HondenPage baasje Colin

Wat schreven de vrienden van Colin op het forum

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in The road to... Dialga in Nederland!
" Lief     Laatst voor het eerst meegemaakt dat iemand luid riep: "Wat is DAT voor een hond? Wie wil er nou zo'n lelijke hebben!"   Maar over het algemeen vinden mensen heb gelukkig heel mooi. Of ze zijn tegen ons gewoon beleefd, dat kan natuurlijk ook   Maar wij vinden hem natuurlijk wel super mooi  " Witte Draak Nou ja zeg!Dan kunnen ze beter hun mond houden Hij is prachtig hoor!
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in Djaidey is thuis
Wat leuk!Nog eventjes wachten en dan kan het puppyplezier weer beginnen!
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in Renovatie/verhuizing
Wij hebben onze huidige woning verbouwd voordat het de verkoop in ging. We hebben veel zelf gedaan, wat wel scheelt. Maar voor sommige klusjes moeten toch echt vakmannen komen. Wij hebben uiteindelijk 5 maanden in de zooi gezeten.   Verhuizen kan in 2 weken, die stress duurt veel korter. Daarbij komt wel dat ze aan een volledig andere woning en omgeving moeten wennen, dus uiteindelijk zal het wennen net zo lang duren.   Mijn ervaring is dat mijn honden sneller uit de stress zijn bij een verhuizing, puur omdat ze hun eigen spulletjes en meubels om zich heen hebben & geen vreemde mensen in huis. Daarbij zijn wij met verhuizen ook 3 maanden vrij geweest om ze te begeleiden en doen we dat aankomende verhuizing weer net zo.
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in Onze Aiden...
Gisteren nog even met onze eigen dierenarts gesproken (Aiden is bij de spoeddienst geweest). Die zei na het lezen van het verslag dat hij met hoe snel hij bloed verloor de operatie ook niet gered had zonder longtumoren. Ik vond het fijn dat hij dat zo eerlijk benoemde, want ik zat toch wel met ''wat als'' gevoelens. Maar dit haalt het weg. We hebben goed gehandeld voor hem. De meisjes doen het best goed zonder hem, ik denk dat zij ook heel goed door hadden dat hij het niet zou halen. Ze zijn bij alle stappen van het afscheid geweest.   Wijzelf hebben het enorm zwaar. Aiden was altijd heel fijn aanwezig, en nu is het heel stil. Met routine dingetjes merken we dat we nog steeds alles in 3 doen, terwijl we maar 2 voerbakken hoeven te vullen, 2 snacks hoeven te pakken en 2 wandelingen per keer hoeven te doen. Ik kan me er zelfs nog niet toe zetten om zijn haar van de vloer te stofzuigen.
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in Onze Aiden...
" Afscheid moeten nemen van je maatje is altijd zwaar. Maar op zo'n veel te jonge leeftijd is het een serieuze mokerslag. Ik wens jullie heel veel sterkte voor nu en de komende tijd!   " Bulleke Zo voelt het ook inderdaad. Hij had nog zoveel mee moeten maken.. We hadden enorm veel plannen samen. Maar... Afscheid nemen van hem zou altijd te vroeg zijn gekomen. En hij is gegaan zoals hij ook op de wereld is gekomen: Eigenwijs, bijzonder en enorm geliefd.
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in Onze Aiden...
"If love could have saved you, you would have lived forever" Aiden ~ Weylyn Aodhaigh Wodan ~ 12.01.2015 - 09.04.2023 Hierbij willen we iedereen laten weten dat Aidentje, Boebie, Baby, Puppy, Dikkie, Aiden er niet meer is. We hebben gevochten als beren, maar helaas is er niemand die hier tegenop kan vechten. Altijd riepen we "als hij stopt met eten, is het mis." En dat was het ook. Van je miltbloeding had je kunnen herstellen, we waren er vroeg bij. Maar die vele stipjes en bolletjes in je longen... Daar kunnen we niet tegen op.Je was niet beter geworden. Ik had je zo enorm veel meer gegund dan dit korte leven, en ik kan me nu even niet voorstellen hoe en waarom we de komende jaren zonder jou moeten doorkomen. Je was mijn allerliefste en allerleukste puppy. Aidentje, afscheid nemen van jou komt altijd te vroeg.Run free, my little baby.  
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in The road to... Dialga in Nederland!
Oh hij is prachtig Zo fijn om te lezen dat hij in karakter ook gewoon super geweldig is! Daar ga je zoveel leuke tijden mee hebben!
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in Hond overgevoelig voor supplementen
" Ja, visolie ging niet. De probiotica heb ik wel thuis, maar dit helpt toch niet voor de gewichten? Welke glucosamine zou ik los kunnen geven waar verder niks anders in zit? Bedankt voor het meedenken! " Lola Probiotica kan wel werken om de maag/darmen wat minder gevoelig te laten reageren De PharmaDog Glucosamine bevat alleen glucosamine sulfaat.   https://www.medpets.nl/pharmadog-glucosamine/?sqr=glucosamine
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in Hardlopen met hond en/of canicross
Leuk, zo'n topic! Ik wil het ook weer gaan oppakken. Lang gedaan met Abby, maar zij is een tijdje uit de running geweest ivm haar nestjes. Nu wil ik een tweespan met haar en haar dochter gaan oppakken.   Ik heb zo'n vest voor mezelf waar zo'n waterzak in kan, weet even niet meer hoe dat heet. Gekocht bij Run With Pride als ik het goed heb onthouden.Voor de honden heb ik water in de auto en lopen we vaak langs water zodat ze daar even kunnen slurpen. Met warme temperaturen (boven de 16 graden) lopen mijn dames sowieso niet mee.Verder heb ik wel altijd een EHBO pakketje in mijn vestje zitten, en zo'n blokje energie bij me voor de hondjes. https://www.runwithpride.nl/IcePaw-Energiebooster Deze
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in Hond overgevoelig voor supplementen
En als je het los geeft? Visolie, probiotica (die van Puur bevat geen eiwitten, gluten en gelatine, maar wel wat maiszetmeel), glucosamine, blauwe bessen, bijv? Vooral pure glucosamine is goed voor haar gewrichten.
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in Oost Europese Herder Vereniging is er !
" Is dat de tweede vereniging van de saarloos? Onze voorzitster heeft er toen contact mee gehad . " Heleen Ja, weet niet per se of het de 1e of de 2e is (voordat daar misverstanden over komen hahaha). Maar er bestaan in Nederland inderdaad 2 verenigingen die niet zo goed met elkaar door een deur kunnen.
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in Oost Europese Herder Vereniging is er !
" Het is Dakote ,vorig jaar is hij voorgesteld in het clubblad , De vereniging is NVSWH ,dacht mijn vriend , Maar verkeerde info hoor ,Dakota is wel voorgesteld maar heeft nog geen saarloos gedekt ,die mensen wilde hem wel maar zijn toch voor een reu in Belgie gegaan , Dakota heeft vorig jaar wel een Oos Europees gedekt en een week of drie geleden ook . " Heleen Aah, dat kan kloppen. De NVSWH is heel erg lang tegen outcross geweest en deelt ook niet echt hun projecten online.
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in Oost Europese Herder Vereniging is er !
" Bij de Saarloos? Welke reu was dat als ik vragen mag, en bij welke vereniging?  " Witte Draak Daar ben ik ook benieuwd naar, aangezien ik de Saarloos outcross-projecten op de voet volg.
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in Dobby is gaan hemelen.
Sterkte met het verlies van je lieve maatje
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in Oost Europese Herder Vereniging is er !
Gefeliciteerd! Ooit op show 2 VEOs gezien, mooie honden zijn dat hoor!Klopt het dat er nergens op COI getest wordt? Geen Embark oid verplicht?    
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in The road to... Dialga in Nederland!
" Wat is het alweer een tijd geleden zeg dat wij bij jou langs zijn gekomen, toen Anna nog baby was  Onze puppykriebels begonnen inderdaad bij jou, lang geleden    " Witte Draak Jaaa, alweer bijna 3 jaar terug! Dan heb je het nog lang volgehouden zonder puppy te kopen, haha   Hopelijk kan ik je knappe ventje eens ontmoeten
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in Een ongelukje...
"    Heb je pijnstillers meegekregen? Dit zal napijn geven.   Beterschap.   " Loesje Ja, ze heeft voor een week pijnstillers mee, en moest 5 dagen geweekt voedsel eten. Morgen mag ze eindelijk weer iets harders proberen.
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in Een ongelukje...
" Jee een hoektand eruit, is er iets aan te doen, ? Een hoektand missen is toch een dingentje….heel naar, hoop dat tie niet te veel pijn nu meer heeft…..een hoektand missen is altijd anders dan een tand. " Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . Ik heb me inmiddels goed ingelezen over kronen etc, maar een hoektand missen is minder heftig dan een kroon laten plaatsen. Daarvoor moet ze sowieso nog 2 keer onder narcose, en dat wil ik liever niet voor haar.
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in Nederlandse Tamaskan Clubdag
  11 juni is er een Tamaskan Clubdag ter ere van het 10 jarige bestaan van de Nederlandse Tamaskan Club!   Iedereen is welkom om de Tamaskan te ontmoeten
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in Een ongelukje...
Afgelopen zondag waren de meiden lekker in de tuin aan het spelen, terwijl wij een lekkage in de keuken stonden te repareren. Toen we een piep hoorden, zijn we naar buiten gerend. De meiden snel uit elkaar gehaald, we dachten dat ze een conflict hadden gehad. Niets bleek minder waar. Anna was helemaal oké, Abby had helaas wel wat schade. Haar hoektand stond scheef in haar bekje. We konden gelukkig direct terecht bij de dierenarts. Daar kreeg ze meteen pijnstilling en na een half uurtje lag ze op de operatietafel om de tand te verwijderen. Haar tand zat alleen nog aan wat tandvlees vast en was dus erg makkelijk te verwijderen. Ze kreeg 10 hechtingen om het gat van haar (enorme) hoektand te dichten. Ik baalde wel, want het liefst had ik gehad dat ze hem had kunnen houden. Maar als zelfs de wortel los ligt, dan toch maar eruit. Mijn vriend stuurde inmiddels een foto van de zandbak, die ook wat schade heeft geleden. Daar is ze dus met haar hoektand op beland. Ik kan niet bedenken hoeveel pijn ze moet hebben gehad. Ze kwam goed uit de narcose en wilde eigenlijk meteen weer naar huis. Typisch . Gelukkig mocht ik overal bij zijn toen ik aangaf dat ze verlatingsangst had. Ze is dus in slaap gebracht op mijn schoot en ook weer wakker geworden op schoot. Scheelt een boel stress!   Uiteindelijk thuis wordt ze goed verzorgd en in de gaten gehouden door haar dochter. Vrijdag mag ze op controle komen, maar het ziet er allemaal goed en rustig uit.   Tot zo ver ons avontuur weer, ik hoop dat ze verder allemaal heel blijven  
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in The road to... Dialga in Nederland!
Ik ben zo blij voor jullie! Eindelijk is jullie droompupje thuis   Die puppyblues zullen nog wel vaker even om de hoek komen kijken, gok ik. Ik heb daar ook enorm last van, en met Anna heb ik gewoon dutjes gedaan wanneer zij ook aan het slapen was. Dan werd alles niet nog 10x emotioneler omdat ik ook nog moe was   Geniet lekker van hem, en ik kan niet wachten op meer foto's!
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in Leuk artikel over oerrassen (primitive dogs)
Zo leuk dat ''mijn'' ras ook genoemd wordt! Ik kan me bijna niet voorstellen om een ander ras te hebben dan een oertype
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in The road to... Dialga in Nederland!
Oh meid, wat is hij knap! Nog 2 weekjes!
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in Opgelet . . . je hond is al bezig
" Preventie   Het is geweldig dat jullie met jullie hondjes het prima voor elkaar hebben. Echter er zijn mensen die blijvend moeilijkheden met hun hond(en) ondervinden. Schamen zich hiervoor en durven ook niet naar een gedragsdeskundige   Gaat het om hondjes tot 10 kilo is het allemaal niet zo erg, die neem je keffend onder je arm en het probleem is weg   Problematisch wordt het als een grote volwassen hond zijn zin wil doordrukken en op dat moment geen zin heeft in een koekje. Dan gaat het bij de meeste fout Deze situaties komen steeds meer voor. Regelmatig worden zij gebeten door hun eigen hond en schamen zich om dit te vertellen. Hoe handig zou het zijn om die mensen vooraf te informeren   Inzien dat direct beginnen met opvoeden van cruciaal belang is. Niet als hij 8 weken is, niet als hij 12 weken is etc. Direct begeleiden vanaf 4 weken. Ja in het nest al (geen gevechten, niet dringen, starten met zindelijkheid etc)   Gebeurt dit niet of te laat? Dan hebben deze hondjes al direct een achterstand ten opzichte van zij die dat wel kregen   Nogmaals we hebben het hier niet over de kleine blaffertjes onder ons " dutcheye Mijn hond van 40 kg bijt mensen die een groot ego hebben... Wat kan ik daarmee?
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in Waar halen de honden hun plezier uit ?
- In poep of dode dieren rollen - Gaten graven in de tuin - Kartonnen dozen verscheuren (vooral pizzadozen) - In de sneeuw spelen - Elkaars botten stelen - Botten begraven in de bank - Knuffelen met vrouw-mens - Denksport (Aiden) - Hardloop-sporten (Anna en Abby) - Middelvinger opsteken naar onze verzorgers  
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in verwerpen
" Ze heeft ook antibiotica gekregen en spul om het af te drijven.Ze had koorts 40 graden Nu afwachten hoe het verder gaat. " Wilma57 Ocharme, klinkt als een infectie of een baarmoederontsteking dan... Ik zou goed in de gaten houden of haar koorts zakt. Ik ga er vanuit dat de pups wel ''geboren'' gaan worden, dat wordt voor je meisje ook pittig. Is ze nog bij de dierenarts/krijgt ze een keizersnede of bevalt ze thuis? Sterkte met het verlies van haar pups
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in verwerpen
Bedoel je dat ze in de dracht de pups ''afstoot''/aborteert, of dat de pups al 6 weken zijn en ze ze niet meer accepteert? Ik gok het eerste, en daar kunnen meerdere redenen voor zijn. - Slechte conditie van de moederhond- Foetale defecten- Orgaanafwijking- Afwijkende eierstokken- Infecties- Trauma - Baarmoederontsteking- Overlijden van een pup- Medicatie van de moeder Ik zou dus wel willen dat mijn dierenarts op zijn minst bloed prikt en een echo maakt.Niet alle pups hoeven geaborteerd te worden door mams namelijk, soms blijven er nog wel pups zitten die ze normaal uit kan dragen (maar ligt dus aan de oorzaak van de abortus) Wat een dierenarts kan doen ligt ook aan de oorzaak van de abortus, dus je zou echt meer onderzoek moeten laten doen.
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in In hoeverre moet je een pup/hond vermaken?
Ik investeer bij mijn pups juist in ''niets-doen''. Natuurlijk doe ik ook leuke dingen met ze, gaan ze wandelen en spelen. Maar het ''niets-doen'' en het zelf rust leren nemen is iets essentieels waar veel eigenaren niet bij stil staan.Wij hebben zelf honden gefokt (een ras dat van nature graag ontdekt en veel ''aan'' staat) en hebben hierbij Puppy Culture gevolgd (een soort socialisatie/desensitatie-programma) en hierbij speelt rust een grote rol. De meeste van onze pups (er zijn altijd van die karakters die er lak aan hebben) nemen zelf rust wanneer ze eraan toe zijn. Dan heb je dus zelf lekker de tijd om een filmpje te kijken of even de was te doen. Ik denk dat je het jezelf dus (misschien onbewust) teveel oplegt om bezig te zijn met je hondenbaby. Samen op de bank hangen is bijvoorbeeld ook ''bezig zijn met'', maar niet al te inspannend. En een pup behoort veel te slapen, dus dan heb jij tijd voor je huishouden.Wees ook niet bang voor een ongelukje in huis (ik weet dat ik daar zelf altijd over in zat), want 1x fout gaan betekent niet dat de gehele aangeleerde zindelijkheid weg is.
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in Golden retriever plast weer in huis
" Ik kan je niet  echt helpen met je probleem, maar wat je zei over loopsheid viel me wel op. Laatst plaste mijn hond wel 4 keer kort na elkaar tijdens een boswandeling, telkens een paar druppels. Ik dacht dat het eerder markeren dan plassen was, maar kan dat wel bij een teefje?" Marie Teefjes markeren zeker wanneer ze loops zijn, zo kunnen de mannen ze vinden Maar vindt vaak wel echt in de loopsheid plaats, als ze het daarbuiten doet, kan het ook goed een blaasontsteking zijn.
honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Team schreef in Golden retriever plast weer in huis
Het kan zijn dat ze inderdaad tegen haar loopsheid aan zit te hikken. Het kan ook zijn dat ze het echt nog niet zo lang op kan houden.   Wij hebben hier zelf een teefje die erg laat zindelijk was. Dit is bij haar ras-eigen (interesse is er gewoon niet zo), maar ook omdat het haar gewoon niet lukte. Wij hielden 5 uur maximaal aan, dus om 12 uur laatste plasrondje en om 5 uur even in de tuin. Dan bleef ze zindelijk. Kwamen we om 6 uur, had ze het al in de keuken gedaan. Met alleen thuis zijn hetzelfde verhaal, 4 uur ging prima, een half uur extra was niet oké. Zij geeft nu inmiddels wel met een grommetje aan dat ze moet plassen, maar dat heeft ze zichzelf aangeleerd. En inmiddels kunnen wij ook gewoon weer ''uitslapen'' tot half 9-9 uur, dus haar blaas is getraind!   Ik denk dat het goed is om te kijken hoe laat ze plast. Dus even in de nacht een camera erop. Als dat bijvoorbeeld om 4 uur is, dan even opstaan voor haar en haar laten plassen en nog even je bed in . En dan kun je dat weer gaan uitbouwen.Als ik het zo lees, ligt het eerder aan haar loopsheid dan dat er echt iets ernstigs aan de hand is, maar je zou ook haar urine even kunnen laten controleren. Let op: als ze loops gaat worden, kunnen er al spoortjes bloed in zitten
 

Vrienden van Colin

honden foto van De Mecheltjes clanhonden foto van mariskahonden foto van                honden foto van Ionahonden foto van els 2honden foto van (l)Camino_Gitana_Sultan(l)honden foto van Mojuanhonden foto van Myrthe & Yebohonden foto van Laura honden foto van Aafke&Chicahonden foto van Tim † Yoran Rixthonden foto van bets-bean&raiderhonden foto van babs en tibbie joshahonden foto van Chantal & Martijnhonden foto van Me and my Shadowhonden foto van Antonhonden foto van Marjolein en Noa en kleine Levihonden foto van Hoffie777honden foto van jannyhonden foto van Marion van Dijkhonden foto van Michellehonden foto van goofie honden foto van shanahonden foto van brenda & cora ° Eros ° Frodohonden foto van Marleen van Laarhovenhonden foto van josehonden foto van Jacqueline, Jackie en Joyhonden foto van silke & woody honden foto van Marjoleinhonden foto van ka-girlhonden foto van sofiexCesarxCanneloxSnowyhonden foto van Doberkikihonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van ruudhonden foto van Macsterhonden foto van Judith en Babbe.honden foto van Lowie Schwartzhonden foto van Tamara & the A-Team

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^