hotspot

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Seph (Gast)

Beste lezers,
Deze week is bij onze labrador Seph hotspot geconstateerd. Inmiddels is zijn nek kaal geschoren en heeft hij sinds 12-10-2011 antibiotica in de vorm van Cefaral.
Vandaag ben ik teruggegaan naar de dierenarts omdat onze hond een ontzettend versufte indruk maakt en niet rustig kan liggen, iets wat ik nog nooit eerder heb meegemaakt. Onze labrador is inmiddels 10 en er is bij hem recentelijk een tumor bij zijn tandvlees verwijderd. Hij heeft daarom 8 dagen een grote kap om zijn nek gehad waardoor er m.i. hotspot is ontstaan.
De dierenarts heeft vandaag een nieuwe antibiotica voorgeschreven in de vorm van Synulox.
Inmiddels maak ik mij grote zorgen want het zou dus ook kunnen zijn, zo las ik, dat het ook kan zijn ontstaan door een beet van een teek.
Wie heeft er ervaring met bovengenoemde medicijnen?
Wie heeft er ervaring met honingzalf?
Is de kans groot dat hotspot terugkomt wanneer deze eenmaal geconstateerd is?
Ik lees graag jullie reacties en adviezen.
Alvast hartelijk dank.
Peter Smolenaers

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hotspot" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

Ik kan je alleen beterschap wensen met je lab.
En hopelijk krijg je veel advies.

honden page profiel JILL EN JOMY  EN JOY † JILL EN JOMY EN JOY † goedgekeurde fokker

honden foto van JILL EN JOMY  EN JOY †

ik lees even mee.............hond van mn zus heeft ook geregeld hotspot,ben benieuwd waar dooor het komt en belangrijkste hoe het weg gaat...............ik heb wel eens gehoort van afgietsel gekookte aardappels?

honden page profiel Nadja & BinkNadja & Bink

honden foto van Nadja & Bink

Bink is met beide medicijnen bekend en reageerde heel wisselend. Van de Synulox werd hij erg suf en moest braken. Op Cefaral reageerde hij altijd goed.

Bink heeft meerdere malen hotspot gehad en is altijd behandeld met antibiotica. Inmiddels heeft hij een behoorlijk ziekteverleden met een ernstige huidaandoening.
Na wat ik allemaal inmiddels heb gelezen over hotspot heeft dat toch erg te maken met je weerstand en je immuunsysteem. Het komt van binnenuit. Met de info die ik nu heb, zou ik al veel eerder begonnen zijn met medicatie om het immuunsysteem te versterken. Dat had ons een hoop ellende bespaard.
Daarnaast is Bink altijd bestookt door teken ondanks dat hij behandeld werd met spul tegen teken.
Sinds ik hem homeopathisch behandel, heeft hij geen teek meer gehad en ook geen hotspot.

Misschien heb je hier iets aan.
Ik zou zeker heel kritisch zijn bij het gebruik van antibiotica en alert reageren als de hond er suf en niet goed van wordt.

Veel sterkte.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hotspot is geen ziekte maar komt door krabben door heftge jeuk. Zolang niet bekend is waardoor de jeuk veroorzaakt is, is er grote kans dat het terugkomt. Meest voorkomende oorzaak is vlooienbeet al dan niet met vlooienallergie.
Een kap zou dusdanig kunnen irriteren dat je hond zich ervan kapot krabt maar dat zou ie dan gedaan moeten hebben terwijl ie hem draagt.
Mijn jongste hond heeft een aantal vervelende huidontstekingen gehad en is zowel met cefaral als met synolox behandeld zonder dat ik iets van bijwerkingen gemerkt heb.
Ik heb zelf augmentin (merknaam synulox voor mensen) geslikt en ik heb daar verschrikkelijke diarree van gehad. Ik heb toen yakult gebruikt en de diarre ging weg, of het echt oorzaak/gevolg was............ Maar veel kwaad kan het niet.
De honingzalf heb ik liggen maar nog niet hoeven gebruiken (gelukkig maar).
Bijwerkingen cefaral: misselijkheid, braken, diarree, traagheid
Dat kan bij elkaar het gedrag van je hond verklaren.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hoi Peter, wat naar he, die hotspot!
Hier een paar maanden met een aantal hotspots achter de rug :'(

De 1e in juni, de 2e augustus, de 3e en 4e september, en dan weet ik nog een plekje waar het niet zo duidelijk heeft geopenbaard, maar waar zeker een begin was.

De 1e en laatse keer een AB kuur, merk weet ik niet, en een spuit met AB en jeukstillende troep.
Na de 1e, waar we zalfje van de DA voor hebben gehad, zijn we overgegaan op Vetramil, honingzalf. Dat beviel in ieder geval beter.
Maar bij de 3e hebben we alleen nog geschoren, omdat smeren met wat dan ook hem meer prikkelde te likken en bijten. Zodra het plekje wordt kaalgeschoren zie je onze hond opknappen.

Maargoed, we gaven kvv, wisten vrijwel zeker dat er geen vlooien in het spel waren, dus wat dan.
Teken beet was het ook niet, de hotspots zaten op kont en staart, en daar heb ik nog nooit een teek aangetroffen.
Daarbij is onze hond een herplaatser, met de nodige prikkel- en stressgevoeligheid, dus bijten en krabben was hier meer dan gemiddeld aanwezig.

Op aanraden van Ilja van het forum hier, zijn we begonnen met homepathie, om de oorzaak proberen aan te pakken van binnenuit. De AB kuren zijn symptoombestrijders, en op lange termijn zul je toch de oorzaak moeten bestrijden.

Als je op internet zoekt, vind je verschillende oorzaken voor een hotspot.
Ik vond het soms erg verwarrend.
Of het aan de kap ligt? Als er een geirriteerd plkeje ontstaat door iets en hij gaat erin bijten en likken, tja.
Ik krijg de zenuwen als het regent, omdat Santa dan meer kriebels heeft en dus meer gaat krabben.
Ik heb me laten vertellen dat de hotspots met name in het zomerseizoen opsteken, dus ik hoop dat we allemaal even tot rust kunnen komen.
Wij zijn tijdelijk gestopt met kvv, zijn nu het homeopathische traject ingeslagen en gaan dan langzaam vleessoorten elimineren.
Als je nog meer wilt weten, vraag gerust, ik ben inmiddels helaas een beetje ervaringsdeskundige.

Maak anders even een profiel aan, je zult hier veel goede tips kunnen krijgen.

honden page profiel KoeiKoei

honden foto van Koei

Koei heeft ook twee plekken gehad tgv een vlooienplaag/allergie. Behandeld met AB, weer teruggekomen. Daarna regelmatig de plek gedruppeld met Tea Tree olie en geen probleem meer gehad.

honden foto van Boots , Ado( R.I.P.)  Lady en Tukker

Ado is laatst geopereerd aan zijn ogen en moest dus een kap op. Onder zijn kin kreeg hij toen een hotspot. Waarschijnlijk toch door water of slijm wat in de kap bleef hangen en de huid vochtig maakte. Krabben kon hij niet want hij had die kap op. De DA heeft het geschoren en ik heb het continue schoon gehouden met Dettol.Kap niet meer omgedaan. Na het schoonmaken smeerde ik er Calendula zalf op. Het is redelijk snel genezen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

voor de hotspot is hydrocortiderm een uitstekend middel, niet langer dan tien dagen gebruiken en de huid is weer mooi geheeld. daar wordt je hond niet suf of beroerd van.

zelfs antibiotica is niet nodig. het afweer systeem wordt daar alleen maar van aangetast. en de darmflora gaat er van heen, dan moet je hond dubbel knokken.
misschien zou je eens kunnen overleggen met je dierenarts voor deze zalf. je kan het niet krijgen zonder recept van je dierenarts. overleg.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een hotspot hoef niet van binnen uit te komen, kan zelfs ontstaan door wespensteken of wat je al aangeeft een teek, de huid is dan beschadigd waar door een hotspot zo is gebeurd. en honden die geen goeie weerstand hebben, kunnen zeker meerderen keren een hotspot krijgen.

Ilja & Sterre (Gast)

Hotspot is heel goed te behandelen met klassieke homeopathie..

Wil je meer weten mag je mij altijd een pb sturen..

honden page profiel SjoerdSjoerd

honden foto van Sjoerd

Hotspot is de naam voor de huidbeschadiging die ontstaat als een hond heftig reageert op een huidirritatie. Dat kan een insectenbeet zijn (vaak van een vlo), maar ook andere oorzaken zijn mogelijk. Die vind je niet altijd meer terug. De meeste schade wordt echter veroorzaakt door de reactie van het dier. De hond gaat zo heftig likken / bijten / krabben dat al snel een natte rode plek of zelfs een wond ontstaat. Deze is altijd ontstoken, en raakt ook makkelijk geïnfecteerd met bacteriën.

De behandeling kan bestaan uit:
- wegnemen van de oorzaak, indien bekend (zoals vlooien) (jaja, ook reguliere diergeneeskunde richt zich op de oorzaak ;-) )
- voorkomen dat het dier zich nog verder beschadigd en de huid kan genezen, door bijvoorbeeld het gevoel van jeuk en irritatie te bestrijden, een kap om te doen, of andere maatregelen
- indien nodig de bacteriën bestrijden die de wond kunnen infecteren of dat al gedaan hebben.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Op dit moment heeft mijn oudste hond een hotspotachtig iets, een huidirritatie met vanaf gisteren pusachtige blaasjes die vanochtend iets erger waren. Zeer waarschijnlijk is hij door een bepaald struikgewas heen gedenderd met doornen die een bepaald gif afscheiden. Dat vermoed ik, iets anders kan ik voor dit moment niet verzinnen.
Vanochtend heb ik voor het eerst de honingzalf gebruikt, vanmiddag heeft hij gezwommen en heb ik hem ontsmet met verdunde teatree en daarna weer honingzalf erop gedaan. De blaasjes zijn zo goed als weg en de boel ziet er al veel rustiger uit. Voor hotspots op zich is honingzalf erg goed. Ik heb zeer slechte ervaringen met antibiotica en dat is hier dan ook uit den boze ter bestrijding van hotspot. Daar zijn prima verantwoorde holistische aanpakken voor, die mede de weerstand van de hond opbouwen en niet afbreken.
Sterkte met je hond.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Een van de velen waarbij de hotspot opgelost is dankzij klass. homeopathie..

http://www.hondenpage.com/hondenforum/47777/hotspot-en-homeopathie.php

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Beste lezers,
Deze week is bij onze labrador Seph hotspot geconstateerd. Inmiddels is zijn nek kaal geschoren en heeft hij sinds 12-10-2011 antibiotica in de vorm van Cefaral.
Vandaag ben ik teruggegaan naar de dierenarts omdat onze hond een ontzettend versufte indruk maakt en niet rustig kan liggen, iets wat ik nog nooit eerder heb meegemaakt. Onze labrador is inmiddels 10 en er is bij hem recentelijk een tumor bij zijn tandvlees verwijderd. Hij heeft daarom 8 dagen een grote kap om zijn nek gehad waardoor er m.i. hotspot is ontstaan.
De dierenarts heeft vandaag een nieuwe antibiotica voorgeschreven in de vorm van Synulox.
Inmiddels maak ik mij grote zorgen want het zou dus ook kunnen zijn, zo las ik, dat het ook kan zijn ontstaan door een beet van een teek.
Wie heeft er ervaring met bovengenoemde medicijnen?
Wie heeft er ervaring met honingzalf?
Is de kans groot dat hotspot terugkomt wanneer deze eenmaal geconstateerd is?
Ik lees graag jullie reacties en adviezen.
Alvast hartelijk dank.
Peter Smolenaers "


Best mogelijk dat het door de kap komt en nu dus op een andere manier afschermen.

Wat Willemijn vermeldt kan nuttig zijn :

http://diergeneesmiddelen.info/index.php/bijsluiters2/22-huid-en-vachtmedicatie/282-hydrocortiderm

Maar het is natuurlijk de bedoeling dat je hond niet steeds opnieuw irritaties en allergiën ontwikkelt. Elke "zware" kuur kan weer leiden tot iets anders. Dus toch maar eens rekeninghouden met andere middelen zoals Nadia en Ilja aanhalen. Homeopathie is niet alleen een andere manier van "middelen" toedienen, maar vooral ook een andere aanpak, vanuit een andere visie vind ik. Een gezonde geest in een gezond lichaam geldt ook voor onze huisdieren.

Spoedige beterschap en herstel voor Seph gewenst !

honden page profiel kay  kay

honden foto van kay


Een Hotspot is een vochtige jeukende plek. Deze ontstaan vaak zomers als gevolg van allergieen. Vaak ziet men deze plekken (de huid bij de plek wordt helemaal kaal) op de schouderbladen of op de billen van de hond. Het jeukt enorm en als u hier niets aan doet wordt de (meestal ovale) plek (met schijf eronder) steeds groter. U kunt bij de dierendrogist.nl het Hot spot & Summer Allergies bestellen.
Maar u kunt ook de ouderwetse huismiddeltjes uitproberen: Berkenteer-olie, 3 keer per dag, op de aangetaste plek smeren of Listerine mondspoelwater (bruin) in een spuitflesje doen en op de plek spuiten 4 a 5 keer per dag. Een rare tip maar het werkt als een tierelier! Ik had een hond die al vier weken last had van een hotspot en alles wat ik uitprobeerde werkte niet, totdat ik de tip van de listerine kreeg en binnen 2 dagen droogde de plek in en kon het haar weer aangroeien.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Listerine op een wond lijkt me bijzonder onaangenaam.

honden page profiel kay  kay

honden foto van kay

" Listerine op een wond lijkt me bijzonder onaangenaam. "


lijkt mij ook ......zag dit op internet :'(

honden page profiel Maarten - Diva & BoefjeMaarten - Diva & Boefje

honden foto van Maarten - Diva & Boefje

Tips die ik gekregen heb om hotspots te voorkomen:

- Allergie voorkomen door voeding te geven met zo min mogelijk chemicaliën/ conserveringsmiddelen
(Liefst 100% vers vlees, maar ook (hypo-allergene) lam/rijst brokken zouden goed zijn.)
- Allergie uitsluiten dmv van een zgn 'uitsluit-dieet'.
- Geen voeding of snacks geven met suiker of zout als ingredient.
- Regelmatig borstelen / groomen; om de huid luchtig te maken/ houden, zodat het niet kan gaan 'broeien'.
- Niet te vaak of 'agressief' borstelen ivm eventuele huid-irritatie daardoor.
- Uit de buurt van kachels en cv houden; wederom ivm met het 'broeien'
- Zo min mogelijk douchen/ baden en liefst zonder shampoo: om de vetlaag te behouden en droge huid te voorkomen.
- Eventueel weerstand verhogende supplementen geven.
- Na AB-kuren e/o hormonale medicatie cq zalven pro- of pre- biotica geven.
- Liever niet castreren/ steriliseren bij honden met een 'ondervacht'
- Tea-tree, calendula en uierzalf zouden effectief zijn bij het herstel (indien het niet ontstoken e/o open is)

honden page profiel Ben en BausBen en Baus

Derfen werkt onmiddelijk tegen de jeuk bij een Hotspot en verzorgt de huid ,dit middel wordt gebruikt bij paarden met zomereczeem .Bij onze galgo die vol zat met hotspots was dit het reddende middel .de hond had zoveel jeuk ,dat slaapmedicatie nodig was.Daarnaast werken aan de weerstand met probiotica van de groene os .Derfen is erg zuinig in gebruik ,je hoeft het maar 1 keer op te brengen en dan pas als een plek weer gaat jeuken .
Herstel van de huid gaat heel snel ,zijn de korstjes eraf ,smmeer ik de zachtroze kale plekken in met wound cream van phytonics

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hotspot" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^