het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Geen echte frustratie moment maar even een NEEEEEeeeee moment. 

 

Eddy was hier en ik met Maylo en Ed naar buiten. Eddy heeft een beetje rare angsten of nukken. Nu dus ook....ik wilde oversteken en ik was halverwegen de weg en ineens wordt ik terug getrokken. Eddy wilde niet verder en ging plat op de weg liggen. 'OOoo nee je gaat nu niet dwars zijn.....komop....dadelijk komen er auto's aan. Kom.....Eddy toe kom nou.....' 

 

Maar Eddy had zoiets van doeeeeeiiiii ik lig hier wel fijn. Naar voor of naar achter geen beweging....'Eddy kom nou....echt er komen auto's aan.....kom Maylo loopt ook zie je?'. Sta ik daar een hond te smeken om op te staan....want hem optillen lukt niet met een dwarse 70 kilo....

 

Een man was net zijn groen container naar binnen aan het zetten en lag natuurlijk helemaal dubbel. Inmiddels stond er dus een auto te wachten dat die muts eens op stond.....ik gebaren dat het me enorm speet maar volgens mij vond de automobilst het allang grappig. 

 

'Eddy kom nou.....toeeeee...schiet op sta op en kom!'. Inmiddels stond de man bij de weg en zei 'man man....zo n grote hond en dan niet meewillen....kom dan...hoe heet hij?'. Ik Eddy gezegd. 'Kom dan Edje edje edje....kom dan'. Met zo n snoezig klein stemmtje en ja hoor.....hup daar ging die......trekt mij bijna omver en kegelt Maylo zowat omver. 

 

Die man 'zo opgelost!'.....ja dankje ik met een rooie schamende kop....'70 kilo schoon aan de haak krijg je ook niet zomaar mee als die niet wilt'. Even met de man staan te praten en toen snel naar huis. 

 

Is overigens niet de eerste keer.....is al 3x eerder gebeurt alleen toen was het in het park......

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

"  Haha ja dat hierarchie verhaal vind ik ook onzin. Heb toen ik wegliep alleen herhaald dat ik gewoon normaal mag aangeven dat ik het niet meer leuk vind en het een aanlijngebied is. 
Waar kun je die meldingen neerleggen? Een wijkagent? Of gemeente? "

 

Denk bij de wijkagent, maar bij mijn gemeente kun je bijvoorbeeld ook online op de gemeente site over zulke dingen een klacht neerleggen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Hahaha Laura! Ik ken het hier met puck, die is alleen 3,5 kg en til je zo op en neem je mee.

Maar die kan ook gewoon midden op straat stil gaan staan en niet meer mee willen.

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Hahaha Laura! Ik ken het hier met puck, die is alleen 3,5 kg en til je zo op en neem je mee.
Maar die kan ook gewoon midden op straat stil gaan staan en niet meer mee willen. "

 Haha ja Maylo ook maar he dat pak je nog makkelijk op....alleen 70 killo aan dwars en ook nog doodgewicht want meneer geef niet mee...is niet te tillen. 

 

In de zomer heeft iemand me letterlijk mee moeten helpen om hem rechtop te krijgen.....hij wilde de hondenren niet uit....en ging dus zitten mokken met als gevolg....dat hij plat ging. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

"  
Hahaha ja tuigjes.. ideaal. Puk gaat altijd met tuig naar het losloopgebied. Soms heeft ze zulke bananen in haar oren dat vangen de enige optie is. 
 
Die schaamte heb ik ook gehad hoor. Maar ik ben me gaan beseffen wat voor soort hond ik heb en wat voor soort hond die mensen hebben. 
Het geluk van mijn hond gaat voor... en dat die mensen niet eens kunnen zien dat het een pup/puber is of een ras dat ver van hun hond af staat laat alleen maar zien dat hún het juist niet snappen. 
 
Ik heb zelf ook totaal geen problemen met pubers die lekker puberen. Soms rent er 1 met ons mee.. nou dan lopen we gewoon ff richting de baas of blijven ff staan. En tjaa ze springen op met hun modderpoten en ze zijn lekker druk maar ik kan er juist wel van genieten.  "

 Heel mooi gezegd! 

 

Ik heb ook ooit die schaamte gehad, en soms nog. Maar eigenlijk is een niet robot hondje veel leuker!

 

Ooit gaf een vriendin van me allerlei goed bedoelde onzin tips met daarna de sneer "Ja kijk het zijn ook maar tips, maar kijk waar mijn honden lopen, braaf in de buurt, en die van jou" 

Ja die van mij raast als een wild bezeten beest door het bos, zigzaggend langs de bomen. En dan ooit kijkt ie eens op en besluit hij het baasje maar weer eens gedag te zeggen om vervolgens weer verder te gaan.

Maar goed daarvoor is het ook een zelfstandige jachthond vind ik  En als ik die schaamte achter me laat kan ik er zo enorm van genieten om hem zo in zijn element te zien 

 

Ik vind het ook heerlijk om baasjes te zien struggelen met hun puber of pup, want hey dat heb ik ook gehad haha!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

"  Haha ja Maylo ook maar he dat pak je nog makkelijk op....alleen 70 killo aan dwars en ook nog doodgewicht want meneer geef niet mee...is niet te tillen. 
 
In de zomer heeft iemand me letterlijk mee moeten helpen om hem rechtop te krijgen.....hij wilde de hondenren niet uit....en ging dus zitten mokken met als gevolg....dat hij plat ging.  "

 Nee, 70kg is alleen niet te doen. Op dat moment baal je als een stekker, maar achteraf kun je er wel om lachen.

Gelukkig dat er iemand was die kon helpen. Anders had je er vast nog een tijdje gestaan.

honden page profiel Nicole & BenjiNicole & Benji 3 doggies

honden foto van Nicole & Benji

" Liep net met Senn door het park, het is daar aanlijngebied. Senn was dan ook aan zijn normale riem aangelijnd. Komt er ineens een andere hond aanlopen, net vanuit de kant waar ik uit wil. Dus ik probeer Senn zijn aandacht te krijgen met een snoepje. Die andere hond liep los, en kwam op Senn af. Ik dacht dan geef ik Senn ook wel 'vrij' want zo krijg ik hem er niet voorbij. Ik had vanmorgen ook al zo'n gevalletje van loslopende hond in de woonwijk, daar was nergens een baasje in de buurt, die stormde ook op Senn af en dan is het niet meer te doen om Senn af te leiden. Ik ben heel hard aan het oefenen om honden te negeren en dat gaat steeds beter, als de andere hond aangelijnd is dan.. 
Even terug naar die hond van daarstraks: ze snuffelen aan elkaar en ineens begint die met een lage grom en tanden laten zien op Senn te springen. Ik wil Senn bij me halen en zeg al ' Senn klaar, kom' maar hij werd door die andere hond tegen de grond gekegeld en die bleef maar grommen en tanden laten zien. Snapte ook een paar keer richting Senn. Baasje was inmiddels aangelopen en riep enkele keren tegen de hond dat die moest stoppen maar die luisterde niet. Ik zei daarop: 'ik wil nu graag dat je hem eraf haalt, want ik vind het nu niet meer leuk' antwoord ze met 'ja dat durf ik niet zo goed'. Ik zei terug dat ze dan de hond eigenlijk niet los moest laten lopen, want het was sowieso aanlijngebied. Krijg ik als antwoord: 'De meeste honden zijn liever als mensen die lopen ook allemaal los' en dat haar hond nooit wat zou doen want het was een hulphond (waarom durf je hem er dan niet af te halen?!) . Ja ze waren gewoon even de hierarchie aan het bepalen.. 
 
Dat kan allemaal wel zijn, maar Senn was dus al gevloerd en ik vraag gewoon heel fatsoenlijk en rustig of ze hem nu tot de orde wil roepen want ik wou gewoon verder wandelen, en het was absoluut geen leuk spel. Sterker ik vond het gewoon dreigend. Ik kon de hond niet pakken want ze had een sliplijn bij zich en de hond had verder geen halsbandje/tuigje, was dus ook niet zichtbaar een hulphond. 
 
Opzich voor Senn ook niet slecht om een keer door een volwassen reu op zijn plaats te worden gezet hoor. Maar als ik dan fatsoenlijk vraag om het te stoppen, krijg je dat...  "

 Op zich is het inderdaad niet erg als hij een keer op zijn plek wordt gezet, maar ik zou er wel mee uitkijken. Vooral in de pubertijd zijn ze gevoelig voor nieuwe ervaringen. En als het op de verkeerde manier of om de verkeerde reden wordt gedaan dan kan hij juist gespannen of bang worden. Van de hond en het baasje dat jij beschrijft krijg ik een slecht gevoel. Als ze weet dat haar hond zo is, had ze hem gewoon aan moeten lijnen, vooral in een gebied waar het verplicht is. 

Benji is pas een keer gegrepen door een hond op een onredelijke manier en hij is soms nog steeds erg gespannen bij het ontmoeten van honden met dezelfde soort uitstraling. Hij vertrouwd ze dan niet, toont stress signalen en gaat dan zachtjes grommen. Terwijl hij eigenlijk een heel enthousiast en open karakter heeft en staat te springen om nieuwe vriendjes te maken. Ik merk toch dat het op een verkeerde manier indruk heeft gemaakt.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

"  Heel mooi gezegd! 
 
Ik heb ook ooit die schaamte gehad, en soms nog. Maar eigenlijk is een niet robot hondje veel leuker!
 
Ooit gaf een vriendin van me allerlei goed bedoelde onzin tips met daarna de sneer "Ja kijk het zijn ook maar tips, maar kijk waar mijn honden lopen, braaf in de buurt, en die van jou" 
Ja die van mij raast als een wild bezeten beest door het bos, zigzaggend langs de bomen. En dan ooit kijkt ie eens op en besluit hij het baasje maar weer eens gedag te zeggen om vervolgens weer verder te gaan.
Maar goed daarvoor is het ook een zelfstandige jachthond vind ik  En als ik die schaamte achter me laat kan ik er zo enorm van genieten om hem zo in zijn element te zien 
 
Ik vind het ook heerlijk om baasjes te zien struggelen met hun puber of pup, want hey dat heb ik ook gehad haha! "

 

Precies dit! 

 

Ik kan er ook zo enorm van genieten als Puk geniet. Sterker nog... sinds 2 maanden krijgt ze een nieuwe brok. Ze heeft een gevoelige maag/darmen en de eerste stap om haar te laten wennen aan het voer was om een paar brokjes mee te nemen tijdens het uitlaten. 

Puk is gék op die brokken en ze is toen de eerste week niet verder dan 20 meter bij ons uit de buurt geweest. Als ze maar dacht dat je haar riep dan stond ze meteen naast je. Ik heb me die week zó ongemakkelijk gevoeld hahaha. Ik was dit echt totaal niet gewend van Puk. Normaal is ze zó enorm zelfstandig. 

 

En stiekem vind ik het ook leuk als zn puber zich misdraagt. En.. ik vind het zelfs leuk als Puk zich misdraagt. Vaak zijn het geen ernstige dingen en dan kan ik er alleen maar om lachen.. zie dan maar eens een pokerface te houden om Puk even 'terecht te wijzen'.  

 

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius 3 doggies

honden foto van Lissa en Badalonius

Argghhh ik erger me zo aan de school hier naast het uitlaatveld! Er ligt continu eten in de bosjes aan weerszijden van het enige voetpad in het gebied: die naast het schoolplein. En laat ik nou net een eetgrage Golden hebben.. Een maand geleden kon ik een halve reep chocolade uit zijn bek trekken (godzijdank vond hij het niet bijster lekker smaken), zonet heeft hij met smaak binnen 2 seconden iets naar binnen gewerkt wat volgens mij een taartje was. Er lag nog een beetje gelei en wat room... Er is geen ander gebouw daar in de buurt, het was allemaal gras en bos en uitlaatveld totdat de school er kwam te staan, dus het kan echt nergens anders vandaan komen dan van de school. 

 

Heb er maar weer een lading Norit ingeduwd (betaal me scheel aan dat spul) en ga vannacht weer op de bank slapen om hem in de gaten te houden. Heb ook maar eens een nette brief geschreven met het verzoek of ze AUB die kinderen eens willen leren dat je je eten niet zomaar van je af flikkert als je het niet wil, omdat dat GIF is voor sommige dieren. Ik weet dat ik niet de enige ben in de buurt die regelmatig haar hond ondersteboven moet houden omdat hij weer wat gevonden heeft daar.

 

Stiekem erger ik me ook heel erg aan Badje die altijd van alles moet eten en mezelf omdat ik het dit keer niet zag aankomen, hoe goed ik er ook op let, zeker op dat punt...

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Heb je al eens contact opgenomen met de school? Hier was hetzelfde probleem, nu stuurt de school geregeld een opruimploeg en dat scheelt enorm!

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius 3 doggies

honden foto van Lissa en Badalonius

" Heb je al eens contact opgenomen met de school? Hier was hetzelfde probleem, nu stuurt de school geregeld een opruimploeg en dat scheelt enorm! "

 Daarom heb ik nu een brief(je) geschreven :) Op zich is het verbazingwekkend schoon om die school heen, voor een school, maar dat eten overal is echt verbazingwekkend. Misschien met het idee 'dat vergaat toch wel'? 

 

(School ligt overigens naast een grote sloot, volgens mij trekken ze met dat eten ook een hoop ongedierte richting het gebouw)

honden page profiel RoaldRoald 3 doggies

honden foto van Roald

"  Inderdaad super vervelend. Mensen hebben een hond (gehad) en denken gelijk commentaar te kunnen geven. 
Dat moeten ze gewoon voor zich houden, en lekker op een forum over klagen.  "

 Dat doen we toch ook, gezellig met z'n allen haha.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

"  Daarom heb ik nu een brief(je) geschreven :-) Op zich is het verbazingwekkend schoon om die school heen, voor een school, maar dat eten overal is echt verbazingwekkend. Misschien met het idee 'dat vergaat toch wel'? 
 
(School ligt overigens naast een grote sloot, volgens mij trekken ze met dat eten ook een hoop ongedierte richting het gebouw) "

 daar komen die lieve dikke ratten op af. 

Hopelijk gaat je brief helpen. 

 

Je kan ook nog een papier maken met daarop eten, een rood rond eromheen en een streep erdoor, deze in sealen en aan het hek maken met tiraps. 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

"  Op zich is het inderdaad niet erg als hij een keer op zijn plek wordt gezet, maar ik zou er wel mee uitkijken. Vooral in de pubertijd zijn ze gevoelig voor nieuwe ervaringen. En als het op de verkeerde manier of om de verkeerde reden wordt gedaan dan kan hij juist gespannen of bang worden. Van de hond en het baasje dat jij beschrijft krijg ik een slecht gevoel. Als ze weet dat haar hond zo is, had ze hem gewoon aan moeten lijnen, vooral in een gebied waar het verplicht is. Benji is pas een keer gegrepen door een hond op een onredelijke manier en hij is soms nog steeds erg gespannen bij het ontmoeten van honden met dezelfde soort uitstraling. Hij vertrouwd ze dan niet, toont stress signalen en gaat dan zachtjes grommen. Terwijl hij eigenlijk een heel enthousiast en open karakter heeft en staat te springen om nieuwe vriendjes te maken. Ik merk toch dat het op een verkeerde manier indruk heeft gemaakt. "

 Senn heeft er volgens mij weinig van overgehouden. Kwam gister nog iemand tegen met 3 hondjes die Senn erg leuk vind (niet wederzijds) maar ze snuffelde aan elkaar en Senn ging zoals altijd weer liggen voor ze. Hij wou gewoon nog spelen met ze. 

 

Ik heb er wel melding van gemaakt, is dan sneu voor de mensen die daar met de hond los lopen die zich wel kunnen gedragen. Binnenkort zal er wel weer controle staan.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Mijn 'frustratie' eigenlijk een ergernis, is de hondenpoep wat de laatste tijd weer welig tiert hier in de wijk.

 

Toch maar weer eens de site van de gemeente opgezocht en een klachtenformulier ingevuld.

Ook tijden aangegeven wanneer veel mensen hun hond uitlaten.

 

Aangegeven dat ik zelf een hond heb en netjes opruim, maar ik nu steeds moet oppassen dat ik niet in de stront van een ander trap. Ook dat hier veel kinderen spelen in de wijk en dat het onhygiënisch  is dat deze steeds met hondenpoep aan schoenen/kleding en speelgoed weer thuiskomen.

 

Ik woon in een wijk met heel veel groen; grasvelden/speeltuintjes enz. Het is een tijd goed gegaan. Er werd gecontroleerd nadat ik of misschien ook wel anderen, een klacht hadden ingediend.

Maar nu is het weer raak helaas..

 

Ben benieuwd of ze er nog weer wat mee doen. Het zal wel in het nieuwe jaar gebeuren, gezien het nu natuurlijk vakantietijd is.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Pfff... nou hier weer een enorme ergernis, maar goed nu doet het baasje wel zijn "best"

 

Er loopt hier een border collie reu rond die echt totaal niet matcht met Tibbe. Die twee gaan volledig los als ze elkaar zien en zouden elkaar zo aanvallen. Is niet erg, gewoon zorgen dat de honden vast zitten als we elkaar spotten.

Alleen loopt die baas altijd met de hond los, wat op zich geen probleem is aangezien het een losloop gebied is, maar hij heeft dus ook geen riem bij of halsband/tuig aan...

 

Tot nu toe iedere keer als we die man met zijn hond tegen kwamen begon die hond te sluipen en ging vervolgens al grommend te keer op Tibbe. Tibbe zit dan wel vast, maar die is niet bang om terug te vechten op zo'n moment. Dus met een tierende hond aan de lijn moet je dan een losse hond weg proberen te krijgen....

Denk je dat het baasje wat doet?

Tot nu toe totaal niet dan kregen we alleen de opmerking "dat doet hij anders nooit" Na 7x werd dat erg ongeloofwaardig maar goed....

 

Maar deze ochtend is het kwartje bij meneer gevallen, nou ja... half.... Nog steeds geen riem of halsband. Maar toen hij ons met Tibbe aan zag komen besloot hij zijn hond tegen de grond aan te drukken zodat we veilig weg konden.... 

 

Kijk op zich is het top dat hij het nu op zijn minst probeert te voorkomen  Maar wat is de moeite van gewoon een halsband omdoen (en een riem mee..)?

Een hond kan dan nog zo lief zijn en geweldig, het is geen robot. Er kan ALTIJD iets gebeuren waarbij jij als baas moet ingrijpen, dan moet je hond toch gewoon een halsband omhebben? Vind het echt te gek voor woorden..

 

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Over hondenpep gesproken...binnenkort zullen de prullenbakken wel weer dichtgemaakt worden vanwege t vuurwerk. Krijg je al die zakjesverzamelingen weer onder de prullenbaken. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Over hondenpep gesproken...binnenkort zullen de prullenbakken wel weer dichtgemaakt worden vanwege t vuurwerk. Krijg je al die zakjesverzamelingen weer onder de prullenbaken.  "

 Oh bah ja 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

@ruby Zou het te maken hebben met weghalen van de bakken? Hier zijn tenminste bijna alle poepbakken weggehaald, ja ik vind het ook lullig om een uur met zo'n zakje in de hand te lopen en dat is super onhandig als ik bezig ben met belonen/afleren van ongewest gedrag: ene hand de riem, andere een zakje en dan nog een brokje of je zit met het zakje en de riem in 1 hand te klooien.. Ik ruim het nog wel op, maar ik snap dat sommige mensen dan denken: de groeten ik kan het ook nergens weggooien. Hier worden op de plaatsen waaar de bak stond nu de zakjes op de grond gelegd.. 

 

@doortje Wat raar om niet eens een riem mee te nemen. Er kan met jezelf ook niet gebeuren zodat iemand anders je hond moet pakken: stel je valt ergens over. Laatst via een kennis gehoord dat die iemand had gevonden in de greppel die onwel was geworden, hond stond erbij te blaffen. Ja wel handig als je die dan kan vast pakken. En inderdaad als je 1 hond aan de rie hebt is een hond die los loopt echt niet weg te krijgen, dat heb ik van de week dus 2x ervaren...

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" @ruby Zou het te maken hebben met weghalen van de bakken? Hier zijn tenminste bijna alle poepbakken weggehaald, ja ik vind het ook lullig om een uur met zo'n zakje in de hand te lopen en dat is super onhandig als ik bezig ben met belonen/afleren van ongewest gedrag: ene hand de riem, andere een zakje en dan nog een brokje of je zit met het zakje en de riem in 1 hand te klooien.. Ik ruim het nog wel op, maar ik snap dat sommige mensen dan denken: de groeten ik kan het ook nergens weggooien. Hier worden op de plaatsen waaar de bak stond nu de zakjes op de grond gelegd.. 
 
@doortje Wat raar om niet eens een riem mee te nemen. Er kan met jezelf ook niet gebeuren zodat iemand anders je hond moet pakken: stel je valt ergens over. Laatst via een kennis gehoord dat die iemand had gevonden in de greppel die onwel was geworden, hond stond erbij te blaffen. Ja wel handig als je die dan kan vast pakken. En inderdaad als je 1 hond aan de rie hebt is een hond die los loopt echt niet weg te krijgen, dat heb ik van de week dus 2x ervaren... "

 Ja inderdaad! Ik weet dat hun tuin grenst aan het losloop gebied, dus die doet gewoon de poort open en gaan met die banaan. Denkt er verder totaal niet over na..

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Over hondenpep gesproken...binnenkort zullen de prullenbakken wel weer dichtgemaakt worden vanwege t vuurwerk. Krijg je al die zakjesverzamelingen weer onder de prullenbaken.  "

 Ugh ja bah.. ik leg hem daar ook neer hoor, weet ook niet wat ik er anders mee moet 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" En inderdaad als je 1 hond aan de rie hebt is een hond die los loopt echt niet weg te krijgen, dat heb ik van de week dus 2x ervaren... "

 


Toen ik hier vertelde dat ik die rothond die Elsa belaagde in *&^$#$ mijn eigen tuin niet weg kreeg, kreeg ik heel HP over me heen dat dat mijn eigen schuld was en dat ik Elsa maar had moeten aanlijnen...

Waar was jij toen? :'(

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Misscien ben ik een zeikerd hoor, maar wij hebben voor het huis de containers staan met gaaswerk eromheen en daar doorheen groeit klimop. Nou krijg ik de honden nooit normaal naar binnen moet ze trekken, naar buiten toe ook krijg ze amper mee. Alleen maar snuffelen daar, nou zijn we erachter gekomen dat mensen met hun hond hier stoppen om ze er tegen aan te laten pissen, zijn de enige in de straat met zo iets. Het gaat met warm weer ook een beetje ruiken daar want we zitten regematig buiten daarnaast op ons bankje. Hebben het een paar x gezien maar te laat om ze aan te spreken, vaak een oud vrouwtje schijnt die express even stopt. Ik vind het eigenijk vrij asociaal, ik laat mijn honden echt niet op andermans eigendommen zeiken

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

@doortje Wat raar om niet eens een riem mee te nemen. Er kan met jezelf ook niet gebeuren zodat iemand anders je hond moet pakken: stel je valt ergens over. Laatst via een kennis gehoord dat die iemand had gevonden in de greppel die onwel was geworden, hond stond erbij te blaffen. Ja wel handig als je die dan kan vast pakken.  "

 Ik heb geen halsband om bij mijn honden opdat een ander ze vast kan pakken. Momo heeft er zelfs maar zelden eentje om en aan haar halsband vastpakken kan ik je ook zeer afraden; ze houdt niet van vreemden. Moet ik haar dan maar met de riem achter haar aan slepend uitlaten?

 

Ik heb helaas slechte ervaringen met mensen die mijn honden ongevraagd vastpakken. Ik snap ook werkelijk niet waarom die mensen nog nooit gehoord hebben over mijn en dijn. Dus beter geen halsband bij Momo.. kan ze tenminste aan mensen met een aaifetisj ontsnappen.

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

"  
Toen ik hier vertelde dat ik die rothond die Elsa belaagde in *&^$#$ mijn eigen tuin niet weg kreeg, kreeg ik heel HP over me heen dat dat mijn eigen schuld was en dat ik Elsa maar had moeten aanlijnen...

Waar was jij toen? :'( "

 Haha ik heb die denk ik gemist.. Maar als je het zelf ervaren hebt is het heel wat anders, iedereen weet altijd zo goed hoe het moet he.. 

 

Ik stond van de week met een puber aan de riem die dacht bij de eerste leuk te spelen en bij de 2e 'rennen!' En dan proberen die riem normaal vast houden met 30 kg eraan. En een andere hond weghouden, ik had mijn handen vol hoor..

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

"  Ik heb geen halsband om bij mijn honden opdat een ander ze vast kan pakken. Momo heeft er zelfs maar zelden eentje om en aan haar halsband vastpakken kan ik je ook zeer afraden; ze houdt niet van vreemden. Moet ik haar dan maar met de riem achter haar aan slepend uitlaten?
 
Ik heb helaas slechte ervaringen met mensen die mijn honden ongevraagd vastpakken. Ik snap ook werkelijk niet waarom die mensen nog nooit gehoord hebben over mijn en dijn. Dus beter geen halsband bij Momo.. kan ze tenminste aan mensen met een aaifetisj ontsnappen. "

 Gaat er ook alleen om 'stel er is iets met jou' dat iemand dan je honden pakt. Maar heb je dan wel een riem bij je? Dan is dat opzich ook prima. Die hond bij doortje belaagt structureel een andere hond en heeft helemaal niks bij zich.. dan vind ik dat raar ja..

 

Die aaifetisj mensen ken ik ook hoor. Hoe hard ik ook 'nee!' Gil toch doen. Helaas vind Senn het nog leuk ook..

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

"  Ik heb geen halsband om bij mijn honden opdat een ander ze vast kan pakken. Momo heeft er zelfs maar zelden eentje om en aan haar halsband vastpakken kan ik je ook zeer afraden; ze houdt niet van vreemden. Moet ik haar dan maar met de riem achter haar aan slepend uitlaten?
 
Ik heb helaas slechte ervaringen met mensen die mijn honden ongevraagd vastpakken. Ik snap ook werkelijk niet waarom die mensen nog nooit gehoord hebben over mijn en dijn. Dus beter geen halsband bij Momo.. kan ze tenminste aan mensen met een aaifetisj ontsnappen. "

 Kijk dat snap ik wel, maar dan moet je ook begrijpen dat ik in een noodsituatie een grote schoen tegen je hond plaats en hem aan zijn nekvel bij je terug breng.

Ik vind dat je zo'n halsband ook voor andere hun veiligheid om doet. Want je hond kan altijd fantastisch, lief en braaf zijn, er kan ooit een dag zijn dat er wel wat mis gaat.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" @ruby Zou het te maken hebben met weghalen van de bakken? Hier zijn tenminste bijna alle poepbakken weggehaald, ja ik vind het ook lullig om een uur met zo'n zakje in de hand te lopen en dat is super onhandig als ik bezig ben met belonen/afleren van ongewest gedrag: ene hand de riem, andere een zakje en dan nog een brokje of je zit met het zakje en de riem in 1 hand te klooien.. Ik ruim het nog wel op, maar ik snap dat sommige mensen dan denken: de groeten ik kan het ook nergens weggooien. Hier worden op de plaatsen waaar de bak stond nu de zakjes op de grond gelegd.. 
 
@doortje Wat raar om niet eens een riem mee te nemen. Er kan met jezelf ook niet gebeuren zodat iemand anders je hond moet pakken: stel je valt ergens over. Laatst via een kennis gehoord dat die iemand had gevonden in de greppel die onwel was geworden, hond stond erbij te blaffen. Ja wel handig als je die dan kan vast pakken. En inderdaad als je 1 hond aan de rie hebt is een hond die los loopt echt niet weg te krijgen, dat heb ik van de week dus 2x ervaren... "

 Over de hele wijk staan maar 2 prullenbakken en die staan bij speeltuintjes, meerdere prullenbakken plaatst de gemeente niet omdat we geen hondenbelasting betalen. Wat is er ook mis om met dat zakje terug naar huis te lopen. De mensen die hier lopen wonen allemaal binnen een kwartier/half uur lopen van huis.

De meesten hebben ook geen last van geklooi, want meer dan de helft laat z'n hond hier los lopen. Dat veroorzaakt geen overlast trouwens. Ja, van 1 mens en die kan ik gelukkig ontwijken.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Over hondenpep gesproken...binnenkort zullen de prullenbakken wel weer dichtgemaakt worden vanwege t vuurwerk. Krijg je al die zakjesverzamelingen weer onder de prullenbaken.  "

 Hier zijn ze al bijna een maand dicht en de vuilniszak hangt aan de prullenbak dus je kan hem gewoon nog gebruiken.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Gaat er ook alleen om 'stel er is iets met jou' dat iemand dan je honden pakt. Maar heb je dan wel een riem bij je? Dan is dat opzich ook prima. Die hond bij doortje belaagt structureel een andere hond en heeft helemaal niks bij zich.. dan vind ik dat raar ja..
 
Die aaifetisj mensen ken ik ook hoor. Hoe hard ik ook 'nee!' Gil toch doen. Helaas vind Senn het nog leuk ook.. "

 Voor Elsa heb ik altijd een riem bij me en uit gemakzucht doe ik haar halsband ook niet af als ze losloopt.

 

Momo wandelt niet meer. Maar toen we dat nog wel deden had ik zelden een riem voor haar bij me. Eigenlijk alleen als we met de auto van huis gingen voor het geval van pech onderweg of een auto-ongeval. Zoals gezegd is het ook gewoon veiliger voor iedereen als ze haar niet bij een halsband kunnen grijpen mocht er iets met mij gebeuren. Ze blijft toch in mijn buurt en mensen grijpen gelijk zo'n hond vast, niet wetende dat die hond toch wel bij de baas blijft. Dat kan wat gaatjes schelen.. En hoe groot is nu de kans dat mij iets overkomt tijdens het wandelen waarbij ik niet kan uitleggen hoe met mijn hond om te gaan? 999/1000 keer dat iemand die halsband wil grijpen is dat om redenen die ik gewoon niet wil hebben. Vooral om haar te aaien dus, omdat ze wegduikt en mensen haar dan willen dwingen door haar vast te houden.

 

Elsa is met aaifetisj mensen net als Senn en het is gewoon strontvervelend. Gewoon doorgaan terwijl ze de discussie aan willen gaan bijvoorbeeld. Of eerst nog even uitgebreid doorgaan, dan pas opkijken en zeggen: "Watte??" of je gewoon als een domme koe aankijken alsof ze de woorden "Niet aaien alstublieft" niet kennen.

 

Maar met Momo is het ook heel erg vervelend omdat ik weet dat ze kan gaan sneppen. Het aandeel randidioten blijkt dan toch nog best groot onder de Nederlandse bevolking.

* Niet aaien/aanraken!!

* Niet aaien/aanraken, ze houdt daar niet van!

* Niet aaien/aanraken, ze bijt!! (Doet ze niet maar ik hoop dan dat dat wel helpt)

 

- Maar ik ben goed met honden hoor!

* Zucht

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mace heeft een hernia
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^