nog maar 3 maanden. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben benieuwd of hij bij jou wel eens aan het pak hangt of dat jij een mouw thuis hebt of een jute zak waar de pups mee geplaagd worden. Dat hij aan de riem gaat hangen wil voor mij zeggen dat de hond er niets van begrijpt wat hij moet doen. Groet Wilma
honden page profiel GeorginaGeorgina schreef om 27 juli om 15:05
Hey, Stef werd na het wisselen wat meer 'man' dwz; hij was duidelijk aanwezig en begon wat meer uit te proberen om een hogere rang te krijgen. (niet gelukt uiteraard! ;-) ) Was soms echt een draak, druk, niet willen luisteren, springen,happen, enz enz. Een echt pubertje als het ware... :-D In die periode kreeg ik juist het advies om hem harder aan te pakken. Dit ging helemaal fout. Hij werd er juist nóg driftiger door en leek juist aangemoedigd te worden. Pas toen ik naar een andere cursus ging waar ze op de positieve manier trainen, ook met clicker oa, draaide dit om en zag ik vooruitgang. Overigens; het is wel lastig om Stef te veel te vergelijken met jouw pup en de opvoedingsfases. Stef heeft z'n belangrijkste socialisatie periodes in de kennel van het asiel doorgebracht en moest dus nog enorm veel leren op de leeftijd waarop jou pup nu is.
honden page profiel .... schreef om 27 juli om 13:57
zie hier onder :)
honden page profiel .... schreef om 26 juli om 21:37
een podenco andaluz? die alleen maar wil knuffelen.. maar dan ook echt alleen maar.. en wil slapen en af en toe een hapje eet.. (stoer he om te zeggen... kan m voor geen goud missen al irriteer ik me soms kapot aan die eeuwige luiheid, maar hij is van mijn man... en drie keer raden wat hij t liefste doet? :D :D :D
honden page profiel .... schreef om 26 juli om 20:39
doe mij die!! :D
honden page profiel .... schreef om 26 juli om 19:53
hoi Rob, wil je nou werkelijk beweren dat je hond zonder ook maar enige druk op de lijn op zn achterpoten loopt wanneer er een auto passeert?? als dat echt zo is zou ik m direct verkopen aan een circus ;) Groet marieke
honden page profiel GeorginaGeorgina schreef om 26 juli om 13:05
Hey, Je vraagt je af of anderen geen problemen hebben gehad bij de opvoeding van hun MH. Nou, ik kan je vertellen: Ik wel! Ik heb echt van alles geprobeert, ook de wat hardere aanpak. Die deed alleen meer kwaad dan goed. (MH's zijn immers harde honden, schrikken niet snel ergens van terug maar gaan juist eerder tegen iets in als het ze niet aan staat) Dit stukje kwam ik eens tegen op een website mbt MH's: "De Mechelse Herder heeft een consequente opvoeding met zachte hand nodig, door een te harde opvoeding kan hij onwillig worden." En uit eigen ervaring kan ik je zeggen: het klopt! Sinds ik met Stef alleen nog op de positieve manier bezig ben boek ik véél meer vooruitgang. Ja, het kost tijd, maar dat kost de opvoeding van een kind ook... Nu de wisselperiode aanbreekt bij je pup, zal het bijten nog wel even aanblijven. Belangrijk is om daar consequent mee om te blijven gaan. Met de juiste aanpak vanaf jouw kant zal het kwartje vanzelf vallen en krijgt ie door dat bijten not-done is. Succes!
honden page profiel Rox & FarahRox & Farah schreef om 21 juli om 16:33
Wat een prachtig hondje heb je! Alleen duidelijk ook een klein lastpakje. :p Misschien kun je eens bij een Belgische herder vereniging gaan kijken? Daar ben ik namelijk ook lid van en heb het reuze naar mijn zin. Daar kennen ze de pittige aard van jouw soort hond en weten ze ook hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Want we moeten toegeven dat dit werkhonden zijn die behoorlijk stevig in de schoenen staan, met de nodige dosis zelfvertrouwen meestal. Dus goede begeleiding hierbij is zeer nuttig. Zoek er eentje die de IPO beoefent, geweldig vorm van sport en de een is nog socialer dan de andere! Ik ken eigenlijk alleen maar hele stabiele en brave honden op mijn groep. In ieder geval hier wat links mocht je geïnteresseerd zijn: http://www.nvbh.eu/ Belgische herder vereniging Nederland http://www.dhv-herderewich.nl/IPO.html Informatie over IPO Hoop dat je hier iets aan hebt! Veel succes in ieder geval met je hond!
honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende schreef om 19 juli om 14:51
Ik zie dat je het advies hebt gekregen je hondje op zijn rug te leggen. NIET DOEN HOOR!!! Zo is mijn kruising mechelaar het laatste restje vertrouwen in de mens kwijt geraakt. NOOIT DOEN, je hondje staat doods angsten uit.
honden page profiel Hoffie777Hoffie777 schreef om 05 juli om 11:40
Hey, wat leuk ook een mechel pup. Ik heb er ook 1, 5 daagjes jonger als die van jou. Gaat alles goed? Ik ben benieuwd. Groetjes Esther
honden page profiel SophiaSophia schreef om 03 juli om 11:43
kap voor zn kont......? mmmm misschien een idee om hem af en toe even op (op een heel stout moment) op zn rug te leggen... dan gaat hij hard spartelen...... je laat m pas weer los als hij stopt met spartelen..... Ik heb ook een mechel, super hond maar hebben leiding nodig, hij moet weten dat jij de baas bent, ga zo snel mogelijk met hem op cursus!!, nu al!! Je hebt nu natuurlijk nog echt en kleuter, Maak je geen zorgen het zijn super honden, en idd wat Georgina zegt, veel belonen en als hij te ver gaat, bijten etc... hop op zn rug, tussen je knieën, goed vast houden dat kan soms al een heel heftig gevecht zijn maar jij bent de roedel leider, je kunt ook tegen m grommen als hij zich niet oever geeft.... Hoe langer het duurt voor hij zich aan je over geeft (stil blijft liggen) hoe dominanter hij is... Succes en groetjes uit Normandië, sophia en roedel
honden page profiel GeorginaGeorgina schreef om 03 juli om 09:47
Ik had voor Stef ook geen ervaring met mechelaars, wel met andere honden maar dat waren voornamelijk 'jacht-types'. Totaal ander karakter. Mechelaars hebben zoveel pit in zich! Belangrijkste is geduld en consequent blijven. Een corrigerende tik is echt niet nodig (al is dat reflex logisch, maar probeer dat niet te doen) Positief benaderen, dus het belonen van goed gedrag, zoveel mogelijk negeren van ongewenst gedrag en je krijgt straks een hond die echt super is en graag voor je wil werken. Je bent zelf pakwerker geweest? Wil je met deze hond ook gaan pakwerken of iets in die richting?
honden page profiel jannettejannette schreef om 02 juli om 19:50
hoi rob,heb ook op het forum gereageerd bij jou vraag. indy(reu)mix mechelaar boerboel,heeft tot voor 2 weken terug áltijd in de riem gebeten,mijn handen en polsen warn écht blauw ervan,en idd tot bloedens toe soms. nu heb ik sinds 2 weken een ketting tussen de halsband en de riem gedaan, én?het is over,want écht bijten in een ketting is niet fijn. deze tip kreeg ik van het belgisch herders forum, had ik het maat eerder geweten,was me een hoop pijn bespaard! mss het proberen waard. grtz jannette.
honden page profiel Ria beekhofRia beekhof schreef om 02 juli om 17:56
HOI HOI HOI we hebben weer gewonnen!!! Beste Rob, Onze Wendy heeft ook mee geblaft met de Vuvuzela van Lourens. Toppie,we horen elkaar. Groetjes van Ria en Wendy uit Purmerend
honden page profiel Ria beekhofRia beekhof schreef om 02 juli om 16:50
Hier Ria nog even,ik heb mijn Wendy nog nooit een tik gegeven dat is ook niet nodig.Maar gebruik het woord FOEI steeds dat onthouden ze. Wij hebben Wendy ook als Pup gekregen en haar zelfs geleerd om de bomen heen te lopen,zodat ik niet in het gras hoef te lopen met de nodige poep aan m,n schoenen.Gefoof mij maar je kan jou hond alles leren,maar alleen met liefde en die krijg je dan ook terug soms meer dan je ooit denkt.Ik was een keer `savond alleen thuis en werdt niet goed,(Hartinfart)ik kon niet alleen lopen naar de badkamer om te spugen en binnen een minuut stond Wendy naast mij en met mijn hand op haar rug heeft ze mij naar de badkamer gebracht.Kijk dat doet een Mechelaar ze zijn heel gevoelig voor dit soort dingen.Gelukkig was m,n man inmiddels thuis gekomen en gelijk naar ziekenhuis met de ambulance.Alles goed gekomen ik ben gedotterd. Dus mijn advies is wees lief voor je hond en koop een groot speelgoeddier,en niet Zes maar EEN.Als wij gaan slapen gaat Wendy eerst haar Tommy zoeken en dan bij haar in de mand neerleggen.Samen gaan ze dan slapen.Succes met je Cain. Ria en Wendy
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef om 02 juli om 16:41
Komt zeker in orde Rob !! Een pup is vooral veel geduld en zeker niet boos worden op een fysieke manier. Hij moet wel leren dat jij de baas bent en hij niet hoger op de ladder zal geraken ;-) Vrienden van mij hadden ook een Mechelaar en ze hebben ook wel wat geduld moeten hebben, nu is hij 1jr jong en een superfijne hond ! Is inderdaad nog een pubertje die Cain van jou, wij waren als kind ook niet altijd even makkelijk hé ;-))Voor je het weet heb je gewoon een fijn maatje !! Succes !! Marie-Rose en een pootje van Tibo
honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea schreef om 02 juli om 16:06
Hallo Rob, ik sluit me ook bij Soraya aan. Wellicht dat je later met hem iets van pakwerk kunt doen, ben ik ook van plan met Beer. Kunnen ze later lekker hun ei kwijt. Leuke pup hebbie hoor! Groetjes hannie
honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende schreef om 02 juli om 15:00
Wat een schatje is Cain! En ik ben onder de indruk van het advies wat Soraya jouw gekrabbeld heeft, heel goed!!!
honden page profiel sorayasoraya schreef om 02 juli om 14:51
Rob,maak je niet zo druk over dat je pup bijt.Het is een pup,daar komt het door.k weet dat het een Mechelaar is,lekker pittig.Daarom is het echt van belang dat je een balans vindt tussen het spelen/wakker zijn en rust krijgen.Heb je een bench?Een pup die een uur wakker is heeft zeker 2 uren nodig om alle prikkels te verwerken!Ook heeft een volwassen hond wel 18 uren per dag(echte) slaap nodig om een gezellige stabiele hond te zijn/blijven,een pup slaapt nóg meer. Als je pup te hard gaat bijten,niet meer luisterd en door blijft gaan,dan is dat het teken dat je al te lang door bent gegaan,te veel prikkels voor hem,hij had al eerder thuis moeten zijn in zijn bench,slapen en prikkels verwerken.Probeer dat eens,minder te doen met hem,meer laten slapen. En als hij toch in je arm bijt,hard AUW roepen,om draaien en weg lopen.Signalen naar je hond dat je het niet wilt.Verder even doorzetten,de pup en puber jaren daar moet je even doorheen,ik heb gemerkt dat na het 2e jaar,je hond ineens alles wat je hebt opgebouwd in de afgelopen 2 jaar .volledig snapt en ook wil uitvoeren voor je. Ik wens je veel geduld en wijsheid toe en geniet vooral van je lieverd.Groetjes Soraya&Mila
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef om 02 juli om 12:57
Wat een mooie pup is Cain !!! Wel een karaktertje dus ;-) Heb je wel meer met Mechelaartjes, maar ik blijf het fantastische honden vinden, ze zijn zo slim en werken heel graag voor de baas zo gauw je een leuke band met hen hebt. Heb er spijtig genoeg in het asiel al veel te veel zien passeren, mijn absolute favoriet daar is ook een Mechelaar reu, hij is niet dominant en reuze slim en makkelijk in de omgang, kortom een tophond ! Nog heel veel plezier met uw pup !! Groetjes, Marie-Rose
honden page profiel GeorginaGeorgina schreef om 02 juli om 12:57
Hoi Rob, mooie mecheltje heb je daar! Hier ook een mechel in huis, zijn behoorlijke energie bommetjes (en vretertjes ;-) ) maar je kan er zóveel plezier van hebben! Is het je eerste mechelaar of heb je er al meer ervaring mee? Groetjes!
honden page profiel RobRob schreef om 02 juli om 12:12
Ik zit nu zo het één en ander te lezen. Het opvoeden van een mechelaar. De ene zegt dit de ander zegt weer dat. Zoals ik al wist zijn deze honden vrij fanatiek, zeker als het om een reu gaat. Wat is het probleem, zo nu en dan als hij in zijn riem loopt te bijten en ik wil deze uit zijn bek halen dan is het een hoop gegrom, wat volgd, hap in je hand( soms doorbijten), even is dat leuk, maar tja, het zijn net dolkjes(melkgebit). Okee, de ruil methode, werkt niet altijd. Uit wat voor nest komt deze hond. Gekocht in Hoevenlaken, ouders zijn waakhonden. Het fanatieke zit er dus wel in. Maar ik wil deze hond niet alleen maar voor de eventuele sport gaan gebruiken(waakhond/beveiliging) maar hij moet ook in huis kunnen zijn, zonder dat hij constant na je hand bijt. Dus eigenlijk een hond wat een en en situatie krijgt. Hij is erg enthousiast, TE,voorstander van slaan ben ik niet, maar het voorkomen daarvan dat lukt ook niet altijd, zeker niet als hij dusdanig in je hand bijt dat het net lijkt alsof je getatoeerd word, dus het bloed komt dan wel even uit je hand zetten. Dan kan hij wel eens een knal voor zijn kont krijgen. Tuurlijk niet goed te praten, maar hij moet het wel af gaan leren. Nu word hij gemiddeld 7 a 8 x per dag uitgelaten, stok gooien en dan brengt hij deze ook, soms niet, terug. Belonen en even doorgaan met stok gooien. Daarna word meneer even stront vervelend, gaat dus zijn riem pakken en er aan trekken. Commando los, ja hoor, dus niet. Uit zijn bek trekken is dan de optie, vind hij niet leuk, maakt er een spelletje van. Dan proberen , hondenkoekje voor zijn neus houden, deze uit zijn bek te halen Vergeet het maar, grom knauw. En dan even niet zuinig, maar een flinke knauw. Wat volgd, ik geef hem dan een klap voor zijn kont. Dan laat hij de riem los. Hij is nog een pup(3 maand)hoop zeker dat het gebijt, in de zin van, op den duur eruit gaat. Het is een pracht dier, en wil er zeker jarenlang plezier aan hebben.

Laat ook een krabbel achter
Om een krabbel achter te laten moet je eerst inloggen

Reputatie, berichten en online status

Rob heeft 202 ontvangen.

Berichten en online status
Rob was voor het laatst online 12 jaar, 4 dagen, 4 uur, 48 minuten, 37 seconden geleden


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^