nieuw topic: achter de schapen aan!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika!

honden foto van Kim en Laika!

Hallo allemaal,

misschien komt het door de rare tekens in de titel, dat sommige het topic niet kunnen lezen. Sorry, sorry. Als nog heel erg bedankt voor alle antwoorden die jullie gegeven hebben en alle pb-tjes.

Hier nu toch maar een kopie van mijn verhaal:

ohh ik ben zooo boos op Laika! grrrrrr ik ben nog nooit zoo boos geweest!

ik dacht net het was even droog tussen de buien door, een lekker stuk te gaan fietsen met Laika. We waren nog niet van ons oprit af, of Laika ging achter de schapen aan van het weiland tegen over ons :'( Die schapen lopen daar altijd al, ze heeft er eerst nog NOOIT naar om of op gekeken en opeens ging ze zoo door de draad (staat geen stroom op) naar de schapen! Ik kon het wel uitschreven/janken want ik was zoo boos op haar! Normaal doet ze echt ALLES voor de bal, deze had ik uiteraard bij me dus ik riep heel hard, " laika pak je bal! " ze keek niet eens op of om! ze had opeens alleen maar oog voor de schapen..

en meende je maar dat ze kwam :'( Ze had ze allemaal bij elkaar gedreven, als er 1 uit de groep ging rende ze er meteen heen om die weer bij de groep te maken. Ze is niet dichter bij de schapen geweest als 1 meter, dus heeft ze zeker weten niet aangeraakt/pijn gedaan maar alsnog! ze mag niet naar de schapen rennen! Naar 20 min. was ze zoo moe, dat toen ik rustig riep: " laika kom maar hier " ze er aan kwam lopen. Ik heb haar zonder iets te zeggen rustig aangelijnd en mee naar huis genomen.

Maar nu ben ik zooo bang dat ze hier succes mee geboekt heeft en dat ze dit vaker zal doen :'( We kunnen niet om dat weiland heen, want er is maar 1 manier om van ons oprit af te komen en dat is langs de schapen...

Weten jullie hoe ik hier nu mee om moet gaan?


Nogmaals sorry, ik wist niet dat door de 'rare tekens' onleesbaar kon worden.

Groetjes Kim

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "nieuw topic: achter de schapen aan!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Wat is dit lastig he!!!!

Hier hebben we ook veel koeien als we gaan lopen.... 29 van de 30 keer doet Tess er niets mee... negeert ze ze.... maar 1 keer in de 30 gaat ze vol in drijfmodus.... en is er inderdaad voor mij geen land mee te bezeilen.... ze bouwt gewoon haar eigen feestje :'(

Het probleem is dan ook dat omdat het zo sporadisch gebeurt... er ook moeilijk op te trainen is....

ik lees dus even mee.... :-)

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Niet meer loslaten op de oprit zou al 1 goede stap zijn in de juiste richting O-) Als ze het zo leuk vindt, mssn een idee om haar te leren schapen drijven? Zo kunnen ze 1 keer in de week het werk doen en leren jullie hoe haar te sturen :-D

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Je hond aanlijnen en nooit meer in de buurt van schapen loslaten tenzij dat is om onder begeleiding schapen te drijven.
Ook als een hond de schapen niet aanraakt kan ie kwaad, ze kunnen van de stress aborteren/verwerpen. In het draad of de sloot lopen. Als gevolg van de stress infectieziekten ontwikkelen.  
Ik zou zeker de eigenaar van de schapen op de hoogte stellen van wat er gebeurd is en informatie inwinnen bij een dierenarts over de mogelijke gevolgen en de termijn waarop dit zich kan openbaren.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jaagsiekte_sheep_retrovirus

En misschien wil de boer wel een stukje draad door schapengaas vervangen zodat je hond niet meer bij de schapen kan komen.

honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika!

honden foto van Kim en Laika!

bedankt voor jullie reacties!

Voorlopig aanlijnen langs de schapen dus. De schapen zullen binnenkort wel weer weg gaan, dus dan kan ik daar wel weer loslopen :-)

@ Claire: dat is precies het zelfde als wat met Laika gebeurd!

@ Wendy: we hebben de eigenaar gebeld. Ze heeft ons gevraagd om de schapen goed in de gaten te houden komende paar dagen. Als ze zich anders gedragen wouden ze graag dat wij bellen. Haar man is dierenarts dus wou vanavond even langs gaan om te kijken.

Ik ben nu aan het kijken naar een cursus schapen drijven. Dit omdat het me ook erg leuk lijkt om te doen. Ik heb er nu een gevonden in Sinderen. Ik denk dat ik er vanavond maar even heen ga mailen. Als iemand anders nog iets weet in de buurt van winterswijk is dit natuurlijk ook welkom.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik denk dat het wel goed is om schapen te leren drijven met haar, vooral omdat je hond ook leert wanneer het klaar is en om niet op eigen houtje te gaan "werken".

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Ik snap dat je boos bent... Maar het heeft geen zin. Laika is kruising Border Collie toch? Het zit in haar. Dus je had wel kunnen verwachten dat het er ooit uit zou kunnen komen.

Ik zou met haar een schapendrijf cursus gaan volgen!
Want zo leer je het te beheersen, controleren, want een schaapshond mag ook niet zomaar wat gaan drijven zonde raanwijzingen van de baas.
Dus zo'n cursus is zeker handig!
Is er geen trainingscentrum waar ze een schapendrijf cursus geven bij jullie in de buurt?

honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika!

honden foto van Kim en Laika!

Ik weet dat het geen zin heeft om boos te zijn, ik ben ook niet boos geworden op haar maar van binnen wel haha O-)

Laika is een kruising friese stabij x border collie ja :-) Ook wist ik dat dit kon gaan gebeuren, maar begrijp niet waarom het alle keren sinds ze bij ons woont (8,5 weken) goed gaat en nu 1 x niet...

Ik heb bij ons in de buurt (wij wonen in Winterswijk, de cursus is in Sinderen, dit is een half uurtje rijden dus te doen) een schapendrijf cursus gevonden. Ik ga eens goed zoeken of ik een mail adres kan vinden en dan zal ik er zeker heen mailen :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "nieuw topic: achter de schapen aan!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Loops
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^