Andere Husky's om mee te wandelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaraMara

honden foto van Mara

Hallo iedereen!

Ik ben nieuw hier sinds vandaag en ben op zoek naar mede Husky eigenaars. Mijn vriend en ik hebben twee weken geleden een Husky uit het asiel gehaald wat een lief beestje is maar wel dominant. Niet alleen tegenover ons maar ook tegenover andere mensen en honden. Het dominante gedrag tegenover ons is voornamelijk bijten tijdens het aaien/spelen en pootje/kop telkens op schoot willen leggen en dat soort dingen. Hij blijft wel van de bank/bed en als wij eten gaat hij uit zichzelf ook weg. Ook kan hij de hele dag alleen thuis zijn zonder blaffen/slopen en is hij binnen eigenlijk onzettend rustig, ligt voornamelijk maar een beetje. Het moment dat je iets doet wat hij niet wil daagt ie je wel uit en hij heeft nu al 2 keer tegen me geblaft en gegromt. Nu wil ik graag andere Husky's ontmoeten om hem met andere honden te kunnen laten omgaan (tegen andere honden is hij zeer gemeen) en om bijvoorbeeld aan sleeen en dergelijken mee te kunnen doen. Kan maar vrij weinig vinden op internet op een club uit Groningen na. Maar ik woon in Schiedam dus dat gaat echt niet lukken. Mijn vriend was hier in de stad wel iemand tegen gekomen die er 8 ofzo heeft maar heeft helaas niet gevraagd of hij aan activiteiten doet of iets dergelijks. Ik ben ook van plan om een loopband voor het beestje aan te schaffen want ik wil hem zo graag lekker een beetje kunnen laten rennen. Hij kan echt niet los helaas en ik vind dat zo zielig gun het hem zo graag.

Groetjes Mara

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Andere Husky's om mee te wandelen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LyntjeLyntje

honden foto van Lyntje

Hoi Mara,

Hoe houd is je husky? Misschien verstandig om met hem naar een gehoorzaamheids training te gaan. Wat weten jullie eigenlijk van zijn achtergrond? met de vorige eigenaar en zo? Zo te zien is hij niet gesocialiseerd. Dat moet je heel langzaam opbouwen hoor en hem niet meteen in contact laten bengen met andere honden.
Ik heb hier ook 2 husky's en we komen net terug uit de filipijnen (na 3 jaar). Ongeveer hetzelfde problemen als die van jou maar totaal niet agressief. Ik denk dat jullie husky misschien getraumatiseerd is? Jullie hebben hem nog niet zo lang dus lijkt het me beter dat jullie eerst zijn vertrouwen moeten winnen.

Lees maar wat rond op dit forum. Naar een gedragstherapeut gaan zou niet zo gek zijn hoor. Dan weten jullie ook beter waar het probleem ligt en hoe jullie dit het beste kunnen aanpakken.

Heel veel succes ermee O-)

Mara (Gast)

Hoi Lyntje,

Bedankt voor je reactie ik lees het nu pas! Ten eerste wat een ontzettend leuke foto heb je haha wat een schatjes!

We weten niet heel veel over zijn achtergrond. Hij is in een gezin van 2 volwassenen en 3 tieners opgegroeid en is nu 2,5 jaar oud. Ze hebben hem weg gedaan (wat op de asielpapieren staat dan) omdat hij geen trappen wil lopen maar dat is complete onzin want dat doet ie met plezier. Er stond dat hij 2x per dag uitgelaten werd en heel de dag alleen thuis was. Ik denk dat de vorige eigenaren gewoon geen tijd genoeg/zin genoeg hadden om in het beestje te stoppen. Ik loop nu elke ochtend en middag 3 kwartier met hem en in de avond nog een kwartiertje om alleen te plassen. Verder is hij 3 dagen in de week wel alleen thuis maar daar maakt hij geen probleem van. Geen sloop of blafgedrag in ieder geval.

Ik moet je wel zeggen dat ik denk dat de vorige eigenaresse hem geslagen of zoiets heeft. In het begin schrok hij zich dood als ik bijvoorbeeld wuifde in de lucht en wees waar hij heen moest gaan. Dat is wel een soort "sla" beweging en was hij ook echt bang wat nergens voor nodig is want ik zal een hond nooit slaan. Gelukkig reageert ie daar nu niet meer op.

Mijn schoonzus heeft een hond die getraind wordt en haar trainer is gek op husky's en gaat me binnenkort bellen om een afspraak te maken voor een cursus. Verder ga ik een loopband aanschaffen omdat hij nog niet los kan en ik hem wel graag zn energie kwijt wil laten raken. Gisteren zijn we naar een ondergrondse garage geweest waar hij wel lekker heeft kunnen rennen even was hartstikke leuk om te zien. Zat ook Cesear te kijken en die skate met de honden dat lijkt me ook een goed idee dan kan ie toch een beetje "trekken" als ik geen slee vereniging in de buurt kan vinden.

Groetjes Mara

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

Iedere zondag ochtend in Vlaardingen (broekpolder) trainen we met husky's en andere poolhonden. Maar er gaat ook altijd een gorep wandelen met de pups en de oude honden.

gemiddeld zijn er zo'n 35 huskies aanwezig... lijkt me wel redelijk voldoende ? Ook mensen met veel ervaring op gebied van asiel honden, een gedragskundige etc...

we verzamelen om 8 uur 's cohtends

Als je hond een beetje conditie heeft opgebouwd kan ie mee doen met het verzamelteam.

Mara (Gast)

Hoi Bella,

Geweldig! En dat is ook nog eens hartstikke dicht bij wat leuk! Ja 35 is wel voldoende haha zoveel had ik nog geen eens hoop op ik ben al blij met 1 andere husky. Er zijn dan in ieder geval veel mensen met ervaring met dit ras en ik hoor graag tips en dergelijke aan! Ik zou graag volgende week zondag komen maar dan zit ik in Disney land dus dat gaat echt niet lukken. (Waar ik off-topic heel erg naar uitkijk je voelt je daar weer net 5 jaar oud) Maar dat weekend erna kom ik graag langs. Zal ik dan de eerste keer zonder Radja komen om te kijken hoe zoiets allemaal verloopt en misschien eerst advies aan mensen kan vragen zonder dat ie straks alle honden aanwezig aan wilt vallen.

Gr

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

gewoon meenemen! Je kan altijd eerst Radja op een afstanfdje houden.. Alle honden zitten vast en we zetten echt niet zomaar een dominante reu tussen de reuen! ;-) En als je even rustig wil praten kan de hond altijd even in de auto zitten.

de wandelgroep bestaat momenteel uit teven en pups dus dat is sowieso denk ik geen probleem

honden page profiel MaraMara

honden foto van Mara

Oke dan nemen we hem gewoon mee! Heb er nu al zin in ik gun het dat beestje zo erg! De wandelgroep is super dan want met vrouwtjes heeft ie (nog) geen problemen mee gehad. Ik zal in de loop van de tijd nog wel even van me laten horen, aangezien het pas over 2 weken is, over de exacte plaats en dergelijke. Ik woon pas een jaar in Schiedam dus ben niet super bekend met de omgeving hier. Voorlopig laat ik Radja dagelijks uit in het Beatrix park want daar woon ik vlakbij maar ik heb al een nare ervaring met een meneer gehad die zichzelf in de bosjes aan het bevredigen was dus dat is een beetje verpest voor me. Nu loop ik alleen nog maar over de algemene paden en niet meer over de bospaadjes :'(

Gr

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

Ik zal je straks een PB met adres en een tel nummer sturen (dat laatste voor het geval je verdwaalt)

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

Was leuk jullie vanochtend te hebben ontmoet.
Ook erg leuk voor Radja.

Zijn jullie van plan vaker te komen :-D

honden page profiel MaraMara

honden foto van Mara

Wij vonden het ook hartstikke leuk!
Volgende week zijn we weer van de partij.
Foto van je hondjes is mooi zeg!
Radja lag vanmiddag lekker voor pampus te slapen.

Groetjes

honden page profiel Dimitri Dimitri

honden foto van Dimitri

ik vond het ook super gezellig en dat ik even met hem mocht wandellen en rennen alleen jammer dat mij spieren het niet wilde anders had ik vol vermogen met hem gaan rennen hoe vond je vriend de rit met de pack ik vond het super :-) en dan was het voor banjer ook nog is de eerste keer en die lag s'middags voor oud vuil op de bank maar als je met hem echt aan de slag wilt hans mast heeft wel is steps staan voor de husky sport

honden page profiel MaraMara

honden foto van Mara

Me vriend vond het echt geweldig, toen we wegreden zei hij ik heb al zin in de volgende keer haha vond het echt kicke. Ik ben al aan het kijken voor steps, heb een tweedehandsje op marktplaats gezien waar ik op aan het bieden ben. Lijkt me echt top en denk dat Radja dat ook super zal vinden. Je was vast supertrots op banjer die had de smaak gelijk te pakken! Radja viel ook thuis meteen in slaap maar ik denk dat dat kwam door al die andere honden etc wist niet wat hem overkwam. Van het trekken zal het in ieder geval niet geweest zijn haha zich een beetje voort laten slepen! Kom jij voortaan ook op zondag daarheen of was het alleen om even te kijken want je woonde toch best ver weg of haal ik nou dingen door de war? Wij zijn iig van de partij vonden het echt top iedereen was ook zo aardig en behulpzaam!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Andere Husky's om mee te wandelen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Tramadol 800mg per dag??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^