Hellup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChelChel

Ik ben net nieuw hier. Ik heb gelezen dat iedereen hier nogal hard is tegenover mensen die er alleen voor staan. Ik sta er nu met een pup van 9,5 week alleen voor. Ik moet volgende week weer beginnen met werken. Ik en mijn inmiddels (ex)partner van 8 jaar hebben hier ruim 4 jaar over gesproken voor we een pup (dwergpincher) zouden aanschaffen. Met onze wisselende werktijden hadden we het helemaal uitgestippeld en zou hij pas na een half jaar 3 uur per dag alleen hoeven zijn. Nu is alles anders. De relatie is plotseling verbroken waar ik stuk van ben. De pup heb ik nu anderhalve week zijn naam is Rocco en ik heb hem in mijn hart gesloten. Ben dol op hem maar weet dat ik straks ga werken en dan? Morgen heb ik een afspraak met een dame die eventueel kan oppassen. Met net een nieuwe woning en de bijhorende lasten kan ik het niet veroorloven om de pup elke dag naar een hondencreche te brengen voor 9 uur (werk incl. reistijd). Ik ben hier zo verschrikkelijk verdrietig om en weet echt niet wat ik moet doen. Het beestje is zelf nog helemaal van slag. Hij heeft net zijn tweede prik gehad en een ontwormingskuur maar heeft verschrikkelijke diarree. Hij speelt wel goed en is wel erg levendig en verder supergezond zegt de dierenarts maar ik ben ook bang dat ik hem straks ongelukkig maak door er niet voor hem te zijn. Aan de andere kant heb ik zoveel liefde voor hem. Vier jaar lang heb ik naar dit moment uitgekeken.... Ik weet het even niet meer..... iemand advies of tips?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hellup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Als je van te voren al weet dat de hond 9 uur per dag alleen moet zitten,dan zijn er veel die zeggen niet aan beginnen. Maar er kunnen zich situaties voordoen als die van jou.
De oplossing is best wel moeilijk omdat het een hele jonge pup is.
Hij zal er nog vaak uit moeten, als iemand dat een poosje kan doen, en later 1/2 x per dag.
Is de hond zindelijk kan 1 x voldoende zijn.
Als je in je vrije tijd heel veel aandacht geeft en veel mee gaat wandelen,dan kan het wel lukken denk ik.
wens je veel sterkte.

honden page profiel marian de waardmarian de waard

honden foto van marian de waard

De regeling was goed maar ja een scheiding zie je soms niet aankomen. Misschien is het mogelijk om de pup in een reisbench mee naar je werk te nemen? Hier loopt momenteel ook een kleine en vooral eenzame pup en die neem ik mee als ik langer dan een uur weg moet in een kattentransportbakje. Pluche speeltje er in en molton dekentje en af en toe even over het koppie kriebelen en dan gaat hij lief slapen. Na 2 uur haal ik hem er uit en ga een stukje wandelen en even spelen, dan beetje drinken en paar brokjes en dan gaat hij weer mooi slapen. Misschien ook iets voor jou om in elk geval de eerste tijd met de pup bezig te zijn en een goede band op te bouwen. Geef wel eerlijk toe dat het zindelijk maken op deze manier niet echt opschiet....voor je er erg in hebt is het al door het moltonnetje verdwenen......

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Heej!
Wat K*T zeg! Vind het heel naar om te lezen dat de ellende van een break-up jou zojuist zo onverwachts is overkomen. Daar zit je met zo\'n schattig beestje en je goede bedoelingen...
Heel vervelend!!

Ikzelf ben ook single die genoeg lange dagen maakt en vaak genoeg weg is voor mijn werk. Vraag om je heen wie bereidt is op te passen. Vaak valt het heel erg mee wie dit allemaal wil. Enige weerstand die je nu krijgt is de vraag \'Is hij/zij al zindelijk?\'.
Dit is een periode, daarna zal het alleen maar makkelijker worden. Niet alleen voor jou, ook voor je omgeving.
Tot die tijd is het pittig, maar zeker waard.

Voor de rest wens ik je heel veel sterkte toe met alles verwerken. Er komt zoveel op je af en dan ook nog eens dit. Snap heel goed dat je met je handen in het haar zit. Het is dat ik je helaas niet kan helpen hierbij, anders had ik het heel graag voor je gedaan.

Succes! En onthoud: Ook dit gaat weer voorbij en ook dit komt goed mettertijd :-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Heel erg en moeilijk voor jou en de pup om ineens in deze situatie te zitten. Een pup 9 uren alleen kan niet he. Je relatie is verbroken... En als buitenstaander heb ik geen idee van hoe het nu zit. Maar is er totaal geen contact meer mogelijk in verband met de pup ? Jullie hadden andere werktijden... Kan hij niet, ten minste voorlopig, inspringen en de zorg voor het hondje op zich nemen terwijl jij werken bent ?

Hopelijk kan de dame waar je morgen een afspraak mee hebt wel degelijk voor de pup zorgen. Als dat ook niet doorgaat... Vraag dan aan kennissen, buren of familie die je met een pup vertrouwt of er iemand is die tenminste tijdelijk voor Rocco kan zorgen. Is de hondenfokker waar je Rocco vandaan hebt geen mogelijke tijdelijke oplossing ? Hij is met het hondje en pups vertrouwd en omgekeerd.

Over je werk weten we ook niets... Maar misschien is het zo dat je de mogelijkheid hebt de pup mee te nemen, hoe gek het ook klinkt. (?).

Natuurlijk is er veel kans dat je iemand die door je ingeschakeld wordt ook moet vergoeden... Dan maar bezuinigen op andere dingen, op de inrichting van je nieuwe woonst bijvoorbeeld. Een levend wezentje is belangrijker.

Doe wat je kunt voor Rocco. Moeilijke periodes gaan ook voorbij en materiele schade is in betere tijden vlug vergeten... De schade die je hondje zou kunnen lijden is blijvend.

Zet in dit topic misschien ook je woonplaats. Wie weet woont er een Hondenpage-lid in je buurt en kan die je tijdelijk tegen een kleine vergoeding helpen...

Heel veel succes gewenst. Blijf niet bij de pakken zitten... Misschien blijkt dit hondje ooit het mooiste wat je overkomen kon in deze moeilijke periode. Ga ervoor en hou ons op de hoogte. Goed nieuws lezen we graag. Bij slecht nieuws hopen we jullie te kunnen steunen!

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Dit is nederdaad een lastige situatie. Zeker omdat jullie er zo lang naartoe hebben geleefd en alles op een rijtje gezet hebben en uitgepuzzeld. En dan gebeurd het onverwachte...
Gezien jouw berichtje kan ik hieruit opmaken dat je van ma tot vr werkt en dan dagdiensten?

Hoop voor je dat de afspraak van morgen goed uitpakt, maar houd er rekening mee dat zo'n jonge pup natuurlijk high maintenance is en dat een dwergpincher zowieso een hyperras is dat veel aandacht en beweging vereist. (maar dat wist je al, aangezien je research van 4 jaar)

Ik zou inderdaad hier ook je woonplaats vermelden en hoop dat er mensen zijn die je kunnen helpen, natuurlijk wil je je pupje niet kwijt!

Als ik een vroege dienst heb is de hond hier ook max 5 uur alleen en dat max 3 dagen achter elkaar, maar hij is wel zindelijk en nu 2,5jaar... Laat weten waar je vandaan komt, en misschien kunnen mensen hier elkaar aflossen om je zo goed mogelijk te helpen!

honden page profiel Jessica & bulletje GwenJessica & bulletje Gwen

honden foto van Jessica & bulletje Gwen

Hallo Chel,
Ik vind het heel naar voor je en ik hoop dat je genoeg mensen om je heen hebt om door deze moeilijke periode door te komen. Hopelijk vind je een goede oplossing voor Rocco zodat hij toch bij je kunt blijven. Veel sterkte !

honden page profiel KaatjeKaatje

honden foto van Kaatje

Wat erg dat de relatie verbroken is en je ineens van alles moet regelen :'( ..
Advies of tips heb ik niet echt. Ik hoop dat je iemand kunt vinden die het leuk vindt om samen met je voor de hond te zorgen. Hang een advertentie op in de supermarkt en leg in het kort uit wat je zoekt.
Er zijn een heleboel mensen eenzaam en vinden het misschien wel leuk om een paar dagen in de week tegen een kleine vergoeding op te passen.
Sterkte hoor, ik hoop dat je nog eens komt vertellen hoe het met jullie gaat.

honden page profiel ChelChel

Bedankt allemaal voor de fijne berichtjes. Ik woon in Amsterdam Zuidoost vlak bij het gaasperplas dus heerlijk om te wandelen met hem.

Hij is inderdaad nog niet zindelijk dat zal een probleem worden met de oppas. Nu ik nog thuis ben probeer ik er hard aan te werken met hem. Hij slaapt wel al de hele nacht alleen en dat is best flink. Ook doet hij het regelmatig buiten omdat ik oplet dat ik naar buiten ren met hem zodra hij wakker wordt. Maar ook regelmatig gebeuren er nog ongelukjes in huis dat negeer ik gewoon tenzij ik zie dat hij aanstalte maakt dan gaan we snel naar buiten of desnoods op de krant als ik denk dat hij het echt niet meer gaat redden. Woon in een appartement namelijk dus dan duurt het wat langer voor je beneden bent.

Ik hoop inderdaad dat ik voor de komende periode wat kan regelen met die oppas. Of wellicht met iemand via dit forum. Mijn ex is met de noorderzon verdwenen en reageert niet op mijn telefoontjes etc. Ook voor het huis en alles eromheen sta ik er alleen voor en ik ga er dan dus ook niet vanuit dat ik met hem een regeling kan treffen betreft oppas. Ik werk inderdaad 5 dagen in de week 8 uur. Omdat mijn ex er zou zijn en hij nachtdiensten werkt zou hij maar 3 uur alleen hoeven zijn.

Mijn werk heb ik gebeld. De pup mag niet mee naar het werk hoe vervelend ze het ook voor me vinden maar als het bij mij mag dan moet het voor iedereen mogen en wordt het 1 dierentuin hebben ze gezegd.

@Roos, als jij lange dagen weg bent hoe pak jij dit aan?

En hoe kan ik de pup het beste zindelijk maken en ook leren een beetje alleen te kunnen zijn? En dan geen 9 uur op een dag daar moet ik wat voor verzinnen maar bv wel 2 a 3 uurtjes nu ik thuis met hem ben? Ik heb wel gelezen dat het niet te snel moet gaan en al mijn tijd gaat nu inderdaad naar hem en niet naar het huis.

Ik wil het echt goed doen en hem niet ook nog eens kwijt. Hij is echt een kanjer en hou al zoveel van hem....

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Ik ga een antwoord geven die je wellicht niet leuk vind.....

Je hebt zo lang uitgekeken naar deze pup, maar helaas is je hele situatie veranderd. Je houd van hem en dat snap ik volledig, maar als je echt zoveel van hem houd nu al dan zou ik hem uit liefde voor hem herplaatsen in bij mensen die wel tijd hebben voor hem. Houden van houd nml ook in dat je moet doen wat het beste is voor je hond, en 9 uur alleen zijn is echt niet oke voor zo'n jonge pup.
Wat nou als het over een half jaar blijkt dat het echt niet gaat financieel en tijdtechnisch en je moet hem dan herplaatsen, dan is het leed voor jou en je hond vele malen groter dan dat je nu kiest voor een passende oplossing.

Er komt echt wel weer een tijd dat er wel ruimte is voor een hondje, en van dat hondje zal je net zo veel houden, en wel tijd voor hebben, want dat heb je nu overduidelijk niet.

Ik vind het een enorme rot situatie voor je, en hoop nooit vor zo'n keuze te hoeven staan...sterkte.

M&M (Gast)

Hoi Chel,

Aan welke kant van de gaasperplas woon je? En om welke dagen gaat het?

Gr. Meike

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik zou gewoon beginnen met het opbouwen van het alleen zijn. als je daar nu goed mee begint, kan de pup als het goed is redelijk snel 2 uurtjes alleen zijn, als je hem van te voren goed moe maakt, en een kong in zijn bench geeft, dan slaapt hij toch het grootste deel van die 2 uur, en verder kan die dan zich vermaken met de kong als hij wakker word.

heb je anders ook geen familie of vrienden die hem een paar keer willen laten plassen?

honden page profiel Sav&MessiSav&Messi

honden foto van Sav&Messi

lastig....

zit zelf met 1dag dat ie ook een paar uur alleen moet zijn... hij is nu 9,5 week en over 2weken moet hij eigenlijk ook zo'n 5/6 uur alleen overbruggen op alleen de vrijdagen...

wij hadden ook alles gepland maar dat valt nu ineens weg... gelukkig is het maar 1 dag maar zit er heel erg mee in mijn maag hoe we dat gaan doen! we zijn druk bezig met een oplossing...

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ik ga eigenlijk helemaal met het antwoord van ~*Sandy*~*Puff*~ mee, hoe vervelend dat antwoord ook klinkt.
Een pup kan nou eenmaal niet 9 uur alleen thuis zitten en ik denk dat het lastig wordt om iemand te vinden die 5 dagen in de week, 9 uur per dag, op jouw hondje kan passen. Nou ja, er hoeft natuurlijk niet iemand 9 uur per dag bij te zijn, maar er moet toch echt wel een paar keer mee gelopen worden, veel plasjes buiten gedaan worden, etc. Er moet toch wel iemand naartoe de hele tijd.
Ik denk dat je op dit moment echt voor het belang van je hondje moet gaan en dan toch een liefdevol huisje voor 'm moet zoeken waar er wel genoeg tijd voor hem is.
Ik snap dat je al helemaal verknocht bent aan je pup, maar ik denk dat het op dit moment gewoon niet haalbaar is voor je, en daar voel jij je waarschijnlijk dan niet goed over, de pup al helemaal niet.
En wat als je hondje over een tijd wel 9 uur alleen thuis kan zijn; is dat iets dat je wilt voor een hond?

Je zit echt in een heel vervelende siuatie, iets wat je niet aan zag komen, en het lijkt me ontzettend moeilijk om een goede beslissing te maken. Heel veel succes hiermee, en ik hoop dat je tot de juiste oplossing komt.

Oh en als mijn berichtje misschien wat hard overkomt: zo bedoel ik het niet. Ik denk dat dit gewoon het beste is voor de hond.

honden page profiel Helma en BalouHelma en Balou

honden foto van Helma en Balou

Chel wat zit jij nu in een lastig pakket.Ik zou familie/kenissen enz. inschakelen vooral de eerste periode want je verwacht wel heel veel van je pup.Ik hoop echt dat het je gaat lukken heel veel sterkte ook met het verwerken met je verbroken relatie.

honden page profiel ChelChel

Ik heb er inderdaad over nagedacht om hem te herplaatsen en zelfs een advertentie geplaatst maar het is zo verschrikkelijk moeilijk als je een dier eenmaal in je hart hebt gesloten. 9 uur alleen zal hij nooit zijn.

Ik heb nu een idee dat ik met mijn baas moet overleggen en dat ik tussen de middag naar huis kan om hem uit te laten en mee te spelen. Zo is hij niet meer dan 4,5 a 5 uur alleen. S'ochtends flink uitlaten en spelen en bij thuiskomst weer. Voor het slapen gaan en in de middag dan een kortere wandeling. ZOu dit niet een optie kunnen zijn? Dit is wel pas een optie voor als hij zindelijk is en ik denk een jaar oud?

Verder woont mijn familie ver, behalve mijn zus maar die wilt het niet doen helaas. Ze houdt niet zo van honden :(. De oppas zou dan een goede oplossing kunnen zijn voor het komende jaar of eigenlijk 10 maanden want hij is al 2 mnd natuurlijk.

Ik woon aan de kant van het hotel of pension. Het gaat om 4 dagen in de week. Ik hoop 1 dag in de week minder te mogen werken. Maar alle hulp is uiteraard welkom.



honden page profiel KaatjeKaatje

honden foto van Kaatje

Ik denk dat als je dat kunt regelen met je baas, dat je dan al een heel stuk op de goede weg zit.
En voor je overhaaste beslissingen neemt, denk er eerst goed over na, want als je naderhand spijt krijgt, is dat echt verschrikkelijk!

honden page profiel Helma en BalouHelma en Balou

honden foto van Helma en Balou

Een optie is misschien ook op nog een weekje vrij te nemen dan heb je iets meer tijd voor het zoeken naar een oplossing.Staan er op marktplaats geen schooljeugd die de hond kunnen uitlaten??

honden page profiel ChelChel

ik ben inderdaad erg bang dat als ik hem laat herplaatsen dat ik enorm veel spijt ga krijgen. Maar ditzelfde, als hij straks superongelukkig bij mij is. echt een lastige keuze waar ik nog even de tijd voor moet nemen om over na te denken. Hopelijk als ik bij de oppas ben geweest om te praten heb ik een beter beeld van wat ik kan in deze situatie.

M&M (Gast)

Ik woon aan de kant van Ballorig. Helaas heb ik door stage alleen maar vrijdag, zaterdag en zondag tijd.

Ik kan wel even hier om mij heen kijken of er andere baasjes zijn die eventueel zouden willen oppassen!

honden page profiel ChelChel

@Savina, is voor 1 dag een creche niet haalbaar? Ik heb er wel een aantal gevonden via internet. Ze zijn vaak wat prijzig waardoor het voor mij geen optie is voor zoveel uur maar wellicht voor jullie wel?

honden page profiel Sav&MessiSav&Messi

honden foto van Sav&Messi

" @Savina, is voor 1 dag een creche niet haalbaar? Ik heb er wel een aantal gevonden via internet. Ze zijn vaak wat prijzig waardoor het voor mij geen optie is voor zoveel uur maar wellicht voor jullie wel? "


zat al te kijken ja maar in de buurt van Heerhugowaard kan ik niet heel veel vinden. ga even goed kijken nog.
Creche heb ik nog niet echt specifiek naar gezocht. alleen oppas en uitlaatservice maar dat is vaak met groepen en dan is hij nog te lang alleen thuis vind ik...
bedankt voor de tip, ga gelijk kijken!! :-D

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Chelsea, je hebt PB ;-)

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Chel bedoel ik, lastig zo'n automatische woordenaanpasser op je telefoon... O-)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik zou ook eerder aan herplaatsing denken, hoe sneu dan ook, maar ik lees hier dat je al een advertentie hebt gezet? Dat doet bij mij de alarmbellen wel rinkelen, want normaal gesproken, als je hondje bij een goede fokker vandaan komt, neemt de fokker het hondje zonder problemen terug en zoekt zij of hij een goed nieuw tehuis voor het beestje. Dat zou voor jou een stuk gemakkelijker zijn, omdat je weet dat het dan goed komt, omdat de meeste fokkers genoeg honden- en mensenkennis hebben om een goed tehuis ervoor te vinden. Bij veel fokkers staat ook in het koopcontract dat zodra er niet meer goed voor de hond gezorgd kan worden om wat voor reden dan ook, de hond bij hun terug komt.
Maar als ik lees dat je al een advertentie geplaatst hebt...Als je een goede fokker hebt zou diegene als ze erachter komt heel erg boos op je kunnen worden.

Waar ik verder geen commentaar op lees is het feit dat je pupje hevig aan de diarree is. Oppassen hoor, ze drogen zo uit. Heb je de ontlasting al laten onderzoeken op giardia? Dat komt veel voor bij pupjes.

Ik hoop dat er alsnog kans op een goede herplaats regeling en anders hoop ik dat je een hele goede oppas vindt.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

maar een pup heeft niet alleen uitlaat tijd nodig en speeltijd, maar moet ook opgevoed worden en dat kan soms een hele kluif/opgave zijn..
Ik hoop voor je dat er een passende oplossing komt voor jullie situatie.

honden page profiel Sav&MessiSav&Messi

honden foto van Sav&Messi

" @Savina, is voor 1 dag een creche niet haalbaar? Ik heb er wel een aantal gevonden via internet. Ze zijn vaak wat prijzig waardoor het voor mij geen optie is voor zoveel uur maar wellicht voor jullie wel? "


Kan niks vinden in Heerhugowaard e.o.

iemand een idee?!?

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Zou je niet een deal met de Prins Willem Alexander manege kunnen sluiten, D\die ligt niet zo ver van de gaasperplas en hotel/pension en anders vragen of daar een vrijwilliger is die iets voor je wil doen?

Flowydragon (Gast)

Hallo ik zal me straks ff inloggen , (zit nu op me werk)
Maar ik zou hem tijdelijk kunnen nemen??
Mijn vriend en ik werken ook wisselende tijden. Dus hier tijd om hem op te voeden.
En heb ook een dwergpincher xing.
Ik werk vlak bij amsterdam zuidoost...
Ik zou hem dan voor doorde weeks kunnen nemen tot jou situatie verbeterd of hij zindelijk/oud genoeg is.
Je kunt me zoeken bij de baasjes

honden page profiel flowy en graaf knaaggraag!flowy en graaf knaaggraag!

honden foto van flowy en graaf knaaggraag!

Hier boven was ik

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hellup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: jonge hond gromt naar baas
^