het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Dat vetgedrukte vind ik best flauw..
 
Elsa heeft als pup gewoon slechte ervaringen opgedaan met grote honden. Omvergekegeld (meerdere keren per ontmoeting) zodat ze door de lucht vloog, omver gebeukt, opgejaagd, ook eens door meerdere joekels tegelijk (dankuwel mevrouw!!!) en gebeten.
 
Ik heb er keihard aan gewerkt maar ben helaas een paar weken geveld door een zweepslag en nu is het dus erger dan het ooit was. Zelfs naar kleine hondjes doet ze zó lelijk bij het ontmoeten  dat deed ze voor die zweepslag niet.
 
Dus, ja natuurlijk ga ik daar opnieuw aan werken, dat hoeft niemand me te adviseren hoor "

 Nou sorry hoor, bedoelde het niet flauw.

Maar ik weet wie het zegt, zoals altijd even vriendelijk .

 

Ook mijn frustratie.. wanneer mensen alles té persoonlijk opvatten en meteen een oordeel hebben zonder even na te vragen hoe iets bedoeld wordt. Doe daar eens iets mee aub. ik zou daar toch écht aan werken 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

"  Tja ik vind dat toch nog wat anders hoor, Elsa geeft duidelijk meerdere signalen, dat is niet vanaf 0 naar 100. Zo'n reactie zou Badje nog wat mee kunnen, lijkt mij vanaf de get go heel duidelijk wat ze wil. De hondjes die ik tegenkom laten niets zien en vallen uit zodra ze erbij kunnen. Valt geen peil op te trekken. "

 Als Badje er wat raar bij staat te kijken en niet agressief gaat doen of haar opjagen.. dan stopt Elsa er ook heel snel mee en gaat ze onderzoeken of hij haar echt niets doet. Ze is gewoon bang dat hij haar pijn komt doen.

 

Het is alleen zo lastig af te leren. Ze moet weer vertrouwen opbouwen maar elke keer weer kom je dan een hond tegen die het leuk vindt een bang hondje op te jagen of te pesten. 2 stapjes vooruit, 1 stapje achteruit. Het zou fijn zijn als baasjes die weten dat hun hond zo op een bange hond reageert hun hond bij zich houden als ze een bange hond tegenkomen.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Ik dacht ook eerst dat het werken aan angst en agressie geen zin heeft, we kwamen toch weer vervelende honden en asociale baasjes tegen. Nu weet ik dat dat niet klopt. Je moet zorgen voor genoeg positieve ervaringen en je moet op de juiste manier op negatieve ervaringen reageren.

 

Penny viel echt naar alles uit, inmiddels is het echt veel minder. Vooral als ze los loopt gaat het heel goed en dit terwijl ze echt niet alleen maar leuke dingen mee maakt.

Laatst was er bijvoorbeeld een hele vervelende herder, ik zag hem al sluipen dus ik lijnde Penny aan en liet haar op mij focussen. Dat ging echt super, ik had gehoopt dat die herder daardoor geen interesse meer in haar zou hebben (gebeurt vaak als ze op mij gefocust is) maar dat was  niet zo. Die herder sprong op, stormde naar haar toe en dook meteen op een hele onvriendelijke manier op haar rug. Penny schrok heel erg.

Dit is een hele vervelende ervaring, toch heeft ze er weinig van over gehouden. Na de ervaring reageerde ik heel normaal en rustig als of er niets was gebeurt. Ik ging haar niet steunen of troosten en ik heb haar erna ook niet bij andere herders weggehouden.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ik dacht ook eerst dat het werken aan angst en agressie geen zin heeft, we kwamen toch weer vervelende honden en asociale baasjes tegen. "

 Wie denkt er dat nog meer dan?

honden page profiel JamaicaJamaica 3 doggies

Hier juist het omgekeerde. Veel honden zijn bang voor Senna, die dan heel dom kijkt en lief staat te kwispelen terwijl ze wordt afgesnauwd. Sommige honden vluchten zelfs voor haar terwijl zij totaal niet begrijpt dat 80 kilo hond too  much kan zijn voor een hond. Ze is niet wild en wil alleen maar vriendjes zijn. Best sneu af en toe.

Gisteren kwam ik een dorpsgenoot tegen met haar 2 bordercollies. Die beesten doen altijd een partij lelijk! En dat voor 2 reuen tegen een teef. Senna keek weer zo zielig. Uiteindelijk liep mevrouw een stuk met me mee en liepen de heren heel timide achter Senna. Ze waren gewoon bang en onzeker, maar die schijnaanvallen zijn echt niet cool.

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

Weet even niet of ik er om moest lachen of huilen.. Ik was in het losloopgebied met Senn. Omdat hij puberend is durf ik hem niet zo goed meer los te laten, maar er waren honden op een stuk open plaats aan het spelen. Dus ik loop daar met Senn aan de riem naar toe, vraag of hij mee mocht doen. Dat was prima, dus lekker de gang laten gaan. Komt er ineens een flatcoated aan rennen, baasje in geen velden of wegen te bekennen, ook zonder halsbandje/tuigje. Afijn speelde opzich leuk mee dus geen punt. Komt na een minuut of 10 het baasje aan, of de hond zich een beetje gedragen had. Hij was pas net door het jaar heen en ze zei dat hij steeds erg ver van haar weg liep in losloopgebieden (Trouwens ook wel onverantwoord gedrag, stel dat ze hem een keer echt kwijt raakt of hij komt de verkeerde tegen... ). Dus ze had, bij wijze van proef, een bus slagroom mee genomen om de hond terug te lokken 

 

Ineens meer duidelijkheid in onze 'dikke honden' discussie/ergenis. Stond ik met mijn goeie gedrag met worteltjes... (daar kwam alle honden even voor buurten/schooien ) . 

 

 

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Hier juist het omgekeerde. Veel honden zijn bang voor Senna, die dan heel dom kijkt en lief staat te kwispelen terwijl ze wordt afgesnauwd. Sommige honden vluchten zelfs voor haar terwijl zij totaal niet begrijpt dat 80 kilo hond too  much kan zijn voor een hond. Ze is niet wild en wil alleen maar vriendjes zijn. Best sneu af en toe.
Gisteren kwam ik een dorpsgenoot tegen met haar 2 bordercollies. Die beesten doen altijd een partij lelijk! En dat voor 2 reuen tegen een teef. Senna keek weer zo zielig. Uiteindelijk liep mevrouw een stuk met me mee en liepen de heren heel timide achter Senna. Ze waren gewoon bang en onzeker, maar die schijnaanvallen zijn echt niet cool. "

 Dat heb ik met Eddy ook. 70Kg die het liefst wel spelen met bijna alle honden. Helaas zijn veel honden bang voor hem en hij snapt er geen snars van. 

 

Hij heeft echter wel een aantal leuke vriendjes en ja bijna allemaal kleiner dan hem. Zijn beste maatje is naast Maylo een Chihuahua mix genaam Oezo. Die twee spelen zo leuk met elkaar en Eddy is echt voorzichtig met hem. 

 

Maar meestal als ik Maylo bij me heb vertrouwen de meeste mensen het wel....want dat kleine witte hondje leeft nog 

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Mijn frustratie is die mopperende puber van mij. Verwend, dat is ze.

Voor het slapen gaan loop ik langs de vijver hier voor, en dat is een stukje van 10 minuten normaal.

Maar Java vind dat saai. Die gaat dan super langzaam achter me aan sjokken van 'moet dit nou ik wil naar het bos'. Dus dat stukje van 10 minuten duurt hier een half uur, en ze wil dan zelfs halverwege omdraaien en terug naar huis. Nou als ik dan doorloop gaat het nog langzamer, een slak is er niks bij. 

 

En dan zie ik een paar meter verder mensen met hondjes, dat de hondjes vrolijk mee lopen of voor het baasje uit rennen, kei blij. Terwijl Java met een verveelde rotkop 5 meter achter me, achter me aan sjokt alsof ze bejaard is.

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

" Mijn frustratie is die mopperende puber van mij. Verwend, dat is ze.
Voor het slapen gaan loop ik langs de vijver hier voor, en dat is een stukje van 10 minuten normaal.
Maar Java vind dat saai. Die gaat dan super langzaam achter me aan sjokken van 'moet dit nou ik wil naar het bos'. Dus dat stukje van 10 minuten duurt hier een half uur, en ze wil dan zelfs halverwege omdraaien en terug naar huis. Nou als ik dan doorloop gaat het nog langzamer, een slak is er niks bij. 
 
En dan zie ik een paar meter verder mensen met hondjes, dat de hondjes vrolijk mee lopen of voor het baasje uit rennen, kei blij. Terwijl Java met een verveelde rotkop 5 meter achter me, achter me aan sjokt alsof ze bejaard is. "

 Senn doet dit nu ook met rondjes door de wijk. Gaat dan met een verveelde kop ergens zitten, liggen, sjokt alsof hij 8 jaar is ipv 8 maanden. Kom ik thuis, begint meneer door de tuin te rennen, springt over een tak heen die op half 7 hangt die hij zelf heeft afgebroken, zowat door struiken heen... Vandaag losloopgebied: energie voor 10. Loop ik vanavond nog met hem een ronde, niet vooruit te branden...

 

Verwende nesten zijn het  vorige week in de eifel, toen kon die wel. Stad en land afgelopen.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Hahaha, dat is inderdaad vervelend! Daar zou ik ook chagrijnig van worden. 

 

Hier gelukkig een hele dankbare hond, die vindt alle plekjes en rondjes even leuk en is altijd enthousiast. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Mijn frustratie is die mopperende puber van mij. Verwend, dat is ze.
Voor het slapen gaan loop ik langs de vijver hier voor, en dat is een stukje van 10 minuten normaal.
Maar Java vind dat saai. Die gaat dan super langzaam achter me aan sjokken van 'moet dit nou ik wil naar het bos'. Dus dat stukje van 10 minuten duurt hier een half uur, en ze wil dan zelfs halverwege omdraaien en terug naar huis. Nou als ik dan doorloop gaat het nog langzamer, een slak is er niks bij. 
 
En dan zie ik een paar meter verder mensen met hondjes, dat de hondjes vrolijk mee lopen of voor het baasje uit rennen, kei blij. Terwijl Java met een verveelde rotkop 5 meter achter me, achter me aan sjokt alsof ze bejaard is. "

 Ja ver-schri-kkelijk. Bink was er zo een. Ik kwam op een hele hoop dagen niet verder dan de 3e lantaarnpaal voor m'n huis (en die staan redelijk dicht bij elkaar). 

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

" Mijn frustratie is die mopperende puber van mij. Verwend, dat is ze.
Voor het slapen gaan loop ik langs de vijver hier voor, en dat is een stukje van 10 minuten normaal.
Maar Java vind dat saai. Die gaat dan super langzaam achter me aan sjokken van 'moet dit nou ik wil naar het bos'. Dus dat stukje van 10 minuten duurt hier een half uur, en ze wil dan zelfs halverwege omdraaien en terug naar huis. Nou als ik dan doorloop gaat het nog langzamer, een slak is er niks bij. 
 
En dan zie ik een paar meter verder mensen met hondjes, dat de hondjes vrolijk mee lopen of voor het baasje uit rennen, kei blij. Terwijl Java met een verveelde rotkop 5 meter achter me, achter me aan sjokt alsof ze bejaard is. "

 Haha heel herkenbaar, ben al blij dat ik niet de enige ben soms

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Hahaha, dat is inderdaad vervelend! Daar zou ik ook chagrijnig van worden. 
 
Hier gelukkig een hele dankbare hond, die vindt alle plekjes en rondjes even leuk en is altijd enthousiast.  "

 Ook niet als het regent? Dat is namelijk de enige situatie waarin Obi met een sippe kop achter me aan komt sjokken. 

Smerige sloot met koeienstront? "Geen probleem!"

Relatief "schone" regen met kleine druppeltjes?  "Obi wil niet meer! Help.. baasje! Verlos me uit deze ellende..."

 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

"  Ook niet als het regent? Dat is namelijk de enige situatie waarin Obi met een sippe kop achter me aan komt sjokken. 
Smerige sloot met koeienstront? "Geen probleem!"
Relatief "schone" regen met kleine druppeltjes?  "Obi wil niet meer! Help.. baasje! Verlos me uit deze ellende..."
  "

 Herkenbaar.. Elke vieze plas moet meneer spetterend door heen. Ik had gisteren zelf de modder tot achter de oren. Hij ging plat liggen in een meertje. Maar als het regent is de wereld te klein. Dan zoekt hij de kortste weg naar huis, die zet echt geen stap verder. Eenmaal thuis doet ie me een partij lelijk  Hij drinkt trouwens ook graag uit die plassen en tegenwoordig wil hij in de tuin,gaat hij midden in het enige plasje wat er ligt, liggen...

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

"  Ook niet als het regent? Dat is namelijk de enige situatie waarin Obi met een sippe kop achter me aan komt sjokken. 
Smerige sloot met koeienstront? "Geen probleem!"
Relatief "schone" regen met kleine druppeltjes?  "Obi wil niet meer! Help.. baasje! Verlos me uit deze ellende..."
  "

 Nee, alle rondjes zijn even leuk, zelfs als het stort kan ze genieten van haar wandeling  (Ik een stuk minder) knallen, regen, hagel, sneeuw, ze loopt kwispelend voor me uit. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

"  Herkenbaar.. Elke vieze plas moet meneer spetterend door heen. Ik had gisteren zelf de modder tot achter de oren. Hij ging plat liggen in een meertje. Maar als het regent is de wereld te klein. Dan zoekt hij de kortste weg naar huis, die zet echt geen stap verder. Eenmaal thuis doet ie me een partij lelijk  Hij drinkt trouwens ook graag uit die plassen en tegenwoordig wil hij in de tuin,gaat hij midden in het enige plasje wat er ligt, liggen... "

 Elsa vindt elk water mooi zolang ze er in kan staan en niet hoeft te zwemmen. Eerst waren het alleen die poeltjes, nu gaat ze ook voor een miniplas op het pad.

 

Volgens mij doet ze het vooral om af te koelen want hoe fanatieker ze speelt, hoe hoger de zekerheid dat ze headfirst een plas induikt, even lekker rolt om daarna nog uitgebreid te gaan schurken in de modder aan de rand.

 

Op zich is het niet erg; droogt vanzelf en het zand valt dan wel uit haar vacht alleen stinken sommige poeltjes echt enorm. Dan moet ik haar echt douchen als we thuis komen om de ergste stank eruit te krijgen.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Beer is met alle 4 zijn poten in de poep gaan staan

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Vaak komt er een zwart hondje blaffend op de mijne af. Hij woont een paar huizen verder en loopt altijd los.Los mag hier niet.

Als het even kan onze kant op.

Gisteren ook weer zijn vrouwtje was nergens te bekennen.

Bij Jazz moet je niet op hem af rennen en blaffen dat word afgesnauwd.

Die hond kwam ook wel eens aan de voorkant door hun katten luik naar ons natuurlijk, ik dacht wat is dit?

 

Vanmorgen met uitlaten kwam ik haar tegen hond ging weer te keer en de mijne ook natuurlijk.

Die vrouw 1000x excuses mja hou hem dan aan de lijn denk ik dan.

 

Ineens had ik een idee en zei,zullen we samen verder lopen.

Zogezegd zo gedaan,het ging heel goed zelfs.

 

Nog even nagepraat erover.

Of nog een keertje samen wandelen of het gaat nu al beter we wachten het af.

 

 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

"  Elsa vindt elk water mooi zolang ze er in kan staan en niet hoeft te zwemmen. Eerst waren het alleen die poeltjes, nu gaat ze ook voor een miniplas op het pad.
 
Volgens mij doet ze het vooral om af te koelen want hoe fanatieker ze speelt, hoe hoger de zekerheid dat ze headfirst een plas induikt, even lekker rolt om daarna nog uitgebreid te gaan schurken in de modder aan de rand.
 
Op zich is het niet erg; droogt vanzelf en het zand valt dan wel uit haar vacht alleen stinken sommige poeltjes echt enorm. Dan moet ik haar echt douchen als we thuis komen om de ergste stank eruit te krijgen. "

 Ja in mijn eigen dorp is het enige loslaatveldje omheind met een plas. Opzich niet erg, maar wat stikt die vreselijk! Door Senn zijn kleur, ziet hij er toch al bijna altijd vies uit na een wandeling, en de geur van natte hond.. tsja.. maar dat 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Beer is met alle 4 zijn poten in de poep gaan staan "

 Oh lekker! 

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

" Mijn frustratie is die mopperende puber van mij. Verwend, dat is ze.

Voor het slapen gaan loop ik langs de vijver hier voor, en dat is een stukje van 10 minuten normaal.

Maar Java vind dat saai. Die gaat dan super langzaam achter me aan sjokken van 'moet dit nou ik wil naar het bos'. Dus dat stukje van 10 minuten duurt hier een half uur, en ze wil dan zelfs halverwege omdraaien en terug naar huis. Nou als ik dan doorloop gaat het nog langzamer, een slak is er niks bij. 

 

En dan zie ik een paar meter verder mensen met hondjes, dat de hondjes vrolijk mee lopen of voor het baasje uit rennen, kei blij. Terwijl Java met een verveelde rotkop 5 meter achter me, achter me aan sjokt alsof ze bejaard is. "

 



Oja, heel herkenbaar. Bobby heeft daar ook een handje van, als ik anders loop als zij wil lopen. Bijvoorbeeld als ik het bos uit loop, na ruim een uur rennen en snuffelen en bezig zijn, en zij wil nog verder lopen.
Bij elk kruispunt blijven staan, als ik dan niet de kant oploop die zij op wil, komt ze meters achter me, slof, zucht, mopper, kop laag, staart laag, mensen denken altijd dat het een heel oud, heel moe hondje is.
Ik heb wel eens bij wijze van test toch een ander pad, het bos weer in, ingeslagen en jahoor. Floep, oortjes omhoog, staartje omhoog, en dat o zo oude moede hondje huppelt ineens vrolijk voor me uit.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

"  

Oja, heel herkenbaar. Bobby heeft daar ook een handje van, als ik anders loop als zij wil lopen. Bijvoorbeeld als ik het bos uit loop, na ruim een uur rennen en snuffelen en bezig zijn, en zij wil nog verder lopen.
Bij elk kruispunt blijven staan, als ik dan niet de kant oploop die zij op wil, komt ze meters achter me, slof, zucht, mopper, kop laag, staart laag, mensen denken altijd dat het een heel oud, heel moe hondje is.
Ik heb wel eens bij wijze van test toch een ander pad, het bos weer in, ingeslagen en jahoor. Floep, oortjes omhoog, staartje omhoog, en dat o zo oude moede hondje huppelt ineens vrolijk voor me uit. "

 

Haha ja, ze kunnen ons flink tuk hebben.

Hier ook zo een, als het regent gaan mw liever niet naar buiten. Gisteren was ze echter zo vreselijk aan het zeuren. Toen heb ik haar dus meegenomen naar buiten. Ik was de voordeur nog niet uit of ze keerde al weer om. Toen heb ik toch echt tegen haar gezegd dat ze een enorm tr*tje was en best tegen een paar spetters kon en ook best even kon lopen.

Dus dan sjokt ze ook achter me aan. Blijft hier en daar even staan en kijkt terug naar ons huis haha.

En tussen de middag was er niks aan de hand. Heerlijk samen een eindje gelopen mw liep hier en daar te snuffelen en te plassen.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

"  
 

Volgens mij doet ze het vooral om af te koelen want hoe fanatieker ze speelt, hoe hoger de zekerheid dat ze headfirst een plas induikt, even lekker rolt om daarna nog uitgebreid te gaan schurken in de modder aan de rand.

 
"

 



Dat heb ik met Bobby een keer heel mooi meegemaakt. Op een warme dag waren we een braakliggend terrein aan het verkennen. Halverwege kwamen we een sloot tegen met nog aardig wat water erin. Daar liepen we gewoon aan voorbij. Vervolgens door een bosje, over een droge greppel met een provisorische bruggetje van wat planken en een open plek vol rommel over. Bijna op het eind van de ronde waren wat heuveltjes, waar Bobby heerlijk tussen kon spelen en rennen.
Ineens draaide ze zich echter om en begon terug te lopen. Mijn eerste gedacht was, nee, domme Bobby, we hoeven echt dat hele stuk niet terug. Maar toen ze onderzoekend in een droge bedding sprong begon me wat te dagen.
Ik achter haar aan en jahoor, ze ging zonder aarzelen die open plek weer over, langs de rommel, over de planken, door het bosje, zo weer terug naar die sloot. Om daar vervolgens heerlijk in rond te banjeren.

Ze had het natuurlijk warm gekregen van het rennen, onthouden dat die sloot daar was en besloten even te gaan afkoelen.

Honden zijn vaak slimmer dan we denken. ;-)

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

"  

Oja, heel herkenbaar. Bobby heeft daar ook een handje van, als ik anders loop als zij wil lopen. Bijvoorbeeld als ik het bos uit loop, na ruim een uur rennen en snuffelen en bezig zijn, en zij wil nog verder lopen.
Bij elk kruispunt blijven staan, als ik dan niet de kant oploop die zij op wil, komt ze meters achter me, slof, zucht, mopper, kop laag, staart laag, mensen denken altijd dat het een heel oud, heel moe hondje is.
Ik heb wel eens bij wijze van test toch een ander pad, het bos weer in, ingeslagen en jahoor. Floep, oortjes omhoog, staartje omhoog, en dat o zo oude moede hondje huppelt ineens vrolijk voor me uit. "

 Ja dat kan Java ook zo goed, als we uit het bos komen en ze de auto ziet. Dan gaat ze in de ankers, terwijl we dan anderhalf uur hebben gelopen ofzo. 

Ik zeg dan altijd 'gaan we thuis eten?' Of ik pak mijn snoepblikje. Dan loopt ze wel weer mee, maar nog niet van harte.

 

Als ik die zou laten doen zou die nog een keer hetzelfde rondje door het bos lopen..

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

"  Nee, alle rondjes zijn even leuk, zelfs als het stort kan ze genieten van haar wandeling  (Ik een stuk minder) knallen, regen, hagel, sneeuw, ze loopt kwispelend voor me uit.  "

 Ja Maylo is ook zo, alleen naar de ren is toch wel zijn favoriete rondje. Als ik hem los laat dan staat hij er al, om te kijken als niet toevallig zijn vriendjes er zijn. Vorige week nam hij in 1x een sprint...wtf gaat tie nou weer doen. Had hij zijn beste vriend Spike een zwarte labrador al geroken en gezien.

 

Terwijl hij 2 jaar geleden doodangsten uit stond voor Spike en liever omliep dan hem te passeren. 

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

"  Ja dat kan Java ook zo goed, als we uit het bos komen en ze de auto ziet. Dan gaat ze in de ankers, terwijl we dan anderhalf uur hebben gelopen ofzo. 

Ik zeg dan altijd 'gaan we thuis eten?' Of ik pak mijn snoepblikje. Dan loopt ze wel weer mee, maar nog niet van harte.

 

Als ik die zou laten doen zou die nog een keer hetzelfde rondje door het bos lopen.. "

 



Ja, Bobby zou ook zo nog een keer de hele wandeling maken. Voel ik me bijna nog schuldig ook, maar ik vind een ruim uur voor de middagwandeling echt wel lang genoeg. Vooral omdat we vaak nog van alles doen, zoals hersen, zoek of speurspelletjes.

En eenmaal thuis ploft ze neer en ligt de rest van de middag te slapen, dus ze is heus wel moe.

honden page profiel RoaldRoald 3 doggies

honden foto van Roald

" Beer is met alle 4 zijn poten in de poep gaan staan "

 Wacht maar tot hij een keer door een koeienvlaai heeft liggen rollen of nog erger wanneer er net gegiert is, nee dan word je pas vrolijk.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

"  Wacht maar tot hij een keer door een koeienvlaai heeft liggen rollen of nog erger wanneer er net gegiert is, nee dan word je pas vrolijk. "

 

Dat doet puck vaak wanneer ze uit logeren gaat. Een keer bij een vriendin net op de dag dat ik haar ging halen besloot puck om lekker door de koeienstal te lopen en te rollen in het kuilvoer. Ruikt best lekker, maar niet op een hond.

 

Ook een keer ging ze logeren bij degene waar ik les van heb op de hondenclub. Ze ging mee schapen drijven. Puck dreef in de schapenstrond en daarna in de grote waterbak van de schapen want toen moest ze gewassen worden hahaha.

 

Bij mij rolt ze alleen in eendenkeutels.

 

De voormalige hond van een vriendin kon inderdaad ook zo genieten van een pas gegiert weiland. Wij wat minder.

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

"  Wacht maar tot hij een keer door een koeienvlaai heeft liggen rollen of nog erger wanneer er net gegiert is, nee dan word je pas vrolijk. "

 Ook dat went wel 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Weer de dikke honden discussie... ik weet niet wat het is met het bullterriervolk... ze zien het gewoon niet. Nee, Beer is ook niks vergeleken met de honden in de working bull terrier FB groep, maar dik is een groot woord.

Echt, er is nu in een grote groep weer iemand beledigd omdat de dierenarts heeft gezegd dat zijn hond overgewicht had. Ruim 30 reacties met steunbetuigingen dat de hond niet dik is, dat het gewoon hun bouw is en dat ze zo horen. Ongelofelijk. Er gaat daar iets mis. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mace heeft een hernia
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^