ben begonnen met de anti-plas-training!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ..

honden foto van .

hoi allemaal!

aangezien ik een tijdje geleden een conflict had over het hegplassen van max, ben ik dus begonnen met trainen. hij mag nu alleen nog maar plassen en poepen als hij losloopt, en niet meer aan de riem. het gaat beter dan ik had verwacht, hij sjokt wel gewoon mee, haha! maar af en toe... dan blijft ie staan als een ezel omdat hij niet meewil vóórdat hij heeft geplast! geef hier uiteraard niet aan toe, maar ben daarom dus maar gaan trainen met de halti. en ik moet zeggen: de halti is OPNIEUW een uitkomst! :-D

af en toe wil hij nog weleens nukken vertonen, maar als ik niet toegeef zie je hem denken: laat ook maar, ik loop wel gewoon mee... :-)

maar daar tegenover staat wel dat hij dus sowieso iedere wandeling lekker los mag rond ravotten! ga naar een vijver waar hij ook lekker kan zwemmen, wat zeker een uitkomst is met dit weer, en hij vind het daarom allemaal wel best. over een tijdje ga ik het in de wijk proberen, en dan hopen dat hij het over een tijdje ook zonder de halti doet!

wilde even zeggen: ik ben ermee bezig, dus ben maar niet bang dat ik met max jullie heg geel komt plassen! haha O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ben begonnen met de anti-plas-training!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel 3 doggies

Hoi Iris en Maxje

Hahaha jij denkt ik ga gelijk trainen dat me dat niet weer overkomt. heel goed O-)

Wat super dat het zo goed gaat en dat de halti een uitkomst bied, ze zijn dus wel handig ;-)

Nou ben benieuwd hoe het gaat in de wijk. moet lukken hoor, komt vast goed :-D

Veel succes er nog mee :-)

Liefs natascha

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Je kunt misschien in de toekomst nog eens last krijgen van dat hij dan niet meer aan de lijn wil plassen. Als hij een operatie gehad heeft en niet los mag.. of als je ergens naar toe gaat waar hij niet los kan. Onderweg als je hem even wilt laten plassen naast een tankstation bijvoorbeeld..

Je kunt hem ook leren dat hij alleen mag plassen als jij het zegt. Dus dat hij netjes naast moet lopen totdat je zegt vrrrijjj.. dan mag hij wat gaan doen.

Groetjes, Margje

honden page profiel ..

honden foto van .

dat zou inderdaad wel een probleempuntje kunnen vormen... nou, dan gaan we maar over tot het 'vrij-signaal' geven! dat vereist wel meer training, daarom had ik voor het andere gekozen. hij is namelijk niet mijn hond, ik laat hem 1 keer per dag uit. verder doen zijn baasjes dat. dus die training moet ik lang volhouden, anders krijgt hij het nooit door. maargoed, ik ga over op het vrij-signaal. lijkt me handiger inderdaad!

we trainen nog even door hoor! haha! O-) bedankt voor je advies! :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

iris, je kan hem ook op commando leren te plassen, zowel aan de lijn als los, wat hierboven wordt genoemd, als er iets is gebeurd met max , moet tie toch ook aan de lijn plassen, je kan hem ook afleren om overal maar zijn poot op te lichten, nergens voor nodig, en als ik het zo eens leest allemaal, kan jij max echt alles aanleren.

veel succes met jouw oppashond, nog even en hij is zowat echt van jou.

willemijn.

honden page profiel ..

honden foto van .

ja, zeg ook telkens als hij zijn poot omhoog doet: ga maar plassen.
als hij dan plast, zeg ik weer HEEEEEL enthousiast: dat is plassen! goed zo!

dat doe ik dus als hij losloopt. nu ga ik daar dan ook maar aan beginnen als hij plast aan de riem. dat is makkelijker denk ik dan het vrij-signaal leren.

dus: voortaan de halti om, alléén plassen als ik het zeg --> 'ga maar plassen' en dan een lange lijn laten.
heeft hij geplast, dan prijs ik hem alsof hij een wonder heeft verricht met duidelijk het woordje plassen erbij en moet hij weer kort naast me lopen tot ik zeg dat hij weer mag plassen.

moet lukken! ga ermee aan de slag! hij is niet de domste, maar wel heeeeerlijk koppig! :-D (lijkt toch wel een beetje op mij dus O-))

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ben begonnen met de anti-plas-training!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^