iets geregeld voor de hond ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KaatjeKaatje 3 doggies

honden foto van Kaatje

De vriendin van mijn moeder zegt altijd dat ze haar zo graag zou hebben en mijn moeder zelf is ook helemaal gek met d'r. De zus van mijn tante {aangetrouwd} heeft een pension, dus ik maak mij geen zorgen. Met kerst gaat ze waarschijnlijk naar de vriendin van mijn moeder en anders naar mijn moeder.
Door mijn moeders laatste hond is mijn moeder wel een beetje bang, want die was zo wild dat ze in December met hem gevallen was en haar voet had gebroken en enkelbanden gescheurd en in april door haar hond haar 3 gebroken, waardoor ze weken in het ziekenhuis heeft gelegen en zelfs donorbot heeft moeten krijgen om alles weer te repareren. Nu ze eindelijk weer een beetje ter been is, is ze als de dood dat ze struikelt over mijn caviamodel hond :-D. Pluus de dikke truus {berner sennen van mijn moeder} woont nu bij kennissen in Brabant op de boerderij.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "iets geregeld voor de hond ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geen gek idee dan , om eens een afspraak te maken met een notaris. ?

kijk bamse heeft een eigen boekje, dus ze is niet arm :-D :-D moet er zelf om lachen, maar is wel zo.

nu nog iemand vinden , en ik ben wel hier met de feiten op mijn neus gedrukt, dat er inderdaad wat geregeld moet worden, mijn begravenis moet natuurlijk ook geregeld worden, geen leuke dingen, maar zonder iets !!!!! is ook niet eerlijk tegenover Bamse.

honden page profiel Claudia & TankClaudia & Tank

honden foto van Claudia & Tank

Bij ons het zo dat Spike dan naar mijn moeder gaat.
Die is ook de vaste oppas van Spike

honden page profiel KaatjeKaatje 3 doggies

honden foto van Kaatje

Enig idee wat een notaris in rekening brengt?

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

ik ben ook alleen.en weet dat voor een operatie of zo dat ze bij mijn zus terecht kunnen.maar stel dat er wat gebeurt met mij of zo,dan neemt mijn zus ze op.ze heeft een broertje van jazz en ze heeft 6 katten.maar jazzy en poppy kunnen gelukkig met katten opschieten.en ze woont naast een bos.dus ik ben wel gerustgesteld.ik moet er niet aan denken dat mijn kriebels in het asiel terecht komen. :'( ik vind het een goed topic van je willemijn.en bamse is altijd welkom hoor. :-D

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Ik woon ook alleen en heb een stabiele LAT relatie.
Mijn vriend was helemaal geen honden gewend, maar hij en Friso kunnen prima opschieten.
Onlangs heb ik hem gevraagd of hij Friso zou willen hebben als ik er niet meer zou zijn.
En hij zou zeker voor Friso gaan zorgen. Friso kan zelfs mee naar zijn werk.

Verder heeft Friso een vast wandelvriendje in de buurt en over-en-weer 'logeren' ze wel eens een paar uur of een dagje bij elkaar.
Bij voorbeeld a.s. vrijdag als wij naar de sauna gaan, gaat Friso naar Pontus.

Als vrijwilliger bij het asiel ken ik heel veel hondenmensen.
Ook voor het asiel ben ik helemaal niet bang, daar zoekt men met zorg een nieuw huis voor honden en katten.

Willemijn, als je geen familie hebt, moet je toch minstens een testament hebben, waar je alles benoemt.
Je kunt ook alles nalaten aan een 'goed doel', zij regelen dan alles en zorgen ook voor de herplaatsing van een huisdier. Uiteraard moet je dat van tevoren geregeld hebben.
Kijk eens op "uitzending gemist" naar 'De nalatenschap', dan zie je hoe dat gaat.

Goed om er over na te denken.

Groetjes, Jantien

Anoniem (Gast)

Ik maak me daar idd ook weleens druk om...
Ik ben dan weliswaar niet alleen, maar mijn vriend werkt ten eerste full time, en ten tweede vraag ik me af of hij het zou trekken met 4 honden...
Daarnaast zijn de honden van mij, ik had al borders voordat we bij elkaar kwamen en eerlijk gezegd zou het nooit zijn keus zijn geweest om 4 honden te nemen..
Waar ik me het meeste zorgen om maak is, stel dat er echt iets met mij zou gebeuren.. defenitief zeg maar... niemand is volgens mij zo gek om mijn 4 borders over te nemen. Dus dan zouden ze uit elkaar gehaald moeten worden :'( en dat terwijl het een hele sterke roedel is... Ik heb in het verleden (toen ik alleen ivy en joey had) door omstandigheden Joey tijdelijk bij mijn moeder onder moeten brengen omdat de plek waar ik toen 'woonde' ik maar 1 hond mocht hebben. je begrijpt dat dat niet langer als een paar dagen geduurt heeft en toen ben ik thuis gaan wonen met mijn beide honden. maar in die paar dagen/week, kwijnden zowel ivy als joey weg zonder elkaars gezelschap... Dat was het moment waarop ik wist dat die twee nooit uit elkaar gehaald mogen worden...
Maar ja, stel er gebeurt mij wat dan heb je die keus niet.. Ik weet dat er familie en vrienden zijn die heel erg gek zijn met mijn honden en die er wel 1 zouden willen adopteren, maar 4.. nee die krijg ik nooit samen geplaatst...
Dat breekt dan wel mijn hart als ik daarbij nadenk :'(

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dominique en de borders

sjips, dit berichtje hierboven is van mij..
Op de één of andere manier word ik af en toe zomaar ineens uitgelogd....

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Als er iets met mij zou gebeuren dan zouden zeker te weten mijn ouders er alles aan doen om de honden goed te herplaatsen... Ze weten ook wat ik zou willen en wat de voorwaarde zijn... Mijn ouders zouden niet alle twee (en volgend jaar drie) honden kunnen houden, ook vanwege hun hondje Zazou wat niet gelukkiger word van teveel honden om haar heen... Sammy zal bij mijn ouders blijven wonen, Deva zal dan naar een hele goede vriendin van mij gaan die zelf ook een hond heeft en het hondje van volgend jaar zou ook bij haar terrecht kunnen maar die kan wellicht ook wel naar de fokster terug...

Ik vind het hele nare dingen om over na te denken, maar ik bespreek het wel , zowel met mij ouders als met de mensen om me heen... Ze zouden in ieder geval niet in een asiel terecht komen gelukkig.. Als mijn ouders niet meer zouden leven dan zouden mijn vriendinnen er alles aan doen om de honden te verdelen onderling of om een geweldig goed thuis voor ze te vinden...

Als er wat met mijn ouders zou gebeuren dan zou hun hondje Zazou bij mij komen... Het hondje van mijn oude buren zou ook bij mij komen mocht er iets met hun gebeuren... Hoop dus dat ze allemaal nog jaren en jaren mee gaan anders zou het wel een drukke boel in huis hier worden... ;-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

pfff, nee ik heb niets voor lola geregeld...toevallig dacht ik er laatst wel aan, ik ben ook alleen en tja je zou er maar eens neervallen. dan is lolaatje helemaal alleen thuis en dan hoop ik maar dat ze niet te lang hoeft te wachten op redding O-)

ik vertrouw heel weinig mensen met lola, maar mocht er ineens iets gebeuren of ik het ziekenhuis in moeten of whatever dan weet ik zeker dat mijn moeder lolaatje opvangt :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je naar een notaris gaat, dan kan je van te voren op schrift zetten wat je wensen zijn, dan zijn de kosten van een notaris niet al te hoog, ongeveer 150 euro. meer zal het niet zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jANTIEN....dank je wel, dat zal ik zeker doen. :-D

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Nog even ter aanvulling voor de notaris: denk er goed om wat je wil voordat het zwart op wit staat. Want iedere wijziging die je later aan wilt brengen, moet je ook weer voor betalen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

is er familie, dan is er niets aan de hand, ook al zouden ze niet een twee drie voor altijd voor de honden kunnen zorgen, ze zouden wel een goed tehuis kunnen zoeken voor onze viervoeters.

en wees eerlijk naar jezelf toe, een hond gedijt altijd goed waar de hand hem voedt en aait, heus dat is zo.
alleen wij denken daar anders over, wij zijn belangrijk in het bestaan van de hond, dat willen we ook. maar als er iemand is die goed voor de hond is, is het uitstekend.

ik ga op zoek. voor vele is het onverteerbaar dat er niets geregeld is, toch iets om over na te denken, en de vele lieve reacties, van....BAMSE mag bij mij komen, geweldig, maar dat is geen blijvende oplossing.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is inderdaad waar Jose. :-D

hier is een gratis inloop spreekuur, in scheemda, iedere week, daar zou ik eens naar toe kunnen gaan, en wat vragen kunnen stellen, of het ook rechtsgeldig is als je een papier bij je overlijdens polis stopt. het spreekuur is gratis, een kwartier lang, heb ik echt mijn vragen gesteld. :-D

dat ga ik als eerste eens mooi doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

:-D :-D :-D :-D :-D

toch nog na lang aarzelen kreeg ik dit van de fokker van Bamse.......


meid .
wat maak je weer mee.
mannen !! je treft het er niet mee .en dat dan op zo een manier .


maar 1 ding staat vast als er ooit wat gebeurd komt bamse bij mij .heb ik je toen al gezegd enzeg ik je nog steeds toe .
meer dan welkom !!
daar geen slapeloze nachten meer over !!

elly
----- Original Message -----

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kreeg een mail van dr, nou net. het bovenste ervan, hoort er niet bij, maar is perongeluk mee gegaan tijdens het copieren.

toen Bamse drie maanden was en ik alleen kwam te staan, mocht bamse al terug naar de fokker, niet nodig vond ik zelf, ik kan goed voor dr zorgen, maar om een permanent verblijf voor als ik wat overkomt, daar heb ik het nimmer met haar over gehad.

en na lang aarzelen, en ook naar aanleiding van dit topic, heb ik een mail gestuurd, en kreeg ik dit van haar terug.

slapeloze nachten zijn niet meer nodig, elly is de fokker van Bamse, heeft zelf vier newfoundlanders.

daar is Bamse op haar plek, en als ze ooit voor bamse toch een goed gezin zou zoeken, zou ik daar ook vrede mee hebben.

nu nog officieel maken, zodat als er toch wat mis gaat dat bamse verzekerd is van een plekje. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het lange aarzelen was van mijn kant. en blijkt niet nodig te zijn. :-D

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Gelukkig Willemijn, is een goede oplossing! Kan je weer rustig slapen ;-) En natuurlijk hopen dat je nog heel lang mee mag gaan! :-)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Wow, wat een prima oplossing Willemijn!
:-D

Kaya (Gast)

Bij Kaya in zijn contract met de fokker is zelfs opgenomen dat hij, als mij wat mocht overkomen, terug gaat naar de fokker. Indien ik dit anders wil of wil dat iemand anders Kaya gaat opvangen dan wil de fokker eerst kennismaken met deze persoon en dat moet dan ook weer officieel vast gelegd worden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

toch is een bedankje hier op zijn plaats, ik heb vele mails hier gelezen, die Bamse een warm hart toedragen, dank jullie wel allemaal.

enne als ik een oppas nodig heb :-D voor even, ?? dan kom ik hier weer terug om dat te vragen.

honden page profiel Ine Ine 3 doggies

honden foto van Ine

Wij hebben een brief opgemaakt wat er met elk van de honden zou moeten gebeuren, moest m'n man en mij iets overkomen. Die brief hebben we in enkele kopies afgegeven aan familie...


Ook voor onze kinderen hebben we onze wensen op papier gezet, STEL dat er iets zou gebeuren, dan zou ik echt wel willen dat ze bij elkaar blijven en samen kunnen opgroeien.

honden page profiel Tanja Tanja 3 doggies

honden foto van Tanja

oh wat fijn dat het is geregeld nu, toch een heel stuk rustiger zo he :-)

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Geweldig Willemijn, jij kunt weer lekker slapen, en wat goed van de fokker, een hele geruststelling.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Wat goed van die fokster Wilemijn. Wij hebben niets geregeld, maar we zijn niet alleen, nu wonen hier nog 5 mensen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dan is het ook niet nodig Grietje, zoon dochter man, zou wel heel gek zijn als er niemand is die voor je honden wilt zorgen, maar zoals je weet grietje, een tweelingzus die niet van honden houdt, en zij was degene juist die me wakker maakte. :-D

en ik ben blij met Elly, gewoon gevraagd voor als.......en ze kan komen.

en ik hoop nimmer dat het nodig zal blijken. maar geen slapeloze nachten meer, van de week naar de notaris, gratis inloop spreek uur, zo dat ik weet wat mijn rechten en plichten zijn.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Ik heb drie katten, Biko en twee konijnen.
De konijnen daar is niet echt een plek voor, want niemand van mijn familie en vrienden heeft een afgesloten tuin waar ze in kunnen. Ze lopen nu vrij door de hele tuin, die is helemaal afgeschermd, ook voor de katten. Mijn zus heeft wel een afgeschermde tuin, maar ook een hond die niet bij de konijnen kan (hij wil ze opeten!)
Voor Biko en Dieseltje is er keus :-)
Twee van mijn vriendinnen, mijn zus en mijn ouders willen Dieseltje (mijn siamees) graag hebben.
Biko gaat altijd naar mijn beste vriendin als ik (ooit) met vakantie ga of wat langer weg ben. Tegenwoordig is hij minder bewerkelijk en kan hij ook naar mijn ouders. Mocht ik niet meer voor hem kunnen zorgen dan willen zowel zij als mijn zus hem opnemen.
De andere twee katten zullen dan naar mijn zus gaan. Mijn vriendinnen en ouders zouden ze op willen vangen, niemand zit echt op te wachten haha, ze zijn lief, maar gaan hun eigen gang. Zolang ze een lekker slaapplekje en eten krijgen en een kriebel op hun tijd (alleen als zij dat willen!) dan is het goed voor ze.

Dus bij mij is het wel geregeld. Gelukkig.

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas 3 doggies

honden foto van Caroline & Atlas

Tja, ik ben 15 en woon dus nog thuis.
Mijn ouders zijn gescheiden en ik verhuis elke week vrijdga van papa naar mama of omgekeerd. Nala is van mijn moeder (gekocht 1j na de scheiding) maar mijn vader is zo gek van haar en mijn ouders zijn nog zo goed bevriend dat Nala elke week mee verhuisd, wat ze altijd weer geweldig vindt!

Maar goed.
Moest er dus iets met mij gebeuren blijft Nala gewoon bij mijn moeder/vader/broer...
Moest er iets met mijn moeder gebeuren gaat ze naar mij en mijn broer, en vader.
Moest er iets met mijn beide ouders gebeuren wil ik ze bij me houden, maar moest dat ECHT niet gaan, zou ik ze naar de fokker brengen. Of naar haar vaste oppas, 2 verdiepen hoger hier.

Dus ik maak me daar eigenlijk geen zorgen over, we zijn met genoeg..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geen zorgen.......alleen maar goed. :-D caroline en margje, en vele van hier. maar als je dat niet hebt !!!


voor mij was het geen zorg eigenlijk..tot mijn zusje vroeg, of er wat geregeld was met Bamse. zij moet Bamse niet, want ze heeft niets met honden, daar ben ik over na gaan denken.

Ik die gezond ben, altijd bezig ben, nimmer ziek ben, nimmer iemand nodig heeft, ben daar eens goed over na gaan denken, en kwam tot de conclusie, ja wat ? als mij wat overkomt ?

daar had ik al een poos slapeloze nachten van, durfde soms niet eens meer onbezorgd weg te gaan en bamse achter te laten, wat als.....

nu is het opgelost, en zo zijn er meerderen die er mee zitten, gewoon eens rondkijken naar een verzorgde oppas, die als.......de honden op wil nemen, want o zo erg als er toch niets geregeld is. wat gebeurt er dan met je hond/en ? ja ze gaan naar een asiel.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "iets geregeld voor de hond ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: puppycursus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^