Jas aan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Diesel11 (Gast)

Ik woon in Noorwegen. Momenteel ligt er (wonder boven wonder) nog geen sneeuw maar het is al wel goed koud. Diesel is vandaag 10 weken. Moet hij ook een dek over o.i.d. wanneer we lange wandelingen maken in de sneeuw? Hij krijgt sowieso wel ''sokken'' aan om ijsvorming tussen zn voetkussens te voorkomen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jas aan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Diesel11 (Gast)

Slimme ikke... Diesel is een kruising Epagneul Breton x Border Collie

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Wat is Diesel voor een hond? Gedraagt hij zich of ie het koud heeft?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik zou geen lange wandelingen in de sneeuw maken.

Diesel11 (Gast)

Tsja geen lange wandelingen in de sneeuw maken is geen optie aangezien hier normaal gesproken 5 maanden per jaar een flink pak sneeuw ligt ;-)

Ras, zie hier boven.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

en hoe koud is het nu?
het helpt soms om goed stevig door te lopen, maar als je hond het nog steeds heel erg koud heeft, zou je hem wel een jasje aan kunnen doen.

Diesel11 (Gast)

Momenteel is het een graad of -2. Ik dacht zelf indd ook dat als ik alleen met hem ben en dus stevig door kan lopen hij geen dekje nodig heeft, maar als ik met beide kids ben (wat nogal wat getreuzel veroorzaakt) het misschien wel fijn voor hem is.

honden page profiel NordicNordic

honden foto van Nordic

even test berichtje, heb nu een profiel aangemaakt

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

In principe loop je met je pup 1 minuut per week dat ie oud is(dus nu zou je maximaal 10 minuten per keer mogen lopen).
Een pup heeft een onvoordelige oppervlakte / inhoud verdeling waardoor ze veel warmte verliezen. Hoe ouder je pup hoe "voordeliger" die verhouding wordt. Ook heeft een pup relatief weinig spiermassa waardoor er niet zoveel warmte opgewekt kan worden. Alles bij elkaar koelt een pup vrij snel af en kan zich nog niet zo goed warm houden. Dus nu nog even niet zo lang in de sneeuw en eventueel een jasje aan en later kan er wat meer. Pas vooral op als de sneeuw op je hondje smelt, dat betekent dat hij veel wamte verliest (slecht geïsoleerd) en dat zijn vacht nat wordt en slechter gaat isoleren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

er ligt nog geen sneeuw lees ik.....waar ik de laatste tijd zo versteld van staat, dat iedereen maar de honden jasjes aantrekt, als ik zo lees heeft je hond toch best een vachtje.

als je even je hond uitlaat, en als je thuis komt, niet direkt bij de warme kachel laat slapen , liggen, waarom dan een jasje aan, zorg dat je buiten lekker in beweging blijft met je pup, lang buiten blijven is niet nodig, maar als je met jasjes aan gaat werken, zal je hond nimmer aan de kou wennen.

en sokjes aan in de sneeuw ? gebruik vaseline , en wrijf daar zijn voetzolen en pootjes licht in, dan blijft er geen sneuuw in hangen, en kom je thuis , goed spoelen even, met lauw water, droog wrijven, klaar.

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

voorlopig mag je nog geen hele lange wandelingen maken, en ook een pup van een maand of 4 met een vacht kan best 15 min buiten in de sneeuw zijn als hij goed beweegt.

verder neem ik aan dat het nog flink wat kouder kan worden bij jullie, ik zou hem dus vooral niet te snel jasjes aan gaan doen. want dan moet je hem straks als het echt koud is 2 jasjes aan gaan doen ;-)

verder moet je vooral kijken naar het gedrag van je hond, ziet hij eruit alsof hij het koud heeft? van de winter lag hier ook sneeuw, dan wel niet zoals bij jullie, maar toen gingen onze aussie pupjes van 5 weken ook gewoon in de tuin, en toen ze 8 weken waren gingen ze ook gewoon met de baasjes mee en daar in de sneeuw wandelen. allemaal niet lang, maar een goed actieve hond met een beetje vacht heeft niet zo snel een dekje nodig.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik zou het eerlijk gezegd in je naaste omgeving vragen aan mensen die een hond hebben met dezelfde vacht. Hoe hebben die dat gedaan toen het beestje die leeftijd had? Ik was zelf vorig jaar nog in Noorwegen begin november, en ik vond het wel fris, (het vroor toen ook) maar gezond koud, een droge kou, beter voor honden dan die natte mistige kou die we hier nu hebben. Ik zou zelf niet te snel jasjes aan gaan trekken. Ik heb in Scandinavië, behalve in de hippe grote steden, eigenlijk nooit honden met jasjes gezien. Als je teveel gaat pamperen, kan je hondje ook niet meer zonder straks.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Heey, wat leuk, ik woon ook in Noorwegen! (Ik zou zeggen, maak een profiel aan op hondenpage: gezellig!)
Heb een tijdje helemaal in het noorden gewoond, en daar heeft echt geen enkele hond een jasje aan (ook geen sokken trouwens: het haar goed kort houden onder de poten en wat potenzalf op de poten doen voordat je naar buiten gaat).
Wij hebben onze pup opgehaald met 8 weken, en het was toen -28 graden. Niks geen jasje aan, ging prima. Zelfs met een bloot puppybuikje.
Ik zou dus zeggen: niet doen, tenzij je ziet dat je pup het écht koud heeft, dan is het nog het overwegen waard. Maar als je je hond nu een jasje aan doet, dan raakt 'ie er wel gewend aan, en dat moet je wel even in je achterhoofd houden. Dan zit je er echt aan vast.

honden page profiel NordicNordic

honden foto van Nordic

Bedankt voor jullie reacties!

Inderdaad vanwege het laten wennen ben ik wat terughoudend met een eventueel jasje aan. Hij moet ook gehard worden natuurlijk. Hij huppelde vanavond vrolijk door het bevroren gras, dus ik denk dat sneeuw geen enkel probleem gaat zijn.

Over de duur van de wandeling. Wanneer zou hij zo'n 1,5 uur kunnen wandelen? En is dat dan ook afhankelijk van het weer?

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Ik zou de hond zeker niet wennen aan een jasje..

Een gezonde hond - mits in beweging - heeft geen jasje nodig..
Je moet een hond in de koude dan ook niet stil laten liggen/staan..

Door de beweging blijft het dier op temperatuur/houd hij zichzelf warm....

Eer je anderhalf uur kan wandelen met de pup ben je wel een jaar verder..

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

over de duur van de wandeling. over het algemeen wordt er gezegd 5 min. per maand dat de hond oud is.
als je hond een half jaar is kan hij mits goed opgebouwd best al wel iets langer dan een half uur, maar zeker nog geen 1,5 uur. en in het begin is het belangrijk voor de ontwikkeling van de pup dat je niet teveel loopt.

ik zou inderdaad ook zeggen dat je zo rond een jaar oud wel 1,5 uur kan lopen. uiteraard is er wel verschil tussen lopen op de gewone ondergrond, of door een flink pak sneeuw ploegen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hebt veel aan marlies, je leest het, zo koud en nergens jasjes te bekennen, als je hond maar in beweging is, en thuis niet tegen de kachel aan ligt, kom jij echt de winter wel door met je hond, zonder jas. :-D

meestal is het daar kouder dan hier, maar wel droger, en dat is inderdaad wat anders dan die vervelende natte mist die hier vaak is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jas aan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hij wilt niet naar het asiel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^