het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

Misschien is de gans het beu om achterna gezeten te worden.. :p Of is het misschien bijna broedseizoen voor die beesten ofzo? x) 

Snap de frustratie wel tho, die beesten zijn echt erg snel en nog vrij sterk ook.. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Hier ook een langdurige frustratie die zijdelings ook met honden te maken heeft. Maar deze keer heb ik actie ondernomen met succes.

 

Ik woon dus in een appartementencomplex (maisonnettes), koop, dus een VvE. We wonen echt heel mooi, tussen de bomen en aan de rand van een bosje waar de honden los mogen lopen van de eigenaar. Prachtig dus. Met een grote voor en achtertuin en een eigen straatje onderlangs aan de voorzijde. In de voortuin hebben we een gezamenlijk terras en een trampoline en in de achtertuin voetbaldoeltjes en een schommel geplaatst. Voor onze kinderen natuurlijk.

 

Het geheel is dus eigendom van de VvE (Vereniging van Eigenaren). Privéterrein dus. Maar op de één of andere manier wil dat kwartje maar niet vallen in de wijk en bij bezoekers van de wijk. Onze achtertuin wordt veel gebruikt als sluiproute van de scholen naar huis, van huis naar de patatzaak hier om de hoek en visa versa, als doorsteek voor hondeneigenaren die hun honden in het bosje willen uitlaten. Kinderen uit de wijk en kinderen die in de wijk op visite zijn spelen in onze tuinen op onze toestellen, trappen het gras daarbij volledig kapot, slopen planten (leuk in jonge bomen klimmen en zo of zelfs groen komen plukken voor hun kerststukjes) en zorgen voor geluidsoverlast. Ook de toestellen slijten daardoor sneller wat ons weer geld kost. Een paar jaar geleden had een school een klassenfeestje georganiseerd in onze tuin!! hp-frusty Handig zo'n terras met bbq..hp-frusty

Vervelend ook als je door vreemde passanten in je eigen tuin wordt aangesproken dat je je hond bij je moet houden of aan de kant moet gaan omdat zij er langs willen. De laatste tijd hebben we ook veel overlast van hondenpoep in de voortuin... blijkbaar laat iemand daar zijn hond regelmatig uit. Verder zorgt het soms voor gevaarlijke situaties met bromfietsen en fietsers die langs de deuren van de bergingen scheuren en langs de trap naar boven waar je geen zicht op hebt (kans op botsingen).

 

We spreken hier mensen geregeld op aan en meestal krijg je dan best grove reacties terug. Je draait je om en ze lopen net zo hard de tuin weer in. Ergens is er iets in de hoofden van mensen dat zij maar niet kunnen bevatten dat het privéterrein is, ook al staan er bordjes. Gewoon zoals zij zelf ook een tuin hebben en niet willen dat Jan en Alleman daar doorheen loopt en zijn ding daar doet. Laat staan hen daar de les leest. Zal wel met het 'gezamenlijk karakter' van de tuin te maken hebben. Er staat ook gewoon een hek omheen met alleen openingen voor de in en uitgangen.

 

Nu vond ik dus een brief in de brievenbus. Van een school (andere school dan boven genoemd). Daarin kondigden ze aan dat zij voor het afscheid van groep 8 een film kwamen opnemen op onze galerij. Geen verzoek, geen vraag, een aankondiging met de mededeling (ik citeer): "Zo bent u op de hoogte van onze activiteit."

 

WTF.  Ik dus een mail gestuurd waarin ik uitlegde dat het privéterrein is en er geen toestemming verleend is voor deze activiteit. Krijg ik een beleefd mailtje terug waarin de directeur zei dat zij niet wisten dat het om privéterrein ging. Maar vervolgens gewoon doorging met (ik citeer): "Uiteraard wordt er door leerkrachten toezicht gehouden op het filmen en ligt de verantwoordelijkheid altijd bij de school. Vanuit enthousiasme van de kinderen is de locatie in de buurt van de school gekozen. Enkele kinderen wonen direct in de buurt en kennen ook de locatie. Zij hebben zelf een verhaal geschreven en deze wordt verfilmd. Ik zal uw reactie delen met mijn collega's."

 

WTF. Ergo: Ze gaan het dus toch gewoon doen maar houden rekening met ons. Het is PRIVÉTERREIN!!!!! hp-frusty

En die leerkrachten wisten het dus niet en die kinderen die hier in de buurt wonen ook niet. Terwijl er dus gewoon bordjes staan!!! hp-frusty

 

Kijk, dat filmpje is het probleem natuurlijk niet, al zit je wel met de aansprakelijkheid als er een ongeval gebeurt op de trappen of zo. Het is de hele houding en de mentaliteit. Het respectloze van het geheel. Zou iemand dat in hun voortuin doen klappen ze waarschijnlijk uit hun vel. Nu was ik niet de enige die redelijk gefrustreerd raakte en we hebben de VvE beheerder ingeschakeld die een kort maar krachtig mailtje naar de school heeft gestuurd dat het om privéterrein gaat, er geen toestemming voor wordt gegeven en ze maar een andere locatie moeten zoeken. Misschien worden er nu wat meer mensen wakker dat ze hun dingen aan het doen zijn in de tuin van een ander. hp-thumbsup

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

"  "

Wat vervelend inderdaad dat niemand lijkt te beseffen dat het om privéterrein gaat. Zou het niet mogelijk zijn een bordje te zetten om dat aan te geven? Omheinen zou natuurlijk beter zijn, maar dat wilden de eigenaren of andere bewoners niet, dacht ik? 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Wat vervelend inderdaad dat niemand lijkt te beseffen dat het om privéterrein gaat. Zou het niet mogelijk zijn een bordje te zetten om dat aan te geven? Omheinen zou natuurlijk beter zijn, maar dat wilden de eigenaren of andere bewoners niet, dacht ik?  "

Binnenkort weer een ALV en dan staat dat op de agenda. Zelf wil ik graag een hek aan één kant (daarmee snij je de doorloop af) en de bordjes meer pontificaal in het zicht. Er zijn een aantal eigenaren die bang zijn dat we er een soort gevangenis van gaan maken; ik vind dat onzin. Er zijn nu wel twee gezinnen aan het verhuizen vanwege de overlast van kinderen die ouder zijn dan de hunne (hun kinderen worden weggestuurd van onze speeltoestellen door kinderen die hier niets te zoeken hebben) en als druppel de hondenpoep waar hun kinderen steeds intrappen. Dat kost me weer twee medestanders in deze.

 

Voor een deel staat er dus al een hek en voor het andere deel hagen en een houtwal. Alleen de doorgangen zijn open.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

" Binnenkort weer een ALV en dan staat dat op de agenda. Zelf wil ik graag een hek aan één kant (daarmee snij je de doorloop af) en de bordjes meer pontificaal in het zicht. Er zijn een aantal eigenaren die bang zijn dat we er een soort gevangenis van gaan maken; ik vind dat onzin. Er zijn nu wel twee gezinnen aan het verhuizen vanwege de overlast van kinderen die ouder zijn dan de hunne (hun kinderen worden weggestuurd van onze speeltoestellen door kinderen die hier niets te zoeken hebben) en als druppel de hondenpoep waar hun kinderen steeds intrappen. Dat kost me weer twee medestanders in deze. "

Liz misschien een beetje gek, maar zou je als zo'n school of groep kinderen er is niet ook gewoon de politie bellen? Ze zijn immers op prive terrein. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Liz misschien een beetje gek, maar zou je als zo'n school of groep kinderen er is niet ook gewoon de politie bellen? Ze zijn immers op prive terrein.  "

Politie doet hier niets. Gewoon niets. Voor die melding van die hond die mijn honden heeft gebeten en waarvan de eigenaresse mij geslagen heeft en bedreigd heeft, ben ik nu 4 maal door verschillende agenten gebeld met het verzoek om het adres, het emailadres en het telefoonnummer. Dat terwijl ik haar volledige naam heb doorgegeven plus dat ze hier in de buurt woont. Geen veel voorkomende naam en ook nog eens de achternaam van haar man plus haar meisjesnaam. Dat opzoeken lijkt erg moeilijk voor ze terwijl ze haar eigen website heeft waar die gegevens op staan. Er is dus nog steeds geen actie op ondernomen.

 

Als ze al iets zouden doen dan komen ze drie uur later aankakken of zo. Zijn de vogels al gevlogen.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

Ik heb niet zoveel te klagen maar heb nu toch wel iets.... 

Ik irriteer me mateloos aan al.het afval dat mensen overal maar neergooien. 

Ik kon het daarstraks met wandelen niet eens meer kwijt onder in de kinderwagen.yell

Ik kan er zo boos om worden! 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ik heb niet zoveel te klagen maar heb nu toch wel iets.... 
Ik irriteer me mateloos aan al.het afval dat mensen overal maar neergooien. 
Ik kon het daarstraks met wandelen niet eens meer kwijt onder in de kinderwagen.
Ik kan er zo boos om worden!  "

Is er bij jullie ook betaald restafval ingevoerd? Sinds wij dat hebben zie ik echt heel erg veel zwerfafval. Zal ook wel komen omdat mensen klein afval niet meer even ergens in een vuilnisbak kwijt kunnen en dus maar van zich afgooien.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

Ja sommige gemeentes moet je restafvalzakken kopen de prijs verschilt van 10 tot zelfs 25 euro voor 10 rollen geloof ik. 

Wij hebben containers hier en elke leegbeurd plus het gewicht kost geld ( onze gemeente is niet zo duur ) 

Maar het zijn vooral de wielrenners en crossers die overal van alles neergooien. 

Soms weet je ook precies als er polen zijn ingehuurd voor de boomgaarden want dan liggen er plots overal bierblikjes.

 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

" Ik heb niet zoveel te klagen maar heb nu toch wel iets.... 
Ik irriteer me mateloos aan al.het afval dat mensen overal maar neergooien. 
Ik kon het daarstraks met wandelen niet eens meer kwijt onder in de kinderwagen.
Ik kan er zo boos om worden!  "

Ja dit dus ook. Ik merk sinds ik Senn heb hoeveel zooi er op straat ligt. Toen hij heel jong was moest hij alles even in zijn bek stoppen...hp-frusty Je wilt niet weten wat ik er allemaal uit gevist heb, het word minder en hij negeert dingen steeds beter maar wat was dat irritant zeg. Maar ook als je kijkt hoeveel glas overal ligt, ook gewoon soms in het gras in de berm, daar loopt dus Senn meestal en ik zie dat dan pas als hij er al doorheen gelopen is. Gelukkig nog nooit een pootje kapot gehad maar dat gaat zo wel een keer gebeuren... Hier ligt ook ergens in een soort bospad al sinds nieuwjaar een half verbrandde hoop afval met etensresten erin en glas. Dat ruikt natuurlijk nog wel lekker want er zitten etensresten in. Heeft me een keer of 5 enorme moeite gehad hem er normaal langs te krijgen zonder daar in te snuffelen.. Zal ook niet worden opgeruimd, komt daar dan nooit een veegwagen? Kan het wel weer melden bij de gemeente maar moet dat dan werkelijk 3 maanden duren voor er uberhaupt een keer geveegd word? 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

Baasje van Senn.

Ik kan me voorstellen dat dat met een vreetgrage hond behoorlijk wat angstmomenen kan opleveren frown

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

" Baasje van Senn.
Ik kan me voorstellen dat dat met een vreetgrage hond behoorlijk wat angstmomenen kan opleveren  "

Ja hij heeft zelfs dus glas geprobeerd. Ik had m netjes naast me zitten omdat ik over moest steken. Kwam nog een auto aan dus ik kijk op om te controleren of er niks meer aan komt. Merkte aan de riem dat hij iets oppakte van de grond. Ik check het, even bekkie open: groot (scherp) stuk glas van cm of 5 doorsnede. Toen was hij nog maar een week of 11-12. Toen wel schik gehad hoor, ik had dat er uit maar was echt bang dat hij evt een scherfje had doorgeslikt. Gelukkig dus niet maar dat was rampzalig geweest... 

honden page profiel Myrthe en DiegoMyrthe en Diego 3 doggies

honden foto van Myrthe en Diego

" Ja dit dus ook. Ik merk sinds ik Senn heb hoeveel zooi er op straat ligt. Toen hij heel jong was moest hij alles even in zijn bek stoppen... Je wilt niet weten wat ik er allemaal uit gevist heb, het word minder en hij negeert dingen steeds beter maar wat was dat irritant zeg. "

Ja dit is ook zó herkenbaar! Ik loop tegenwoordig nooit meer in het park, voor een deel omdat Diego even wat minder goed met andere honden kan (volledige reu in de pubertijd) maar ook hierom. Er lag altijd al veel troep maar laatst is er ook nog een overdekte jongeren hangplaats bij gekomen midden in het park. Er stond een mooi stukje over in het wijkblad: 'we willen geen overlast of een onveilig gevoel veroorzaken, we willen gewoon na kunnen praten aan het eind van de dag.' Eerst stonden ze bij de supermarkt, maar dat vond de buurt niet leuk dus ze maken maar een plek in een donker park.

Prachtig. Nu voel ik me niet onveilig met zo'n grote hond naast me, maar na 1 dag was het zo'n ongelooflijke troep. Want 20 meter lopen voor de prullenbak is natuurlijk not doneyell En niemand ruimt op, de sociale hangjongeren die geen overlast willen veroorzaken niet, de gemeente niet, alleen mijn hond die zijn maag als afvalbak gebruikthp-frusty

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Overal is meer afval. Het rioolwater in Amsterdam maar ook in Eindhoven is meetbaar ernstig vervuild met stoffen die voorkomen in xtc en andere (drugs) troep. Een blikje kun je nog zien en oprapen. Die stoffen zie je niet maar veroorzaken ook enorme schade. 

 

In de gemeentes hier in de buurt worden zelfs vaak complete hopen met vaten drugsafval gevonden in het bos. Laatste weken elke keer raak, echt opvallend. En dat lekt overal maar de bodem in...

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

ik moest aan dit filmpje denken

 

ik irriteer me ook aan zwerfafval hoor. iedereen z'n huis is een paleis, maar de openbare ruimte, daar smijt je gewoon alles op de grond, blijkbaar...

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Ik heb niet zoveel te klagen maar heb nu toch wel iets.... 
Ik irriteer me mateloos aan al.het afval dat mensen overal maar neergooien. 
Ik kon het daarstraks met wandelen niet eens meer kwijt onder in de kinderwagen.
Ik kan er zo boos om worden!  "

Hier is het ook verschrikkelijk met zwerfafval, terwijl er overal bakken staan. Ook hoef je hier (nog) niets extra te betalen voor afval, standaard prijs voor het hele jaar.

De honden worden/werden wel heel gelukkig van de plastic flesjes, er gaat geen dag voorbij dat ze niet 1 of 2 en soms wel 3x van de wandeling thuis komt met een flesje, mijn container ligt er alle 2 weken vol mee. Voordeel is in dit geval wel dat ze verder geen rotzooi van de straat vreet, want loslaten doet ze het vast niet. Ja pas bij thuiskomst.

495311.jpg

419959.jpg

Maar hoe je het ook went of keert, het is uitgesproken asociaal.

Vooral die scholieren maken er een potje van. Het is zelfs zo erg toen we enige tijd terug een jongen van een jaar of 16 bij een vuilnisbak zijn zakken zagen legen, dat we elkaar verbaasd aankeken en zeiden: Zo kan het dus toch ook nog. Iets wat heel normaal is, wordt een uitzondering in de regel. 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

" Hier is het ook verschrikkelijk met zwerfafval, terwijl er overal bakken staan. Ook hoef je hier (nog) niets extra te betalen voor afval, standaard prijs voor het hele jaar.
De honden worden/werden wel heel gelukkig van de plastic flesjes, er gaat geen dag voorbij dat ze niet 1 of 2 en soms wel 3x van de wandeling thuis komt met een flesje, mijn container ligt er alle 2 weken vol mee. Voordeel is in dit geval wel dat ze verder geen rotzooi van de straat vreet, want loslaten doet ze het vast niet. Ja pas bij thuiskomst.


Maar hoe je het ook went of keert, het is uitgesproken asociaal.
Vooral die scholieren maken er een potje van. Het is zelfs zo erg toen we enige tijd terug een jongen van een jaar of 16 bij een vuilnisbak zijn zakken zagen legen, dat we elkaar verbaasd aankeken en zeiden: Zo kan het dus toch ook nog. Iets wat heel normaal is, wordt een uitzondering in de regel.  "

Jou honden geven het goeie voorbeeld hp-heart

Maar idd je ziet het overal en dat is dus mijn frustratie 

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

" Hier is het ook verschrikkelijk met zwerfafval, terwijl er overal bakken staan. Ook hoef je hier (nog) niets extra te betalen voor afval, standaard prijs voor het hele jaar.

De honden worden/werden wel heel gelukkig van de plastic flesjes, er gaat geen dag voorbij dat ze niet 1 of 2 en soms wel 3x van de wandeling thuis komt met een flesje, mijn container ligt er alle 2 weken vol mee. Voordeel is in dit geval wel dat ze verder geen rotzooi van de straat vreet, want loslaten doet ze het vast niet. Ja pas bij thuiskomst.



Maar hoe je het ook went of keert, het is uitgesproken asociaal.

Vooral die scholieren maken er een potje van. Het is zelfs zo erg toen we enige tijd terug een jongen van een jaar of 16 bij een vuilnisbak zijn zakken zagen legen, dat we elkaar verbaasd aankeken en zeiden: Zo kan het dus toch ook nog. Iets wat heel normaal is, wordt een uitzondering in de regel.  "

 



Wat grappig, Bobnby is ook zo dol op plastic flesjes. Ze hoeft er maar ergens een te zien liggen en het is joepiedepoepie, speeltijd. Vijf minuten dolenthousiast gooien en smijten en het ding is plat en vies en dan ben ik maar weer zo braaf hem toch mee te nemen in de afvalbak te gooien.

Verder valt het hier wel mee met zwervafval, even afkloppen. Soms ligt er wel wat in het bos, soms raap ik het zelfs even op, houd je het toch een beetje netjes.

In woon zelf in een flatgebouw met gezamenlijke afvalcontainers. Die zijn gewoon openbaar en soms zie ik wel eens serieus een auto stoppen, kofferbak open, afvalzak eruit en in deze containers dumpen.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Dezelfde groep als waar ik het al eerder over had. Dezelfde moderator.

 

 

Dit keer gaat de discussie over oren tapen.  

De moderator vindt het belachelijk dat mensen niet tapen, en vergelijkt het met verband om een wond doen. "Mag dat ook niet van jullie?". Laat ik vooropstellen dat ik niks tegen tapen heb, heb ik met Beer zijn oren ook gedaan. Maar om dat nou te vergelijken met verband om een wond doen, wat noodzaak is als je gewond bent, nee.  Ik vind staande oren mooi, zn oren waren zwaar dus ik heb ervoor gekozen om te tapen zodat zn oren ondersteuning hadden.  Maar ik vergelijk tapen om uiterlijk te verbeteren niet met tapen uit medische noodzaak. Hij haalde er ook nog castreren bij, wat ook niks met tapen te maken heeft. 

 

En vervolgens ging hij, als fokker, moderator en "heilige" van de groep ook nog een foto posten om bullen met flaporen belachelijk te maken. 

 

Heb de groep verlaten. 

 

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Oeps 2 x

 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Dezelfde groep als waar ik het al eerder over had. Dezelfde groep. 
Dit keer gaat de discussie over oren tapen.  
De moderator vindt het belachelijk dat mensen niet tapen, en vergelijkt het met verband om een wond doen. "Mag dat ook niet van jullie?". Laat ik vooropstellen dat ik niks tegen tapen heb, heb ik met Beer zijn oren ook gedaan. Maar om dat nou te vergelijken met verband om een wond doen, wat noodzaak is als je gewond bent, nee.  Ik vind staande oren mooi, zn oren waren zwaar dus ik heb ervoor gekozen om te tapen zodat zn oren ondersteuning hadden.  Maar ik vergelijk tapen om uiterlijk te verbeteren niet met tapen uit medische noodzaak. Hij haalde er ook nog castreren bij, wat ook niks met tapen te maken heeft. 
 
En vervolgens ging hij, als fokker, moderator en "heilige" van de groep ook nog een foto posten om bullen met flaporen belachelijk te maken. 
 
Heb de groep verlaten. 
 
  "

Ik vergelijk tapen altijd met Chinese voetjes... surprised

 

 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Dezelfde groep als waar ik het al eerder over had. Dezelfde moderator.
 
 
Dit keer gaat de discussie over oren tapen.  
De moderator vindt het belachelijk dat mensen niet tapen, en vergelijkt het met verband om een wond doen. "Mag dat ook niet van jullie?". Laat ik vooropstellen dat ik niks tegen tapen heb, heb ik met Beer zijn oren ook gedaan. Maar om dat nou te vergelijken met verband om een wond doen, wat noodzaak is als je gewond bent, nee.  Ik vind staande oren mooi, zn oren waren zwaar dus ik heb ervoor gekozen om te tapen zodat zn oren ondersteuning hadden.  Maar ik vergelijk tapen om uiterlijk te verbeteren niet met tapen uit medische noodzaak. Hij haalde er ook nog castreren bij, wat ook niks met tapen te maken heeft. 
 
En vervolgens ging hij, als fokker, moderator en "heilige" van de groep ook nog een foto posten om bullen met flaporen belachelijk te maken. 
 
Heb de groep verlaten. 
 
  "

Heb ze even gegoogled en eerlijk vind ik die falpoortjes wel extreem cute hp-heart

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

" Ik vergelijk tapen altijd met Chinese voetjes...
 
  "

Vind ik dan ook weer overdreven. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Vind ik dan ook weer overdreven.  "

De gevolgen zijn erger inderdaad maar in de basis is het hetzelfde: Het intapen van een lichaamsdeel om een schoonheidsideaal te bereiken.

 

Ik ben wel een beetje blij dat mijn honden beide staande oren hebben; ik vind het gewoon heel mooi. Maar ach, flaporen, halve flaporen, één staande en één (half) flapoor.. het is allemaal goed en doet niets af aan de hond. Ze gaan toch onvoorwaardelijk mijn hart in. Zeker op uiterlijk geen voorwaarden. Dus tapen zou ik nooit doen. Ik heb ze lief zoals ze zijn.

 

En ze kan ze ook plat houden hoor hp-wink :

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" De gevolgen zijn erger inderdaad maar in de basis is het hetzelfde: Het intapen van een lichaamsdeel om een schoonheidsideaal te bereiken.
 
Ik ben wel een beetje blij dat mijn honden beide staande oren hebben; ik vind het gewoon heel mooi. Maar ach, flaporen, halve flaporen, één staande en één (half) flapoor.. het is allemaal goed en doet niets af aan de hond. Ze gaan toch onvoorwaardelijk mijn hart in. Zeker op uiterlijk geen voorwaarden. Dus tapen zou ik nooit doen. Ik heb ze lief zoals ze zijn.
 
En ze kan ze ook plat houden hoor  : "

De begin situatie bij het inbinden van voeten is juist gezond. Je hebt iets goeds en verpest het, verminkt het juist door dat te doen. Je ontneemt iemand lichaamsfuncties. Mensen kunnen daarna amper meer lopen en hebben kans op ernstige infecties die veroorzaakt worden door het feit dat de voeten continue bekneld zitten.

Bij oren vernaggel je in principe niets. Het heeft geen invloed op de functie van de oren. Het maakt de kans op infecties etc. zelfs niet groter.

Intapen van oren is meer zoals een beugel bij kinderen waarvan de tanden net niet recht staan. (Dus geen ernstige afwijkingen verder). Maar puur cosmetisch. 

honden page profiel Nicole & BenjiNicole & Benji 3 doggies

honden foto van Nicole & Benji

Ik ben niet gefrustreerd met Benji, maar wel met mijzelf. hp-frusty
Heel af en toe hebben vreemden advies of commentaar over Benji, tijdens het kletsen of door een situatie. En soms trek ik me dat wat te veel aan, dan kan ik er nog uren mee zitten. Ik denk omdat het mijn eerste hond is en ik alles graag goed wil doen. Als je het ene doet dan heeft de ander commentaar, als je het andere doet heeft de ene commentaar. Er is altijd wel iets wat iemand anders zou doen en zij laten mij dan (bewust of onbewust) voelen alsof ik mijn hond niet goed opvoedt of geen advies kan aannemen. Zucht.

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Net wezen wandelen, Java aan de flexi. Komt er ineens een hond aanstormen, op Java af. 

Vraagt die meneer of ze niet los mag. Nee zeg ik. Vraagt die waarom niet. Dus ik zeg omdat ze niet goed luistert, ze is koppig. Nu had ze waarschijnlijk beter geluisterd dan die hond van hem, maar ik wil niet dat ze door de poep gaat rollen of op vreemde honden af stormt zoals die van hem, maar ik had geen zin dat allemaal te vertellen. 

Toen zei die: zo kan ze haar energie niet kwijt he. Ik zeg jawel we lopen best veel. Zegt die vervolgens ja maar ze kan niet rennen want dat hou jij niet bij. 

 

Nou, dan ken je Brenda nog niet. laughingMet zijn te dikke corgi achtige kruising commentaar gaan geven. Jaa daaaag. hp-frusty

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Ik ben niet gefrustreerd met Benji, maar wel met mijzelf. Heel af en toe hebben vreemden advies of commentaar over Benji, tijdens het kletsen of door een situatie. En soms trek ik me dat wat te veel aan, dan kan ik er nog uren mee zitten. Ik denk omdat het mijn eerste hond is en ik alles graag goed wil doen. Als je het ene doet dan heeft de ander commentaar, als je het andere doet heeft de ene commentaar. Er is altijd wel iets wat iemand anders zou doen en zij laten mij dan (bewust of onbewust) voelen alsof ik mijn hond niet goed opvoedt of geen advies kan aannemen. Zucht. "

Gewoon het ene oor in en het andere weer uit. Je kunt niet alles goed doen in je leven. Je bent een mens en een mens maakt fouten. Dat is helemaal niet erg, zolang je er maar van leert en er wijzer van wordt.

Onthouden wat je zelf nuttige informatie vind, doorvragen wanneer je vind dat een persoon iets interessants te vertellen heeft en het gesprek afkappen wanneer je vind dat die informatie niet in jou belang is.

Dan ook gewoon aangeven dat jij niks aan de informatie hebt wat die persoon verteld.

 

Dat laatste; wanneer mensen jou het bewust op een vervelende manier, het gevoel gaan geven dat je iets niet goed doet, dat zijn mensen die zichzelf alleen belangrijk vinden en vinden dat alleen zij het goed doen (IWABjes noem ik ze; Ik Weet Alles Beter mensjes). Gewoon links laten liggen, niet teveel van aan trekken.

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Iemand die een zeer erkende en goede fokker vroeg of ze nog adresjes wist, en vervolgens niet wacht op een reactie maar meteen haar pup bij de broodf*kker gaat halen. En dat nu kei trots in de facebook groep post. Reageerde die fokker daar nog verontwaardigd op, wordt haar reactie verwijderd door de admin. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Iemand die een zeer erkende en goede fokker vroeg of ze nog adresjes wist, en vervolgens niet wacht op een reactie maar meteen haar pup bij de broodf*kker gaat halen. En dat nu kei trots in de facebook groep post. Reageerde die fokker daar nog verontwaardigd op, wordt haar reactie verwijderd door de admin.  "

Zoiets gebeurt hier toch ook? Hier mag je ook niet altijd iets zeggen over waar de hond/pup vandaan komt..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mace heeft een hernia
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^