Rust in het hoofd van Diesel - Kalmerende signalen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Sorry mods als hij verkeerd staat. Ik reken diesel nog steeds onder pup met zijn 9 maanden

Hallo iedereen.

Al weken zit ik met het probleem dat het hoofd van diesel gewoon overloopt van vanalles en nog wat. Ik krijg maar geen rust in zijn hoofd. Verschillende spelletjes geprobeerd, lange wandelingen (zo lang als hij mag, 3 kwartier) en veel trainen. Toch bleef het in zijn hoofd gewoon een grote chaos. Vooral buiten merkte ik dit omdat hij angstagressie ging vertonen (bij 1 hond maar, de rest ging goed) en omdat hij vaak niet wist wat hij moest doen en dan lichtelijk in paniek raakte.

Ik betrapte mezelf er eigenlijk op dat ik veel tegen hem praatte. Niet als hij bang was maar gewoon in het algemeen. Van hoog naar laag en soms ook boos. Van pup af aan train ik al met de clicker, waar ik dus eigenlijk niet bij hoef te praten. Toch ben ik dit op een gegeven moment toch gaan doen.

Diesel is een hond die nooit geaccepteerd is door de buurt (maar door een paar mensen en honden) door zijn ras. Hierdoor werd hij heel onzeker en uitte zich dit naar onzekere honden naar mijn idee. Grote volwassen honden die hem de baas waren daar ging hij voor op zijn knieen bij wijze van spreken. Dit heeft hij nog steeds, al gaat het wel beter nu ik een tijdje niet op drukke plekken ben geweest (bos etc.) maar gewoon naar een open veld of door de buurt heen. De laatste week doet hij tegen honden waar hij anders van over zijn toeren ging gewoon onzeker in plaats van machtig. Dit is nog steeds niet goed, maar beter dan dat machtige uit onzekerheid.

Nu is het voor mij heel moeilijk om iets te doen. Ik woon nog thuis (wel druk op zoek naar iets, maar dat duurt nou eenmaal even) bij mijn moeder, stiefvader en stiefbroer. Alledrie hebben ze totaal geen verstand van honden, maar ze hebben wel een hond (broertje van diesel, grootste fout van hun leven maar daar zijn al menig discussie over gevoerd). Nu zijn hun heel erg van het schreeuwen op het moment dat de 2 broertjes aan het stoeien zijn (het ziet er ook heel indrukwekkend uit, maar het is geen machtsspel bijvoorbeeld. Wanneer dit zo is dan is het ook met 20 seconde weer afgelopen). Dus wanneer ik iets toe wil gaan passen van kalmerende signalen en rust, dan moet ik hier nog 3 mensen rustig krijgen.

Maar nu eigenlijk waar het om gaat... ik heb al een aantal keer wat gelezen over kalmerende signalen en vanmiddag las ik toevallig iets over wandelen. Heb het niet helemaal goed onderzocht, maar kleine dingen opgepikt. Ik heb bijvoorbeeld altijd aangeleerd dat hij naast me moet lopen, doet hij dat niet en loopt hij vooruit (tot trekken toe) dan draai ik opeens 180 graden en ren een stukje. Dit net zolang totdat hij het weer snapt, en dan weer lekker clickeren. Maar sinds kort kan ik blijven rennen, hij blijft het doen. Nu las ik dat je ook stil kunt gaan staan en de hond belonen wanneer hij naar je toe komt. Het was het proberen waard! Ook las ik dat je geen woord meer moet zeggen tijdens de wandeling, maar gewoon rust uit moet stralen. Dat kan ik wel! Al was het praten even moeilijk. Verder zou snuffelen heel goed zijn, en was het niet erg als hij voor je uit liep (zolang hij maar niet trok). Dit heb ik nooit erg gevonden en vooral de laatste tijd niet. Gebruik die neus maar!

Ik ging dus ongeveer anderhalf uur geleden met diesel wandelen. Ik moest veel stilstaan, maar ik had alle tijd! En snel had hij het door. Na een tijdje niet meer en aan het einde weer wel. Het ging met ups en downs, maar er was in ieder geval rust tussen ons twee wat voor mij de basis was.

Ik merkte wel dat zijn onzekerheid nog meer toenam. Staart tussen zijn poten en stilstaan bij elk geluidje. Het is moeilijk uit te leggen. Maar wanneer hij dan weer uitgekeken was kwam hij weer mooi naar me toe en beloonde ik hem. We liepen dan weer verder en herhaalde dit vaak. Toen ik bij een punt kwam waar je het bos in kan gaan, zag ik dat er 3 mensen met hun hond het bos uit zouden komen. Ik ben dus om een hoek langs het water gaan staan en liet diesel gewoon zijn ding doen, hij kon toch nergens heen. Maar hij ging heel onzeker zitten en strak kijken naar die honden (wat al een verbetering was want meestal trok hij bijna mijn arm uit de kom als hij een hond langs zag komen). Zowel de vrouw met de border collie die los liep als de vrouw met de duitse herder puppy als de vrouw met de oudere beagle konden gewoon voorbij lopen (ongeveer 6 meter afstand zat er tussen). Toen alles weer weg was keek hij uiteindelijk naar mij en liepen we door voorbij het bos. Toen werd het iets moeilijker omdat we op een iets smaller stuk kwamen, en natuurlijk van alle kanten honden kwamen. Maar ik ging gewoon zo ver mogelijk weg staan en weer hetzelfde herhalen. Ging goed! Toen zijn vriendje langs kwam (de buurhond) mocht hij wel even spelen, maar die hond had toch alleen oog voor zijn bal dus kon snel weer weg. Nadat de rust er weer was ben ik doorgelopen en afgeslagen de buurt in want het werd wel erg druk.

Toen we bijna thuis waren (na ongeveer een uur, maarja voornamelijk stil gestaan) kwam er een vrouw met 2 kinderen die vroeg of ze hem mochten aaien. Mensen die vragen die mogen, anders wordt ik echt boos. Ik aai jou toch ook niet zomaar? Dus ik gaf aan dat hij wel druk en enthousiast kon zijn, maar ze was zo weg van dit ras dat het haar allemaal niet uitmaakte. Hij sprong een paar keer op (werk ik nog aan haha, maar volgens mij was dat een teken dat ze de bek willen likken van de mens ofzo toch?) maar gaf de kinderen gewoon lief likjes. Toen hij ze allemaal begroet had ging hij wonder boven wonder naast me zitten en vol gefocust op mij dus ik snel allemaal snoepjes er in haha, en ondertussen met die mensen praten die echt fan van hem waren. Vervolgens doorgelopen, en de laatste 50 meter had hij volle aandacht voor mij (hij was ook helemaal op moet ik erbij zeggen).

Thuis ging het helaas weer met veel geschreeuw toen hij zijn broer begroette op een best drukke manier (het is gewoon de sfeer in huis, ik heb er ook last van) en zijn broer die ik wel kan killen af en toe, weet het verschil niet tussen begroeten en bijten dus die hapt altijd overal in waardoor er dus geschreeuwt wordt. Maar diesel liep daarna gewoon zijn bench in, en ik heb hem nog een paar snoepjes gegeven. Deurtje dicht en hij viel gelijk in slaap. Alle rust dus!

Nu denk ik dus dat dit voor diesel DE manier is om rust in zijn hoofd te krijgen en hem verder op te voeden. Niet meer los crossen op de velden, niet meer hyperactief spelen met een bal bijvoorbeeld en niets meer afdwingen maar hem zelf de dingen laten doen.

Is er iemand die mij hier misschien mee kan helpen? Ik las dat er ook een aantal boeken hierover waren? En hebben jullie nog tips? Graag alleen mensen die er verstand van hebben, want wil het niet weer fout doen (ik heb al genoeg gedaan en daar voel ik me ook schuldig over).

Ik laat hem trouwens de laatste tijd ook af en toe bij mij en bailey boven slapen. Hij kende bailey namelijk alleen van het spelen en stoeien, en nooit in rustige toestand (ja als ze apart sliepen in de bench). Ook voor de rust tussen mij en diesel leek het me fijn. Hij ging heel netjes in zijn mand liggen, maar toen hij van mij toestemming kreeg om op bed te komen, kwam hij dicht tegen mij aanliggen. Het spelen met bailey op bed doet hij nog steeds wel, maar ze zijn nu ook veel rustiger samen en het is niet meer zo gek als ze naast elkaar liggen te slapen. Het is voor allebei nu normaal geworden, en ik hoop dat wanneer ik verhuis ze dit ook gewoon blijven doen (de benches gaan weg dan, want hier gaat dat nu ook goed in de weekenden als mijn ouders weg zijn met de hond en mijn stiefbroer ook weg is).

Sorry voor het lange verhaal, maar wilde het zo compleet mogelijk uitleggen. Alvast bedankt ook!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rust in het hoofd van Diesel - Kalmerende signalen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies 3 doggies

honden foto van Lizy en de doggies

je kan zo'n zo het boekje kalmerende signalen van turid rugaas lezen. Daarnaast heb ik denk ik wel een hele leuke oefening voor je waarbij je de hond leert ontspannen. Als je me je mailadres pb kan ik je het bestand doormailen.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Je zou de boeken van Turid Rugaas eens kunnen lezen om te beginnen.
Kalmerende Signalen, Help mijn hond trekt, en er is er nog een over blaffen.
ze zijn de moeite waard, als je die gelezen hebt weet je al heel veel meer!

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Dankjewel! Ik was sowieso van plan om inderdaad de boeken van turis rugaas aan te gaan schaffen (via haar boeken kwamen die tips ook volgens mij).

En ik zal mijn mail even aan je geven lisette, ben wel benieuwd eigenlijk. Het ontspanprobleem is namelijk een groot probleem hier in huis.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

De 3 boeken zijn besteld :-)

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

zo, dat is doortastend!
Ben benieuwd wat je ervan vind.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ja ik zat er al mee in mijn hoofd, en als het voor diesel helpt wil ik het niet dagen uitstellen. Het is in ieder geval informatief, ook al zou het niet helpen. Heb me er altijd eens in willen verdiepen!

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

waar heb je ze besteld? k wil die van blaffen ook graag :-)

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ehmm ik heb korting omdat ik 3 in 1 heb besteld bij Yggdrasil webwinkel ofzo haha. 53.50 inclusief bezorgkosten in plaats van 60 euro inclusief bezorgkosten.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Hmm gaat alleen in Nederland. even verder kijken dus...

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik had ze bij BOl gekocht, in het engels, maar nelis Verhoeven verkoopt ze ook.

misschien wel in het nederlands

www.calmingsigns.nl

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Bij bol hebben ze inderdaad alleen de engelse.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

ik heb ze toevallig ook vorige week besteld bij bol.com
en die boeken staan echt bomvol de juiste informatie
dan zal diesel zeker de komende tijd rustiger worden

probeer alleen niet teleurgesteld te zijn als diesel een kleine terugval zal krijgen
dit heb ik nu met Sasja vanmorgen ook gehad....
maar verder slaat alles aan als een bom

veel sucses ermee...lol..een ander bijkomstig voordeel is dat je je engels een beetje kan oppoetsen

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Haha ja wilde ze eerst gewoon in het engels bestellen, maar mocht ik ze ooit uit moeten lenen (doe ik met veel dingen haha) dan is het vaak zo lastig.

En een terugval maakt niet uit. Het gaat nu ook niet super maar we gaan met kleine stapjes vooruit. Net ook weer een uur gedaan over een stuk van een half uur (we gaan vooruit, vanmiddag was het anderhalf uur). Ik heb alleen nog wel een paar vraagjes voor nu dan.

Wat moet ik doen als hij echt bang is. Ik liep net en opeens hoorde hij een hond heel hard gillen omdat die pijn had. Hij schrok zich dood, zag die hond nergens (ik ook niet) en vervolgens is hij heel erg bang geworden en onzeker. Pas de laatste 50 meter voor het huis was hij weer rustig.

Ik deed nu gewoon hetzelfde. Gewoon lopen en stilstaan als hij zo hard trekte (al begrijp ik wel dat hij daar weg wilde). beloning nam hij niet aan dus ik ging gewoon weer lopen als hij naast me stond en dat vond hij ook wel fijn. Wel elke keer aanbieden en op een gegeven moment wilde hij weer.

Hij is heel erg gevoelig voor geluid, en vooral als hij een hond hoord (blaffen, piepen maakt niet uit). Hij wordt dan gelijk helemaal stijf en angstig. Ik ben ook 1 keer op mijn hurken gaan zitten maar hem verder geen aandacht gegeven. Toen ging hij gewoon naast me zitten (vond hij denk ik wel fijn). Daarna liep ik weer verder.

1 ding is zeker: het is wel mentaal uitputtend voor hem. Ook nu ligt hij weer half knock out in zijn bench. Hij ligt nog een beetje te grommen omdat er buiten honden blaffen maar hij blijft er wel bij liggen.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik heb het stuk gelezen lisette, en het lijkt me inderdaad een goede oefening. Maar wat denk jij... Hier al er mee beginnen (zal dan in de gang moeten ofzo) of pas als ik verhuisd ben en de sfeer sowieso wat rustiger is.

honden page profiel MeenteMeente 3 doggies

honden foto van Meente

Misschien is het een idee om sowieso korter te gaan wandelen.
Het is al heel goed dat je de wandelingen minder actief maakt, maar alsnog is een uur wandelen heel intensief voor een hond.

Ik heb hier ook een hond zitten die vrij snel overprikkeld raakt.
Ik moet dus goed opletten dat ik de dingen doseer.
Het betekend niet dat je nooit meer langer mag wandelen, met honden spelen of iets anders actiefs doen, maar geef hem daarna een aantal dagen om te herstellen.
Werkt hier super!
Hij is nu 9 maanden zeg je, grote kans dat hij over een (half) jaar wel weer veel meer aankan.

Verder zou ik als hij echt bang is, doen wat je die ene keer hebt gedaan door op je hurken te gaan zitten.
Als hij dan naast je komt zitten, mag je best even je hand op hem leggen en rustig iets tegen hem zeggen.
Niet betuttelen, maar laten zien dat jij het niet eng vind.
Probeer dan ook pas verder te lopen als hij niet meer bang is, zodat hij geen 'vluchtgedrag' kan laten zien.
Van vluchten wordt angst nl erger.

Ook als je iets ziet aankomen dat veel geluid maakt (vuilniswagen, ...) laat hem zitten en wachten tot het voorbij is.

Verder zou het natuurlijk stukken helpen als je een eigen plekje vind en er in huis sowieso rustiger wordt.

Succes!

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik denk dat dat sowieso zal helpen, gewoon rust!

Verder zijn de wandelingen zo lang omdat ik het grootste gedeelte van de tijd nog stil sta haha, meestal is het een half uur, nu een uur.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

O en zulke geluiden vind hij niet eng, reageert hij zelfs niet op. Alleen dieren of mensen geluiden of geluiden die hij nooit hoort.

Misschien was hij ook wel angstiger omdat het al donker was?

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Net weer terug van een wandeling. Heb besloten inderdaad niet meer zo heel lang te lopen, dus de half uur rondjes doe ik nog maar 1x per dag. Ik deed nu een rondje wat ik eigenlijk in 10 minuten doe, en deed daar nu 20 minuten tot een half uur over ongeveer. Op het moment dat het beter gaat dan kan ik weer andere rondjes gaan lopen, maar nu heb ik nog vaak het dubbele van wat ik eigenlijk loop.

Het ging in principe wel goed, ondanks dat ik nog veel moest stoppen. Hij is gewoon altijd heel enthousiast bij zijn eerste rondje omdat hij weet dat hij daarna eten krijgt.

We kwamen 2x een hond tegen, dus toen ben ik op een afstand gaan staan en in het gras met de blaadjes gaan spelen. Hij was nog wel gefocust op de honden, maar liet zich toch af en toe afleiden door mijn gespeeld met de blaadjes (wel rustig gewoon met mijn handen door de blaadjes heen). Ook hierbij kon ik niet gelijk resultaat verwachten, maar vond het wel al heel goed dat hij zich 1x af liet leiden. Hij werd wel gelijk heel druk naar mij toe, maar toen ben ik opgestaan en heb me omgedraaid en 2 stappen weg gedaan. Heb ik dit goed gedaan? Toen de hond uit zicht was toen kwam hij weer naar me toe.

Hetzelfde had hij met een kraai. Sinds een week wil hij opeens achter alle vogels aan, dus ook deze kraai. Ik moest echt even goed in mijn schoenen staan om te kunnen blijven staan maar ook dit was gelukt met de blaadjes en nu sprong hij al niet meer tegen mij aan maar vond mn blaadje zo leuk. Ik heb hem toen laten ruiken, een snoepje gegeven en het blaadje weg gedaan toen hij niet keek en we zijn doorgelopen.

Ik ben benieuwd naar mijn boekjes! En hoop dat ik er veel van kan leren. Ze zijn vanochtend verstuurd dus ik heb ze morgen binnen denk ik. Mn vriend heeft het rustig dit weekend haha.

O, nog iets. Diesel heeft uitgevonden hoe je trappen loopt dus hij stierde net naar boven om vervolgens heel druk te worden naar de kat toe (niets doen hoor gewoon uitdagend blaffend en kwispelen en op zo'n speelhouding staan). Hij keek af en toe naar mij dus dat was voor mij het teken om gewoon weg te lopen en onder aan de volgende trap (zolder) met een gordijn te gaan spelen. Voor ik het wist stond hij naast me, maar stierde toen vervolgens naar de zolder en mijn kamer. Dit vond ik de uitgelegen kans om hem rustig te krijgen. Hier staat namelijk ook een mand voor hem.

Aan de hand van het artikel van lisette heb ik hem rustig gekregen. Ik weet wel, Lisette, dat ik het moet trainen op een apart matje, maar daarom heb ik het ook niet fanatiek getraind. Ik heb er inspiratie vandaan gehaald. Ik had wat snoepjes (heb ze overal en nergens haha) heel klein gemaakt en ben op mijn bed gaan zitten naast die mand. Heb hem wel even met mijn hand gewezen naar de mand (gewoon aaien over de zijkant van de mand en verder geen geluid). Daarna gewacht totdat hij ging zitten (al een stap te ver dus, maar daarom was het al niet zo'n fanatieke relaxtraining op het matje) en hem vervolgens toen hij rustig ging zitten elke seconde tot 2 seconde een klein snoepje voor zijn neus neergelegd. Toen mijn snoepjes opwaren zei ik 'klaar' en liep ik naar buiten de zolder weer op. Hij wachtte nog even en kwam toen heel rustig aanlopen. Ik ging door mijn knieen en wachtte tot hij voor me stond. Toen heb ik hem rustig opgepakt en naar beneden getild. Ik voelde gewoon dat hij heel ontspannen was (meestal spartelt hij een beetje) en hij liet alles hangen. Vervolgens voor de tussendeur gewacht totdat hij weer ging zitten en toen nog een handje brokjes gegeven en hem naar de kamer gelaten.

Nadat hij zijn eten had gekregen daarna liep hij nog wat rond, ging in zijn bench zitten en gewoon even rustig zitten hihi. Ongeveer 10 minuten later ging ik met wat lekkere snoepjes de tuin in en ben ik begonnen met het aanleren van een nieuw trucje (omrollen). Hij is heel leergierig dus ik wil heel veel dingen aanleren (heb het boek 101 hondentrucjes). Dit doe ik dan nog wel met de clicker, omdat ik dan gewoon op precies het juiste moment kan belonen. Maar daarna was hij helemaal uitgeteld (terwijl ik maar 5 minuten trainde) en ging hij zijn bench in en viel in slaap.

Heeeerlijk dus! Ik was helemaal blij. En ga hier graag op door! Morgen krijgt mijn vriend alle instructies en vanavond mijn ouders (die snappen het namelijk nog niet na 1x uitleg van gisteravond, maar laat ze ook de boekjes lezen). En dan hopelijk komt het goed.

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies 3 doggies

honden foto van Lizy en de doggies

de instructies hoef je ook niet letterlijk te nemen. Het is een trainingsmethode die je handvatten kan bieden. Zo heb ik met Twister het matje afgeschaft want daar ging hij steeds mee aan de haal O-) . Wat mij betreft is elke trainingsmethode een basis die je zelf moet vertalen naar jou en je hond.

voorbeelje:
Twister begon z'n dag altijd al met z'n koppie halfvol en kon dus echt niets hebben. Door te trainen kan ik nu rustmomenten voor hem creeeren waardoor hij de dag beter aankan.
Als ik nu bv. merk dat Twister bij de training te vol raakt zeg ik "relax" (ja, hij kent het inmiddels als commando) en zodra hij gaat liggen en diep zucht gooi ik in een heel langzaam tempo stukjes brok tussen z'n voorpoten. Op deze manier heeft hij de mogelijkheid om zijn kop leeg te maken waardoor ik na ca. 5 minuten weer verder kan.

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies 3 doggies

honden foto van Lizy en de doggies

" Ik heb het stuk gelezen lisette, en het lijkt me inderdaad een goede oefening. Maar wat denk jij... Hier al er mee beginnen (zal dan in de gang moeten ofzo) of pas als ik verhuisd ben en de sfeer sowieso wat rustiger is. "


ik zou nu vast beginnen. de basis kan je nu vast gaan trainen. Je zal misschien wat minder snel grote stappen zien maar elk klein stapje is er een. Het zal het uiteindelijk alleen maar makkelijker maken als je gaat verhuizen.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ja inderdaad. Maar is het dan bijvoorbeeld niet erg als ik het aanleer in zijn mand? En dan van daaruit ook in de tuin en naar buiten enzo. Hij ziet sowieso zijn slaapplekken als plekken waar hij rustig kan zijn, en niemand hem stoort dus is hier ook sneller rustig. Maar dat ik bijvoorbeeld als hij heel druk is kan zeggen 'plaats' en dan daarna 'relax' Plaats kent hij al, maar blijft gefocust vaak. Relax zou dan betekenen dat hij rustig kan worden en dat er niet van hem verwacht wordt.

Hij ontspant wel als hij nu bijvoorbeeld zijn bench in moet en ik daarna de bekende snoepjes geef, het deurtje dichtdoe en het kleed erover. Dan is hij gelijk rustig en gaat slapen.

Of denk je dat ik het op iets aparts aan moet leren? En bijvoorbeeld dat later als een apart 'rustmatje' kan gebruiken.

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies 3 doggies

honden foto van Lizy en de doggies

een bench zou ik niet doen omdat dat lastiger is met belonen. Een mand of kussen kan neem ik aan wel. Het idee van het matje is dat je het matje overal mee naar toe kan nemen en dat dat dan het teken is om te ontspannen. Omdat dat niet werkte heb ik hem het commando geleerd. Dat moet voor jou dus ook kunnen. Het is toch even aftasten wat het beste werkt voor jullie.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

ja in zijn bench doe ik ook niets. Dat is zijn plekje om zich terug te trekken. Het liefst is hij de hele tijd bij mij en slaapt in mijn buurt, maar omdat we ook met de hond van mijn ouders zitten wat totaal niet rustig samen gaat is die bench op dit moment gewoon ideaal, en hij vind hem ook totaal niet erg en gaat er zelf in. Bij mij op de kamer wisselt hij af van bed en mand, het is maar net hoeveel ik beweeg haha.

Maar inderdaad ik zou het dan alleen bij zijn mand aanleren. Dit kan ik eventueel later uitbreiden als ik mijn huisje heb. Dat ik zijn mand en een apart matje heb. Maar voor aanleren maakt het dus niet uit?

het is ook niet zo dat ik hem overal mee naartoe neem, omdat ik zelf ook weinig uit ga of op visite ofzo (ze komen altijd hierheen haha) dus ik hoef dat ding ook niet overal mee naartoe te nemen.

Ik moet het inderdaad nog even aankijken, maar als ik al zag hoe snel hij het vanochtend oppikte en vervolgens compleet ontspannen was (zo ontspannen heb ik hem nog nooit gezien!) dan denk ik dat het wel zijn vruchten afwerpt en daarom wil ik je nogmaals bedanken!

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies 3 doggies

honden foto van Lizy en de doggies

graag gedaan hoor. Ik had de mazzel dat mijn instructrice hier mee kan. Als iedereen nou een aantal mensen hiermee kan helpen, gaan er uiteindelijk een heleboel honden een heel stuk minder gestresst door het leven. Dat lijkt me toch een mooi doel.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ja inderdaad. Misschien dat ik er ook wel een stuk over schrijf op mijn website, maar wel heel objectief, omdat elke hond anders is. Maar voor veel 'drukkere' honden geeft dit gewoon de uitkomst.

Ik probeerde het met bailey ook, maar die is gewoon te koppig haha. Ik kan een uur blijven staan maar ze gaat gewoon zitten en je bekijkt het maar. Maar zij is ook gewoon de rust zelfe, behalve als er iemand binnenkomt of de post brengt of naar andere honden als ze te dichtbij komt. Maar het enige wat ze doet is blaffen omdat ze onzeker is. Maar daar is het blafboekje voor wat ik besteld heb.

Wat ik wel merk nu al, is dat ik zelf enorm rustig wordt omdat ik dit nu zo vaak moet doen. Ik ben van mezelf al rustig, maar ik ben nu helemaal zen haha.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Nog maar even een update van het wandelen net. De eerste 100 meter zat ik heel de tijd er mee in mijn hoofd dat ik jullie kon vertellen van een terugval, maar ik hoopte nog op verandering dus ging gewoon lekker door. Toen alles even heel druk werd op straat ben ik op een bankje gaan zitten. Heel diep ademhalen, veel gapen, knipogen en met mn tong langs mn mond. Dit allemaal alleen als hij keek. Na de eerste ging hij al zitten, na de tweede bleef hij ook zitten, na de 3de keer werd hij iets rustiger en na de 4de legde hij zelfs zijn kop op mijn schoot. Daarna ben ik weer verder gelopen, en het ging steeds beter!

Heb ook stukken kunnen lopen van ongeveer 200 meter waarbij ik niet hoefde te stoppen, en ik hoefde sowieso minder te stoppen. Heel veel gesnuffeld en zelfs heel stout wat poep gegeten toen ik even niet keek. Gelukkig was het al meer zand dan poep geworden dus verder geen last van gehad haha.

Ik merk wel dat hij nog een enorm tempo aanhoudt. Ik loop best wel snel (gewoon doorlopen) en dat staat ongeveer gelijk met het tempo van Diesel. Ga ik rustiger lopen dan begint het trekken weer meer. Zal dat nog minder worden, dat hij ook rustig kan lopen (nu doet hij het alleen als hij moe begint te worden) of vind hij dit tempo gewoon fijn? Hij is namelijk wel erg onzeker.

Wel heeft hij een paar stukken gehad waar hij al zekerder werd en niet meer met zijn staart tussen zijn poten liep maar gewoon rondsnuffelde. Heel fijn!

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

En nog maar een update (begin tegen mezelf te praten haha).

In de ochtend hebben we altijd een klein rondje van ongeveer 10 minuten, omdat hij daarna altijd zijn eten krijgt en weer door wilt slapen haha.

Maar ik hoefde maar 4x te stoppen! Eigenlijk met gelijke stukken, dus de wandeling was mooi in vieren gedeeld precies. Hij liep nog wel ver vooruit maar trok elke keer net niet, dus ook geen reden om te stoppen vind ik hihi. Het zou natuurlijk nog wel iets minder mogen, maar ik vond dit al super fijn!

Na het eten hebben we nog even een handjevol brokjes opgetraind aan zijn rol om. Hij vind dit heel moeilijk want hij onderwerpt zich liever niet, en dit is toch een vorm van onderwerpen. Dus ik oefen gewoon 2 a 3x per dag en beloon voor elke kleine stapjes. Ik kom nog steeds niet verder dan op 1 bil liggen (heel moeilijk uitleggen, maar van heel recht liggen naar een beetje op zijn zij leunen zeg maar) en dat hij bijna op zijn zij gaat. Verder ga ik gewoon nog niet omdat ik bang ben dat ik te snel wil. Pas als het super gaat dan ga ik een stapje verder.

honden page profiel BinkBink 3 doggies

honden foto van Bink

Doordeweeks loop ik met Bink niet zo gek veel eigenlijk, ik kijk een beetje naar Bink zelf hoeveel hij wilt lopen. Meestal ga ik op zaterdag/zondag een rondje door de stad (o.a. winkelstraat en onbekende wijken) en dan ben ik wel een uur of 3 onderweg maar dan is hij echt gesloopt maar voldaan van alle nieuwe indrukken, en hij vind het leuker dan elke dag hetzelfde lange rondje. Misschien is dat voor Diesel ook zo?

Bink gaat altijd heel snel op zijn rug liggen (hij vind het heerlijk als ik hem in zijn lies kriebel) en toen heb ik hem het omrollen geleerd door hem naar de andere kant om te duwen zegmaar, daarna probeerde ik het met een koekje en heel soms het laatste zetje te geven als hij niet helemaal om ging (haha snap je het nog, beetje vaag omschreven). Maar als Diesel niet snel op zijn rug gaat liggen dan lukt het duwen ook niet zo makkelijk denk ik.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Nee, hij gaat alleen op zijn rug liggen als hij slaapt, dus daar heb ik weinig aan haha. Op het moment dat ik hem zou duwen dan zou ik hem dus eigenlijk dwingen op zijn rug te gaan liggen, wat voor hem dus niet fijn is. Maar het maakt niet uit, ik heb alle tijd haha! En misschien neem ik er nog wel een trucje bij (iets makkelijker) om aan te leren zodat ik het af kan wisselen (deed ik als pup ook, dus moet nu ook kunnen haha).

Ik loop ook bijna altijd wel anders. Vind het leuk om nieuwe routes te zoeken, en houd dan ook de tijd bij om te kijken hoelang ik erover doe. Ik heb een paar van een half uur, paar van 3 kwartier, 1 van anderhalf uur als ik wil, een heleboel van 10 minuten en een aantal van een kwartier tot 20 minuten. Ik wissel elke keer af. Die van wat langer doe ik vaak maar 1 a 2x per dag. Omdat hij natuurlijk nog veel in zijn bench moet, wil ik hem ook zo veel mogelijk ruimte geven als we naar buiten gaan om lekker te kunnen lopen. Elke keer 10 minuten vind hij dan niet fijn. Ik heb nu een rondje wat hij goed doet en waar we ongeveer een uur aan kwijt zijn. Deze loop ik nu 1 a 2 keer per dag. Weinig honden, veel rust en toch allerlei indrukken. Thuis doet hij dan nog even gek en valt vervolgens in slaap om zijn indrukken te verwerken (jeetje wat kan die hond dromen).

Gisterenavond hadden we best een pittig rondje. Ben ook snel weer naar huis gegaan. Overal blaffende en piepende honden (we hoorde ze alleen, maar klonk als een groepsgevecht) en in een ander deel van de wijk was er iets met ambulances en brandweer en politie. Een grote chaos dus. Diesel bleef constant rondjes om me heen draaien dus ben toen maar naar huis gegaan weer na 5 minuten. Toen mocht hij bij mij boven slapen, maar een aantal keer werd hij blaffend wakker en grommend. Ik schrok me elke keer dood haha, een hond die opeens gromt en blaft in je oor. Maar hij lag verder heerlijk te brabbelen en zacht blaffen en grommen en te spartelen en te snurken haha. Was heel heftig denk ik!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rust in het hoofd van Diesel - Kalmerende signalen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: husky
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^