hond plast en poept letterlijk naast de pot :-D

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

hoi zoals de titel dus zegt gaat sinds kort in de nieuwe favoriete poepplek door naast de wc pot .. hebben vele honden dit gedrag en is het normaal of ligt het aan het aard van het beestje? ik vind het nog best niet erg want we lossen het op door een (kattenbak te plaatsen voor hem) maar het zou toch wel leuk zijn na een tijd om volledig niets meer hoeven op te kuisen. het zindelijk worden is stilaan wel aan het lukken.. hij is nog jong en ik heb erg veel geduld.

laat jullie ervaringen maar los hihi.

ps.. ik zie hem nog binnekort letterlijk op de wc pot gaan ofzo. haha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond plast en poept letterlijk naast de pot :-D" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Als ik het goed begrijp gaat je hond naast jullie wc zitten poepen en jullie vinden het niet erg want je zet er een kattenbak neer? En de vraag of dat normaal is?

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Eigenlijk vind ik het niet normaal.

Ik denk dat het betekend dat je te weinig naar buiten gaat.
Snap ook niet wat een hond in het toilet moet?
Of heb je altijd de deur opstaan?

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

" Als ik het goed begrijp gaat je hond naast jullie wc zitten poepen en jullie vinden het niet erg want je zet er een kattenbak neer? En de vraag of dat normaal is?
"


we gaan om het uur en na het slapen eten etc mee buiten maar regelmatig gaat hij alsnog poepen.. in begin was het bijv ergens random in huis maar nu altijd vlak naast de wc. en aangezien we niet steeds willen poep op de grond hadden we oplossing gevonden van een kattenbak te plaatsen tot ie volledig zindelijk is en het langer kan ophouden. zo kunnen we het snel opruimen. ik weet dat in huis plassen en poepen niet normaal is maar misschien wel door de geur of het gedacht dat ze letterlijk doorhebben dat de wc een wc kamer is snapje

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

" Eigenlijk vind ik het niet normaal.

Ik denk dat het betekend dat je te weinig naar buiten gaat.
Snap ook niet wat een hond in het toilet moet?
Of heb je altijd de deur opstaan? "


we gaan er echt wel genoeg mee buiten. probleem is dat ie 3 maand en half is en het is al enorm gebeterd. en ja de deur is toe maar hij opent die zonder enige probleem dus veel kunnen we er niet aandoen. ik ga trouwens minimum 12 x per dag naar buiten nu dus ik denk zeker niet dat ik erg slecht ben dat ik hem zomaar niet genoeg buiten laat gaan.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Juist door een kattenbak neer te zetten vindt je hond het normaal om daar te gaan zitten. Wat Bianca zegt: staat de deur dan open? Dicht doen. Als 'ie iets in huis doet, naar buiten zetten, om te laten zien waar het wel moet. En doorgaan zoals je bezig bent: vaak naar buiten.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Zou geen kattenbak plaatsen maar naar 1 bepaalde plek gaan en pas naar binnen als hij gepoept heeft.
Je lost zo niks op maar maakt het zindelijk maken alleen maar moeilijk want je moet hem gaan leren om op de kattenbak zijn behoefte te doen en daarna nog buiten.
Kattenbak zindelijk moet je namelijk ook aanleren dat gaat niet vanzelf.
Dus kan je inplaats van hem kattenbak zindelijk netzo goed buiten zindelijk maken.
Weet niet hoe oud je pup is maar als hij iets binnen doet zijn jullie te laat ;-)
Zie je je hond richting wc lopen hup naar buiten.
Niet gaan wandelen maar gewoon op 1 plek alleen plassen en poepen en klaar.

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

" Juist door een kattenbak neer te zetten vindt je hond het normaal om daar te gaan zitten. Wat Bianca zegt: staat de deur dan open? Dicht doen. Als 'ie iets in huis doet, naar buiten zetten, om te laten zien waar het wel moet. En doorgaan zoals je bezig bent: vaak naar buiten. "


als we het zien doen we dit natuurlijk wel maar op een appartement op 7ste verdieping is het niet zo makkelijk om op te pakken en recht naar buiten te geraken.. (wel bij mijn eigen thuis) ik heb eigenlijk liever in de kattenbak dan rechtstreeks op de grond.. ook bestaan er puppytrainer papieren.. dus dacht dat dit ongeveer hetzelfde effect zou hebben>.. ja deur is dicht maar men hond kan de deur openen wat niet echt tegen te houden is voor ons momenteel groeten

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

oef Kevin toch, heb niets tegen een plasplekje in de tuin, apart afgezet, voor de hoge nood, maar in huis een plekje opzoeken naast de w.c. ?

nee je moet maar eens terug naar de basis van je hond van acht weken oud, iedere keer geslapen gespeeld gegeten, naar buiten, zelfs buiten de tuin, en ga er ook snachts voor uit, als je hond zo hoge nood heeft dat tie poept naast de w.c. is tie niet goed uitgelaten, of aan de diaree, dan knijp ik een oogje dicht voor een pup. maar zo klein is jouw pup niet meer, en een drol is niet nodig dat tie naast de w.c. wordt gelegd. terug naar de basis. Kevin. !!!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

drie en een halve maand ? en hij opent de w.c. deur ? omdat tie denkt, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaah hier is de w.c.

Kevin een hond weet echt niet dat de w.c. voor mensen is, dus deur dicht, hij kan toch niet bij de klink ? zo ja, klink omdraaien, en de pup zinderlijkheid in acht gaan nemen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

blijf nog even hier kevin, er staat ..groeten..onder je bericht, niet weglopen, jij opent een topic met vragen, hier blijven zodat je het goede advies krijgt waar je wat mee kunt. !!!!!!!!


de zevende verdieping ? begrijpelijk dat je niet alle trappen afrent om je hond zo snel mogelijk naar buiten te doen, maar een balkon ? kan daar wat gegreerd worden voor de hoge nood ?

kijk smorgens weet je de tijden, voor het eten, en na het eten, slapen ? dan pak je je hond op en ga met de lift, lukt dat niet helemaal, okee balkon, maar dat is voor hoge nood. niet om te poepen, een hond die een mooie drol draait, kan die drol mooi ophouden tot beneden, als jij maar de poeptijden van je hond in de gaten houdt. een plasje tussendoor op balkon, okee, maar beslist niet in huis.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Heb je een balkon? Dan zou je daar voor hem een plas- en poepplekje kunnen maken.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Dat is het risico van een appartement, lekker veel trappen lopen cq met de lift gaan.
Hoe meer tijd jij in de zindelijkheid steekt hoe sneller het gaat.
Mijn hond was met 3,5 maand ook nog niet zindelijk maar poepen op die leeftijd in huis was er niet bij alleen plasjes omdat ze het niet kon ophouden.
Ga bijhouden wanneer je hond poept en wees het voor.

Niet het probleem gaan verplaatsen door hem aan te leren op een bak te gaan, je hondje is daar ook veelste groot voor en hoe ga je het dan weer afleren?

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

" oef Kevin toch, heb niets tegen een plasplekje in de tuin, apart afgezet, voor de hoge nood, maar in huis een plekje opzoeken naast de w.c. ?

nee je moet maar eens terug naar de basis van je hond van acht weken oud, iedere keer geslapen gespeeld gegeten, naar buiten, zelfs buiten de tuin, en ga er ook snachts voor uit, als je hond zo hoge nood heeft dat tie poept naast de w.c. is tie niet goed uitgelaten, of aan de diaree, dan knijp ik een oogje dicht voor een pup. maar zo klein is jouw pup niet meer, en een drol is niet nodig dat tie naast de w.c. wordt gelegd. terug naar de basis. Kevin. !!!! "


probleem is heb hem gekregen toen ie 3 maand exact was, van een oudere dame.. de hond was in het begin helemaal niet zindelijk, wou letterlijk nooit buiten plassen en poepen, de dame had er nooit mee bezig geweest of het getraind. ik ga er zowiezo elk uur mee naar buiten en ook na het eten en slapen en spelen zoals het hoort.. volgens mij doe ik het dan toch niet slecht? 1x of 2x per dag een plasje of en drol naast wc vind ik beter als tegenover het begin als wij hem gekregen hadden.

ik begrijp de reacties wel maar je moet toegeven beter naast een wc pot een ongelukje als lekker in het bed of op de mat zoals sommige mensen meemaken of niet?

groeten


ps. soms gaan we voor een uur naar buiten in hoop dat hij plast of poept en doet ie niets en als ie dan thuiskomt doet ie het wat later heel snel onverwachts. ik let er meestal op maar wanneer hij ziet dat ik hem in het oog houd doet ie zowiezo niets , zelfs niet zoeken of snuffelen.

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

" Heb je een balkon? Dan zou je daar voor hem een plas- en poepplekje kunnen maken. "

spijtig genoeg niet maar ik neem hem meestal gewoon snel op en ga dan met de lift naar beneden en zo naar vast plekje op het plein (uiteraard heb ik mijn poepzakjes ook altijd bij)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Een JR pup die bij de deurklink kan?

Ik vind het wel humor. Hoezo verkeerde plek, jij plast en poept daar ook O-)

Zonder gekheid. Deur dichthouden, goed op de signalen letten en hup naar buiten met de pup. Kattenbak zindelijk? Mooi, dan kun je die op het balkon zetten. ;-)

Verder goed bezig hoor. Na ieder aktie even naar buiten. Maar let darnaast ook op de signalen van de pup zelf. Onrustig worden, dribbelen, rondjes draaien etc.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee Kevin, beter naast de w.c pot, de deur is dicht schrijf je, dus wat moet tie in de w.c. ? niets.

creeer dan een plekje op balkon, maar niet voor een drol, je kent je hond, zo heet dat, heb al gezegd, terug naar de basis, je weet de poeptijden, na het eten en na het slapen, smorgens vroeg, dan kan je met de lift naar beneden om te poepen, zelfs een pup van acht weken kan met de lift naar beneden als jij hem optilt en buiten zet, of je hond moet aan de diaree zijn, maar dan nog opent tie daarvoor niet de deur van de w.c. klink omdraaien, zodat tie niet meer in de w.c. kan.

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

" Een JR pup die bij de deurklink kan?

Ik vind het wel humor. Hoezo verkeerde plek, jij plast en poept daar ook O-)

Zonder gekheid. Deur dichthouden, goed op de signalen letten en hup naar buiten met de pup. Kattenbak zindelijk? Mooi, dan kun je die op het balkon zetten. ;-)

Verder goed bezig hoor. Na ieder aktie even naar buiten. Maar let darnaast ook op de signalen van de pup zelf. Onrustig worden, dribbelen, rondjes draaien etc. "


wel eerlijk hij is niet volledig JR... hij is er al te groot voor.. misschien parson russel,, weet het niet. en ja hij kan er uit.. ik zeg niet dat hij letterlijk aan de deurklink kan maar na effe tegen aanspringen met zen poot gaat de deur altijd open. verder er is hier geen balkon zoals al eerder vermeld.. mijn hond gaat altijd met me mee en bij men vriendin is het een gewone appartement zonder balkon maar bij mijn eigen thuis heb ik een lekker lange tuin met weide aan maar ik ga men hondje echt niet achterlaten, zelfs niet voor een hele dag.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Niet een uur naar buiten gaan, je hond krijgt veelste veel indrukken.
Gewoon naar buiten op 1 plek zoals ik al zei, plassen poepen doet hij niets prima naar boven en een kwartier later weer.
Zorg er wel voor dat je hem in het kwartier in de gaten houd.
Ja dit is veel werk maar je hond heeft het snel genoeg door.

Je doet het in principe idd hartstikke goed alleen krijgt hij blijkbaar toch nog de kans op het binnen te doen.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Sorry, had gemist dat er geen balkon is. Ik zou de kattenbak niet in de wc zetten, dat patroon zou ik doorbreken. Toch blijven opletten en op tijd buiten zetten, misschien even wat vaker. Ongelukjes even uit het zicht van de pup opruimen. De pup heeft het simpelweg niet geleerd en dat moet gewenning worden. Niet het omgekeerde. De aanhouder wint en je hebt nog wat maanden te gaan ;-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Deurklink omdraaien dan.
Kan ie hem ook niet meer open maken.

Gewoon naar buiten blijven gaan zoals je dat dan nu doet.
En elke keer belonen.

Ik krijg eerder het idee dat je hem gestraft hebt omdat ie het binnen heeft gedaan.
Je zegt het zelf al als je hem in de gaten houd doet ie niks.
Krijg het gevoel dat ie gewoon bang is om het bij je in de buurt te doen.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Een uur naar buiten? Dat zou ik niet doen, veel te lang voor een pup. Ik begreep dat je ieder uur naar buiten ging.

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

" Een uur naar buiten? Dat zou ik niet doen, veel te lang voor een pup. Ik begreep dat je ieder uur naar buiten ging. "


dit was natuurlijk ook bij wijze van spreken. :-)

honden page profiel jeannetjeannet

honden foto van jeannet

als je het probeer, om hem te belonen met wat lekkers, als hij wel wat gedaan heeft buiten, want dan krijgt hij een goede asociatie bij het plassen en poepen buiten.
die oudere dame was natuurlijk al blij dat ze niet naar buiten hoefde, dus hij denkt dat het goed is zo. Want daar deed ik het toch altijd??? binnen!!!

ik zelf heb een hond van 6 1/2 jaar uit kennel gehaald, daar zat zij met andere honden in inderdaad een kennel met betonvloer, toen ze bij ons kwam heeft ze de eerste paar nachten in de hoek van de keuken gepoept, want dat lijkt op betonvloer, door veel te wandelen en ook de beloning te geven die ze heel lekker vind heeft ze geleerd op 6 1/2 jarige leeftijd dat het niet de bedoeling was om in huis te poepen.
Nu doet ze heeeeel af en toe wat in huis omdat ze ziek is.( diaree)
we hebben haar nu al weer ruim 4 jaar en ze is een heerlijke hond.
Maar ze moeten allemaal leren waar het gedaan moet worden, en die van jou heeft het op de verkeerde plek geleerd.
zoals iedereen altijd zegt is het moeilijker om iets af te leren dan aan te leren.
succes

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Puppy's hebben geen controle over hun blaas. Daarom moet u ze vaak uitlaten, tot ze fysiek in staat zijn hun behoefte langer op te houden en begrijpen dat ze buiten horen te plassen en poepen in plaats van binnen. Een hond die binnen plast of poept moet u nooit straffen. Een puppy begrijpt nog niet dat hij buiten zijn behoefte dient te doen. Als u uw hond straft voor ongelukjes in huis, legt hij de link: plassen en poepen levert een boze baas op dus doe ik niks als de baas er is. De hond gaat dan achter de bank plassen of poepen of wil buiten zijn behoefte niet doen als u er bij bent en doet het vervolgens in huis als u even niet kijkt.
Ongelukjes in huis ruimt u stilzwijgend op. Als de hond buiten plast of poept prijst u hem uitbundig en geeft u direct iets lekkers als beloning.
Als u zich aan het volgende uitlaatschema houdt, zal de pup waarschijnlijk snel zindelijk zijn.

Elk uur (als de hond wakker is) uitlaten; Na het slapen uitlaten; Na het eten uitlaten; Na het drinken uitlaten; Na het spelen uitlaten De eerste weken moet u dus heel vaak met uw pup naar buiten. De tijd tussen eten, drinken, slapen, spelen en uitlaten maakt u steeds iets langer naarmate het hondje ouder wordt.
Hoe snel een pup zindelijk is, is moeilijk te zeggen. De ene pup is na drie weken al helemaal zindelijk, de andere pas na vier maanden.
Ook een jonge hond die al zindelijk is moet nog vaak worden uitgelaten. Een hond van 4-5 maanden die zindelijk is moet - als hij wakker is - ongeveer om de 2 uur worden uitgelaten. Een volwassen hond moet om de 4-6 uur uitgelaten worden.
De eerste nachten moet u er waarschijnlijk ook een paar keer uit om de pup te laten plassen. Een bench helpt bij de zindelijkheidstraining. Een hond vindt het vreselijk om zijn eigen nest te bevuilen en zal daarom zijn behoefte ophouden als hij in een kleine ruimte verblijft. De bench mag dus niet te groot zijn. Een te grote bench kunt u met een stuk karton verkleinen.
Als u vindt dat uw pup ondanks voldoende uitlaatbeurten heel erg vaak in huis plast, heeft hij misschien blaasontsteking. Als u vermoedt dat uw hond blaasontsteking heeft, kunt u wat urine opvangen en naar de dierenarts brengen. Die kan met een simpele test vaststellen of er sprake is van blaasontsteking.
Sommige pups doen onderdanigheidsplasjes. Als ze zich bedreigd voelen laten ze urine lopen. Dat lost u niet op met meer uitlaten. Als u het negeert gaat het meestal vanzelf over als de hond wat ouder en zekerder van zichzelf wordt.

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

" Deurklink omdraaien dan.
Kan ie hem ook niet meer open maken.

Gewoon naar buiten blijven gaan zoals je dat dan nu doet.
En elke keer belonen.

Ik krijg eerder het idee dat je hem gestraft hebt omdat ie het binnen heeft gedaan.
Je zegt het zelf al als je hem in de gaten houd doet ie niks.
Krijg het gevoel dat ie gewoon bang is om het bij je in de buurt te doen. "


mm nee hoor ik heb hem nooit gestraft , geroepen, geslaagt of weet ik veel.. ik heb daar veel te veel geduld voor en ik weet dat het het slechtste is dat je kan doen tegen een hond.
meestal negeer ik het als het te laat is tenzij ik zie dat ie het aan het doen is en dan pak ik hem gewoon op zonder roepen of weet ik veel en ga ik ermee naar buiten.. maar ook dat is voor sommigen niet goed en dan zeggen ze dat de hond voor express gaat poepen in het huis zodat ie extra wandelingen kan maken... ik heb nog nooit een van men beestjes geslagen of op geroepen.

maar ach ik weet ook niet wat hij in zijn vorige thuis meegemaakt heeft.. aangezien ze zelfs het boekje niet juist hadden.. waar in stond dat hij een kruising tussen pincher en malteser zogezegd is..

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

" Puppy's hebben geen controle over hun blaas. Daarom moet u ze vaak uitlaten, tot ze fysiek in staat zijn hun behoefte langer op te houden en begrijpen dat ze buiten horen te plassen en poepen in plaats van binnen. Een hond die binnen plast of poept moet u nooit straffen. Een puppy begrijpt nog niet dat hij buiten zijn behoefte dient te doen. Als u uw hond straft voor ongelukjes in huis, legt hij de link: plassen en poepen levert een boze baas op dus doe ik niks als de baas er is. De hond gaat dan achter de bank plassen of poepen of wil buiten zijn behoefte niet doen als u er bij bent en doet het vervolgens in huis als u even niet kijkt.
Ongelukjes in huis ruimt u stilzwijgend op. Als de hond buiten plast of poept prijst u hem uitbundig en geeft u direct iets lekkers als beloning.
Als u zich aan het volgende uitlaatschema houdt, zal de pup waarschijnlijk snel zindelijk zijn.

Elk uur (als de hond wakker is) uitlaten; Na het slapen uitlaten; Na het eten uitlaten; Na het drinken uitlaten; Na het spelen uitlaten De eerste weken moet u dus heel vaak met uw pup naar buiten. De tijd tussen eten, drinken, slapen, spelen en uitlaten maakt u steeds iets langer naarmate het hondje ouder wordt.
Hoe snel een pup zindelijk is, is moeilijk te zeggen. De ene pup is na drie weken al helemaal zindelijk, de andere pas na vier maanden.
Ook een jonge hond die al zindelijk is moet nog vaak worden uitgelaten. Een hond van 4-5 maanden die zindelijk is moet - als hij wakker is - ongeveer om de 2 uur worden uitgelaten. Een volwassen hond moet om de 4-6 uur uitgelaten worden.
De eerste nachten moet u er waarschijnlijk ook een paar keer uit om de pup te laten plassen. Een bench helpt bij de zindelijkheidstraining. Een hond vindt het vreselijk om zijn eigen nest te bevuilen en zal daarom zijn behoefte ophouden als hij in een kleine ruimte verblijft. De bench mag dus niet te groot zijn. Een te grote bench kunt u met een stuk karton verkleinen.
Als u vindt dat uw pup ondanks voldoende uitlaatbeurten heel erg vaak in huis plast, heeft hij misschien blaasontsteking. Als u vermoedt dat uw hond blaasontsteking heeft, kunt u wat urine opvangen en naar de dierenarts brengen. Die kan met een simpele test vaststellen of er sprake is van blaasontsteking.
Sommige pups doen onderdanigheidsplasjes. Als ze zich bedreigd voelen laten ze urine lopen. Dat lost u niet op met meer uitlaten. Als u het negeert gaat het meestal vanzelf over als de hond wat ouder en zekerder van zichzelf wordt. "


Is deze tekst door jou zelf geschreven Bianca? Zo ja, niets gezegd. Zo nee, zou je er dan een bronvermelding bij willen plaatsen?

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Dat is onzin dat de hond expres poept of plast voor een extra ronde haha.
Wel vraag ik me af wat voor nut het heeft om naar buiten te gaan als hij alles al gedaan heeft, voordat jij beneden bent weet de hond dat namelijk al niet meer.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

"

Is deze tekst door jou zelf geschreven Bianca? Zo ja, niets gezegd. Zo nee, zou je er dan een bronvermelding bij willen plaatsen? "


Komt gewoon hier uit de encyclopedie ;-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ook dan moet je de bron erbij vermelden ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond plast en poept letterlijk naast de pot :-D" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: receptje voor uw jarige hond!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^