HondenPage baasje Taiko & Kiya Thalassa

Over Taiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa Mijn naam is Kim en ik ben 24 jaar oud. Ik ben de trotse eigenaar van 2 honden: Taiko en Kiya.

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

Op 7 april 2010 hebben wij Taiko in huis genomen. Taiko is een Finse Lappenhond en zat in een asiel in Friesland. Inmiddels is deze man alweer 9 jaar oud.

Toen hij bij ons kwam, heeft hij zeker een paar maanden nodig gehad om over z'n 'verdriet' heen te komen en zich te ontplooien tot de hond die hij nu is.
Het is een lieve, vrolijke, vaak toch nog wel ontdeugende, en erg autonome gezeldschapshond. Hij wil overal bij liggen en houdt er niet van om alleen te zijn.

Op 6 februari 2012 is hij gecastreerd en we merkten al meteen verschil. Hij snuffelt minder, luistert beter (heeft meer aandacht) en gaat beter met andere reuen om. Heel soms heeft hij z'n dag niet. Als hij losloopt gaat het meestal goed, maar aan de lijn wilt hij nog wel eens grommen of uitvallen.

In september t/m december 2010 zat ik met Taiko op cursus. We volgden de cursus voor de gehoorzame huishond ;-) 
Van september 2011 t/m december 2011 heb ik op behendigheid met hem gezeten. Hij vond dit erg leuk, maar vooral erg spannend! Tijdens het wachten was hij stil, maar zodra we aan de beurt waren en we een parcour moesten lopen, ging z'n mond open en blafte hij het hele parcour lang.
Na deze 12 lessen ben ik er mee gestopt, omdat ik merkte dat Taiko het wel gezien had en ik er meer tempo in had zitten dan hij ;-)  Dus....het was tijd voor iets anders.

In februari 2012 startte de doggydance cursus en daar zit ik nu nog steeds met hem op. De eerste les was een drama: hij was zo opgewonden dat hij de hele les bij elkaar blafte. Er was geen land met hem te bezeilen. Dus de tweede les ging ik met lood in m'n schoenen naar de cursus....maar dat bleek voor niks te zijn. Hij heeft twee blafjes gegeven en voor de rest was hij stil! De cursus gaat erg goed. Hij blaft af en toe, maar het valt heel erg mee. Hij is super gefocust op mij  en vindt het erg leuk. Het is echt zijn lust en z'n leven.

Het is een echte lieverd en ik ben dol op hem. Een echte lieve, zachte knuffelbeer. Hij is nu alweer 9 jaar en ik merk dat hij de laatste tijd echt "rust" over zich heeft hangen. Geen confrontaties meer met reuen, slentert braaf achter me aan en is echt rustiger in z'n koppie geworden.

Sinds 25 mei 2012 heb ik er een hondje bij: een echte Griekse mix genaamd "Kiya Thalassa". Kiya is een vervoeging van mijn naam en die van m'n zusje (Kim en Alyssa) en het stukje "Ki" betekent in het Grieks "kracht", iets wat ze wel heeft gehad in haar jonge leventje. Thalassa is het Grieks voor "aan de zee", waar we haar gevonden hebben. Ze leefde bij een afgelegen restaurantje in het Griekse stadje Achladeri op het eiland Lesbos.

Toen we haar vonden zat ze onder de teken (27!), had vlooien, was mager, een beetje mensenschuw en nog belangrijker: er zaten heel diep in haar oren twee graspluimen. Bij de dierenarts daar hebben we er naar laten kijken omdat ze zoveel met haar koppie schudde. Als we dit niet hadden opgemerkt en ze er niet uit hadden laten halen, was ze hier niet veel later nog aan overleden.
We wilden eerst alleen de teken eruit halen, maar omdat de eigenaren geen pincet hadden, besloten we haar mee te nemen. We hadden de dag ervoor net iemand ontmoet die als tussenpersoon fungeerde voor de animal welfare society of lesvos.
Zij kon Kiya echter niet houden, aangezien ze zelf net een pup had binnen gekregen die dag. En eigenlijk is het toen zo gegroeid dat we haar mee zouden nemen naar Nederland en haar zouden houden.

Inmiddels is deze Griekse godin veranderd in een vrolijke, levendige en super lieve meid die iedereen begroet met kusjes. Ze kan nog wel erg onderdanig zijn, maar wanneer ze je beter kent, neemt dit ook af.
Taiko vindt ze ook super lief en geeft hem vaak wat likjes op z'n snoet. Hij is echt haar steunpilaar. Ik heb in het begin veel te stellen gehad met Kiya en het alleen laten. Met Taiko erbij kan ze nu een paar uurtjes, rustig, alleen zijn!! Zonder Taiko lukt dit niet, dan flipt ze echt.

De volgende commando's kent Taiko
- zit
- zit mooi
- af
- down (kop op de grond leggen)
- rol (2 kanten)
- poot
- andere poot
- high five

- blijf
- wacht (op afstand)
- hier
- staan
- kom
- toe maar (vrij)
- terug (naar achteren lopen)

- kusje
- attack (heel hard blaffen)
- touch (aanraken met snuit)
- target (aanraken met poot)
- leave it (eten met rust laten)
- bye bye (zwaaien met z'n poot)
- schaam je ( met poot op z'n snuit)
- homo (met z'n poten over elkaar liggen)
- netjes (met z'n poten over elkaar liggen)
- kruip (naar voren kruipen)
- kiekeboe (tussen benen zitten en omhoog kijken)
- rug (op z'n rug liggen)
- pak knuffel/dummie/sok
- hoog (tegen me opspringen)
- rol samen (beide op de grond liggen en tegelijk een kant oprollen)
- buig
- Left & right (marcheren met z'n voorpoten)
- reverse (achteruit tussen benen door)
- Circle (om mij heen draaien)
- Twist & turn (rondje om eigen as. Ene keer linksom (twist) en de andere keer rechtsom (turn))
- Tussen (tussen de benen staan)
- voetjes (tussen mijn benen op mijn voeten staan)
- Poortje a.k.a weave(vooruit & achteruit door benen)
- Spin (draaien rechtsom om stok)
- Links & rechts (aan linker -en rechterkant lopen)
- Rol weg (naast mij liggen en van mij af rollen)
- Achtje
- Opzij (aan de linkerkant opzij stappen)
- rechts (aan de rechterkant opzij stappen)
- cross

Kiya haar commando's:
- Zit
- Af
- Zit mooi
- Naast
- Rechts/links lopen
- Twist & turn
- Circle
- Rondje
- Poortje
- Spring (over armen/benen heen springen)
- Pang ("dood" neervallen)
- Rol
- Touch (hand aanraken met snuit)
- Target (aanraken met poot)
- Pootje
- Kusje
- Tussen
- Voetjes
- Reverse

Ze is echt heel slim en heeft alles super snel door :-) Ze wilt graag, vindt trucjes doen leuk. Ik heb met haar puppycursus, basis A, basis B en dogdance gedaan. Ik train momenteel 2 keer per week met haar. Een uur dogdance en één uur behendigheid.

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

Krabbels aan Taiko & Kiya Thalassa

honden page profiel AsboAsbo schreef om 03 maart om 20:42
Leuk te lezen dat het zo goed gaat met Sarki Fény Hurmuri Taiko
honden page profiel Anna ,Anna , schreef om 04 augustus om 11:49
Wat was onze Taiko toch een prachthond !!! Ex-eigenaar x
honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie schreef om 16 januari om 23:16
Hey hey, hoe is het nu? Lang niet gesproken!
honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser schreef om 06 januari om 20:25
Haha jij bent dus haar zus!
honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser schreef om 29 december om 00:18
Hee alys, Ik ben sinds kort ook actief op t forum er valt zoveel te leren! en toen ik die namen zag staan d8t ik heee die ken ik hahaha groetjes, Deborah
honden page profiel dogfrienddogfriend schreef om 26 december om 14:07
leuke foto's hoor;)groetjes angela en sky
honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie schreef om 05 oktober om 16:35
Hey meid, met Gucci gaat het goed. Hij vertoont inderdaad wel flink jaloers gedrag en hij wil constant de aandacht opeisen. Dat is iets waar nu wel volop mee aan het werk zijn. Hij zit echt in zijn puberteit heb ik het idee. Hij is ook al zijn tandjes aan het wisselen. Heb ook 1 tandje al:) Maar jij bent ook nog veel aan het werk met je pup dus. Komt echt wel goed. Veel geduld, en veel aandacht:)
honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie schreef om 19 september om 14:46
Hier bepaalde goede dingen, en meerdere dingen haha, net als bij jou. In de bench gaat eigenlijk hartstikke goed, hij slaapt 's nachts door, geeft het voort aan als ie naar buiten moet, echt niets over te klagen:)! Ik probeer er nu aan te werken dat hij constant aandacht probeert te trekken door te blaffen. Hij is zo jaloers als je even aandacht hebt voor iemand/iets anders en niet voor hem.. Hopelijk gaat dat ook lukken, want ja, keesjes en blaffen he;)!
honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie schreef om 16 september om 19:21
Hey, inmiddels eventjes geleden, hoe gaat het nu met je hondjes:)??
honden page profiel JazzyJazzy schreef om 22 juli om 23:07
Hoi Kim, Je hoeft echt maar even naar jullie hondenfoto's te kijken, of je ziet meteen dat jullie met zijn allen bijzonder liefdevolle en zorgzame baasjes zijn: echt van iedere foto van Taiko en Kiya straalt zo ongelooflijk veel blijdschap, vrolijkheid en plezier af! Ik vind het bovendien enorm te prijzen dat jullie Taiko en Kiya - die in hun leven toch al heel vroeg veel verdriet te verduren hebben gekregen - de unieke kans hebben geschonken om te transformeren in de mooie, gelukkige hondjes die ze nu zijn! En als ik nu zie hoe rijk bedeeld jullie zijn aan liefde en aandacht voor Taiko en Kiya, dan twijfel ik er niet aan dat jullie nog heel veel gelukkige momenten met zijn allen mogen beleven! Groetjes van Roland en (g)oldie Jazzy.
honden page profiel Kirito de poedelKirito de poedel schreef om 16 juli om 18:50
hé Kim, Taiko en Kya zien er superleuk en lief uit ! En wat mooie foto's in je albums... ps ik heb jou reeds een pbtje gezonden..... Groetjes !
honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie schreef om 12 juli om 09:50
Hey, het gaat hier 's nachts best goed. Ook nog maar enkele keren eruit maar soms ook wel een nacht niet en dan houd ie het gewoon op:). Echter overdag heeft ie nu best vaak ongelukjes.. Zo'n 2x per dag.. Dat is dus minder.. Dan laten we hem buiten en zo gauw we binnen zijn doet ie het.. Dus dat is nog even aftasten enzo.. Fijn dat het bij jou nu ook goed gaat:). Dacht al wel dat het zou werken als ie bij je op de kamer sliep:).
honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie schreef om 07 juli om 09:51
Aaah leuke profielfoto:D
honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor schreef om 24 juni om 18:01
Wauw wat knappe honden heb jij!! En die kunstjes tssss super hoor!!! Uw profiel foto is ook leuk zo dat kleintje met de grote broer. Proficiat. De foto huilen op het strand ,heb je daar nog niet met mee gedaan aan de foto wedstrijd? Die kreeg van mij de eerste plaats ,zeker weten! Lieve groetjes Noella En Igor
honden page profiel Suzanne en SammieSuzanne en Sammie schreef om 20 juni om 13:07
Hoi, wat een super mooie hond heb je! Leuk om te zien dat je hem zoveel aangeleerd krijgt. Wij hebben onze hond niet heel veel kunnen leren hij kan: Zit, af, rol en poot geven en over de bank heen springen.. Maar mooie hond hoor super leuk!
honden page profiel meert nancymeert nancy schreef om 19 juni om 00:39
prachtige fotos grts
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef om 18 juni om 11:22
Goh wat een leuk duo !!!! Echt prachtige honden en wat ben ik blij dat jullie ze allebei een huisje hebben willen geven !! Top van jullie !!! Geef ze a.u.b. een dikke knuffel van me !
honden page profiel -- schreef om 08 juni om 15:39
omg, die nieuwe foto`s!!! ik zag een paar schattige puppyfoto`s, dus ik erop klikken, kom ik weer op jouw profiel terecht XD nogmaals, super cutie hond<3
honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau schreef om 06 juni om 14:59
Erg schattig die nieuwe pup! :D Vind het echt bijzonder mooi van jullie dat je zo'n pupje mee naar huis neemt vanuit Griekenland. Zouden niet veel mensen jullie nadoen, spijtig genoeg. Hoe gaat het er nu mee?
honden page profiel sylsyl schreef om 05 juni om 19:50
En hoe ging het met de pup in het vliegtuig, en hoe reageert taiko erop?
honden page profiel maxlisamaxlisa schreef om 01 juni om 12:29
gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst! graag wel even voorstellen met foto's ! en ook graag het verhaal wil ik weten, en hoe je dat aanpakt. super van je!
honden page profiel Melissa & YukiMelissa & Yuki schreef om 02 mei om 22:20
waw zeg! Nog nooit een finse lappenhond gezien, en echt waaaaw, super mooi! En wat die allemaal kan (te zien aan jou foto's :p ); Super cool gewoon!
honden page profiel Lima<3Gunar de labradorLima<3Gunar de labrador schreef om 11 april om 20:58
jullie passen zo goed bij elkaar <3<3<3<3
honden page profiel peter hofmanpeter hofman schreef om 25 januari om 09:50
mooi foto s super vind je van mijn doggie?
honden page profiel Simone & MaxSimone & Max schreef om 03 oktober om 16:34
De losloopgebieden zijn allemaal persoonlijk door Max getest :-)
honden page profiel LizzyLizzy schreef om 25 maart om 22:41
Hallo Kim & Taiko Elke keer ben ik het spoor weer kwijt op deze site. Taiko lijkt mij een typische lieve finse lappenschat! Ik ben ook op zoek naar brusjes uit het nest van Jussi. Dit vanwege de medische problemen van hem. Zou Taiko uit het nest kunnen komen? Gr. Lizzy
honden page profiel Simone & MaxSimone & Max schreef om 24 maart om 12:54
Wat een prachtig beestje heb jij zeg!!!
honden page profiel LizzyLizzy schreef om 22 maart om 20:26
Hoi Kim,Wat een leuke hond, kan ik zeggen want ik heb Jussi, ook een FL en ook 6. Satu op deze site is zijn zusje. Sprekend Jussi qua uiterlijk en ook zijn gedrag is heel herkenbaar. Weet je waar hij vandaan komt? Groet Lizzy
honden page profiel AshleyAshley schreef om 20 maart om 12:43
Hoi hoi, Ik heb je een PBtje terug gestuurd, heb je die ontvangen? Groetjes, Ashley
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef om 19 maart om 14:24
Jeetje, dat niks je heeft geholpen aan operaties.Ze zijn tegenwoordig zo slim :( Je zou dan wel denken dat ze een goede optie hebben. Hij is 1 keer geopereerd en liep pas met een jaar of 5. Zegt nu geen last te hebben, maar soms zie je het wel hoor als hij moe is. Denk dat ie bang is voor een operatie haha. Maar ja alst moet dan moet het he! Wat een mooi hondje heb je trouwens =D Groetjes !
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef om 18 maart om 16:23
Ik las je bericht net in een topic, Ik had er ook gereageerd. Mijn vriend heeft ook heupdysplasie. Is er mee geboren. Beide benen 100 % uit de kom. Ik vond het bijzonder om te lezen dat iemand het zelfde heeft, het is zeldzaam. Hij kan wel lopen, maar niet zoals menig ander mens. Ik zie van dichtbij wat het doet.
honden page profiel HannaHanna schreef om 13 maart om 22:26
Hoi Kim en Taiko, Leuk dat we vriendjes zijn. Taiko is een leuke hond, vanmiddag ontmoet. Was een heerlijke wandeling.
honden page profiel Marije&BalouMarije&Balou schreef om 28 januari om 19:24
Op het forum heb je gezegd dat je een nieuwe camera zocht. En vroeg je wat voor eentje ik had, Ik heb een nikonD90. Ik vind hem zelf heel erg goed, aan de beelden te zien, hieronder de link voor eer informatie ;) http://www.fotoapparatuur.nl/Artikelen/preview-nikon-d90/3195/
honden page profiel GriffyloverGriffylover schreef om 22 januari om 15:40
Hallo Kim, Ik heb zojuist de foto's van Taiko zitten bekijken. Wat een prachtige hond heb je. M'n oma had vroeger een bastaardhondje die precies zulke kleuren had, zo'n soort tekening en ook zo'n mooie uitstraling. Heel veel plezier met hem. Als ik jullie zo knus zie knuffelen mis ik nog sterker een hond om me heen. Mijn Griffonnetje moest ik in Oktober laten inslapen. Puppies van dat ras zijn er niet veel en erg duur, dus ik zoek ook naar herplaatsers. Als jullie iemand kennen die een Belgische of Brusselse Griffon wil laten herplaatsen (dat ras zoek ik namelijk en liefst een reutje) dan houd ik me aanbevolen. Groetjes, Willy
honden page profiel DjangoDjango schreef om 10 januari om 18:44
Wat een mooi beesje heb je zeg
honden page profiel Criz & de Shelties	Criz & de Shelties schreef om 04 december om 11:19
Wat een mooie hond zeg, vind het ras Lappinkoira echt geweldig! Prachtig mooie honden! Groetjes!
honden page profiel Sarah, Aïcha + en MicaSarah, Aïcha + en Mica schreef om 05 november om 21:33
Waw mooie hond!! :-)
honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi! schreef om 03 november om 12:50
Wat een leuke hond! Erg grappig ik herken zoveel wat je verteld in onze Mambo, dat macho gedrag en blaffen tijdens de cursus als we even naar de instructrice luisteren...ochoch. Laatst kwam ik ergen's ook een finse lappenhond tegen, voor die tijd wist ik van het bestaan niet af, maar ze zijn echt geweldig. Ik zou er ooit nog wel een willen, maar nu eerst nog 10 jaar druk met onze vuilnisbak... en die is ook geweldig hoor!
honden page profiel Taschke &  SpikeTaschke & Spike schreef om 28 oktober om 22:01
Taiko is een heel mooie hond, hij mag zich gelukkig prijzen met zo'n baasjes die hem op zijn leeftijd nog willen, knap van jullie groetjes taschke
honden page profiel huskywomanhuskywoman schreef om 24 oktober om 19:28
Wat een prachtige hond heb je. Had je nog een persoonlijk bericht gestuurd :-D
honden page profiel profiel verwijdertprofiel verwijdert schreef om 22 oktober om 14:27
leuk, dat jullie taiko een warm mandje konden geven. ik heb er 2 heerlijk hoor een duo! groetjes
honden page profiel Hanne baasje van  Bonny Hanne baasje van Bonny schreef om 17 september om 18:39
hoi Kim ,wat een mooie hond is Taiko echt een schatje en ook nog jarig vandaag .Hartelijk gefeliciteerd en nog vele fijne hondejaren gr.Hanne en Billy
honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa schreef om 17 september om 12:26
Hiep hiep hoera voor Taiko!!
honden page profiel TaniekeTanieke schreef om 03 september om 21:45
dit ras had ik nog nooit gezien, wat een mooie hond zeg !!
honden page profiel Carmen en Rayza de HuskyCarmen en Rayza de Husky schreef om 19 augustus om 18:39
Wat een leuke hond zeg!
honden page profiel MichelleMichelle schreef om 13 augustus om 20:49
nou gelukkig maar dan zou wel zielig wezen als de kat helemaal niet meer binnen zou durven komen !!
honden page profiel MichelleMichelle schreef om 13 augustus om 16:51
nee ineens hoor je dik veel lawaai denk ik ??
honden page profiel MichelleMichelle schreef om 13 augustus om 12:03
leuk hondje maar wel zielig van dat verhaal met die kat dat ze weer opneiuw moeten wennen aan elkaar echt sneu :(! grmichelle en likjes van luca
honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey schreef om 02 augustus om 09:10
Heej haha ja klopt! Woon daar nu bijna twee jaar! Denk ga even je foto`s bekijken, of ik je miss al wel eens tegen ben gekomen;)
honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende schreef om 26 juli om 21:42
Wat een leuke hond is Taiko. En wat treft hij het met twee van die leuke meiden die zich om hem bekommeren.
honden page profiel JessicaJessica schreef om 16 juni om 17:38
wat een mooi hond Ö xx
honden page profiel MiekeeMiekee schreef om 12 juni om 22:55
wauw! wat is Taiko mooi zeg
honden page profiel denisedenise schreef om 08 juni om 11:33
Heey wat leuk. Jullie hebben taiko nu in huis. Ik ben hem ooit eens tegengekomen bij de hondenschool. Hij was voor een keertje mee op de puppycursus maar hij was een beetje heel erg enthousiast naar de andere hondjes en vooral niet in de les geïnteresseerd. Wel een hele leuke en lieve hond. Veel plezier met taiko en hij verdient zijn nieuwe plekje zeker.
honden page profiel Uma & JokerUma & Joker schreef om 28 mei om 16:04
hey wat een mooie hond zeg (: die ogen, wauw! ik woon ook in Amsterdam. Liefs, Uma
honden page profiel AshleyAshley schreef om 07 mei om 14:53
Heey mooie hond zeg! ik zag dat jullie in Landsmeer wonen, ik woon in Amsterdam noord. Leuk zeg. Groetjes Ashley
honden page profiel johanjohan schreef om 05 mei om 13:50
leuke hond heb je, zie dat hem net heb. Heel veel plezier ermee! gr. johan
honden page profiel SilvySilvy schreef om 05 mei om 11:20
wat een mooie finse lap zeg!!!
honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker schreef om 29 april om 21:30
Wat een beauty heb je! Hier woont ook een Lappinkoira in de buurt, een bruine. Leuk hondje! Groetjes, Nienke

Laat ook een krabbel achter
Om een krabbel achter te laten moet je eerst inloggen

Reputatie, berichten en online status

Taiko & Kiya Thalassa heeft 4470 ontvangen.

Super Baasje ! Op het hondenforum wordt een antwoord van Taiko & Kiya Thalassa zeer positief gewaardeerd bij 29 waarderingen.

Berichten en online status
Taiko & Kiya Thalassa was voor het laatst online 9 jaar, 9 maanden, 3 weken, 1 dagen, 3 uur, 7 minuten, 54 seconden geleden

Honden Foto's

honden foto honden foto honden foto Hoog honden foto Lekker spelen honden foto Buig
Nooit gedacht dat hij deze zou leren hahaha. honden foto
Taiko & Kiya Thalassa heeft de volgende fotoalbums op de Honden Page: Taiko, Onze katten, Foto bewerkingen, Uitjes , Portretfoto's, Behendigheid


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^