Bang en ik weet het even niet ...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Chica (Gast)

Beste allemaal,

Ik lees af en toe mee op het forum (heb ik echt al heel veel van opgestoken!) Ik heb echter een probleem met mijn hond. Hoop dat jullie tips en trucs hebben. Mijn hond is onzeker en bang. De eerste 6 maanden van haar leventje niet goed gesocialiseerd. Ze is nu 20 maanden oud. Het ging een hele tijd super goed. Echter nu loopt ze met grote bogen om andere honden heen, blijft stil staan op het pad als er een hond aankomt... Aan de lijn valt ze uit naar andere honden. Ik probeer haar echt zoveel mogelijk te socialiseren met andere honden. Maar hoe moet ik het nou aanpakken? Het gedrag negeren en met ferme pas weer doorlopen? Ik weet het even niet. Wil zo graag dat ze blij hondje is!!!! Nu is ze ietwat te angstig... want als ze dan speelt met andere hondjes is ze super blij!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bang en ik weet het even niet ..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is altijd moeilijk, niet goed gesocialiseerd, jammer, wat ik je aan raad, heb je een leuke vriendin of vriend die een stabiele hond heeft ? maak daar een afspraak mee, ga daar heerlijk mee wandelen, eerst aan de lijn, dan als dat goed gaat, een leuk en veilig veldje opzoeken, en los laten, zo gaat ze met andere honden straks om.

honden page profiel ChiroChiro

honden foto van Chiro

Ik heb ook een angstige hond uit Spanje gehad.

Ook erg angstig naar ander honden en mensen toe. Mijn ouders hebben een labrador, en hoewel die in het begin wat te druk was voor mijn vorige hond, merkte ik al vrij snel dat die twee wel goed gingen samen. Ze snuffelden allen, hij liet dit andersom ook toe. En we lieten ze dan ook na een paar keer op bezoek te zijn geweest samen uit. Ze liepen gewoon los en omdat de hond van mijn ouders zo druk was, zorgde zij ook gelijk dat ander honden niet bij hem in de buurt kwamen. Zij jaagde ze wel weg haha. Dus wat Willemijn zegt is een goede tip! Het duurde dan ook niet lang voor mijn hond met zijn staart kwispelend in de lucht naast die van mijn ouders liep :-D Ik hoop dat jij ook iemand in de buurt heb met een stabiele hond die jouw hondje wat op weg kan helpen..

En verder vooral heel veel geduld! Succes!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik zou denken: rustig opbouwen. Probeer eerst honden zoveel mogelijk te vermijden, loop er in grote bogen omheen, maar op een zo rustig mogelijke manier. Eventueel door wat af te leiden: snoepjes weggooien en een 'zoek' doen. Zodat je hond eerst leert rustig en kalm te wandelen, zonder dat ze op haar hoede moet zijn voor naderende honden.
Dan vanop afstand naar honden gaan kijken. Vb. een eindje van een wandelpad vandaan, of een eindje van een speelweide. Ga gewoon rustig staan kijken. Als je hond ook rustig is (gaat zitten, of liggen), beloon je haar en zeg je 'flink zo', eventueel met snoepje. Probeer de afstand steeds een beetje te verkleinen en laat haar weer rustig toekijken. Forceer geen ontmoetingen met andere honden. En tijdens de wandelingen: loop eerst in grote bogen om een andere hond heen, en verklein deze boog steeds een heel klein beetje. Blijf zelf rustig en ga de hond niet voortsleuren. Als ze toch bang is, leidt haar af met een zoekspelletje in de wei of tussen de bomen. Bouw zo stap voor stap de afstand tussen de honden af. Eens ze okee is met andere honden op een paar meter afstand, zoek dan enkele mensen met een betrouwbare, rustige hond en zet een ontmoeting op. Dan zijn haar eerste kennismakingen tenminste positief.

honden page profiel ..

honden foto van .

hier ook een hondje die heel slecht gesocialiseerd was, dusty kwam bij me met 8 maanden en was bang voor zo wat alles! van fiets tot vrachtwagen, van pup tot volwassen hond, kinderen was prima maar vreemde mannen was ellende. terug naar de basis, ik ben veel bezig geweest met kalemerende signalen, wachten en kijken, snuffelwerk, aandachts spelletjes. Voor het contact met andere honden heb ik de volgende dingen gedaan, ik keek altijd eerst naar de lichaamstaal van de andere hond die we tegen kwamen, was deze niet sociaal of kalm genoeg vermeed ik het contact, want ik wilde er zeker van zijn dat Dusty alleen maar positieve ervaringen kreeg, ik liep altijd in bogen op andere honden af zodat Dusty en de andere hond elkaars lichaamstaal goed konden zien, vroeg vaak als ik ging wandelen en dusty had een goed contact met de hond die we tegen kwamen of ik een stukje mee op mocht lopen. als we een andere hond tegen kwamen vroeg ik de ander eigenaar of ik de hond even mocht begroeten. dit was vaak een geruststelling voor Dusty dat het "veilig" was. Vertrouwde ik het niet en zag ik dat hij weg wilde lopen dan lijnde ik Dusty aan en liep ik weer verder. ben vaak met vrienden mee gaan wandelen met hun stabiele en gesocialiseerde honden. nu 8 maanden later is Dusty een stuk socialer, helemaal er uit krijg ik het er nooit, groepen met honden is nog steeds niks, Dusty neemt de benen en krijg hem dan ook echt niet terug. verblind door angst. Door hem het vertouwen te geven dat ik er niet voor zal zorgen dat hij in situaties komt die bedreigend waren voor hem kreeg ik het voor elkaar dat als hij wilde "vluchten" dat hij naar mij kwam. Ik hoop dat je er wat aan hebt! heel veel succes

honden page profiel S en ZS en Z

honden foto van S en Z

Als je niet goed weet wat je er mee aan moet zou ik er een gd bij halen.
Anders kan je het onbewust misschien erger maken in plaats van minder.

Chica (Gast)

Dank jullie wel lieve allemaal...
Heb zeker wat aan de tips en ga ze ook zeker toepassen. Het blijft idd lastig. Maar Dusty kan het dus Chica ook haha.... Ik heb geduld en ga nu met boogjes om hondjes heen wandelen! Met veel geduld weer verder om te zorgen dat mijn lieve hond weer helemaal happy is!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bang en ik weet het even niet ..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Vraagje voor een collega
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^