Amerikaanse Naakthond

Amerikaanse Naakthond

Rasgroep van de Amerikaanse Naakthond

De Amerikaanse Naakthond behoort tot de Rasgroep "Spitsen en oertypes"

Geschiedenis van de Amerikaanse Naakthond

Amerikaanse Naakthond

De Amerikaanse naakthond of American Hairless Terrier is een hondenras dat afkomstig is uit de Verenigde Staten. Het ras stamt af van de Rat Terrier. Uit een spontane mutatie in een nestje Rat Terriers is in 1972 deze naakthond ontstaan. Ook nu nog wordt de Rat Terrier gekruisd met de Amerikaanse naakthond om verse bloedlijnen te introduceren. De hond heeft als enige naakthondenras totaal geen lichaamsbeharing. Met uitzondering van wenkbrauw - en snorharen.

Karakter van de Amerikaanse Naakthond

Amerikaanse Naakthond

De Amerikaanse naakthond is een vriendelijke en uitzonderlijke compagnon. Ze kunnen het zeer goed vinden met kinderen, katten en andere honden. Ze zijn zeer graag in de omgeving van mensen en willen graag deel uit maken van veel (gezins) activiteiten.
De AHT brengt veel plezier in het leven van hun baasjes. Ze kennen geen ochtendhumeur of slechte dag. Ze stralen vrolijkheid uit van zonsopgang tot zonsondergang! Hun levendigheid maakt hen ook ideaal om behendigdheidstraining te volgen.
Rasstandaard American Hairless Terrier (Amerikaanse Naakthond)
Hoofd

Rasstandaard van de Amerikaanse Naakthond

De American Hairless Terriër is een mooi gespierde, actieve, klein tot middelgrote terriër. In Nederland staat het ras nog in de kinderschoenen en zijn ze zeer zeldzaam. Veel mensen verbazen ze zich bij het zien van een Amerikaanse naakthond, ze wisten niet dat naakthonden zo mooi konden zijn! Het is een prachtige aanvulling op de al aanwezige naakthond rassen in Nederland, zoals de Chinese naakthond, Peruaanse naakthond & de Mexicaanse naakthond. Onze Kennel Tierra de Milagro richt zich op het opstarten van de 1e Amerikaanse Naakthond kennel in Nederland. De AHT is in tegenstelling tot de andere naakthond rassen volledig kaal.
Hun hoofd is breed en loopt naar de kin toe af in de vorm van een wig. De Amerikaanse naakthond heeft een dunne, middelgrote staart in een opgaande curve. Het hoofd is goed geproportioneerd naar de grootte van het lichaam. Als er vanaf de zijkant wordt gekeken, dan zijn de schedel en spieren van dezelfde lengte en komen ze samen bij een gemiddelde stop. Als er vanaf de voorkant en zijkant wordt gekeken dan heeft het hoofd van de AHT een wigvorm. De neus is zwart of heeft de kleur van de huid. De American Hairless Terrier heeft een compleet gebit met goed formaat, evenredig verdeelde, witte tanden. De voorkeur wordt gegeven aan een licht verschil tussen het boven- en ondergebit, maar een gelijke beet is ook toegestaan. Ogen zijn schuin geplaatst en rond, gemiddeld in grootte en prominent. Oogleden kleur komt overeen met de kleur van de neus.
Ogen mogen elke kleur hebben als ze passen bij de huidskleur. De oogkleur gaat van donker bruin tot amber. Hazel ogen worden ook geaccepteerd, als de huidskleur licht is. Blauwe en amber kleurige ogen zijn toegestaan in de blue & pearl variant. Oren zijn in V-vorm en staan aan de buitenkant van de schedel. Rechte oren hebben de voorkeur, maar licht hangende oren worden geaccepteerd. Aan gelijke oren wordt sterk de voorkeur gegeven. Honden moeten voor hun 1e jaar geen puntenaftrek krijgen voor een variatie in manier van oren dragen.
Lichaam
Een goed geproportioneerde American Hairless Terrier is iets langer (gemeten van nek tot de punt van de kont) dan hoog (gemeten van de rug tot de grond), en lengte van de voorpoten (gemeten van de punt van de elleboog tot aan de grond) zou ongeveer gelijk moeten zijn aan de helft van de hoogte van de hond. Zowel bij staan als bij bewegen is de lijn van de rug van de Amerikaanse Naakthond sterk en gelijk. De ribben liggen goed naar achteren en zijn duidelijk uitgesproken van de ruggegraat. De ribben vormen een breed, sterke rug en golven naar beneden om daar een mooi diep lichaam te vormen. Als er van voren wordt gekeken dan is de borstkas tussen de voorpoten goed gevuld en van gemiddelde breedte. De nek is van gemiddelde lengte, mooi gespierd en licht gebogen en loopt lichtjes van de schouders tot het hoofd.
Schouders zijn goed gespierd, de ellebogen staan dicht bij het lichaam. Van elke hoek bekeken zijn de voorpoten recht, krachtig en stevig gebouwd. De American Hairless Terrier verschilt in grootte van 18 tot 40 cm. Het gewicht verschilt van 2.5 to 7 kg.
De achterpoten zijn gespierd met de lengte van de onderbenen en bovenbenen praktisch gelijk. De hoek van de achterpoten staat in balans met de hoek van de voorpoten. De voeten zijn compact en licht ovaal gevormd. De twee middelste tenen zijn iets langer dan de andere tenen. Tenen mogen ruimte onderling vertonen, maar ze mogen niet gespleten zijn. De staart is dik aan de begin en loopt dun toe naar het puntje van de staart.
Vacht
Puppies worden geboren met een zacht, haast velvet aanvoelende dunne vacht welke het hele lichaam bedekt. Het vachtje zal geleidelijk aan uitvallen en bij het bereiken van volwassenheid is de American Hairless Terrier vrij van haar, met uitzondering van de snorharen en wenkbrauwen. Sommige volwassenen Amerikaanse naakthonden hebben een zeer kort haast niet zichtbaar vachtje, dit is toegestaan. De huid van de Amerikaanse Naakthond is soepel en warm bij aanraking.
Kleuren
Verschillende huidskleuren zijn toegestaan, waaronder black, chocolate, red, apricot, pearl en blue. De huid heeft meestal meerdere kleuren met een onderliggende huidskleur als basis. Vlekken en sproetjes zijn in de contrasterende kleur. Sproeten worden groter met leeftijd en de huidskleur zal donkerder worden als deze wordt blootgesteld aan de zon.

Gezondheid van de Amerikaanse Naakthond

Amerikaanse Naakthond

Patella Luxatie
Heupdysplasie
Patella Lens Luxatie

De levensverwachting is 12 tot 15 jaar.

Verzorging van de Amerikaanse Naakthond

Het is niet zo dat naakthonden veel minder verzorging vergen. Inderdaad heeft men geen haren in huis, en hoeft men meestal niet te borstelen. Maar het verzorgen van de huid en het gebit kan weer wat meer werk zijn.

Opvoeding van de Amerikaanse Naakthond

Amerikaanse Naakthond

De American Hairless Terrier is een energieke, alerte hond waar nieuwsgierigheid en intelligentie hem gemakkelijk te trainen maken. De voorouders (Rat Terrier) van dit ras werden gefokt met het doel om te helpen bij de jacht. Het gebrek aan vacht maakt de huidige AHT ongeschikt voor jagen maar dit wil niet zeggen dat ze hun instinct verloren zijn! Ze kennen weinig angsten en hebben een haast onuitputtende energie.

Rasvereniging van de Amerikaanse Naakthond

Helaas, er is nog geen rasvereniging bekend van de Amerikaanse Naakthond.

Popularitieit van de Amerikaanse Naakthond

De Amerikaanse Naakthond staat op dit moment op de 98e plek van de meest populaire hondenrassen op de HondenPage

Overige informatie over de Amerikaanse Naakthond

Puppies worden geboren met een zacht, haast velvet aanvoelende dunne vacht welke het hele lichaam bedekt. Het vachtje zal geleidelijk aan uitvallen en bij het bereiken van volwassenheid is de American Hairless Terrier vrij van haar, met uitzondering van de snorharen en wenkbrauwen. Sommige volwassenen Amerikaanse naakthonden hebben een zeer kort haast niet zichtbaar vachtje, dit is toegestaan. De huid van de Amerikaanse Naakthond is soepel en warm bij aanraking.

Amerikaanse Naakthond pup aanschaffen

Een pup kost rond de 1000 euro, inclusief Amerikaanse stamboom, inentingen, ontworming en Europees paspoort.
Vraag bij de fokkers naar de papieren van de ouders (er is een kleine populatie) zodat je zeker weet dat er met een juiste combinatie is gekruist.
Vraag ook naar de uitslagen van de gezondheidstesten.

Amerikaanse Naakthond fokkers informatie

Geen fokkers informatie gevonden over de Amerikaanse Naakthond.
Heb jij overige informatie het fokkken van een Amerikaanse Naakthond pup. ? Dan kun je dat toevoegen als je je fokbeleid hebt laten keuren op de hondenpage.

Meer suggesties

Ben je op zoek naar een Hondenras ? Bezoekers van de hondenpage met een Amerikaanse Naakthond hebben ook deze rassen

Meer weten over de Amerikaanse Naakthond ?

 

De mening van de bezoeker

Hoogte: klein
Kindvriendelijk:
Gehoorzaam:
Waaks:
Kan goed alleen zijn:
Heeft veel beweging nodig:
Is sociaal:

Geef jouw mening!

Deel de info over de Amerikaanse Naakthond:


Afbeeldingen

Amerikaanse NaakthondAmerikaanse NaakthondAmerikaanse NaakthondAmerikaanse NaakthondAmerikaanse NaakthondAmerikaanse NaakthondAmerikaanse NaakthondAmerikaanse NaakthondAmerikaanse NaakthondAmerikaanse NaakthondAmerikaanse NaakthondAmerikaanse NaakthondAmerikaanse NaakthondAmerikaanse Naakthond

Je kunt een foto toevoegen

Informatie verbeteren

Als jij informatie over de Amerikaanse Naakthond hebt die de kwaliteit van deze pagina verbetert dan kun je deze pagina aanpassen. Log wel eerst even in om dit te doen.


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^