het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"  Dan is t weer zie je wel die mensen met die agressieve honden... "

 Het boeit me eigenlijk niet wat andere van mijn honden denken zolang ze mij en mijn honden er niet mee lastig vallen.

Mensen die mijn honden ook maar een beetje kennen weten dat ze hartstikke lief zijn en er geen greintje kwaad in zit, dat is voor mij genoeg.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

"  Het boeit me eigenlijk niet wat andere van mijn honden denken zolang ze mij en mijn honden er niet mee lastig vallen.
Mensen die mijn honden ook maar een beetje kennen weten dat ze hartstikke lief zijn en er geen greintje kwaad in zit, dat is voor mij genoeg. "

 Oh gelukkig dat je er zo in staat!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

"  Ik heb in de koffiehoek wel ergens gezegd dat ik t moderatorteam wilde helpen, maar dat is al weer een tijdje geleden.  "

 Zie je haha .. ik mis echt alles. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

"  Zie je haha .. ik mis echt alles.  "

 Ach wat geeft t. Zo word je nog eens verrast. 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"  Oh gelukkig dat je er zo in staat! "

 Ik heb dat moeten leren. In het begin was dat anders maar na een paar jaren leer je er toch makkelijker mee omgaan en laat je die dingen makkelijker los.

honden page profiel RoaldRoald 3 doggies

honden foto van Roald

Op een gegeven moment wordt je er ook vanzelf "harder" in oftewel, m'n rug op en de buik weer af.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

"  Mensen begrijpen wel meer niet wat dat betreft. Je mag toch ook soms gewoon wandelen met je hond ipv dat constante geaai. Toen hij kleine pluizenbol was, ook continu. Toen wou ik met hem een stuk in waar hij kon zwemmen, maar wou dus niet teveel prikkels want dat was al een nieuwe ervaring. Eerst naderen ze dan tot op een meter 'mag ik aaien?' Ik zeg nee, worden ze boos... 
 
Nu ben ik even een paar dagen weg en word ook weer steeds aan hem gezeten, ja dat vind hij maar wat leuk. Zonder te vragen gewoon in het voorbijgaan even die hand over dat koppie, of tegen hem gaan praten en dan aaien. Als hij dalijk echt een grote reu is moeten ze dan ook maar niet klagen dat hij door iedereen geaaid wil worden. Ik doe mijn best hoor, en het is ook een tijd heel goed gegaan om mensen en honden te negeren maar als er weer meer van die graaihandjes komen, zie ik hem twijfelen en kan hij de verleiding niet weerstaan. Ook kinderen die volop staren en 'HONDJE!HONDJE' gillen en met uitgestoken handjes op hem af rennen.. Gelukkig hebben sommige ouders dan wel het verstand om tegen hun kind te zeggen dat het hondje moet leren en ze normaal moeten passeren..
 
Ik heb dat hier ooit eerder gepost volgens mij. Toen hij echt nog klein was liep hij nog niet hard, probeer ik over te steken bij een zebrapad dus ik handen vol: kijken of alle auto's/fietsers/brommers echt stoppen, in de gaten houden of er geen visresten op de grond liggen van de visboer tegenover en Senn aansporen door te lopen. Voel ik een ruk aan de lijn, staat iemand die me kruiste met oversteken hem te aaien: midden op de weg! En die auto's maar wachten. Ja toen zat Senn op de billen en liep moest diegene na gekeken worden of die niet toevallig terug kwam.  Ja sorry maar dan snap je het niet hoor. Ik had bijna een 'niet aaien' sleeve voor Senn gekocht, maar 'gelukkig' zijn sommige mensen nu al bang van hem  zelf oplossend probleem. "

 Precies dat dus. Zolang het een lief schattig pupje is denkt men 'het recht' te hebben gevraagd en ongevraagd, te pas en onpas, aan je pup te zitten en soms zelfs te voeren, maar wanneer hij dan dat uitgelokte gedrag vertoont als volgroeide hond dan wordt jij daarop aangekeken en soms aangesproken. Ja doei.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Na het laatste aantal berichten te hebben gelezen.ben ik soms blij dat Jazz zo vaak blaft buiten.

 

Dat houd grote mensen en kleine kinderen weg.

 

Hij blaft voor de leuk of als iets spannend is.

Ook als men hem wil aaien.

De buren kijken daar doorheen en aaien hem zij mogen dat wel. Jazz vind ondanks zijn blaf hun wel leuk.

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Het is alsof kinderen dit topic hebben gelezen.

 

Ik was met mijn vriend en Java naar de papiercontainer, want dan kunnen we nadien nog een rondje lopen met haar. Dus terwijl wij ons karton in die bak proppen komt er een meisje op de step op Java af en buigt al meteen voorover om te aaien.

Ik zeg nee echt niet doen, niet aaien! En dat kind kijkt eens en probeert het toch nog een keer. Java dik grommen en blaffen. Dus ik zeg meteen nog een keer, niet doen ze is bang en dan bijt ze. Toen bleef ze toch wel op een afstandje. Een meter ofzo. Dus gedurende 10 minuten heeft die mijn bange 'schattige' hondje aan staan kijken, die enkel nog maar zat te blaffen en te grommen naar haar. Terwijl zij vroeg hoe ze heet, dat ze zo leuk is.

 

En dan als we weg liepen 'doei Java' roepen alsof Java het iets kon schelen  die dacht ook ja doei.

 

Als ik een pitbull had gehad, hadden haar ouders er denk ik wel meteen bij gestaan, maar zo'n ukkie mag lastig gevallen worden.

 

Dan lees ik hier dat mensen niet andermans kind moeten opvoeden, maar dat moest ik in dit geval dus gewoon wel omdat de ouders het niet deden.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

"  Precies dat dus. Zolang het een lief schattig pupje is denkt men 'het recht' te hebben gevraagd en ongevraagd, te pas en onpas, aan je pup te zitten en soms zelfs te voeren, maar wanneer hij dan dat uitgelokte gedrag vertoont als volgroeide hond dan wordt jij daarop aangekeken en soms aangesproken. Ja doei. "

 

Ik vind dat ook zo erg he.. eerst die pup bijna optillen en laten opspringen en alles is goed. En een half jaar later klagen dat die grote hond opspringt met zn modderpoten want hij is zo onopgevoed. 

 

Mijn hond weet dat ze niet mag bedelen en dat ze niet mag opspringen. Dit doet ze dan ook niet bij vreemde. Maar ze weet héél erg goed van wie ze wel of geen snoepje/aai krijgt. Al duurt het een halfjaar voor ze diegene weer ziet, ze vergeet het niet!

 

 

Als mensen dsn ook vragen of ze een snoepje/aai mag dan is mijn antwoord standaard "ja... maar weet waar je aan begint. Ze onthoud het heel goed en zal zelfs over een half jaar nog komen vragen om een snoepje/aai als ze jou weer tegenkomt. Dus als je dit niet wil dan moet je niks geven." 

 

Hetzelfde geldt voor aaitjes en knuffels. 

 

Ik vind dat zelf altijd heel grappig rond lunchtijd. Dan komen al die mensen van kantoor een rondje lopen door het losloopgebied. Vaak lopen er dan een aantal groepjes waarvan de helft pro hond is en de andere helft anti hond. De 1 roept Puk... word uitgebreid geaait .. dan draait ze om naar de andere en kijkt diegene aan, wiebelt met haar kont (4 pootjes netjes op de grond) en vraagt van die ander ook een aai. Maar zelfs dát kan diegene(anti hond) al niet hebben dan. 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

Een week of 2-3 geleden heeft Aedon ineens de gewoonte ontwikkeld om heel erg veel te blaffen naar vreemde mensen die langs ons huis lopen, wat er best veel zijn want we wonen op een hoekhuis. Nu helpt echt helemaal niets om hem te kalmeren, behalve hem bij me neerleggen en m'n voeten op het leggen en alleen bij mij werkt dit, maar verder blijft hij gewoon door blaffen.

 

Nu was ik boven op mijn kamer even tv aan het kijken en zijn mijn moeder en haar vriend even boodschappen gaan  doen. Op ich geen probleem, want hij kan heel erg goed even alleen zijn, maar nu flipte hij weer en bleef maar blaffen. Toen ben ik even  aar beneden gegaan om hem rustig te krijgen. Uiteindelijk sliep meneer lekker en dacht ik; kan ik weer even naar boven,  maar nee hoor hij begon weer te blaffen. Nu ben ik maar gewoon beneden blijven zitten  en slaapt hij eindelijk weer.

hopelijk stopt dit gedrag een keer of lukt het om het wat te minderen. Hij mag namelijk best blaffen als er wat aan de ha d is, maar nu is er steeds helemaal niets aan de hand en loopt er gewoon iemand voorbij

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

" Een week of 2-3 geleden heeft Aedon ineens de gewoonte ontwikkeld om heel erg veel te blaffen naar vreemde mensen die langs ons huis lopen, wat er best veel zijn want we wonen op een hoekhuis. Nu helpt echt helemaal niets om hem te kalmeren, behalve hem bij me neerleggen en m'n voeten op het leggen en alleen bij mij werkt dit, maar verder blijft hij gewoon door blaffen.
 
Nu was ik boven op mijn kamer even tv aan het kijken en zijn mijn moeder en haar vriend even boodschappen gaan  doen. Op ich geen probleem, want hij kan heel erg goed even alleen zijn, maar nu flipte hij weer en bleef maar blaffen. Toen ben ik even  aar beneden gegaan om hem rustig te krijgen. Uiteindelijk sliep meneer lekker en dacht ik; kan ik weer even naar boven,  maar nee hoor hij begon weer te blaffen. Nu ben ik maar gewoon beneden blijven zitten  en slaapt hij eindelijk weer.

hopelijk stopt dit gedrag een keer of lukt het om het wat te minderen. Hij mag namelijk best blaffen als er wat aan de ha d is, maar nu is er steeds helemaal niets aan de hand en loopt er gewoon iemand voorbij "

 Wij hebben daar DE oplossing voor. Duette gordijnen met top-down bottom-up. Dus dat je ze van boven open kan doen. Als Java buiten kan kijken gaat ze ook blaffen dus ik doe ze vaak naar beneden inplaats van omhoog, zodat ze er niet overheen kan kijken..

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

"  Wij hebben daar DE oplossing voor. Duette gordijnen met top-down bottom-up. Dus dat je ze van boven open kan doen. Als Java buiten kan kijken gaat ze ook blaffen dus ik doe ze vaak naar beneden inplaats van omhoog, zodat ze er niet overheen kan kijken.. "

 Dat zou idd ideaal zijn als hij naar buiten kan kijken, maar dat kan hij niet echt 

Hij reageert echt puur op het geluid van iemand die langsloopt.

honden page profiel RoaldRoald 3 doggies

honden foto van Roald

"  Dat zou idd ideaal zijn als hij naar buiten kan kijken, maar dat kan hij niet echt 
Hij reageert echt puur op het geluid van iemand die langsloopt. "

 Het kan te maken hebben met dit jaargetijde. Het is veel vroeger donker en ook overdag somberder in huis dus worden ze waakzamer. Gaat vanzelf weer over wanneer de dagen langer worden.

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

"  Het kan te maken hebben met dit jaargetijde. Het is veel vroeger donker en ook overdag somberder in huis dus worden ze waakzamer. Gaat vanzelf weer over wanneer de dagen langer worden. "

 Dat zou inderdaad kunnen. Nu maar hopen dat het vanzelf minder wordt dan

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Repeterende irritatie: Stamboomloze honden. Niet zo zeer dat zij geen stamboom hebben maar:

 

* De eindeloos lange tenen als je het woord 'stamboomloos' ook maar in de mond neemt

* De eindeloos lange tenen als je zegt dat een stamboomloze hond niet altijd raszuiver is, gewoon omdat je dat niet weet

* "Ik ken geen waarde aan dat papiertje"

* "Een stamboom zegt niets"; gevolgd door een N=1 verhaal

* Maar het is toch echt een (insert ras) meestal gevolgd door vermeende raskenmerken die vaak volslagen onzin zijn

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Stamboomloos.ook zoiets.

B&t jack russell terriers.

En maar volhouden dat het een echte is.

En beledigd zijn .

 

Wij hadden een jrt zonder stamboom maar het was er wel 1.

In de goede kleur. Goed koppie goed lijfje.

 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Stamboomloos.ook zoiets.
B&t jack russell terriers.
En maar volhouden dat het een echte is.
En beledigd zijn .
 
Wij hadden een jrt zonder stamboom maar het was er wel 1.
In de goede kleur. Goed koppie goed lijfje.
  "

 Als de ouders een stamboom hadden.. en de afkomst is bewezen met een genetische test...  dan kan dat inderdaad. Maar meestal weet je het niet zeker. Het lijkt er op, meer niet. Look-a-like dus eigenlijk.

 

Wat ik me serieus afvraag... is dat wanneer je heel bewust kiest voor een pup van een specifiek ras (is natuurlijk niet altijd zo.. maar zanik dan ook niet over het rastypische gedrag) waarom je dan kiest voor stamboomloos. Ik merk te vaak dat stamboomloze honden wat meer van de rasstandaard afstaan in gedrag/karakter. En dan geloof ik dus niet dat het een raszuiver dier is. Een 'echte' zoals jij dat benoemt.

 

Ik denk dat het vaak een kwestie is van nu, meteen en wel vandaag die pup in huis willen en/of de centen. Maar zoveel goedkoper zijn stamboomloze pups nu ook weer niet, tenzij broodfok.

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

"  Dat zou inderdaad kunnen. Nu maar hopen dat het vanzelf minder wordt dan "

Als jouw manier van 'corrigeren' met je voeten en bij je leggen helpt, dan is dat toch prima...

Evt kun je ook "nee" proberen.., 

(een kwestie van kalm blijven, en héél veel herhalen, maar op een keer valt het kwartje wel, en dan beloon je hem..)

 

persoonlijk hou ik helemaal niet van die aanpak om dingen uit de weg te gaan, gordijnen sluiten, kinderen/volwassenen, aaien ontwijken etc...

Daarbij leert je hond n.l niet met doodgewone situaties om te gaan 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"Laat ze het zelf maar uitzoeken hoor". 

 

Nee meneer... dat komt niet goed..

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

"  
Ik vind dat ook zo erg he.. eerst die pup bijna optillen en laten opspringen en alles is goed. En een half jaar later klagen dat die grote hond opspringt met zn modderpoten want hij is zo onopgevoed. 
 
Mijn hond weet dat ze niet mag bedelen en dat ze niet mag opspringen. Dit doet ze dan ook niet bij vreemde. Maar ze weet héél erg goed van wie ze wel of geen snoepje/aai krijgt. Al duurt het een halfjaar voor ze diegene weer ziet, ze vergeet het niet!
 
 
Als mensen dsn ook vragen of ze een snoepje/aai mag dan is mijn antwoord standaard "ja... maar weet waar je aan begint. Ze onthoud het heel goed en zal zelfs over een half jaar nog komen vragen om een snoepje/aai als ze jou weer tegenkomt. Dus als je dit niet wil dan moet je niks geven." 
 
Hetzelfde geldt voor aaitjes en knuffels. 
 
Ik vind dat zelf altijd heel grappig rond lunchtijd. Dan komen al die mensen van kantoor een rondje lopen door het losloopgebied. Vaak lopen er dan een aantal groepjes waarvan de helft pro hond is en de andere helft anti hond. De 1 roept Puk... word uitgebreid geaait .. dan draait ze om naar de andere en kijkt diegene aan, wiebelt met haar kont (4 pootjes netjes op de grond) en vraagt van die ander ook een aai. Maar zelfs dát kan diegene(anti hond) al niet hebben dan.  "

 Ja opspringen is ook zo iets ja. Toen hij klein was en ik corrigeerde, zeiden mensen: oh ja dat mag wel hoor. Tegen Senn op een zoet toontje. 

 

Ik heb maar gevraagd of ze het ook nog leuk vonden als mijn baggeraar volgroeid was en met modderige poten met 35-40 kg tegen ze opsprong. 'Oh nee...' 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

" Als jouw manier van 'corrigeren' met je voeten en bij je leggen helpt, dan is dat toch prima...
Evt kun je ook "nee" proberen.., 
(een kwestie van kalm blijven, en héél veel herhalen, maar op een keer valt het kwartje wel, en dan beloon je hem..)
 
persoonlijk hou ik helemaal niet van die aanpak om dingen uit de weg te gaan, gordijnen sluiten, kinderen/volwassenen, aaien ontwijken etc...
Daarbij leert je hond n.l niet met doodgewone situaties om te gaan  "

 Het helpt wel redelijk om m'n voeten op hem te leggen. Daar wordt hij blijkbaar rustig van haha. Nee zeggen hebben we ook al geprobeerd net zoals klaar of foei. Dit werkt allemaal niet.

 

Nee ik ben ook niet zo van die aanpak. Ze moeten namelijk toch leren omgaan mrt die situatie. De bewoners die voor ons hier woonden hebben alleen heel erg veel heggen geplaatst voor de ramen, waardoor je dus niets meer ziet.  Handig voor ons maar misschien niet zo handig voor Aedon 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

"  Als de ouders een stamboom hadden.. en de afkomst is bewezen met een genetische test...  dan kan dat inderdaad. Maar meestal weet je het niet zeker. Het lijkt er op, meer niet. Look-a-like dus eigenlijk.
 
Wat ik me serieus afvraag... is dat wanneer je heel bewust kiest voor een pup van een specifiek ras (is natuurlijk niet altijd zo.. maar zanik dan ook niet over het rastypische gedrag) waarom je dan kiest voor stamboomloos. Ik merk te vaak dat stamboomloze honden wat meer van de rasstandaard afstaan in gedrag/karakter. En dan geloof ik dus niet dat het een raszuiver dier is. Een 'echte' zoals jij dat benoemt.
 
Ik denk dat het vaak een kwestie is van nu, meteen en wel vandaag die pup in huis willen en/of de centen. Maar zoveel goedkoper zijn stamboomloze pups nu ook weer niet, tenzij broodfok. "

 Je bedoeld dit bericht voor mij begrijp ik onze jrt?

Hoeveel stamboomloze honden zijn er.

Dat dat weer een andere discussie is vind ik prima.

 

Dat ik dit weet van onze jrt destijds vind ik ook prima.

Een dierenarts wilde pupjes van die van ons met haar reu.

Dat kon niet want de onze had geen stamboom.

En ach ik laat dit langs me heen gaan.

Ee zijn zat hinden zonder boom en wel degelijk een ras.

 

Als je je bericht puur over onze jrt bedoeld.

Zoniet heb ik het verkeerd begrepen.

(Voel me aangesproken nl)

 

Een b&t jrt is dat dus zeker niet een rashondje maar dat weten we denk ik wel hier op hp.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

 Ee zijn zat hinden zonder boom en wel degelijk een ras."

 Waar baseer je dan op dat het rashonden zijn? Uiterlijk? Of dat de fokker het een JRT noemde?

 

En nee, het gaat niet specifiek over jullie JRT. Het gaat over al die honden zonder stamboom die wel een rashond genoemd worden door hun eigenaren.

 

Een rashond is raszuiver en dat weet je alleen zeker als er een stamboom bij zit. Dus zonder stamboom is het geen rashond.

honden page profiel JamaicaJamaica 3 doggies

"  Waar baseer je dan op dat het rashonden zijn? Uiterlijk? Of dat de fokker het een JRT noemde?
 
En nee, het gaat niet specifiek over jullie JRT. Het gaat over al die honden zonder stamboom die wel een rashond genoemd worden door hun eigenaren.
 
Een rashond is raszuiver en dat weet je alleen zeker als er een stamboom bij zit. Dus zonder stamboom is het geen rashond. "

 Je zegt het verkeerd. Een hond zonder stamboom kan wel degelijk een rashond zijn, alleen weet je dat niet zeker. Dit wil echter niet zeggen dat het niet zo is, of niet kan zijn.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

"  Je zegt het verkeerd. Een hond zonder stamboom kan wel degelijk een rashond zijn, alleen weet je dat niet zeker. Dit wil echter niet zeggen dat het niet zo is, of niet kan zijn. "

 Ik denk dat jij het een beetje verkeerd ziet. Als het een rashond zou zijn, zouden ze een stamboom hebben! Honden zonder stamboom zijn geen rashonden, al is er 10 generaties eerder een ander ras door gekruist, en ze er exact op lijken, kun je het geen rashond noemen. Wel een lookalike 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" persoonlijk hou ik helemaal niet van die aanpak om dingen uit de weg te gaan, gordijnen sluiten, kinderen/volwassenen, aaien ontwijken etc...
Daarbij leert je hond n.l niet met doodgewone situaties om te gaan  "

 helemaal mee eens

 

soms lees ik wel eens topics, dan denk ik "ehhh...?" "mijn hond houdt niet van borstelen, ik mag de pootjes van mijn hond niet afdrogen, ik kan de riem niet omdoen van mijn hond" etc.

 

ja, doehoei. ik ga echt niet twee uur zitten wachten totdat mijn hond een keer in de stemming is om z'n halsband om te doen

 

 

 

 

honden page profiel JamaicaJamaica 3 doggies

"  Ik denk dat jij het een beetje verkeerd ziet. Als het een rashond zou zijn, zouden ze een stamboom hebben! Honden zonder stamboom zijn geen rashonden, al is er 10 generaties eerder een ander ras door gekruist, en ze er exact op lijken, kun je het geen rashond noemen. Wel een lookalike  "

 En als alle voorouders raszuiver waren? Met 1 van onze honden heeft de fokker ook een stamboomloos nest gehad, omdat hij over de schreef ging en zij te jong was. De pups waren toch echt raszuiver. Papa had een stamboom, mama ook, maar de pups dus niet.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"  Ik denk dat jij het een beetje verkeerd ziet. Als het een rashond zou zijn, zouden ze een stamboom hebben! Honden zonder stamboom zijn geen rashonden, al is er 10 generaties eerder een ander ras door gekruist, en ze er exact op lijken, kun je het geen rashond noemen. Wel een lookalike  "

 En wat dan met rassen die niet erkend zijn door de fci? Die hebben dan ook geen officiele stamboom die geldig is in nederland of belgië.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

"  En wat dan met rassen die niet erkend zijn door de fci? Die hebben dan ook geen officiele stamboom die geldig is in nederland of belgië. "

 Precies. Jazz heeft een AKC stamboom. Mini aussie is hier niet erkend.

 

Dus ik heb 15 en 14 jaar 2 rasloze honden gehad.

En toch waren het een jack russell terrier en een engelse cocker spaniel.

 

Dan had ik al die jaren moeten zeggen ze zijn rasloos.

Dan hadden veel mensen naar hun voorhoofd gewezen .

Ze zien ..zagen er duidelijk uit hoe ze waren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mace heeft een hernia
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^