Russkiy Toy

Russkiy Toy

Rasgroep van de Russkiy Toy

De Russkiy Toy behoort tot de Rasgroep "Gezelschapshonden"

Geschiedenis van de Russkiy Toy

De voorvaderen zijn gefokt in Engeland waaruit een groepje jacht honden de terriër ontstond.
In de middeleeuwen stond de terriër bekend als een perfecte jager op vossen, ratten, konijnen en andere kleine dieren, echter is het moeilijk voor te stellen als je naar een Toy kijkt dat er in zijn aderen jagersbloed stroomt.
De selectie ging vroeger zo dat de grote honden voor de jacht gebruikt werden en de kleinere honden voor decoratieve doeleinden gebruikt werden en meer als compagnon, maatje dienden.


Men denkt dat de voorvader van een Toy een Manchester Terriër was die in de tijd van Zarina Katharina de Grote naar Rusland werd gebracht. Deze hond heeft destijds de verdiende aandacht getrokken van de Russische elite dankzij zijn gehoorzaamheid, energiek gedrag en communicatieve en vrolijke karakter.
Door de revolutie en politieke toestanden in Rusland kwam het ras in gevaar. Het communistische regime tolereerde niets van wat te maken had met rijkdom, weelde en aanzien.


Tegen de tijd van de tweede wereld oorlog was het ras in Rusland bijna uitgestorven maar gelukkig werd er afgelopen jaren gigantisch veel werk verricht om het ras weer uit te breiden en te zuiveren. Er werden op verscheidene plaatsen gezocht naar overgebleven exemplaren en deze werden bij elkaar gebracht om weer een fok programma op te starten en zo het ras weer helemaal in ere te herstellen. Diegene waar het ras alles nu aan te danken heeft is Yevgueniya Fominichna Zharova, een hondenfokker uit Moskou.
Natuurlijk leek het herstelde ras na dit proces niet meer op de eerste Engelse klassieke toy, daarom kreeg deze de naam Russische Toy Terriër.


Het ras werd in 1998 officieel erkend door de RKF (Russische Kynologische Federatie) en op 21 februari 2006 in Nederland door de FCI (Fédération Cynologique Internationale). Het ras was ingedeeld in het groep 9 - gezelschapshonden en het woordje "terrier" kwam te vervallen waar door het ras Russkiy (Russian) Toy gaan heten.
Een belangrijke gebeurtenis in de ontwikkeling van het ras was in 1958, toen werd een pup geboren met de eigenschappen van de tegenwoordig langharige Toy. Dit wilde met vasthouden en werd vastgelegd en voortgezet in het fokprogramma. Zo ontstonden er twee soorten Toys, kort harige en lang harige, deze twee varianten vertegenwoordigen hedendaags het ras.

Karakter van de Russkiy Toy

Speels, actief, noch bang noch agressief, baas gericht.

Rasstandaard van de Russkiy Toy

Herkomst Rusland

Schofthoogte tot 30 cm.

Gewicht tot 3 kg.

Vachtlang of kort

Gebruik gezelschap

Gezondheid van de Russkiy Toy

Patella

Verzorging van de Russkiy Toy

Geen speciale verzorging nodig

Opvoeding van de Russkiy Toy

Russkiy Toy is zeer intelligent en leergierig. De gedragscursus is zeker aan te raden.

Rasvereniging van de Russkiy Toy

Helaas, er is nog geen rasvereniging bekend van de Russkiy Toy.

Popularitieit van de Russkiy Toy

De Russkiy Toy staat op dit moment op de 110e plek van de meest populaire hondenrassen op de HondenPage

Overige informatie over de Russkiy Toy

Geen overige informatie over de Russkiy Toy gevonden.
Heb jij overige informatie over de Russkiy Toy ? Dan kun je dat toevoegen

Russkiy Toy pup aanschaffen

De prijs van Russkiy Toy ligt tussen 1200 en 1500 euro.
Bij het kopen van een pup is raadsam te letten op omstandigheden waar in de pup is opgegroeid. De oogjes moeten schoon zijn en de pup moet helder uit zijn ogen kijken. Hij moet actief en speels zijn. De pup mut niet schrikkerig zijn. Let op de verzorging van de pup en zijn ouders.

Russkiy Toy fokkers informatie

Geen fokkers informatie gevonden over de Russkiy Toy.
Heb jij overige informatie het fokkken van een Russkiy Toy pup. ? Dan kun je dat toevoegen als je je fokbeleid hebt laten keuren op de hondenpage.

Meer weten over de Russkiy Toy ?

 

De mening van de bezoeker

Hoogte: klein
Kindvriendelijk: onbekend
Gehoorzaam:
Waaks:
Kan goed alleen zijn:
Heeft veel beweging nodig:
Is sociaal:

Geef jouw mening!

Deel de info over de Russkiy Toy:


Afbeeldingen

Geen foto's gevonden voor Russkiy Toy

Je kunt een foto toevoegen

Informatie verbeteren

Als jij informatie over de Russkiy Toy hebt die de kwaliteit van deze pagina verbetert dan kun je deze pagina aanpassen. Log wel eerst even in om dit te doen.


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^