HondenPage baasje Vorkje

Wat schreven de vrienden van Vorkje op het forum

honden page profiel meikemeike schreef in Voedingsdeskundige
Ja Tannetje wil ook het beste voor de hond (binnen de mogelijkheden van het baasje) en zal je zeker niet proberen over te halen rauw te gaan voeren, zoals ik haar ken.
honden page profiel meikemeike schreef in Start met KVV
Goed bezig! Wat er nodig is om compleet te voeren hangt er vanaf welke merken je voert en of deze toegevoegde vitamines en mineralen bevat. Qua groentes is prei inderdaad minder geschikt (doodziek worden ze pas als ze langdurig veel prei eten), maar broccoli en bloemkool is prima. Eerst 12 dagen pens voeren is niet nodig. Het mag wel, alhoewel ik 12 dagen wel erg veel vind, ik zou zelf 4 dagen genoeg vinden. Hoe de hond op pure pens reageert verschilt per hond en per pens. Maar de kans is wel groot dat de ontlasting wat dunner wordt. Sowieso door de omschakeling van brok naar rauw. Je kunt er brokken bij blijven voeren en het merk dat je noemt is een goed merk. In het boekje 'Rauw voer voor de hond - Verantwoord rauw voeren in 3 stappen worden al je vragen ook beantwoord. Je leert hoe je compleet kan voeren, welke toevoegingen aanbevolen zijn, hoe je goede merken herkent, hoe je het beste kunt overschakelen, hoeveel je moet voeren, hoe het zit met het combineren van brokken en rauwvoer etc.
honden page profiel meikemeike schreef in Voedingsdeskundige
" Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Heb je zelf ervaring met haar of wel eens goede ervaringen gehoord? Zutphen is erg dichtbij dus dat komt goed uit.    Inmiddels contact gehad met Utrecht. Dit kan telefonisch en we zouden dan 6 maanden begeleiding krijgen. Ik weet alleen niet hoe hun staan in het holistische, het werken met supplementen enz.. dat kan ik nog even vragen. "Lola  Ik heb zelf goed contact met Lotte van de Groene Hond als vakgenoot, ik ben zelf ook voedingsdeskundige (doe alleen op dit moment geen consulten). In Apeldoorn is dierenarts Kruithof ook goed volgens mij. Zij heeft zich ook in voeding verdiept. In Utrecht hebben ze ook goede kennis over voeding, ze zijn alleen niet zo holistisch ingesteld. Ik weet bijvoorbeeld niet of ze ook aan de slag gaan met de darmgezondheid en het immuunsysteem in bredere zin, om de oorzaak van het ontstaan van allergieën weg te nemen.
honden page profiel meikemeike schreef in Voedingsdeskundige
Er zijn inmiddels veel mensen die zich voedingsdeskundige noemen en het hangt van de situatie af welke voedingsdeskundige goed past bij je vraag. Sommigen weten bijvoorbeeld niet zoveel van rauwvoer en anderen weer minder van brokken. Er zijn ook voedingsdeskundigen die consulten op afstand doen, dus via de email en/of (video)bellen. Ik weet niet waar in Overijssel je zit, maar als Zutphen niet te ver voor je is zou je naar 'De groene hond' kunnen gaan. Waar je op moet letten als je zelf een voedingsdeskundige zoekt? Ik zou vragen hoe ze aan hun deskundigheid komen. Holistische dierenartsen hebben zich vaak goed verdiept in voeding, die kunnen vaak ook goed helpen. Die kijken ook verder naar voeding, en kunnen bijvoorbeeld ook advies geven qua supplementen. Sommige voedingsdeskundigen doen dit ook. Bij voedselintolerantie zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan het herstellen van de darmen met probiotica en glutamine, en omega 3 voor het ondersteunen van het immuunsysteem. Als de voeding die je nu geeft goed gaat, kun je dat gerust blijven voeren. Blijf smaken afwisselen om het risico op een nieuwe intolerantie te verkleinen. Zelf raad ik niet aan om elke dag Renske te geven, omdat er smeerwortel in zit. Dat heeft geen relatie met de darmen, maar het is niet goed voor de lever om dat elke dag te geven. Dat het soms ineens minder goed gaat, kan o.a. te maken hebben met stress of met toch iets gegeten hebben wat een reactie geeft. Ook kan een hond een nieuwe intolerantie opbouwen, vooral als je langdurig elke dag hetzelfde eiwit (diersoort) voert.
honden page profiel Abby &Google Abby &Google schreef in Oppas: Den haag
" Wat is een Xolo puppy? "jantien  Xoloitzquintle... het ras
honden page profiel Abby &Google Abby &Google schreef in Oppas: Den haag
Hallo, Ik zoek voor aankomende Zondag een oppas voor een aantal uurtjes, voor mijn Xolo puppy (3,5 maand) in Den haag. Het gaat om de middag tot begin avond. Wie kan mij helpen? :D Thanks!
honden page profiel Abby &Google Abby &Google schreef in Brokken vraag; puppy
" Neem vooral in de groei een goede brok....kijk naar de pupbrok, is je hond wat ouder kan je overgaan op adult... "Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.  Ik kan mij herinneren dat juist die hoge eiwit gehalte , niet goed is voor de gewrichten. Ik vraag mij af hoe dit zit.. waarom wel een puppy brok, en geen gewone?
honden page profiel Abby &Google Abby &Google schreef in Brokken vraag; puppy
Hi! Vraagje! Binnenkort komt er een pup bij ons wonen.. en ik vroeg mij af hoe het ook alweer zit met brokjes. Wat info: Mijn (oudere) hond heeft een goed kwaliteit brok (graanvrij, geen toevoegingen, van vis) vanwege allergieen (laatst weer overgestapt (vaak met periodes) van KVV naar brok, waar hij het goed op doet) alleen is het merk, waar hij fijn op reageert erg prijzig! Mijn nieuwe pup mag wat "makkelijker" eten.. Nu vraag ik mij af: Hoe zit het ook alweer met de puppy voer, en hoog eiwit gehalte? Er zijn erg veel brokken om uit te kiezen.. dus ik vraag mij af: pup voer, of gewoon.. adult? Thanks!
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Agility Oefeningen thuis door Corona
@Sheltieduo; knappe running!  Een ideetje waarbij je maar 1 sprong nodig hebt: Verbale discriminatie (kort naar links/rechts vs out vs inin), altijd maar minder & minder sturing geven met je lichaam/ vanuit verschillende posities... 
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Agility Oefeningen thuis door Corona
" Opzich gaat dat goed maar na een tijdje weet hij dat het kort draaien is en begint hij er minder diep in te zitten. Mijn trainster raadt aan om dat kleiner matje te nemen. Ik zal volgende keer dit eens filmen   danku! " Sheltieduo_ Ja, dat had Blisse ook! Hier heeft een doos wonderen gedaan haha https://www.youtube.com/watch?v=z0a_DXCx7jA 
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Goede bordercollie fokker?
Mijn border komt van bij Maeglin. Zijn werklijnen, maar ook zeer geschikt als sporthonden. Ze doen het goed in agility, obedience, hoopers... Met mijn border, Blisse, doe ik geen schapendrijven, maar wel agility. Met haar atletische, fijne bouw en grote flexibiliteit is ze hier helemaal voor geschikt.  De kennel Wannahave fokt ook met leuke sportlijnen Nog veel succes met de zoektocht! 
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Agility Oefeningen thuis door Corona
" Wij oefenen inderdaad ook andere commando’s. Gisteren heb ik het heel kort draaien geoefend. In mijn tuin kan ik rechtdoor geen sprong zetten omdat ik te weinig meters heb dus kan ik enkel de rond oefenen. Bij mijn privétraining oefenden we wel alles tunnel, rond, links, rechts, heel kort draaien,.... vanaf de plank tot op de brug.  Via waar volg je die online cursus?  " Sheltieduo_ Hoe gaan de bochtjes bij jou? Hier kon Blisse de bochten in het begin heel goed. Via de bochten dan naar rechtdoor gegaan en daarbij de bochten wat beginnen verwaarlozen, dom haha. Maar allee, het begint terug op iets te lijken :)  Is de WeDaBest online class van Iwona Golab 
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Agility Oefeningen thuis door Corona
Super knappe runnings al!! Daar zijn wij ook mee bezig, it's a never ending story  Rechtdoor gaat nu wel echt mega goed, zit ze altijd in, dus de focus ligt nu op de bochtjes. Ook dat gaat beter en beter, soms nog mat matje, maar ook al zonder  Dan zijn we ook nog met een online cursus begonnen, waarbij je in principe maar 1 sprong voor nodig hebt. Ik heb wel het geluk hier ook mijn eigen trainingsveldje te hebben  En voor de rest; fitness! :)   
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Welke brok voor een border Collie
Eet ze het vers vlees wel graag? Mijn border eet bijvoorbeeld sowieso iedere morgen kvv.  Wanneer ze dat niet zou krijgen 's morgens, eet ze ook haar brokken niet op. Misschien dat dat het proberen waard is?   
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Welke brok voor een border Collie
Hier ook een actieve border. Zij eet brokken van Acana (en 2x per week KVV).  Krijgen regelmatig complimenten over haar blinkend vachtje :) 
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Beginners hond?
Ik geloof ook niet in een 'beginnershond'. Kies voor het ras waar je hart bij ligt/dat bij je past!    
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Voedingsdeskundige
https://bellypet.be/  Naast het verkopen van voeding is zij ook voedingsdeskundige.
honden page profiel Abby &Google Abby &Google schreef in Oppas gezocht: op korte termijn
Ik heb net oppas gevonden d(^_^)b
honden page profiel Abby &Google Abby &Google schreef in Oppas gezocht: op korte termijn
Hi! Ik ben (wegens omstandigheden) op korte termijn opzoek naar een oppas voor mijn hondjes, voor ongeveer 4 weken. Weet iemand misschien iets? <3
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Hond in combinatie met studie
Ik ga nu naar het derde jaar van mijn studie en heb sinds het laatste jaar middelbaar een eigen hond. Ik kan het perfect combineren! Denk dat het ook veel afhangt van welke studie je volgt. Ik heb vaak maar max. 2 volle dagen les per week, voor de rest halve dagen. Ook is mijn moeder vaak een halve dag thuis en/of mijn broer (ook student), dus ze zitten hier bijna nooit alleen. Ik heb nog nooit het gevoel gehad iets te missen. Nu ik kan wel altijd op mijn ouders rekenen, zo kan ik dus wel eens blijven slapen bij een vriendin en dus ook tot laat mee op uitstap gaan. Door het jaar hou ik altijd alles goed bij, waardoor ik tijdens de examens ook gewoon kan blijven trainen, wandelen...  
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Beweging en uitdaging Border Collie
Normaal 1 keer per week training op de hondenschool of privéles. Op de hondenschool is dit in groepsverband met max. 5 honden. De training duurt dan ongeveer 50 minuten. Dus pakt dat ze daarvan 10 minuten echt loopt. De privéles duurt een halfuur. De ander(e) training(en) zijn thuis en duren max. 10 minuutjes, soms meerdere sessies op een dag. Fitnesstraining is zo'n 20 minuutjes.     
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Actief ras gezocht
" Grappig want de foto op je profiel lijkt verdacht veel op drijven..   En dat staren waar veel mensen het over hebben.. ach. Ik zie alle honden die geïnteresseerd zijn in mijn honden naar ze kijken. Ik begrijp die opmerkingen dus niet zo goed. Wat maakt kijken staren? Ja, mijn honden gaan vaak liggen als er een hond nadert. En ja, dan kijken ze naar die hond. Die hond komt dan vaak op hen afgedenderd terwijl hij ze aankijkt. Is het dat roerloze dat jullie eng vinden? Ik vind dat denderen dan weer eng.. Zeker als het zo'n zware hond is die met 1 poot hun rug kan breken. " Liz Idd dat roerloze; als er een hond gaat liggen en dan 'staart' naar Blisse twijfelt ze om die te passeren. Mijn andere hond, Mikai (een samojeed), doet dat trouwens, denk niet dat het iets typisch border collie is. 
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Beweging en uitdaging Border Collie
Wanneer je je border te weinig mentale uitdaging geeft, zal het waarschijnlijk niet zo'n aangename hond worden. Daarnaast kan je ook té veel doen met je border, ook niet goed zowel fysiek als mentaal niet. Iedere week heeft Blisse 2 rustdagen (=enkel wandelen, geen mentale activiteiten zoals agility, truckjes,...). Blisse haar 'weekschema': -3x agility training (2x wanneer we die week wedstrijd hebben) -3x fitness training -iedere dag een wandeling van minstens 1 uur Maar ook met maar 1 agility training per week zou Blisse tevreden zijn. Ook kan ze bijvoorbeeld perfect 2 weken zonder agility. Ze wordt dat niet 'vervelend' ofzo.   
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Actief ras gezocht
Ik moet ook gelijk denken aan een poedel, ken er eentje van op de agility & wat een werklust!  Over de border collie: Hier ook een werklijn met halflang haar. Blisse is ongeveer 4 maanden na haar loopsheid in de rui. Dan kam ik haar ongeveer 1 keer per week, er komt dan een klein handje haar af. Dus dat valt heel goed mee, ben natuurlijk wel een samojeed gewoon.   Wat betreft het drijven; Blisse heeft dat nooit op andere honden of mensen gedaan. Auto's zijn soms nog moeilijk, maar als ik haar vraag om naast mij te lopen, is dat (meestal) geen probleem meer. Denk ook dat wanneer ik daar meer op zou trainen dat dat helemaal geen probleem meer zou zijn, maar we lopen bijna nooit aan de baan. Het is niet onze prioriteit. :)  En over het 'staren', dat doet mijn Blisse niet. Ze voelt haar ook helemaal niet op haar gemak wanneer andere honden naar haar staren. Verder is Blisse echt enorm lui, in huis staat slapen het hoogste op haar lijstje tot we iets gaan doen natuurlijk.  En van grootte; Blisse zal zo'n 14 kg wegen denk ik en zal iets van een 47/48 cm schoft zijn. Velen verschieten ervan wat voor kleintje/fijntje ze is.           
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in ~ Reünie pups Lynn ~
Prachtige honden allemaal! Altijd leuk een nestreünie!  
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Lolabuland
" Ik begin ook in maart bij de gewone hondenschool maar ik vroeg mij af of de hond zich niet gaat vervelen ? Ben nu bij les 2 van Silvia's puppyclass " Karin Bakker Blisse verveelde haar zeker niet, ze doet de oefeningen allemaal super graag. :) Bij ons op de hondenschool werd er vooral gewerkt op 'volgen', wat ze geweldig vindt. Tussendoor de oefeningen deden we dan vaak ook wat trucjes (van Silvia's klas dan). Leuk, veel plezier !! 
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Gezinsuitbreiding!! *Update P8 5,5 maand alweer*
Gefeliciteerd ! Super leuke combinatie !
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Wie ervaring met Pomppa honden jassen?
Hier ook heel tevreden van de pomppa jassen. Blijven mooi zitten, sluiten goed aan, makkelijk aan te doen (en ze zijn ook zo mooi, al die leuke kleurtjes  ) Blisse heeft de perus & de jumppa.
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in 52 weeks of Flynn
Knappe man ! 
honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya schreef in Ervaringen met BAT?
Jaren geleden heb ik dmv van een privé sessie met een trainer de BAT methode uitgelegd gekregen en geoefend. Daarna ben ik zelfstandig verder gedaan. Ik heb daarbij nooit een 5meter lijn gebruikt, altijd de 2 meter lijn.Er gaat tijd inzitten, maar zijn uitval gedrag is drastisch geminderd. Bij hem was het uitvallen om meerdere redenen.Als hij nu uitvalt, is het omdat er iets is voorgevallen met die hond of dat type hond. Border collies (reuen) hoeven ik niet van dichtbij te naderen, dat gaat niet. (ik ken helaas niemand met een border reu, dus kan ook niet oefenen).
 

Vrienden van Vorkje

honden foto van ashahonden foto van Nynkehonden foto van dootjuuhhonden foto van Melissa - Kenji & Ninahonden foto van ....honden foto van meikehonden foto van Lindahonden foto van Lizzie en Sterrehonden foto van Patricia&Dyéngohonden foto van Michellehonden foto van kisseshonden foto van MNMhonden foto van Jeanine & Niki de Noorse Buhundhonden foto van Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)honden foto van Suushonden foto van Sarahhonden foto van Jana & Romi honden foto van Inge en Jessy & Bintihonden foto van vanetyhonden foto van Iris ~ Rivka & Talouhonden foto van Abby &Google honden foto van Bonny en Pukhonden foto van Sab.honden foto van Team Black & Whitehonden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^