Golden Retriever pup last van allergie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

W. (Gast)

Het is een heel verhaal geworden merk ik nu na het typen, ik hoop dat jullie even de tijd willen nemen het te lezen! :-)

=======================================================================================

Hallo,

Onze Golden Retriever pup (12.5 week oud) heeft het prima naar zijn zin bij ons en is erg vrolijk, knuffelig en speels, wel heeft hij wat kleine ongemakken:

1. Vaak ontlasting (4-5 keer per dag is geen uitzondering) en vaak smeuig tot soms zelfs dun (vaak alleen 's ochtends redelijk goed hard). Ook laat hij regelmatig windjes die gigantisch stinken (begint vaak pas later op de dag op gang te komen), het hele huis is binnen no-time vergeven! ;-) Al moeten we zeggen dat de laatste dagen de windjes erg meevallen.

2. Hij lijkt regelmatig jeuk te hebben, hij krabt zich met zijn achterpoten en "bijt" in zijn poten. Dit gedrag is overigens niet heel de dag, maar op momenten. We hebben er geen patroon in kunnen ontdekken.

Toen hij bij ons kwam heeft die direct een maag-darm infectie gehad (o.a. met bloed in diaree), daar is die gelukkig helemaal goed van hersteld met hulp van een antibiotica en probiotica (die die nog gedurende bijna een maand gehad heeft). Toen die hier eenmaal goed van hersteld was zijn we qua voeding overgegaan van Prins Puppy & Junior (vanuit fokker) naar Orijen Puppy Large Breed. Reden hiervoor was dat we 'm een zo goed mogelijke brok willen voeren zonder granen (KVV/BARF willen we liever niet, brokken passen beter in ons leven). Tot gisteren kreeg die 3x per dag eten en vanaf vandaag willen we naar 2x per dag eten toe (wat aangeraden wordt, hij zat echter tot voor kort nog op 4x per dag eten gezien die tijdens die maag-darm infectie vaak kleine porties moest hebben, hebben we langzaam afgebouwd).

Verder krijgt die nog regelmatig een "Rocco Chings" (puur gedroogd vlees, wisselend in de smaken kip, eend en rund) en hier en daar een koekje. De laatste dagen een hypo-allergeen koekje van de dierenarts (zitten wel granen in zag ik, maar alleen rijst dus dat zou geen probleem moeten zijn, is tenslotte hypo-allergeen) en t/m afgelopen maandag ook nog trainingskoekjes in diverse smaken, maar daar zijn we nu even mee gestopt gezien die vol 'slechte' granen zitten en we denken aan een allergie.

Gezien die nu geen 'slechte' granen meer binnen krijgt sinds maandagmiddag en dit mogelijk een allergie zou kunnen zijn, "hopen we" (althans, dan weten we in iedergeval waardoor het komt) dat nu de ongemakken vandaag of morgen wel grotendeels verdwenen zijn. Tot op heden in iedergeval nog niet (zojuist nog smeuige ontlasting).

Andere oorzaken zouden naar onze mening nog kunnen zijn:

* Verdraagt Orijen Puppy Large Breed niet goed;
* Is allergisch voor iets anders dan graan (of in combinatie met);
* Medisch, maar hij is afgelopen maandag nog door de DA volledig nagekeken en alles was uitstekend. Hij maakt ook absoluut geen zieke indruk, in tegendeel.

Hier ook met de DA over gesproken, die had n.a.v. de vele ontlasting eerst het idee dat het mogelijk de voeding was, waar (teveel) graan in zit. Veel en slechte ontlasting betekend schijnbaar dat het lichaam dit niet goed verdraagt. Maar ja, in zijn brokken zit helemaal geen graan dus dat is ook uitgesloten. Afgesproken om nog even aan te zien of dit langzaam aan beter wordt en we zijn voor alle zekerheid dus met de graan-koekjes gestopt.

Gezien die nu al een behoorlijke tijd (+/- 4 weken) op deze brok zit zou die er inmiddels wel aan gewend moeten zijn, dus als die de oorzaak is dan gaat het waarschijnlijk ook niet meer beter worden, denk ik? We zouden natuurlijk een andere brok kunnen gaan proberen, hier zijn we echter ook huiverig voor. Orijen is op papier naar onze mening de beste brok verkrijgbaar, dus er onnodig afstappen doen we liever niet. Mocht het wel zo zijn dat hij op Orijen gewoon niet goed reageert, dan is het voor hem natuurlijk niet de beste brok. Maar ja, kom daar maar eens achter zonder te vaak te switchen voor 'm (zeker als die mogelijk ergens gevoelig voor is).

Iemand nog ideeën waar we de oorzaak van dit alles kunnen zoeken? Als we zouden switchen naar een andere brok is ook nog de vraag naar welke dan. We willen sowieso een brok zonder graan. Veel van de fabrikant die dit produceren hebben echter geen speciaal puppy voer.

- Acana Puppy (Large Breed) zit graan in, voor volwassen honden bestaat wel graan-vrij. Is voor nu dus nog geen optie;
- Fish4dogs (Fish4Puppies) zit bietenpulp in, wat rommel is;
- Taste of the Wild Puppy zou een optie zijn, maar lees je ook wat ervaringen over met mensen die dit geven en die gelijke klachten hebben zoals wij nu al op Orijen;
- Dog Lovers Gold heeft geen puppy-voeding maar geeft aan dat hun normale voeding ook voor puppy's geschikt is. Hier zit wel graan in, maar enkel rijst. We weten niet zo goed hoe we over deze voeding moeten denken;
- Lukullus heeft geen puppy-voeding zover ik kon vinden. Zit tevens graan in (maar is rijst).

Alle andere merken die we tot nu toe tegen gekomen zijn hebben we al afgeschreven i.v.m. gebruik van ongewenste granen, zoals mais en tarwe, of te weinig vlees.

Iemand die ons van wijze raad kan voorzien m.b.t. wat te doen? :-)
Alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Golden Retriever pup last van allergie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Op mijn antwoord zit je wellicht niet te wachten, maar ik zou toch vers vlees (kvv) gaan voeren.
Je zegt zelf al dat er maar een paar merken brokken in aamerking komen, maar die schrijf je zelf al af.
Tot welke leeftijd wil je puppybrokken blijven geven?

W. (Gast)

KVV zou ik enkel voeren als echt geen enkele brok geschikt is voor 'm. Is dus absoluut niet uitgesloten, maar ik wil hier (voorlopig) nog even niet aan. Ik schrijf overigens niet alle merken brokken af, Taste of the Wild Puppy of Dog Lovers Gold zouden op dit moment bekeken worden om naar toe te switchen als we besloten hebben dit te gaan doen. De andere zijn (voor nu) in iedergeval wel uitgesloten ja, maar zoals gemeld zouden we 't liefst natuurlijk op Orijen blijven. We zouden dus graag zekerder weten dat het probleem wel of niet bij Orijen ligt, voordat we gaan switchen en straks blijkt dat dat niks uitmaakt. Dan zouden we hoogstwaarschijnlijk weer terug switchen naar Orijen (toch beter), en ik kan me voorstellen dat dat voor de hond niet echt prettig is.

Puppy brokken willen we geven tot die over mag op het normale (adult) voer. In geval van Orijen zou dat volgens de fabrikant tot 14 maanden zijn, dat is dus nog bijna een jaar.



honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Helaas heb ik hier geen verstand van, maar wel chapeau voor je inzet! Echt ontzettend goed dat je er zo betrokken bij bent en zoveel onderzoek al gedaan hebt! ^_^

Succes met je zoektocht!

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Mijn jongste labrador had ook jeuk en een schilferende huid. Ik ben eerst overgestapt op een geperste brok, in combinatie met KVV. Maar daar zaten toch nog veel granen in. Nu krijgen ze hier alleen KVV (en bij hoge uitzondering eens Markus Muehle koud geperste brokken, goed eiwit gehalte, waar geen tarwe in zit, wel mais en bruine rijst en vruchtenpoeders)

Sinds de overstap op KVV zijn de klachten van mijn jongste labrador na een paar weken geheel verdwenen...........

Allergieën, of intolleranties, kunnen voor zoveel dingen zijn. Dan zou je een uitsluit dieet moeten doen. Dus het hypo-allergene voer dat je nu geeft, en niets anders!
Wordt het beter dan 1 voor 1 extra's gaan toevoegen. Enkele weken proberen, gaat het goed dan het volgende. Zo kom je aan de weet waar de hong op reageerd.

Maar ik blijf erbij; KVV! En voorheen was ik ook een echt brokkenmens, zo lekker makkelijk als je weggaat, met vakantie etc. etc.
Nu ik wel KVV voer merk ik dat het in het geheel niet zoveel moeilijker is. ;-) En op vakantie vind ik altijd wel vlees ergens, slagers en supermarkten heb je overal. :-D
En zoals gezegd, voor noodgevallen dan de Markus Muehle brokken.

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Mijn eerste gedachte was: wat zou ze voeren. Maar na verder gelezen te hebben weet ik het eigenlijk niet zo goed. Orijen staat immers bekend als een goede brok. Wat je zelf zegt: op papier is het een goede brok. Maar wellicht is het voor jou hond niet de beste brok. Volgens mij is 4 weken nog wel een relatief korte tijd om te kijken hoe hij erop reageert. Verder schrijf je over sommige merken die geen puppy-brokken hebben. Het is voor (redelijk) grote rassen ook niet heel goed om lang te blijven voeren. De honden kunnen hierdoor te snel groeien en last krijgen van groeipijnen. En in de (oorspronkelijke) natuur is er ook geen puppy-voer. Jullie pup is ook nog niet aan het tanden wisselen? (lijkt me vroeg, maar je weet het neit) Daarvan kunnen ze ook niet lekker zijn. Verder zou ik het ook even niet weten eigenlijk. Wij hebben ook een golden en weet wel dat die ook héél gevoelig is in de maag/darmen. Die hoef ik niet wat anders als anders te geven, want dat komt er van voor en achter weer uit.

Veel succes, ik hoop dat je de oorzaak kunt vinden en het probleem kunt oplossen.

(misschien leuk als je je even aanmeldt?)

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

Orijen deden mijn honden het niet goed op...Ik voer zelf voornamelijk vlees en af een toe eens dags DLG

Overigens ben ik met mijn oudste honden met 3,5 maand overgestapt op volwassenbrok (toen voerde ik nog alleen brok) en met de jongste ben ik gelijk op vlees over gegaan (geen puppuvariant). Ik ben zelf niet zo'n fan van puppyvoeding.

Anoniem (Gast)

@Roos: Bedankt! :-)

@Missy: Bedankt voor je reactie, maar met KVV willen we echt nog even wachten. Als het het enige is waar die goed op gaat reageren dan is het niet anders en zullen we wel moeten. Maar het zou voor ons nu echt niet handig zijn. Om maar een klein voorbeeld te noemen: we hebben geen vriezer (en er eigenlijk ook geen plek voor), enkel een klein vriesvakje in de koelkast. Als het niet anders kan dan regelen we wel een vriezer, maar liever dus nog even niet. Markus Muehle is wat ons betreft in iedergeval geen optie vanwege de Mais.

@Ellun: Ook jij bedankt voor je reactie. Nee, hij is nog niet aan het wisselen. Hij is ook absoluut niet ziek, hij is super actief en vrolijk. Enige problemen zijn dus eigenlijk die vrij dunne ontlasting en mogelijk die jeuk. DA zei overigens ook dat dat jeuken en "bijten" in zijn eigen poten ook gewoon spelen kan zijn, schijnen meer pups te doen. Mogelijk bestaat het 2e probleem dus helemaal niet en is het enkel de vrij dunne ontlasting. Kotsen (of eigenlijk kokken, vaak kwam er niks uit en als er wat uit kwam was het slijm) heeft die overigens in het begin wel gedaan (maar mogelijk had dat wat met die maag-darm infectie te maken), voornamelijk 's ochtends vroeg in zijn bench. Sinds die echter een kauwkluif meekrijgt zijn bench in is dit (op 1x na) verdwenen. :-) Als ik me overigens wil aanmelden dan lukt dit niet. Ik krijg een "404-error" na het op "Versturen" klikken, ik kom dan uit op hondenpage.com/nospam

@Algemeen: Ik denk dat we het nog maar even t/m vrijdag a.s. aanzien, dan zouden die graan-koekjes die die kreeg wel zijn lichaam uit moeten zijn lijkt me. Als dat geen verbetering geeft dan denk ik dat we maar eens geen proberen Dog Lovers Gold te voeren. Eigenlijk heeft Taste of the Wild een hogere voorkeur, maar ben bang dat dat teveel op Orijen lijkt en de problemen dus niet laat verdwijnen als dat de oorzaak is. Dog Lovers Gold schrijft op de website bovendien "De samenstelling is volledig hypoallergeen en glutenvrij.". Als het dus iets in Orijen zou zijn waar die allergisch op reageert, zou dat met DLG moeten verdwijnen.

Als er nog iemand tips en/of ideeen heeft vernemen we het uiteraard graag!

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Vrijdag zijn die graan-koekjes wel uit het maag-darm-kanaal, maar nog niet uit de cellen, waardoor de reactie er nog wel kan zijn in de huid e.d.

W. (Gast)

Ok! Bedankt voor de info.

Gezien er nog steeds geen enkele verbetering is hebben we besloten om ons gevoel te volgen. Ons gevoel zegt steeds sterker dat dit door Orijen komt (hoe goed de brok ook is!). We hebben daarom besloten om vanaf vandaag te starten met Dog Lovers Gold (gelijk zak wezen halen). Hij smulde er werkelijk van vanochtend (maar dat deed die ook met Orijen ;-)). Gezien het nu ook niet lekker ging besloten om niet eerst te gaan mengen, het probleem zou daarmee alleen maar langer blijven (al dan niet in verlichte vorm).

We hebben ook alle overige snacks nu even "verboden" (zelfs hypo-allergene koekjes van DA), hij krijgt nu alleen nog DLG en af en toe een stukje gedroogd vlees (dat zou weinig kwaad moeten kunnen). Iemand enig idee wanneer we nu (lichte) verbetering kunnen gaan merken? Ik snap dat het niet van dag 1 op dag 2 over is, maar na een aantal dagen moet de ontlasting toch wel beter gaan? In de cellen blijft het in iedergeval langer zitten begrijp ik dus de jeuk kan nog even duren, maar ontlasting moet vrij snel beter gaan lijkt mij?

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

@Gast;

heel goed dat je hier je verhaal plaatst en om adviezen vraagt! O-)

Het is vast heel lastig en vervelend, ook voor de hond, dat er steeds klachten zijn en in 1e instantie niet duidelijk is waar het nou van komt!

Helaas komt het tegenwoordig steeds vaker voor dat honden allergisch zijn voor bepaalde stoffen, zo ook bepaalde stoffen en toevoegingen in voeding, dan bedoel ik vooral brokken.
Volgens mij is het wel "de betere brok" die gegeven wordt! :-D
I.p.v. Pedigree, Royal Canine, Beneful, Frolic etc..
Maar zoals meerdere hier al zeggen is en blijft KVV het allerbeste, voor een hond zonder klachten maar ook vooral voor een hond MET klachten!
Er zijn hier genoeg ervaringen van forummers waarvan de honden nu klachtvrij zijn, dus geen tot weinig haarverlies, veel minder maar goede ontlasting, minder dorst dus minder plassen (geen tot weinig zout in KVV, in tegenstelling tot vele brokken..), een gezonder gebit; geen tandplak, dus geen tandsteen en dus geen tandvleesontsteking en dus geen verdere ergere problemen die daardoor veroorzaakt worden..
En daarnaast is het spijsverteringssysteem gebouwd voor rauw voedsel en niet voor kunstmatige harde brokken!

Kortom, eigenlijk zou iedereen het beste KVV kunnen geven, ben ik van mening en vooral honden met allergieen!
Dus ik zou als ik jullie was er alles voor over hebben dat voor elkaar te krijgen (vriezer)

Groetjes

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

En net als Lisette en Ellun zeggen over de "puppybrokken" ..

Puppybrokken, wie dat bedacht heeft weet ik niet, maar volgens mij is het de allergrootste onzin!
Net als brokken die rasgebonden zijn..
" Ik heb westie brokken nodig want mijn hond is een westie" ... pppfff, echt totale onzin!

Beide gevallen is gewoon puur commercieel!
Want in de natuur staat toch ook niet op elke prooi voor wie het bestemd is.. :-D

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

@W. Gast, heel vervelend als je hond ergens intolerant voor is.
Dat uitzoeken is best moeilijk.

Zelf zou ik geen kip of rund meer geven in de snacks.
Ook geen rijst meer.

Maar kijk vooral uit voor kip.

Succes met je zoektocht.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Alle klachten behalve de jeuk kunnen ook komen van teveel voeren waardoor er teveel onbenutte voedingssstoffen (in dit geval waarschijnlijk eiwitten) in de dikke darm terrecht komen. Gevolg: veel gasvorming en dunne ontlasting.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

komt wel vaker voor dat honden die het niet zo goed doen op orijen het wel goed doen op acana
taste of the wild heb ik ook een tijd gevoerd was er net zoals de andere 2 zeer content van
zou dan ook eerst met acana/taste of the wild proberen voor je de stap zet naar een op papier mindere brok
applaws is miss ook een optie voor je

grt

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

"
De laatste dagen een hypo-allergeen koekje van de dierenarts (zitten wel granen in zag ik, maar alleen rijst dus dat zou geen probleem moeten zijn,
"

onderschat rijst niet want dit wel degelijk voor problemen zorgen bij een hond en is niet altijd zo onschuldig zoals de meeste denken
over het geen puppy versie hebben bij totw/dlg en andere dit maakt niet uit zijn namelijk brokken voor alle leeftijden

W. (Gast)

We zitten nu al op de DLG en willen dat nu even zo laten totdat duidelijk is of dit wat doet voor 'm. Als die dan een aantal weken het goed doet op DLG hadden we zelf al het idee om of:

* Nog eens Orijen te gaan proberen;

of;

* Een switch naar TotW danwel Acana proberen (waarbij TotW denk ik de voorkeur heeft).

Hij heeft gisterenavond voor het laatst om +/- 18.00 uur Orijen gehad. Gisterenavond laat heeft die een klein handje DLG gehad (voor het slapen krijgt die altijd nog wat brokjes om niet te gaan kokken in de ochtend, deed die overigens afgelopen ochtend wel weer sinds lange tijd!) en vanochtend en tussen de middag ook weer DLG (DLG raad pups 3-4 keer per dag voeren aan, wij houden het bij 3. We waren net bij Orijen van 3 naar 2 dagen teruggegaan ;-)).

Dat de problemen komen door teveel eten lijkt me eigenlijk onmogelijk. Hij is zelfs wat aan de magere kant en mag ook wat meer hebben volgens de adviezen van Orijen dan dat die kreeg (we zaten net in een periode dat die meer mocht krijgen, waren we dus langzaam aan het opbouwen, zeker gezien die wat mager is). Maar hij heeft de klachten eigenlijk sinds dag 1 Orijen gehad.

Dat de puppybrokken commerciele onzin is, kan ik me op zich wel in vinden. Immers staat (zoals gezegd) ook in de natuur geen speciaal puppyvoer op de menukaart. Aan de andere kant, kan ik me ook voorstellen dat puppyvoer op de meest ideale manier voor pups is samengesteld. Bijv. om te voorkomen dat ze te snel groeien, waar je vanwege bijv. HD/ED bij Golden Retrievers toch wel op moet letten. Wat ik hier echt van moet vinden weet ik dan ook niet zo goed.

Overigens heeft TotW wel een puppybrok (zie website), maar die lijkt in NL nergens verkrijgbaar. Acana heeft ook een puppybrok maar, met graan erin. M.i. heeft dat weinig toegvoegde waarde t.o.v. DLG. Enige optie zou dan zijn (als Orijen niet verdragen wordt) om TotW niet puppy-brok te gaan voeren (die is volgens website geschikt voor alle levensfase, dat staat er bij Acana niet bij). Maar goed, dat is voor later.

Waarom eigenlijk oppassen met kip en rund? In vlees vorm (alleen maar gedroogd) kan dit toch geen kwaad/allergie opwekken? Ik dacht dat dit alleen kon als die verwerkt was in een brok? Rijst had ik eerst ook zoeits van "is graan, niet doen". Maar rijst schijnt daar de enige uitzondering op te zijn en wel te verdragen te zijn.

Ik weet niet of het uberhaupt kan, maar we denken zelf nu eigenlijk aan de hoge eiwit-gehalte's in Orijen (38%). Zeker gezien hoe zijn ontlasting altijd ruikt en de windjes die die laat ook: echt rotte eieren lucht. Iemand een idee of dit 't kan zijn? Dan zou elk voer met een lager eiwit gehalte het moeten oplossen. In dat geval zou bijv. TotW een kans van slagen hebben (zit 27-28% eiwit in, in DLG wat die nu krijgt 26%). Acana komt wel weer erg dicht bij Orijen in de buurt (33% t.o.v. 38%).

W. (Gast)

Owja, nog vergeten:

Applaws vind ik geen goed idee, vanwege de bietenpulp. Beetje zonde dat ze afval in die brok gooien.

En we zijn ook nog wel erg benieuwd na hoeveel tijd je zou moeten gaan merken dat z'n ontlasting beter/minder vaak wordt? Het gaat hierbij dan echt om verschil merken hè, niet wanneer het weer helemaal goed is (dat kan weken duren weten we). Alvast bedankt!

W. (Gast)

Nog een update: Zojuist wezen wandelen en ondanks dat die wel voor de 3e keer vandaag gepoept heeft (en er waarschijnlijk nog wel een 4e keer komt) was de ontlasting nu wel redelijk netjes (stuk steviger en minder/anders stinkend dan normaal om deze tijd). Ik zou het wel erg snel vinden als dit al komt door het nieuwe voer, maar het is wel opvallend en in iedergeval positief! In iedergeval hopen dat het beter blijft gaan.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Meest voorkomende allergieën volgens pubmed: rund, kip, mais.

W. (Gast)

Ok! In de brok (DLG) zit wel kip. Maar we zullen 'm qua overige kip/rund even ontzien. Gisteren en vandaag ook al alleen op de eendenborst-filet qua snacks. :-)

Maar het gaat ook vandaag best weer goed eigenlijk. Het kan bijna geen toeval meer zijn. Gisteren einde ochtend voor het laatste papperige ontlasting gehad, dat is nu al ruim 24 uur geleden. Ik kan me niet herinneren dat het al eerder zo "lang" achter elkaar niet papperig was. Het is nog niet helemaal zoals zou moeten (mag nog stukkie dikker), maar er zit absoluut verbetering in.

Wel vragen we ons af of dit nou door DLG komt, of doordat die al sinds maandagmiddag geen graan-snacks meer krijgt. Kan iemand ons vertellen of het uberhaupt zo snel kan? Eigenlijk dus al verbetering vanaf 6 uur na de eerste keer een echte maaltijd (DLG). Zoals eerder gemeld heeft die weer 6 uur daarvoor ook al wel een klein handje DLG gehad (voor het slapen gaan).

We zijn benieuwd naar jullie idee/mening hierover.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ligt eraan of er sprake is van een allergie of een intolerantie. Bij een intolerantie wordt een bestanddeel in het voer niet (voldoende) afgebroken om te kunne worden opgenomen. Gevolg is dat er een hele hoop water in de ontlasting blijft en soms vindt er fermentatie/gisting/rotting plaats waarbij bacterien laxerende stoffen kunnen maken. Als je de bron wegneemt, stopt de diarree. Bij allergie is er echt sprake van een ontstekingsreactie en duurt het langer voordat het weg is.
Je kan proberen of het van die koekjes komt door ze nog een keer te geven.
Em als je brok met kip geeft maakt het niet uit of je er nog kip naast geeft. Kip is kip.

W. (Gast)

Oke, bedankt voor de duidelijke uitleg!

Gaat nog steeds wel goed op DLG eigenlijk. Hij heeft nog 2x wat dunnere ontlasting gehad (donderdagavond en vrijdagochtend, maar er bestaat de kans dat die iets binnen gekregen heeft van straat wat niet helemaal de bedoel was, wellicht is dat de oorzaak) en sindsdien is het eigenlijk gewoon weer zoals het hoort. Aan het einde nog weleens een klein beetje dunner, maar oke. We zijn nog geen week bezig tenslotte. Hij moet nog wel steeds zo'n 4x per dag ontlasten, dat is dus nog wel vaak. Maar dat moeten we ook nog maar even aanzien.

Waar we wel wat mee zitten: de laatste dagen gaat die vlak voor de ontlasting kort piepen, alsof het wat pijnlijk is?! Weet iemand of dit kan komen bij het switchen van het voer en dit dus weer vanzelf overgaat?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Dat kan duiden op een beschadiging of ontsteking van de einddarm of dikke darm. De pijn hoeft niet persee uit de darm te komen, het aannemen van de houding kan ook pijnlijk zijn. Normaal is het iig niet, als het niet snel weg is (dagen) of verergert dan zou ik er mee naar de dierenarts gaan.

W. (Gast)

Doen we, bedankt!

honden page profiel CSKACSKA

honden foto van CSKA

Zo, registreren is inmiddels ook gelukt!
Bovenstaande topic is dus door mij gestart! :-)

honden page profiel Thea & het viertalThea & het viertal

honden foto van Thea & het viertal

1 van onze honden had laatst pannekoeken op de huid..leek op een allergie.
Heb d'r wat karnemelk laten drinken, en binnen een dag was het over.. Heeft het ook niet meer gehad. (toen we haar kregen was ze bont-rode vlekken van het in de sloot zwemmen...dit ging vanzelf weg..niet meer in een sloot gezwommen..)

honden page profiel Silleke PetillekeSilleke Petillekegoedgekeurde fokker

honden foto van Silleke Petilleke

Beste Wouter,

Te beginnen, leuk dat je je aangemeld hebt! Welkom!

Ik heb niet alles grondig doorgelezen, dus mischien is het al eerder geschreven.
Doordat je direct op DLG over bent gestapt kan het zijn dat je hond in het begin nog af en toe dunnere ontlasing heeft, geef het lichaam de tijd om aan te passen.

Je schrijft dat als je hond het goed doet op DLG je na een tijd weer Orijen wil proberen, waarom?!
Als je hond het goed doet op een bepaalde brok waarom dan weer veranderen?

Heel veel succes!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

" Kan iemand ons vertellen of het uberhaupt zo snel kan? Eigenlijk dus al verbetering vanaf 6 uur na de eerste keer een echte maaltijd (DLG). Zoals eerder gemeld heeft die weer 6 uur daarvoor ook al wel een klein handje DLG gehad (voor het slapen gaan).

We zijn benieuwd naar jullie idee/mening hierover. "



Ja hoor, je kan daadwerkelijk snel resultaat zien.

Wat je met name niet mag vergeten is dat in Orijen een eiwit/proteïne hebt van 38% en vet van 17%.

DLG heb je eiwit/proteïne van 26% en vet 18%.

Zodoende kan ik me voorstellen dat je snel resultaat ziet. Ondanks dat de 38% bij Orijen dierlijk eiwit is, geldt ook hier een teveel wordt er alleen maar uitgescheden oftewel uitgepoept.

Persoonlijk vind ik de DLG ook nog te hoog, maar dat is mijn mening.

Ondanks dat velen hier de Orijen zo goed vinden, vind ik die dus helemaal niet goed. Zo zie je maar dat eenieder er toch weer een andere kijk op heeft.

Zelf hebben wij ook een pup van een groot ras (duitse herder) waarop eveneens snel de kans op hd bestaat.

Ik wil dus duidelijk NIET dat de pup TE SNEL groeit.

Hiervoor geldt voor mij:

Eitwit tussen de 18 en 25%
Vet rond de 10%
Etc. etc.

Zodoende ben ik dus gekomen op de voor mij/ons betere brokken, Real Nature Black Angus (in Duisland verkrijgbaar). Bestes Futter - Fenrier en Bestes Futter Fellow Banaan. Ik weet dat in Bestes Futter bietenpulp zit, daarintegen vind ik de andere verhoudingen t.o.v. andere brokkenvoeding velenmalen beter.

Mooie pup trouwens op je profielfoto :-D

honden page profiel CSKACSKA

honden foto van CSKA

@Fifi: Bedankt. Hoeveel tijd mogen we daar voor aanhouden dat het echt weer helemaal goed moet zijn? (1 week?)
M.b.t. weer overstappen op Orijen: We hadden eerst zoeits van we weten nog steeds niet zeker of dit nou door Orijen komt. De kans is denk ik wel redelijk groot gezien je exact hetzelfde probleem meer leest op internet. We zijn er dan ook wel op terug gekomen dat we uiteindelijk weer terug willen naar Orijen. We gaan al z'n andere verschillende snacks straks als het een tijdje weer helemaal goed is langzaam aan opbouwen. Als het daarmee allemaal goed blijft gaan, is wat ons betreft wel zeker dat dit door Orijen kwam en blijven we gewoon lekker op DLG. DLG was eerst ook wel een compromis-brok zal ik maar zeggen ;-), we wilden als Orijen niet ging liever Acana of Taste of the Wild voeren (DLG wat ons betreft op 4e plek), echter gekozen voor alle zekerheid en voor een hypo-allergeen brok gegaan met een lager eiwit-gehalte (vermoedens dat daar het probleem zit), TotW en Acana hebben namelijk ook een vrij hoog eiwit-gehalte. Inmiddels zijn we al wel wat blijer met DLG na er meer in verdiept te zijn en is het naar onze mening geen slechte brok (ondanks dat er betere zijn), zeker niet vergeleken met het meerendeel van de brokken verkrijgbaar. En als het straks allemaal weer 100% in orde is willen we toch DLG gaan afwisselen met 1-2 keer per week KVV om zo de hoeveelheid vlees nog wat aan te vullen (DLG is nog geen 35% en grotendeels vleesmeel (wel geschikt voor menselijke consumptie), ondanks dat ook dat nog steeds ruim meer is dan in de gemiddelde brok). Hebben ze in dit topic ons toch nog overtuigd om, ondanks wat ongemakken in onze situatie, toch nog (gedeeltelijk) KVV te gaan voeren. ;-)
@Esther: Bedankt. Hoge eiwit-gehalte’s is mij bekend. Ik moet zeggen dat ik daar eigenlijk niet zo’n probleem in zie/zag, zolang het maar dierlijk eiwit is en niet plantaardig. Bij onze Golden Retriever is het natuurlijk ook belangrijk dat die gezien HD/ED niet te snel groeit. Maar ik ben er eigenlijk wel van overtuigd dat dat met enkel dierlijk eiwit (zoals Orijen) niet gebeurd, dat krijg je naar mijn mening eerder van plantaardig eiwit. Maar ja, die 38% is vermoedelijk toch iets teveel geweest van het goede voor ‘m. ;-) Het is ook allemaal niet eenvoudig, ik heb al best veel tijd zitten in het lezen/analyseren van hondenvoeding en eigenlijk is er gewoon geen een brok waar echt helemaal niks op aan te merken is. Het is dus eigenlijk altijd compromissen sluiten. De één kiest dan weer voor iets anders dan de ander. ;-) Ons lijstje ziet er eigenlijk zo uit:

1. Orijen
2. Taste of the Wild
3. Acana
4. Dog Lovers Gold

Maar gezien die eerste 3 nog steeds eiwitten >30% bevatten (m.u.v. TotW vis variant) die voor onze hond afgeschreven. Zeker ook gezien ik meerdere verhalen gelezen heb van mensen die dezelfde klachten hebben, maar op TotW of Acana zitten. Om dit probleem uit te sluiten was dat dus niet ideaal. Hoe dan ook, als dit goed blijft gaan weet ik eigenlijk wel zeker dat we op DLG (i.c.m. KVV) blijven.

M.b.t. de foto: Ja, hij weet goed hoe dit ‘knap moet kijken’ voor de camera. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Golden Retriever pup last van allergie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Castratie reu welk voer ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^