wanneer tweede hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mirjam Mirjam

honden foto van Mirjam

Hoi allemaal,

Even een vraagje... ons pupje Zorro is bij ons gekomen ondanks een beetje negatief gevoel van mijn man... wel welkom hoor, maar hij zag er echt tegen op om een pup in huis te hebben, zindelijk te maken enz...
Nu valt hem alles eigenlijk heel erg mee, en gaat als een stoere grote vent lekker wandelen met ons kleine man en noemt hem zelfs schat :-D
Nu hebben we een klein blijvend hondje, omdat we vonden dat het voor onze dochter (9 jaar, en uit China, dus een echte bonenstaak.... zelf maar 26 kg ) ook een vriendje moest zijn, dus niet door enthousiasme omver springen, over het asfalt getrokken worden enzovoorts.
Nu onze vraag, Zorro is een reutje van nu bijna vier maanden, als we er nog een grotere hond bij zouden willen nemen (opvang of asiel) wanneer doen we dat dan het beste?

Fijne nacht nog!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wanneer tweede hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

Een tweede hond kan je erbij nemen als je huidige hondje volwassen en stabiel is. Pas als Zorro volledige is opgevoed kan je gaan kijken naar een 2de hond. Ik zou dan zelf denken vanaf ca. 1,5jr.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zou het nu nog zeker niet doen, je man vind het huidige hondje best nu, vier maanden oud, nog veel werk te verrichten, wacht tot je hondje zeker volwassen is, en dan eens eerst een loge erbij nemen, kijken wat je man er van vind, dat is toch ook heel belangrijk, twee honden vergen veel meer tijd dan een.

met een grote hond zal je meer moeten gaan doen dan met een klein hondje, houdt daar ook rekening mee, en zeker met een herplaatser, die hebben al een rugzakje om, ook daar moet je rekening mee houden.

even geduld, en bekijk het als je eerste hond mooi volwassen is.

honden page profiel Mirjam Mirjam

honden foto van Mirjam

Bedankt voor jullie antwoorden, voorlopig genieten we nog ff lekker van onze pup hoor, zo gezellig zo'n uitbundige baby in huis :-)
Zorro is onze eerst pup, we hebben al eerder een Duitse Herder gehad die met drie jaar via de Dierenbescherming bij mij (later ons) gekomen is. Weet dat het ernorm veel tijd en energie kan kosten om er weer een fijne hond van te maken, maar dat wat je ervoor terug krijgt juist extra speciaal is. We gaan nu lekker genieten van Zorro, en mocht er over een jaartje of wat een bij komen dan zien jullie dat wel ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mirjam, een heel verstandig besluit, lekker nu voor deze pup gaan, en over een jaartje kan er dan altijd een tweede hond bij komen. geniet er mooi van. :-D

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Onze 2de pupkwam met 8 maanden. Een voordeel is dat de hond van 8 maanden de pup ook een beetje opvoed hij heeft het net geleerd . Daarom ging het zo goed met het 2de puppy.
Maar het kan ook met een hond van 10 jaar en 8 weken. Het is net of een pup er bij makkelijker gaat dan een hond alleen. Dat is mijn ervaring.

honden page profiel anais ~ filou&kajouanais ~ filou&kajou

honden foto van anais ~ filou&kajou

ik zou pas aan een tweede hond beginnen wanneer je 1e hond inderdaad stabiel is enz... O-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Bij ons kwam de 2e hond toen Isa 8 maanden was en het ging gelijk zo leuk met elkaar.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wanneer tweede hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Moet ik er een stamboom bijkopen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^