Aanleren commando's

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnemarieAnnemarie

honden foto van Annemarie

Lieve mensen,

Wij hebben een schat van een kooikerhondje van nu 11 weken. Hoe kan ik hem het beste de commando's Hier, nee, zit, af leren.
Hoe vaak oefen ik per dag met hem ?
Vooral de commando's hier en nee vind ik moeilijk. Zit en af doe ik met een snoepje en gaat best goed.
Zonder snoepje lukt zit vaak ook nog wel, af wordt al lastiger.

Ik hoor graag jullie tips.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Aanleren commando's " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel AnnemarieAnnemarie

honden foto van Annemarie

Heeft niemand tips ? Ik volg nu een puppy socialisatie cursus en als Luca 12 weken is, stromen we door naar de puppy gehoorzaamheidscursus.
Daar zal ik ongetwijfeld wel leren hoe ik alles het beste aanpak.

Anoniem (Gast)

blijven herhalen herhalen herhalen herhalen enz.
het beste is toch ECHT een paar cursussen, leuk voor beide partijen en met al je vragen over hoe en wat kun je bij de leider/-ster terecht.
kost per cursus ong.100 euro voor 12 lessen, maar het geeft jullie veel plezier en jou een hoop wijsheid.

ireen

honden page profiel lia lia

honden foto van lia

Hoi,

Wat ik als tip kreeg van Ilja was een naamverbindingspelletje, en dat werkt echt perfect.

Bv. bij naam aanleren: iets lekkers geven en terwijl de pup kauwt zijn/haar naam zeggen, dus echt tijdens het kauwen van het lekkers.

Dit kan je dus ook doen om de andere commando's aan te leren.
Dus: zit, hond gaat zitten en iets lekkers geven, ja goed zo dat is zit (dus tijdens het kauwen)

Probeer maar eens

succes Lia

honden page profiel AnnemarieAnnemarie

honden foto van Annemarie

Oh ja Lia, dat klinkt wel goed. Ik zeg wel zit en als hij zit zeg ik goed zo dat is zit. Maar misschien nog wat vaker herhalen/benoemen tijdens het kauwen.
Ik ga morgen er weer aan de slag.

Groetjes
Annemarie

honden page profiel EstherEsther 2 doggies

honden foto van Esther

Hoi Annemarie,

Natuurlijk is het moeilijk zonder snoepje. Het is nog maar een pupje. Je hebt nog alle tijd met hem om dit te leren.

Doe het rustig aan en niet teveel in 1x en je zult zien dat het al heel snel gaat.

Groetjes van esther

Curly (Gast)

Beste Annemarie,

ga eerst op de pupie cursus daarna een honden trainings cursus met je kooikerhondje. Of koop een dhz kwaliteitsboek over hondengedrag en training,

En (voortaan) eerst nadenken voordat je iets doet.

Succes!

:'(

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

annemarie, leuk dat je op cursus zit, de commandoos die je daar leert, kan je als tie wat ouder is uitbreiden, eerst de basis commandoos. op een gegeven moment als tie wat ouder is, ga je zelf wat leuks verzinnen, zoals ik bij bamse doe, roep ik, we gaan t.v. kijken, wie zit er als eerste voor de t.v. en voor de bank ? bamse.

en bamse weet dat er dan zo lekker gekriebelt wordt achter haar oor of onder haar kin, en hoef niet beloond te worden met een brokje, dit vind ze zalig. en wat is nou de leeftijd voor zo,n schattig pupje wat jij hebt, 12 weken, hij is nog net aan het leren.

veel train plezier, annemarie

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hi Annemarie,
Heb je op cursus geleerd hoe je "nee" aan de hond leert? En zoja, hoe dan?

Groetjes, Mischa

honden page profiel AnnemarieAnnemarie

honden foto van Annemarie

Curly,

Mag ik vragen wat je met de volgende zin precies bedoelt ?

En (voortaan) eerst nadenken voordat je iets doet.

En Mischa,
Ik heb bij de cursus gezien, toen had ik de pup namelijk nog niet, dat de mensen een snoepje voor de bek van de hond hielden en deze 2 keer het snoepje gaven. Bij de 3e keer haalden zij hun hand terug en zeiden gedecideerd: nee. Als de hond dan rustig bleef zitten en kijken, kreeg hij het snoepje alsnog. Dus dit ben ik nu ook aan het oefenen.

Maar ik zit nu nog op de socialisatie cursus en dinsdag starten we met de gehoorzaamheidscursus voor puppies en daar worden al dit soort zaken geleerd.
Ik dacht het kan nooit kwaad om zelf ook al een beetje te oefenen en zo dus misschien al een voorsprong hebben.

Jullie hebben allemaal gelijk als jullie zeggendat hij nog een klein puppy is die nog genoeg tijd heeft om dingen te leren. Ik denk dat ik gewoon een beetje té snel wil en té ambitieus ben. Ik zal een stapje terug doen.

honden page profiel izabelaizabela 3 doggies

honden foto van izabela

Hoi Annemarie!

Leuk dat je zo enthousiast bent. Zolang je hond het leuk vindt om te trainen, hoef je geen stapje terug te doen hoor. Mijn hond is nu 2 jaar oud, maar ik was ook al vanaf dag 1 aan het trainen. Kleine dingen met regelmaat herhalen en belonen (zonder druk) werkt goed. Commando "hier" is makkelijk aan te leren. Roep je hond bij naam, klap met je handen en zeg hier. Als hij bij je is belonen (voedsel/aandacht/spelletje). Als je met 2 personen bent kun je het nog leuker maken. Ga tegenover elkaar staan. Jij houdt je hond vast en je tegenstander roept vrolijk en uitbundig je hond. Zodra je merkt dat je hond uit je handen los wilt komen geef je hem een klein zetje en hij rent naar je tegenstander (meteen belonen). Nu houdt je tegenstander je pup en jij roept enz. Dit is super leuk, je hond krijgt beweging en hij ziet het als een spel. Doe dit 5a6 x en stop. Dit kan je later op de dag weer herhalen.

Commando nee is ook goed aan te leren. Laat je hond zitten. Leg een snoepje voor hem neer. Houd je hand vlakbij het snoepje. Zodra de hond het snoepje wil pakken, leg je je hand er over heen en zeg nee. Als je hond weer gaat zitten of blijft rustig staan, beloon je hem jet je andere hand (iets lekkers geven). Als je nee zegt en je hond aan je hand gaat likken of snuffelen dan pak je het snoepje op en laat je je hond weer zitten (nu zitten niet belonen). Uiteindelijk heeft hij het door dat zitten en het snoepje niet pakken hem ook iets lekkers oplevert.
Mijn hond is hierin zo goed. Zij gaat liggen en dan leg ik het snoepje voor haar neus. Ik zeg nee en ze blijft liggen. Ik kan zelfs naar de andere kamers lopen en zij doet niets. Pas als ik zeg "ja, pak maar" pakt ze het snoepje. Hele leuke oefening.
Veel succes en plezier met je hond.
Groetjes, Iza

honden page profiel AnnemarieAnnemarie

honden foto van Annemarie

Hé Iza,

We, mijn man en ik, hebben net het hierkomen geoefend door zijn naam te noemen en te klappen. Ook hield de ander 'm dan vast. Ging best goed moet ik zeggen. Is inderdaad ook heel leuk om te doen, hij speelt, beweegt en leert naam en hierkomen.
Hier ga ik de komende dagen zeker mee door.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Het woord 'nee' aanleren vind ik zelf niet zo handig omdat mensen eigenlijk heel vaak nee zeggen op een dag. Zeker als je kinderen hebt ;-)
Ik zou daarom kiezen voor een ander 'strafwoord' zoals no. Ook lekker kort en je zegt het normaal nooit, waardoor als je het zegt, de hond ervan verzekerd is dat het voor hem of haar bedoeld is.

Ik leer het woord het liefst aan met iemand erbij die de hond nog niet goed kent. Diegene legt snoepjes op de grond en jij zit op je hurken op een meter daarvan af. Zodra je hond de snoepjes op wil eten legt diegene zijn hand erop en zegt die met een lage stem duidelijk no. Zeker een pup zal de baas, dus jou dan opzoeken. Jij beloont de hond dan.
Al snel kun jij no zeggen als de hond bij die andere persoon wat wil eten. Zodra jij no gezegt hebt, zorgt die ander ervoor dat er niets meer te eten valt. Door zijn hand over het lekkers te leggen of door de hand waar lekkers inzit dicht te doen en weg te halen. Zodra de hond ook maar naar jou kijkt of aanstalte maakt om naar je toe te komen doe je meteen vrolijk, zeg je goeddd zoo!!! En beloon je de hond met minstens zo iets lekker, liever lekkerder ;-)
Op deze manier leer je de hond niet alleen te stoppen met bepaald gedrag bij het woord 'no' (of je eigen woord) maar je leert de hond ook meteen naar jou toe te komen. Wat vooral handig is als hij een weg wil oversteken omdat de riem los is geschoten, of als hij van de straat eet.
Met het losschieten van de riem heb ik liever dat hij vrolijk naar je toekomt omdat je zijn naam roept. Maar omdat mensen schrikken komt er meestal niet zoveel vrolijks uit ze.. dus dan is het fijn als de hond ook komt op het 'strafwoord'.

Andere oefeningen kun je ook gaan leren. Wat ik je echt kan aanraden is om een boek te kopen over clickertraining. Veel honden vinden het geweldig om op deze manier te leren.
Heel veel leer je aan met wat lekkers, je hond moet een motivatie hebben om te leren. Ik zeg altijd maar, als wij niet betaald werden voor ons werk, dan gingen we ook niet iedere morgen braaf op pad ;-)
Later kun je ook een speeltje gebruiken om te belonen. Maar zeker als ze nog jong zijn, dan is een brokje gewoon de makkelijkste en snelste manier om iets nieuws aan te leren.
Bedenk ook altijd dat waar je hand met dat brokje is, dat daar ook de neus van de hond is. Zo kun je je hond in heel veel 'standen' manouvreren en hem zo veel leren. Zeker met de clicker kun je dan gedrag vormen.
Maar goed, daar kan ik een boek over schrijven ;-)
Zo'n boek kan ik dus echt aanraden!!

Groetjes, Margje

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Aanleren commando's " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^