Tips gezocht, onzekere/blaffende hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Simone & GrismoSimone & Grismo

honden foto van Simone & Grismo

Dit wordt een heel verhaal, dus alvast bedankt voor het lezen.

 

Grismo is toen hij pup was eens aangevallen door een hond, gelukkig geen verwondingen alleen flinke schrik. (Bij ons beiden)

Wij gingen toen al naar puppycursus en met andere honden ging het goed. Ondertussen is er iets gebeurd (ik denk dus het voorval met de andere hond) waardoor hij nu bangig lijkt te zijn voor andere honden. Elke andere hond die wij tegen komen wordt volledig uitgescholden lijkt het wel. Grismo gaat in de aanvalshouding en blijft grommen en springen tot de hond uit het zicht is.

 

Sinds begin dit jaar ben ik, iets wat zenuwachtig, begonnen met los laten lopen om hem wat energie kwijt te laten raken. Dit gaat perfect, hij luistert goed en blijft ook in de buurt... tot wij andere honden tegen komen. 

 

er zijn hier twee honden in de buurt waar hij mee kan, en de pup van mijn schoonfamilie gaat steeds beter. (Deze gaat vaak ook mee loslopen, dan is er helemaal niks aan de hand).

ik ben er van overtuigd dat het angst of onzekerheid is, en ik wil dit graag weghebben. Voor mezelf, want ik schaam me dood. (Je ziet mensen denken, heb je weer zo'n keffertje) en voor Grismo, ik gun hem het spelen met hondjes zo ontzettend.

 

Wij hebben naast Grismo ook een kat en dat gaat prima samen. Andere katten ook niet, als er een kat over onze schuur loopt gaat hij ook tekeer. Iemand tips hoe we dit kunnen verminderen?

honden page profiel Ty & AikoTy & Aiko

honden foto van Ty & Aiko

Ik lees mee ik heb er hier ook een die blaft omdat hij bang is. Vooral naar grote honden doet hij dat. Het is wel al iets minder, maar soms dan gaat hij weer tekeer zeg.

Volgende forumvraag: Zo blij met onze grote vriend!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^