Wat zouden jullie doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LanaLana

honden foto van Lana

zoals de meeste nu wel weten heb ik sinds 17 okt. Lana. een border x cocker van nu 8 mndjes met HD en een oogprobleem. wat geopereerd moet worden. hiernaast ben ik ook verplicht haar te steriliseren na haar 1e loopsheid, dat kan dus ook al bijna zijn.. de kosten zuller hier erg hoog van oplopen.Sterlisatie 305.- + oogoperatie 400.- - 500.- en dan nog de operatie voor haar heupen. gaat ook weer aardig oplopen, geschat tot de 1500.-. dit zijn bedragen ervanuit gaand dat alles goed verloopt..ik kan het dan wel in termijnen betalen..
ik zelf verdien maar 220.- in de maand. soms wat meer.

ze is ook nog eens harstikke niet opgevoed. en kent alleen het 'Zit' en 'Blijf'.
'Af'Leren valt niet mee. ze probeert nu onder haar werk uit te komen door op haar rug te gaan liggen en te bijten echt heel irritant.
We hadden in de planning staan wanneer ze volgroeid was en de gehoorzaamheidstrainingen had afgerond aan agility te gaan doen. helaas gaat dat niet door de HD. ik weet eigenlijk ook niet of dat nog zou kunnen als ze geopereerd is aan de hd? maargoed dat is het belangrijkste niet..

ik heb de mogelijkheid haar terug te brengen naar de vorige eiegenaar en mijn aankoopbedrag terug te krijgen maar dat zie ik eigenlijk niet helemaal zitten, ik ben eigenlijk al aan der gehecht geraakt.

vooral mijn ouders maar ook Familie, Vrienden, en andere mensen die ik ken en hier vanaf weten zitten allemaal te zeuren dat het een te grote verantwoordelijkheid is. en dat ik me dan kapot werk voor alleen maar een hond.. en dat ik haar beter terug kan geven en een nieuwe hond kopen die niks mankeert..alsof z'n beestje geen gevoel heeft. wat zal er dan met haar gebeuren..
ik heb mijn paard er al voor op gegeven

Ik vind het nu echt heel erg moeilijk om een besluit te nemen.

Wat zouden jullie doen??
(het liefst hoor ik natuurlijk dat jullie ook vinden dat ik er gewoon ervoor moet gaan, voor lana. en dat ik niet de enige ben die erzo over denkt. )

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat zouden jullie doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Simpel..

jij heb voor de hond gekozen...
Dat de hond dan problemen heeft..tja dat is het risico...
Nu komt het waarschijnlijk door een aangeboren afwijking maar wat als hij nu wel gezond was maar aangereden zou worden door een auto??
Zou je hem dan ook niet helpen??

jij heb er voor gekozen deze hond aan te schaffen, je weet dat honden ziek kunnen worden
dus wanneer dat gebeurt vind ik dat je dan ook je verplichtingen na moet komen

waarom ben je verplicht haar na dr eerste loopsheid te steriliseren??

honden page profiel LanaLana

honden foto van Lana

tuurlijk wil ik haar helpen, maar zit een beetje te tobben of ik het zelf zal doen of dat die vorige eigenaar het moet doen. iv.m dat mensen uit mijnomgeving er zo moeilijk over doen. het valt ook niet mee om meer te gaan werken als je nog maar 16 bent. loop kranten en werk op mijn vrije dagen al bij dierenhotel(wel betaald)

Omdat dat in het adoptie-contract stond, ik had zoiets van oke dat doen we wel. maar niet weten dat er gelijk nog 2 operaties aan te pas zouden komen met aardig wat kosten..

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

kan je niet overleggen met de vorige eigenaren of ze misschien in de kosten willen delen. Als ze haar terugnemen hebben ze die kosten toch ook en nu heeft ze in ieder geval een goed huisje.

Terugbrengen zou ik zelf alleen doen als er echt geen andere mogelijkheid is en het enige alternatief dus is dat de hond met pijn door het leven moet en dat is natuurlijk geen optie.

honden page profiel LanaLana

honden foto van Lana

" kan je niet overleggen met de vorige eigenaren of ze misschien in de kosten willen delen. Als ze haar terugnemen hebben ze die kosten toch ook en nu heeft ze in ieder geval een goed huisje.

Terugbrengen zou ik zelf alleen doen als er echt geen andere mogelijkheid is en het enige alternatief dus is dat de hond met pijn door het leven moet en dat is natuurlijk geen optie. "

ja daar heb ik het overgehad.. maar ze wou evt. alleen het aankoopbedrag terug geven. en later in het zlefde gesprek krabbelde ze dat ook weer terug omdat ze zoveel spullen had gekocht voor die hond.. maar mischien moet ik et maar gewoon is wat feller zeggen dat ze of mee betaald of dat ze die hond terug neemt en alles zelf betaald..

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik lees wel in je vorige topic dat je verzekerd bent. Ben je dat nu niet meer? Dat scheelt ook aanzienlijk in de kosten toch?

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Ik vind ook dat je gewoon je hond moet houden en de operaties moet betalen. Laat de mensen gewoon zeuren, zij hebben helemaal geen band met die hond. Makkelijk praten.
Ik wilde ook agility gaan doen met Mini maar door haar slechte knie kan dit ook niet. Spijtig maar helaas...
En daarnaast hebben haar 4 operaties ons al een fortuin gekost. Goed, wij zijn wel tweeverdieners maar jij hebt de mogelijkheid om in termijnen te betalen.
Gewoon even door de zure appel.
En als het kan zou ik die HD operatie als laatste laten doen. Ik merkte hier dat bij Mini haar eerste operatie het veel moeilijker was om door haar jonge leeftijd om haar rustig te houden dan een jaar later toen ze al twee was.
Kan je ook nog even sparen.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik heb een paar vragen.
Wat is er met de verzekering gebeurd? Daar heb je in een ander topic over gesproken en jij vertelde dat je die kosten terug kreeg, dus hoe zit dat nu?

Waarom moeten de heupen ne wel geopereerd worden? In je vorige topic heb ik daar nog naar gevraagd, maar je gaf aan dat de heupen niet geopereerd hoefde te worden. Wat is er veranderd.

Hoe en waar heb je haar gekocht? Je hebt het over adoptie contract? Als erin staat dat je haar "moet" laten helpen, zo ik dat alleen doen op hun kosten.

Is er geen combi mogelijk bij de DA, zodat je prijzen kan combineren waardoor het bedrag minder wordt.

Dat je niet meer terug krijgt dan het aankoop bedrag is normaal, jij hebt er niet meer voor betaald, dus met dat bedrag zou ik sowieso accoord gaan, alle beetjes helpen.

Maar wat vind je nu een lastig besluit? Of je pup terug geven? Of voor je pup gaan, met bijbehorende kosten.
Ik zou zeggen, jij hebt de keuze gemaakt voor deze hond te gaan, dus wie À zegt moet ook B zeggen. Goedkoop is meestal duurkoop.
Als het mijn hond was geweest zou ik geen twijfels hebben, maar zou ik zeggen: ik heb deze keuze gemaakt en moet daar (de extra kosten) nu voor op draaien, maar zou het nooit in mijn hoofd halen er over te denken de hond weg te doen.

honden page profiel ChiroChiro

honden foto van Chiro

Ik vind ook dat als je een dier kiest je ervoor moet gaan..

Ik heb vorig jaar een veulen gekocht. Was toen nog gezond, tot ik haar een paar maanden later op stal kreeg. Ze was dood en doodziek. Ze had heftige longontsteking, kreeg er daarna koliek bovenop en 6 maanden later moest zij ook alsnog geopereerd worden. Ze heeft me een goudmijn gekost en ik heb haar niet verzekerd (lang verhaal en alles dus zelf betaald. Ze heeft me ook duizenden euros extra gekost en iedereen verklaarde mij ook voor gek. Maar ik heb voor haar gekozen, ze is mijn verantwoordelijkheid. Dat is het risico als je dieren aanschaft, dat ze ziek worden en je extra geld kwijt bent. Dat moet je je beseffen alvorens je aan dieren begint. Zoals eerder gezegd, zou je haar ook wegdoen als ze door een auto aangereden zou zijn?

honden page profiel LanaLana

honden foto van Lana

Ze is wel verzekerd maar omdat we de fotos binnen het wacht termijn zijn gemaakt wordt het niet vergoed. de reden dat we eerder hebben laten maken was i.v.m haar gezondheid, dat we toch wilden weten wat er gaande was met haar. dus dat wordt niet vergoed. daar kreeg ik dus ook bericht over van proteq..was ook niet zo slim van mij dat binnnen mijn wachttijd te doen..
maar kan haar toch geen pijn laten lijden als ik weet dat ik mischien iets kan doen..
Onze dierenarts had de fotos doorgestuurd naar de orthopeed en heeft het er met de orthopeed over gehad dat er toch echt wel iets geopereed moet worden, helaas.

ben wel verplicht zelf sterilistaie te betalen.. wat bedoelen ze met beperkt zich tot de verplichting tot terugname van de hond en restutie van het adoptiebedrag?

Adoptievoorwaarden:
6. De honden die geadopteerd worden zijn geënt, geschipt, hebben een reisdocument/paspoort.
Indien de hond bij overdracht nietis gesterliseerd/gecastreerd is de adoptant verplicht dit te laten doen wanneer de hond de vereiste leeftijd heeft bereikt of/en het medische verantwoord is.
De kosten hiervan zijn voor rekening van de adoptant.
De aansprakelijkheid van het vorige gezin voor eventuele ernstige lichamelijke gebreken, welke niet bekend waren bij het tekenen van dit adoptiecontract, maar wel op dat moment aanwezig moeten zijn geweest, beperkt zich tot de verplichting tot terugname van de hond met retitutie van het adoptiebedrag.

nou ik denik dat ik er toch maar keihard voor ga knokken want jullie zijn het gelukkie zo te horen allemaal met me eens!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat zouden jullie doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: bracco italiano
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^