Angst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BiancaBianca

Wij hebben 2 honden een JackRussel van 3 en een Bullmastiff van 1,5. Los van elkaar zijn het super lieve honden. Wij hadden gehoopt op een vriendschap tussen de honden maar helaas. De Bull wil dit wel maar de Jack absoluut niet. Naar mate de Bull groter groeide is de Jack gaan veranderen en steeds voorzichtiger geworden. De Bull is de baas in huis wat betreft eten. Zodra de Jack te langzaam eet dan duikt de Bull er bovenop en zorgt dat zij dat laatste stukje zal hebben. Met de brokken gaat dit perfect maar met lekkers geven we ze nu apart doordat dit nu 2x fout is gegaan.

De Jack wordt met de dag angstiger. en wij weten niet meer wat we eraan moeten doen. De Jack ligt heel de dag in de mand en zodra ze denkt dat de Bull opstaat gaan der oren naar achteren en is ze alert. Water drinken durft ze niet want dan moet ze door de kamer lopen en stel je voor dat de Bull haar ziet. Ze loopt op een manier die uitnodigend is om even te gaan kijken. Ze maakt zich klein oren en staart naar beneden. Nu is het zo dat ze gromt als ze in de mand ligt en de Bull komt snuffelen. Wij zijn bang dat de Bull hierop gaat reageren en dat het dus een keertje echt fout gaat.

Als we buiten wandelen gaat het prima zodra er maar geen andere hond in de buurt komt. Ze mogen heel even snuffelen en daarna laat ze direct der tanden zien en geeft een knauw. Wij laten haar dus niet meer bij andere honden in de buurt. Want ook hier zijn we bang dat de Bull dit gedrag gaat kopieren.

Het lijkt wle met de dag erger te worden en we weten ook echt niet wat we eraan moeten doen. Ze doet het zichzelf aan, aangezien er niks is om zo bang voor te zijn.

Wij zitten zelfs al te denken aan het herplaatsen van de Bull. Maar dit houdt ons tegen omdat ehet gewoon een schat van een beest is en niks kwaads bij zit. M

Weet iemeand hier raad???






Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Angst" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Ik denk dat het handig is om een gedragstherapeut in de arm te nemen.
Deze kan de situatie thuis bekijken en ook jullie reactie op de honden aanzien.
Op het Bullmastiffkluppie is zijn twee gedragstherapeuten actief, gambler en prikkeldraad.
Je zou daar eens contact met ze kunnen opnemen. Ze willen je vast helpen, als ze dat kunnen, kunnen ze daat niet, dan sturen ze je door naar iemand anders.

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Dit is iets waar je beter snel een GT kan inschakelen. Door de computer zien wij beide honden hun lichaamstaal niet en kunnen we wel gaan speculeren, maar zeker weten we dingen dus niet. Met dit soort problemen moet je niet vanalles gaan proberen, hier is iemand met veel inzicht en ervaring nodig.


Wat je wel alvast kan doen is de honden appart van elkaar uitlaten. Zo leren beide honden op eigen pootjes te staan en voorkom je kopieergedrag. Ook is het fijn voor beide honden dat ze even eigen-tijd met de baas hebben zonder dat de andere hond erbij is. Dit zowel voor de Bull als voor de aldoor-angstige Jack.


Eten zou ik voortaan appart geven, de 1 in de gang en de ander in de keuken bijvoorbeeld, en pas weer bij elkaar als beide etensbakjes leeg zijn.

honden page profiel Cel, Jacko, Louis en PoesCel, Jacko, Louis en Poes

honden foto van Cel, Jacko, Louis en Poes

Ik zou inderdaad contact opnemen met een gedragstherapeut. Ik weet niet waar je woont maar ik had ook een gestreste en angstige Jackrussel en heb bij Nelis Verhoeven van Callmingsigns aangeklopt op advies van baasjes hier op HP. Het gaat nu al een stuk beter. Hij is hier thuis geweest en hefet veel tips gegeven. Nu ben ik intussen een cursus gestart bij Calming signs en been heel tevreden over de ontwikkelingen...

Succes!

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Ik mis jullie aandeel eigenlijk een beetje in het hele verhaal, misschien zou je inderdaad een goede hondenschool op kunnen zoeken die jullie hier in kan begeleiden :-)

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Zoals gezegt hierboven is in dit geval een gedragstherapeut de beste oplossing. Die komt bij jullie thuis en zal ook kijken naar wat er mis gaat en hoe jullie reageren op de honden. Dan zal hij gepaste tips en regels geven waar jullie mee aan de slag kunnen.

Belangrijk is dat je kleinste hondje weer vertrouwen in zichzelf en omgeving gaat krijgen, zelfvertrouwen is trouwens sowieso wel belangrijk voor een hond vind ik zelf... Je kunt de hond daar zeker bij helpen..

Ik zou wel meteen stoppen met het tegelijk voeren, dit kun je nu beter gescheiden doen.
Sowieso niet toe staan dat je grote hond de kleine domineerd, jullie zijn tenslotte de leider en bepalen wat er gebeurd... Als ze hier een bot van elkaar af gaan pakken bepaal ik ook dat dit gedrag niet wenselijk is en ze snappen dat maar al te goed... In de natuur moeten ze soms vechten voor hun eten en de sterkste zal dan winnen, maar onze honden hoeven te vechten voor hun eten omdat er genoeg eten is op gepaste tijden... Ze krijgen hier tegelijk een bot en er valt dus niks af te pakken in mijn ogen... Dergelijke dingen moeten ze wel leren, sommige honden snappen het van zichzelf al en andere honden hebben daar sturing bij nodig...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Angst" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Jeej...Demon babyproof ;)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^