DOG e walk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

James (Gast)

hoi,
een vraagje, ik heb gisteren een DOG-e-walk in de winkel zien liggen en zocht wat info op.
Maar heeft iemand dit en helpt het?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "DOG e walk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Michel Bos (Gast)

Hallo het werkt zeker
ik heb zelf een jonge Bull van 2jaar en die wilde altijd heel veel trekken aan de riem
na de aanschaf van de nieuwe Dog E Walker was dit gedrag na 15 min over
we laten de hond nu zelfs uit ,met de Waler uit

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Het ding geeft een scherp en hoog geluid af als de hond trekt.. Wat ik ervan vind? heel eerlijk? lijkt mij helemaal niks. Ik denk echt dat door veel en consequent te trainen je meer bereikt als met dit apparaatje.
op de korte termijn doet het denk ik wel wat ,maar of het echt diervriendelijk is daar twijfel ik aan.en wat als je dat ding niet meer gebruikt? persoonlijk denk ik dat de hond weer gaat trekken,je leert het trekken niet af...

Waarom ga je niet gewoon met je hond op cursus? als je dit gedrag wil afleren?

James (Gast)

zijn er soms mensen die het het hebben?

honden page profiel anais ~ filou&kajouanais ~ filou&kajou

honden foto van anais ~ filou&kajou

kun je niet gewoon een halti ofz.. nemen lijkt mij maar niks zo een ding O-)

honden page profiel anais ~ filou&kajouanais ~ filou&kajou

honden foto van anais ~ filou&kajou

of op cursus net als uma zegt ;-)

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Dit is weer een typisch hulpmiddel voor luie mensen..

Als je je hond niet wilt trainen, koop er dan geen!

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Gerdine, dat vind ik een reactie die nergens op slaat. Je kan ook heel veel hebben gedaan al om je hond te trainen, maar wat als niets werkt bij jouw hond? Dan kan ik me voorstellen dat je naar een manier zoekt waarbij het zou moeten zijn dat het wel werkt!

En Uma, het is in ieder geval ook niet onvriendelijk, zoals een slipketting of prikband.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

@Hetty, nee inderdaad. maar ik zeg toch wat ik er van vind? :-)

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Jij mag vinden wat je wilt, en ik ook!

Deze dingen zijn gemaakt door mensen die gebruik maken van de mensen die wel een hond willen, maar niet willen trainen.
Dit is gewoon zo..

Net als de bungee puppy of de furminator, degene die dit maken geven alleen om geld, en niet om wat het de hond aandoet!

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Nou nu, na bijna dik een jaar trainen heb ik een ulead besteld. (Vind ik toch wat anders als dat ding hierboven maar goed.)

Flex trekt niet aan de lijn wanneer ik alleen met hem loop maar samen met andere honden wandelen gaat nog steeds niet goed. Ik kan blijven oefenen en blijven trainen, toch blijft hij uitspattingen maken. (En dan is 50 kilo spier grof geweld voor mijn schouder.)

Tuurlijk blijf ik doorgaan met de ulead, alleen zorgt dit dat niets ontwricht en ik rustig kan oefenen met andere honden er naast.

honden page profiel GrommitGrommit

honden foto van Grommit

Op internet zag ik van het bedrijf Altranet een persbericht met informatie over de Dog-e-walk:
http://www.altranet.nl/information.php?info_id=34

Het schijnt doeltreffend en diervriendelijk te zijn. Lijkt me een goede combinatie :-)

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

er wordt gewoon ontzettend veel uitgevonden: geld moet rollen. Als je reclames geloven wilt kan je ontzettend veel goed geld uitgeven....Zou geen peuter meer groot groeien zonder potjes bijvoeding etc....
Dus ik snap Gerdine der reactie wel. Het zijn toch vaak de mensen die dit soort dingen niet zouden moeten kopen die het kopen?! Mensen die daarmee denken dat het klaar is.
Een hond trekt. Wil vooruit. Vindt het vaak lekker om aan die riem te hangen. Het is behoorlijk veel werk om hen te overtuigen dat hangen niet het plan is:-) En lekker samen lopen is inderdaad een klus. Maar een hond moet het vooral tof vinden aan de riem. Gezellig en trots naast jou lopen. Dus echt hoor met belonen en aandacht. Veel stil staan:-) en veel dingetjes tussendoor leer je een heel prettige loophouding aan. Een riem die een klote geluid maakt...is in mijn ogen precies het tegenovergestelde van lekker trots veilig naar je baas lopen. Pip loopt veel los. Maar als ik zeg dat ze aan de riem moet komt ze toch echt kwispelend. Want riem is prima. Riem is fijn en veilig. Zo moet je het zien te krijgen. En dat heb ik in pip der geval echt met veel geduld gedaan. Als klein hondje mocht ze aan de flexlijn. En deden we alleen een laatste stoepje naar huis terug, als ze uitgerend was. Met de andere lijn: netjes lopen met zitten en geduld en beloningen. Ze zag dat als spel:netjes wandelen. Pas met 8 maanden verlangde ik van haar dat ze een hele wandeling zonder trekken doet. En zoals ik al zei, ik vind dat een hond trots naast je moet lopen. Dat bereik je alleen als je niet te veel te snel verwacht. Maar door een bepaalde houding samen. Dus nee nee nee never nooit een hoog geluid sterker nog belachelijk

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Dievriendelijk staat nergens, alleen dat het gebruikersvriendelijk is. Makkelijk voor de baas dus...

Er staat ook beschreven dat een combinatie van belonen en straffen een ideale opvoeding biedt. Echter, waarom wordt bij deze riem dan alleen maar gestraft? Bovendien is het volgende waar: een combinatie van vooral belonen van gewenst gedrag en negeren van ongewenst gedrag is ideaal.

Willem Stam (Gast)

Ik heb de dog-e-walk inmiddels op 5 honden getest en het werkt erg goed. Door dit product wordt altijd consequent rereageerd als de hond trekt. Het belonen voor goed gedrag doe je zelf als baas.

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

@ willem als je hem al op 5 hondne heb moeten gebruiken denk ik dat er een ander probleem is..

ik zou m niet gebruiken.. het is een tijdelijke oplossing want uiteindelijk gaan ze door het geluid heen trekken en heb je ng niets bereikt

willem stam (Gast)

Het is een probleem van trekkende honden. Welk probleem denk jij dan aan?

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Als je bijvoorbeeld wat voertjes en een leuk speeltje meeneemt is je hond waarschijnlijk alleen op jou gericht en zal hij naast je lopen. Of leer hetcommando volg? Duurt wel langer waarschijnlijk maar dan heb je niet zo een stom ding aan je riem ;-).

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Willem Stam:

Het antwoord op je vraag is heel simpel...

Dat jij als baasje een steek laat vallen in het opvoeden van de hond wat het trekken betreft.

Iedereen schijnt tegenwoordig maar naar hulpstukken te zoeken bij een probleem en te moeten gebruiken.

Het sleutelwoord blijft nog steeds geduld bij een hond die je opvoed.

honden page profiel ........

honden foto van ....

Gerardine,

Net als de bungee puppy of de furminator, degene die dit maken geven alleen om geld, en niet om wat het de hond aandoet!

Op wat slaagt dit? (niet sarcastisch bedoeld!)Want ik heb zo'n furminator waar ik Willow een keer per week mee kam, lekker handig omdat de vlokken niet door huis vliegen... Is die dan slecht voor de hond ofzo?

James: ben niet zo'n voorstander van dog-e-walker. Denk dat je veel meer bereikt door positief belonen als hij niet trekt (trainen met snoepjes) En denk ook dat het maar een lapmiddeltje is. vanzodra die riem uitgaat gaat hij terug trekken. Liever permanent resultaat, fijner wandelen voor jou én hond als dit op een positieve manier kan bereikt worden, niet?

Anoniem (Gast)

Hallo,

Ik heb een mechelse herder van net 1jaar oud, ga er reeds 10 maanden mee naar een hondeschool en nog steeds kan ik hem niet bedaren als hij een andere hond tegenkomt op een wandeling! Graag zou ik zo een dog-e-walk uitproberen! Kan iemand aub zeggen waar deze te koop zijn?

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Ik denk niet dat het dieronvriendelijk is, het is mss wel een makkelijkere snelle oplossing ipv te trainen.

Hij heeft geluid af als de hond trekt lijkt me een consequente manier van aanpak als jij het woord volg naast voet of wat je wilt eraan knoopt en dit volhoud legt de hond denk de link vrij snel.
Ook wat beloning betreft op het moment va goed gedrag stopt het geluid dat is dan de beloning je kan er natuurlijk onder tussen bij het woord wat je leert belonen.

Ander vb hoe wij het nu doen dus zonder dat geluid. Lopen met een korte riem hond wijkt iets uit ziet iets ruikt iets maar jij wilt doorlopen wat doe je.
Stoppen Nee want zo leert die nooit dat die jou moet volgen en niet andersom en daarbij leer je de hond dus ook dat stoppen trekken wel resultaat geeft.
Dus wat doen we een correctie aan de riem geven even een kort tikje de ene x harder dan de andere x of als de hond effe vaart maakt stoppen en de hond krijgt een opdonder in zijn nek.

Hoe dan ook zwart wit gezien is het geluid mss niet diervriendelijk maar zeer zeker onze aanpak van even een corrigerend rukje aan de riem ook niet.
Maar ergens zal die het toch moeten leren dat trekken aan de lijn voor de hond geen leuk effect heeft toch.

En als ik dan mensen hoor lokken met een speeltje snoepje niet elke hond is er gevoelig voor in eerste instantie en daarbij moet je denken aan een overactieve vb herder die dat flostouw geweldig vind en dus niet meer naast je gaat lopen maar naast je loopt te springen om het te krijgen wat leer je hem dan dat opspringen tijdens een wandeling prima is.

en onveilig gevoel door de riem of baasje kan ik me ook niet in vinden. Het piep geluid word afgegeven als de hond trekt dus van de baas afgaat, of het moment dat die weer dichter bij is zal dat ophouden dus is het voor de hond denk ik een teken, dicht bij de baas zijn is veel veiliger. De hond ziet jou het geluid toch niet maken.

Nee ik denk niet dat het kwaad kan wel direct leren wat dan wel het gedrag is wat je wilt zien zodat het wel duidelijk voor de hond is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "DOG e walk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: mdr1
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^