Aïdi

Aïdi

Rasgroep van de Aïdi

De Aïdi behoort tot de Rasgroep "Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden"

Geschiedenis van de Aïdi

Aïdi
De Aidi is het nationale ras van Marokko. Hij heeft een Europese achtergrond, maar is tegenwoordig goed aangepast aan zijn taak in Noord-Afrika.

Hij is een typische waakhond, maar zijn manier van werken verschilt enigszins van wat in Europa gebruikelijk is bij soortgelijke honden. De Aidi bewaakt en verdedigt eigendommen zoals zijn baas dat wenst. Dat kan het vee zijn, een tentenkamp, kamelen en andere bezittingen. Hij is een zeer bekwame, taaie en moedige waakhond. Het ras wordt tevens als politiehond gebruikt.

De Aidi staat ook bekend onder de namen Chien de l"Atlas, Atlas Sheepdog en Kabyle Dog. Maar tegenwoordig worden deze honden nog maar weinig gebruikt voor de taken waarvoor ze oorspronkelijk gefokt zijn. Tegenwoordig wordt dit zeldzame ras vooral om zijn uiterlijk gefokt.

Karakter van de Aïdi

Aïdi

Een Aidi kan een trouw, beminnelijk gezinslid worden als hij zorgvuldig wordt afgericht en zeer veel beweging krijgt. De Aidi is ook behendig en altijd klaar voor actie. Het is een gevoelig ras en de Aidi moet met zachte, doch vaste hand worden opgevoed.
geef hem de ruimte.

Rasstandaard van de Aïdi

HerkomstLand van oorsprong:Marokko

SchofthoogteGrootte: 53 - 61 cm

GewichtGewicht: 23 - 25 kg

VachtGeel-bruin, wit, rood, zwart en zwart-wit het gespierde lichaam beschermd door een grove, dikke, weersbestendige vacht met een zware gepluimde staart.volle vacht met haren van oneveer 6 cm

GebruikDe Aidi is een uitstekende waakhond en een beminnelijke metgezel. De Aidi is een hond vol energie. Deze hond kan zich zowel aan een landelijke als aan een stedelijke woonomgeving aanpassen.

Toch zal deze hond zich op het platteland het gelukkigst voelen. Als hij maar consequente en intensieve beweging krijgt, kan hij ook in de stad een fantastische metgezel zijn.

Gezondheid van de Aïdi

Aïdi

De Aidi heeft een gemiddelde levensverwachting van 15 jaar of langer. Dit is een gezond ras, dat tot nu toe geen grote gezondheidsproblemen kent.
De aidi heeft geen gezondheids problemen om dat er maar heel weinig mee gefokt wordt.

Verzorging van de Aïdi

De Aïdi kan het goed vinden met andere huisdieren en ook met kinderen, maar de hond moet dan wel al op heel jonge leeftijd gedegen gesocialiseerd worden. Reuen kunnen wat dominant zijn ten opzichten van andere reuen. Ze zijn afstandelijk ten opzichten van vreemde.
ze hebben veel beweging nodig.

Opvoeding van de Aïdi

Aïdi

dit ras heeft een strakke opvoeding nodig, ze zijn zeer zelfstandig en men moet dan ook zorgen dat ze vanaf puppy met een strakke hand opgevoed worden.
dan heb je er een geldige trouwe hond aan.

Rasvereniging van de Aïdi

Helaas, er is nog geen rasvereniging bekend van de Aïdi.

Popularitieit van de Aïdi

De Aïdi staat op dit moment op de 107e plek van de meest populaire hondenrassen op de HondenPage

Overige informatie over de Aïdi

geweldige waakhond trouw aan de baas en heel lief.

Aïdi pup aanschaffen

een aidi pup kost tussen de 800 en 1000 euro.
altijd kijken of de moeder hond en eventueel de vader hond aanwezig zijn.
Ga tussen de pups zitten en kijk wat er naar je toe komt, dan is de keuze snel gemaakt.
Dan heb je een hond die trouw aan zn baas en het gezin is en alles beschermt wat van zn baasje is.
Je hebt een maatje voor het leven.
eens een aidi altijd een aidi.

Aïdi fokkers informatie

Geen fokkers informatie gevonden over de Aïdi.
Heb jij overige informatie het fokkken van een Aïdi pup. ? Dan kun je dat toevoegen als je je fokbeleid hebt laten keuren op de hondenpage.

Meer weten over de Aïdi ?

 

De mening van de bezoeker

Hoogte: groot
Kindvriendelijk:
Gehoorzaam:
Waaks:
Kan goed alleen zijn:
Heeft veel beweging nodig:
Is sociaal:

Geef jouw mening!

Deel de info over de Aïdi:


Afbeeldingen

AïdiAïdiAïdiAïdiAïdiAïdiAïdiAïdiAïdiAïdiAïdiAïdiAïdi

Je kunt een foto toevoegen

Informatie verbeteren

Als jij informatie over de Aïdi hebt die de kwaliteit van deze pagina verbetert dan kun je deze pagina aanpassen. Log wel eerst even in om dit te doen.


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^