HondenPage baasje Willy

Wat schreven de vrienden van Willy op het forum

honden page profiel louiselouise schreef in Arslan onze tibetaanse mastiff - Do-khyi in de sneeuw
geachte liefhebber van de tibetaanse mastiff hebben jullie ook een dekreu? mvg
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in Angst Agressie..
Bedankt voor al jullie reacties! We kunnen onze tuin niet helemaal afsluiten zodat ze er niet bij kan.. We wonen op een verbouwde boerderij dus omheinen is (bijna)onmogelijk. Als we op de plekken wandelen waar veel honden zijn, let ik er niet echt op of daar stabiele honden rond lopen omdat laika voorheen altijd met iedere hond speelde. Ik ga er bij de hondenclub naar vragen, zij weten vast en zeker wat stabiele honden zijn.. Landsheer, daar zijn het te aardige buren voor om ze dat aan te doen.. Nee dat zou ik echt niet over mn hart kunnen verkrijgen.. Hoe vervelend Lara ook is.. Het moet ze door dringen wat Lara Laika aan doet.. Ze heeft altijd heel erg leuk met andere honden gespeelt, (bij bijna alle honden) dus ik weet zeker dat ze het wel leuk vind om met andere honden te spelen.. Dus doet jou hond het goed op de hondenschool, gedraagt zich netjes tegen haar soortgenoten. En zondert ze zich een beetje af bij een grote groep loslopend spul??.. Ja dat klopt precies! @Ilona en Sasja: Lara loopt altijd hier los rond in de buurt ja.. ze verveeld zich thuis en word niet uitgelaten dus gaat andere uitdaging zoeken.. We wonen in de achterhoek Mimi. @ J. & T. van H & D: de mensen bij de hondenschool hebben allemaal veel verstand van honden dus ik ga ervanuit dat deze het wel zullen weten.. Verder zie ik ook veel overeenkomsten als ik naar angst agressie google..  Laika luisterd heel erg goed, ze komt meteen als je roept in welke situatie dan ook (behalve als ze in confrontatie is met een andere hond)  Laika is erg afhankelijk, bij behendigheid wacht ze altijd op mijn signaal voordat ze over een toestel gaat.. Dit is niet erg handig omdat ze niet vooruit te sturen is (zijn we op dit moment hard mee aan het oefenen maar gaat erg lastig) Ze wil altijd bij mij in de buurt blijven..
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in Angst Agressie..
Hallo allemaal, Sinds een tijdje gaat het helemaal niet meer goed tussen Laika en andere honden.. Hier over had ik al een ander topic geopend. Gister waren we zoals iedere woensdag weer bij de behendigheids les op de hondenschool. Ze zien daar hoe Laika reageerd op andere honden en ik heb uitgelegd hoe ze een andere hond benaderd en dan reageerd.. (ze lopen naar elkaar toe, laika doet haar staart strak naar beneden, trekt haar lip op en gaat in 'gevecht') Hieruit concludeerde hun dat Laika angst agressie heeft voor andere honden.. Het is absoluut alleen naar andere honden, naar mensen/andere dieren heeft ze dit niet.. We zijn vanaf dat we haar hebben altijd opzoek gegaan naar andere honden waarmee ze spelen kon. Wij wonen in het buitengebied waar weinig honden komen, dus gingen we sowieso iedere week een keer met de auto naar een plek waar wel veel andere honden waren. Dit ging vooral in het begin vrij goed, ze was wel wat afwachtender naar honden vooral in een groep maar dit herstelde zich later altijd. Naar mijn idee is dit gedrag gekomen door onze vervelende buurhond Lara.. Lara is een niet opgevoede boxer welke 2 maand ouder is als Laika. Ze loopt bijna iedere dag wel thuis weg en komt dan hier naar ons. Wij zeggen dan met een boze stem ga terug naar huis, wat tot onze frustratie geen zin heeft.. We hebben het een week lang volgehouden om lara iedere keer dat ze hier kwam naar huis te brengen maar hier kunnen we niet eeuwig mee door gaan.. We gaan nu als Lara hier is naar binnen (als we buiten zijn) en doen alle deuren dicht. Lara gaat dan met haar poten tegen de ramen aan krassen waardoor we weer boos op haar worden.. Laika ziet hoe gefrustreerd we zijn over de komst van Lara iedere keer.. Lara haar baasjes hierop aanspreken heeft totaal geen zin, ze kunnen Lara niet in de hand houden en tips nemen ze niet aan.. Naar mijn idee komt het dus hierdoor.. Weten jullie wat we kunnen doen zodat Laika weer leuk met andere honden gaat spelen? Ze kan heel makkelijk worden afgeleid met de bal waarbij ze dus niet omkijkt naar de andere hond maar ik zou zo graag willen dat ze wel met andere honden kan spelen.. We wonen in de achterhoek, Winterswijk.. Groetjes Kim en alvast bedankt..
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in Ik heb haar alles gegeven voor een nieuwe leven...
Oh wat een prachtig filmpje.. wat heeft ze een fijne tijd gehad dat is absoluut duidelijk te zien.. ben wel benieuwd wat er gebeurd is maar kan begrijpen dat je nu nog niet in staat bent om het uit te leggen.. Heel veel sterkte!
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in Haar naam was Sarah
Oh wat een naar verhaal... Heel erg goed gehandeld, lijkt me erg moeilijk..
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in Weer terug van 4 dagen Sauerland met Match...
Ohh geweldig dat koppie van Matchy altijd.. Daar smeld je nu echt van haha! Hele mooie omgeving, fijn dat het zo leuk was :D
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in Gedrag tegen andere honden...
bedankt voor de duidelijke uitleg Mimi! Komt helemaal goed :D
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in Gedrag tegen andere honden...
Ze is gesteriliseerd..
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in Gedrag tegen andere honden...
Oke bedankt! Zo zie je maar hoe simpel het antwoord soms is O-)
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in Gedrag tegen andere honden...
Bedankt voor je reactie! Volgens mij vind Laika het helemaal niet leuk om met andere honden te spelen, als we de bal mee nemen met wandelen (doen we extra al niet omdat ze anders alleen hierop gefocust is) negeerd ze andere honden volkomen.. Ze vind het ook heel erg moeilijk om haar bal thuis te laten als we gaan wandelen.. Dit is nu heel goed opgelost door haar het comando 'klaar' aan te leren, maar je kunt zien dat ze de wandeling met bal 10 x leuker vind.. Ze heeft er dus helemaal geen moeite mee om de hond te negeren, er niet op af te gaan.. In ALLE situatie's kiest ze voor de bal.. Zelfs als ze een konijn of poes ziet lopen of als haar voerbak met kvv klaar staat, kiest ze voor de bal.. Ze wil zelfs geen eten aannemen als de bal in de buurt is.. hmm ik zie net dat het geen wat ik getypt heb weinig met het onderwerp te maken heeft.. Graag zou ik haar steunen met het ontmoeten van andere honden, wel gaat dit erg lastig als ik haar met een boog eromheen zou afleiden met de bal omdat ze vervolgens helemaal geen interesse meer heeft in de hond..
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in Therapiehonden
Hallo Allemaal, uit puré interesse eens gaan googlen over therapiehonden. Het valt me op dat er best veel van deze organisatie's zijn welke therapiehonden opleiden. Hebben jullie enig idee waarom er zo veel zijn? En wat is naar jullie idee belangrijk aan een organisatie voor therapiehonden? Groetjes Kim
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in Gedrag tegen andere honden...
Bedankt voor jullie reactie´s! Heb inderdaad ook wel het idee dat ze beter kan opschieten met reutjes, dus we zullen haar in het vervolg bij de teefjes aanlijnen en hopen dat ze wat meer zelfvertrouwen krijgt zodat ze in de toekomst ook leuk met teefjes kan spelen :) Alleen de buurhonden zijn stabiel, de rest van de honden welke we wel is tegen komen ken ik niet goed genoeg om te zeggen dat deze echt stabiel zijn..
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in Gedrag tegen andere honden...
Hallo allemaal, vanmorgen vroeg heerlijk met Laika wezen wandelen in een bos wat verder weg waar meerdere honden zijn. Dit omdat bij het bos naast ons nooit andere honden zijn om mee te spelen (vind het toch erg belangrijk dat ze ook met andere honden kan spelen) Toen Laika pup was zijn we zo vaak mogelijk met de auto naar een plek geweest waar meerdere honden zijn zodat ze goed zou kunnen omgaan met andere honden. Ze was altijd al wat afwachtender naar andere honden. Als er maar 1 hond was, was het geen probleem, bij 2 honden of meer werd ze al snel heel bang/onzeker en bleef liever bij mij in de buurt.. De laatste tijd doet ze het tegen overgestelde van leuk naar andere honden.. In het begin was het 'alleen' zo dat honden die bij ons naast in het bos liepen, een flinke snauw van Laika kregen, zo maar uit het niets (in mijn opzicht) Een ontmoeting met een andere hond toen hier in het bos ging als volgt: andere hond komt er los aan lopen, Laika loopt ook los, ze gaan aan elkaar snuffelen, Laika laat haar tanden zien en geeft een korte snauw en liep vervolgens weer weg. Dit was alleen in het bos naast ons, bij de recreatie plas in de buurt of in een ander bos waar ze niet iedere dag komt, ging ze wel gewoon leuk spelen met de andere honden. Wat ik hier aan gedaan heb is haar aanlijnen als er een andere hond aan komt.. De laatste tijd word dit gedrag steeds erger.. Ze doet het nu ook op plekken waar ze nog nooit/nauwelijks is geweest.. De ontmoeting gaat nu meer zo: andere hond komt er los aan lopen, Laika loopt ook los, de andere hond snuffelt aan Laika, Laika trekt haar tanden op, gaat grommen en is nu zelfs al 1 x in gevecht geweest.. Bij dat gevecht was het niet bijten, maar allebij de honden bleven maar grommen en happen naar elkaar.. We hebben 3 honden in de buurt waar ze bijna iedere dag wel mee speeld/speelde. - Lara de boxer, zij is even oud als Laika. Samen spelen kunnen hun niet, het is echt geen spelen meer, Lara luisterd heel slecht en loopt altijd weg, haar baasjes schreeuwen tegen haar (omdat ze niet luisterd, ouderwetse opvoeding, ook oudere mensen, ik krijg ze niet aan het verstand dat ze niet tegen Lara moeten schreeuwen en haar positief moeten opvoeden) maar doordat de baasjes van Lara tegen Lara schreeuwen krijgt Laika het idee dat Lara slecht is naar mijn idee.. Ik heb geen idee in hoever dit van invloed kan zijn, maar samen spelen met Lara gaat dus absoluut niet omdat Laika Lara dan maar de hele tijd wil corrigeren en uit mijn buurt wil houden. - We hebben nog 2 honden in de buurt, Astra een kruising border collie x heidewachtel van 12 jaar oud, en rex een duitse herder van 3 jaar oud. Dit zijn beide reutjes. Hier kan Laika goed mee opschieten, na een tijdje dan.. In het begin is ze altijd erg bang, ze piept uit opwinding (denk ik?), gaat op haar rug liggen, met haar staar tussen de benen en oortjes naar achter laat ze zich vervolgens rustig door hun besnuffelen.. Op een gegeven moment begint ze ze uit te dagen, door door de voorpootjes te zakken en de speelhouding aan te nemen, met rex kan ze dan erg leuk spelen, ze rennen samen achter elkaar aan en delen hun speeltje.. (wat laika met geen enkele andere hond doet) Astra is een beetje te oud om te rennen, maar toch blijft Laika proberen om hem uit te dagen.. Is het gedrag van Laika uit onzekerheid? Waarom doet ze dit? Hebben jullie een idee hoe ik het kan oplossen? Alvast bedankt, Groetjes Kim
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in Het is gelukt!!!!!!!!!!!!!!!!
Hmm sorry! Het is inderdaad dan de verkeerde fokker.. Wel erg toevallig want het nest waar haar pup van komt heeft ook 11 pups en daarvan heet de moeder ook Senna O-) Ik wou graag weten of je in een verhuizing zit omdat de fokker waar hun hun pup van krijgen heeft gemaild dat ze in een verhuizing zitten en dat ze daarom nog niet naar de pups konden komen kijken, een verhuizing met 11 pups lijkt me ook onmogelijk vandaar deze vraag. Nogmaals sorry, het zal een andere fokker zijn.. Hoe gaat het op dit moment met de pups? De foto's zijn echt om verliefd op te worden :-D
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in Het is gelukt!!!!!!!!!!!!!!!!
Vroni hijink! Maar klopt het dat jullie nu aan het verhuizen zijn? Echt hele lieve leuke foto's op de site!
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in Het is gelukt!!!!!!!!!!!!!!!!
heey! oh wat een lieve pups.. 11 nog wel wat veel! Een vriendin van mij staat als 2e op de wachtlijst voor een teefje :-D ! Ze kan niet wachten tot ze mag komen kijken haha.. Ik hoorde dat jullie nu aan het verhuizen zijn? Groetjes Kim
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in mijn hond is overreden
Hee floortje, Ik ben niet zo snel emotioneel maar zit hier toch echt met de tranen die over mijn wangen rollen.. Kan me zooo goed voor stellen hoe je je voelt.. Hoe je schrijft over hoeveel je van Luna houd... Prachtig.. Heb er echt geen woorden voor.. Liefs,
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in Pension
Waarom een pension? Persoonlijk lijkt me huiselijke opvang veel fijner maar dat kan ook persoonlijk zijn :-)
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in Net een hond gevond
Hopen dat ze het baasje snel terug vinden! goed gehandeld d(^_^)b
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in Hulp nodig
Ingevuld, succes!
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in wandel jij mee voor : Hulp hond
Jammer het is 2 en een half uur met de trein :( laika heeft nog nooit met het openbaar vervoer gereist dus dat gaat hem niet worden jammer genoeg :'(
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in wandel jij mee voor : Hulp hond
Ja dat weet ik maar er staat nergens een adres heb al gegoogled..
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in wandel jij mee voor : Hulp hond
Wat is het adres? Is het makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer? Als het niet al te lang is met de trein (zou ook voor Laika de 1e x zijn) lijkt het mij ook erg leuk :-D
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in Meer carnibest dan voorgeschreven maar toch niet aan komen..
Hallo Allemaal, Laika krijgt nu al sinds Oktober Carnibest. Ze is alleen heel erg mager. Als je over haar huid heen gaat voel je haar ribben heel goed, je kunt er met je vingers omheen op ze vast te pakken bij wijze van spreken :'( Aanbevolen op de carnibest site is 20/30 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag. Laika is 15 kilo dus zou tussen de 300 en 450 gram moeten hebben. Ze krijgt nu inmiddels 500 gram per dag.. Eerst kreeg ze 375 gram toen we met carnibest begonnen, maar omdat ze zo dun bleef geven we nu al bijna 3 maand 500 gram per dag in 2 porties (smorgens en savonds) Ook is ze in Januari ontwormd dus ze kan ook geen wormen hebben.. Nu kunnen we hiermee natuurlijk naar de dieren arts gaan maar ik ben bang dat dan meteen 'hun' voer aangeraden word.. Mijn ouders zijn erg makkelijk te beinvloeden door de dierenarts dus ik vrees dat we dan uiteindelijk hills gaan voeren wat ik absoluut niet zie zitten! Helaas ben ik nog maar 15 en mijn ouders vinden dat de dierenartsen daar voor 'gestudeerd' hebben en ik niet dus dat hun het vast beter weten.. Laika beweegt overdag erg veel maar ik kan merken dat haar energie ook achter uit gaat.. We gingen altijd smorgens een half uur wandelen in het bos, smiddag's eerst 2,5 km fietsen (zo ver is de recreatie plas waar Laika zo mooi kan spelen van ons huis vandaan) dan daar een uur spelen en dan weer 2,5 km terug naar huis. Het fietsen gebeurd uiteraard in haar tempo. Savonds word er dan ook nog een half uur/uur gewandeld in het bos en word de bal mee genomen, hier gooien we dan steeds mee. Overal loopt ze gewoon los, behalve bij het fietsen naar de recreatie plas. Verder speelt ze overdag bijna de hele dag in de tuin met de bal (we wonen buiten af en hebben een erg grote tuin) Tijdens het fietsen naar de recreatieplas nu, kan ik zien dat ze het bijna niet volhoud en het helemaal niet leuk vind om daar heen te fietsen terwijl ze anders altijd zo actief was.. We gaan dus nu tussen de middag nog maar een klein rondje (half uurtje) met haar wandelen.. (wat ik erg jammer vind want vond het juist zo leuk om met haar naar de recreatie plas te gaan) Hebben jullie enig idee wat dit kan zijn? Alvast bedankt, Groetjes Kim
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in Tips voor opvoeding pups
Ik heb via hun site een mailtje gestuurd, ben benieuwd d(^_^)b
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in Liefhebbers voor Kalmerende Signalen van Turid Rugaas
Oh lijkt me ook heel interessant! Ga volgend jaar de opleiding dier en gedrag doen dus zal zeker vanpas komen, ik hoop dat ik niet telaat ben! O-) Zal je een pb sturen :-)
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in poedels
Helemaal mee eens Saartje!
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in eventuele 2e hond
Bedankt Jacqueline! We wonen in het buitengebied, hier wandelen erg weinig honden. Hier kent Laika het hele bos uit haar hoofd, we wandelen hier 3 x per dag (wel andere rondjes natuurlijk) en dan 1x per dag een ronde verder weg. Bij de ronde's hier in de buurt nemen we de bal altijd mee want je kunt anders zien dat ze het wandelen helemaal niet leuk vind als ze niet mag apporteren (en met een stok vind ik toch erg gevaarlijk) Als ze hier in de buurt een andere hond tegen komt lijkt het wel alsof ze haar terrein verdedigd.. (wat natuurlijk helemaal niet alleen van haar is) Ze wil absoluut niet met een andere hond spelen als we de bal mee nemen.. Als we de bal niet mee nemen en we komen een hond tegen, gaat ze hier wel gewoon leuk mee spelen. Als we de bal niet mee nemen hier in de buurt en we komen geen hond tegen heeft ze helemaal geen voldoening gehad en heeft ze thuis nog heeel veel energie over. Als ze in de buurt een hond tegen komt doet ze alsof ze de baas is.. Bij de ronde verder weg neem ik nooit een bal mee. Hier speelt ze heel leuk met andere honden en is ze eerder nog wat bang voor een andere hond dan dat ze de baas wil gaan spelen... Ik heb vanmorgen al veel met Laika geoefend met onze poes en de konijnen. Dit ben ik van plan iedere dag gewoon even te doen. Laika aaien en laten zitten en dan het konijntje er uit halen en deze ook aandacht geven. Zo leert ze al dat ze moet delen toch? Aan het eind mag Laika dan even met het konijntje spelen wat ze erg leuk vind. Ze is ook heel lief voor het konijn. Het konijn mag wel gewoon aan de bal knabbelen hier zegt ze niks van. Ook lana de poes mag gewoon aan de bal zitten. Ik ga zo rond 3 uur (dan is er de meeste kans dat er honden lopen) weer met Laika wandelen. Zal dan toepassen wat je als tip gaf, laika laten zitten een aai geven en dan de andere hond aandacht geven. Los laten als ik dat van haar vraag doet ze prima, ze laat meteen bij de 1e x zeggen los. Wat bij jou is gebeurd met dat ze steeds het zelfde speeltje wouden, kan ik me goed voorstellen dat dat hier ook zo zou gaan bij een eventuele 2e hond.. Fijn dat ze er nu dan ook samen mee kunnen spelen!
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in eventuele 2e hond
Ik heb besloten om toch een nieuw topic ´bezittersdrang´ te openen. Zo kunnen we als de bezittingsdrang is opgelost het hier verder hebben over de aanschaf van de eventuele 2e hond. Alvast bedankt voor al jullie tips! Hier het topic: http://www.hondenpage.com/hondenforum/108386/bezittingsdrang.php
honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! schreef in bezittingsdrang
Hallo allemaal, bij het topic wat ik eerder vandaag opende: http://www.hondenpage.com/hondenforum/108350/eventuele-2e-hond.php Kwam naar boven dat Laika Bezittingsdrang heeft. Dit weten wij natuurlijk altijd al, maar ik heb nooit gedacht dat dit optelossen valt. Nu ik weet dat dit op te lossen valt willen we er alles aan doen om dit op te lossen natuurlijk. Dit gedrag vertoont ze: - een andere hond die lager als haar in de rang orde staat mag absolut NIET aan haar bal/stok komen - we mogen niet aan Laika haar botje zitten, ze gaat deze bewaken. We mogen deze alleen maar ruilen met haar bal. - we mogen niet aan haar voer komen, we zetten dit in haar bakje in de bench, ze moet wachten tot dat wij zeggen dat ze mag beginnen met eten (ze wacht heel netjes net zolang tot wij zeggen dat ze mag beginnen) we mogen er nog aan komen maar niet meer als we zeggen dat ze mag gaan eten.. Ik mag hier wel bij in de buurt staan maar als mijn broertje in dhe buurt komt krijgt hij een flinke snauw. - als er een andere hond aan komt en Laika met haar bal aan het spelen is, wil ze absoluut niet met de andere hond spelen. Als ik het balletje in mijn jaszak doe en klaar zeg (wat ze binnen perfect uitvoerd) gaat ze niet spelen met de andere hond, ze loopt wel wat verder weg maar zal de bal in mijn jaszak altijd in de gaten houden. - Als iemand mij een hand geeft of een klopje op mijn schouder begint ze te blaffen en te grommen tegen deze ander. Allemaal erg vervelend en ik zou het echt graag op willen lossen. Heeft iemand hier ervaring/tips voor? Groetjes Kim
 

Vrienden van Willy

honden foto van louisehonden foto van Kim en Laika!honden foto van Kim & Lara : )

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^