helemaal dwergpincher ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" @jacqueline

bedankt voor je reactie, naar zo een uitleg luister ik meer na en waardeer ik meer. dan gelijk aan te vallen.

goed uitgelegt daar heb ik idd meer aan

dan weet ik nu dat hij niet ras zuiver is "


Toch appart dat je alleen deze reactie waardeerd terwijl bovenaan al een paar antwoorden gegeven waren waar ook al uitgelegd werd dat je hond niet raszuiver is en geen 100% dwergpinschers is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "helemaal dwergpincher ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Heej
Ik dacht ook bij het zien van de foto's dat er iets van een fox in zat!
Ti's wel een heel leuk hondje!

Off topic

Van het in elke topic weer herhalen hoe verschrikkelijk de mensen zijn door een broodfok hondje te kopen, en hoe ze dat konden doen want de moederhond.vergeet je Miss wel dat niet iedereen nog op de hoogte is van dit leed en word het je zo op een beschuldigende manier door je strot geduwd dat mensen er op alleen maar kwaad van worden, je kan het uitleggen zodat mensen de volgende keer beter opletten, weten wat ze doen moeten, alert zijn op tekenen maar hou alsjebliefd eens op door bij iedereen die gewoon graag wil weten wat er Miss in zijn of haar hondje zit met modder te gaan gooien!! Dit was niet haar vraag en informatie geven over de omstandigheden van de moederhonden, erbarmelijke situatie van de andere dieren daar is natuurlijk super! We willen allemaal dat dit stopt maar dat wijzen altijd kan wel iets minder! Geef gewoon een stukje informatie, verwijs na een anti broodfok site, dan heb je meer kans dat mensen er ook iets mee willen gaan doen...

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

" Heej
Ik dacht ook bij het zien van de foto's dat er iets van een fox in zat!
Ti's wel een heel leuk hondje!

Off topic

Van het in elke topic weer herhalen hoe verschrikkelijk de mensen zijn door een broodfok hondje te kopen, en hoe ze dat konden doen want de moederhond.vergeet je Miss wel dat niet iedereen nog op de hoogte is van dit leed en word het je zo op een beschuldigende manier door je strot geduwd dat mensen er op alleen maar kwaad van worden, je kan het uitleggen zodat mensen de volgende keer beter opletten, weten wat ze doen moeten, alert zijn op tekenen maar hou alsjebliefd eens op door bij iedereen die gewoon graag wil weten wat er Miss in zijn of haar hondje zit met modder te gaan gooien!! Dit was niet haar vraag en informatie geven over de omstandigheden van de moederhonden, erbarmelijke situatie van de andere dieren daar is natuurlijk super! We willen allemaal dat dit stopt maar dat wijzen altijd kan wel iets minder! Geef gewoon een stukje informatie, verwijs na een anti broodfok site, dan heb je meer kans dat mensen er ook iets mee willen gaan doen... "


Mijn ervaring is dat mensen die sites vaak niet lezen en dat een korte duidelijke boodschap beter aankomt.
Mensen die een broodfokpup kopen (daarmee bedoel ik dus niet persé de ts), zijn vaak niet de mensen die echt moeite nemen om lange genuanceerde teksten te lezen. Dus dan is een kort krachtig berichtje mijn inziens effectiever!

Laten we het zo doen, ik doe het op mijn manier, jij op de jouwe? Okee?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik denk dat juist dit soort topics zich lenen om mensen bewust te maken van broodfokleed, broodkoop en het in stand houden van broodfokleed door broodkoop. Het is namelijk een van de meest directe manieren om mensen te bereiken in bewustmaken van het hoe en vooral waarom niet van broodfok en broodkoop.

Hoewel ik me realiseer dat niemand op kritiek en onderdrukken van de feestvreugde zit te wachten en ook lees hoe mensen van HP die op de hoogte zijn van broodfok kritisch reageren op mensen die broodkoop ter sprake durven brengen is het toch een bewust keuze om de kop niet in het zand te willen steken.

De insteek is van mensen die zich hard maken tegen het leed is, hoewel soms erg emotioneel beladen, niet bedoelt om iemand af te branden maar juist om het bewustzijn te vergroten over broodfokleed en de verantwoording die wij als mens daarin hebben. Er is momenteel geen andere manier dan broodfok te lijf te gaan dan door bewustwording en ontmoediging van broodkoop.

Dit hondje is er nu en ieder hondje is welkom op HP. Maar door niet te negeren hopen we dat de groep bewuste baasjes steeds groter gaat worden zodat broodfok ooit uitsterft omdat niemand meer aan broodkoop doet.

honden page profiel chantalchantal

honden foto van chantal

@ Petra: Laten we daar met ze alleen op hopen, dat broodfok ooit uitsterft.

Ik begrijp ook heel goed dat er als het over broodfok gehad, een grote lading achterzit. Er komt natuurlijk ook emotie bij kijken.

Wat alleen misschien wel zo is, dat op het moment dat de ts het gevoel krijgt dat hij aangevallen wordt, dat iemand ook kan denken, laat maar zitten, ik ga weg bij hp wordt toch alleen maar aangevallen.

Of dat mensen niet meer eerlijk durven te zijn over waar ze een hondje gekocht of gekregen hebben...

Mensen bewust maken is belangrijk, HEEL belangrijk. Maar soms zou ening nuance wel gepast zijn, vind ik persoonlijk.

honden page profiel raiyahraiyah

@veronique

zo bedoel ik het niet ik had al bedankt voor de reacties die mij gegeven is.

ik benadrukte de reactie van jacqueline meer om te laten zien dat ondanks ze vertelde dat broodfok niet goed was dat het op een ander manier kon.

ik waardeer u en de andere mensen hun meningen

nogmaals ik bedoelde het niet zo en bedankt voor de reacties

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

@Chantal, Ik ben het zeker met je eens dat het 'de toon is die de muziek maakt'. Ik denk dat het heel belangrijk is dat we gezamelijk de verantwoording nemen om voor te lichten. Er is hier helaas een trend ontstaan waarin je door medeforummers wordt afgekapt als je je kop niet in het zand wenst te steken en vanuit een zeer grote betrokkenheid bij het welzijn broodkoop ter sprake durft te brengen. De toon wordt daardoor soms scherper dan nodig.

Iedereen is het er over eens dat broodfok heel erg is, maar toch vind er op grote schaal broodkoop plaats. Waarom mag dit niet belicht worden, juist dit is hetgeen de broodfok in stand houdt. Hoe bereiken we mensen hierin? Iemand hoeft niet tot in den treure achtervolgt te worden, en het is zeker niet de instaak mensen weg te jagen. Maar het onderwerp tot een taboe maken is weer het andere uiterste. Ergens is de gulden middenweg en ik hoop dat we die gezamenlijk weer kunnen vinden.

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Ik snap ook wel dat mensen liever oeh en aah horen. Maar we leven in een echte wereld, een keiharde wereld dus is het gewoon nodig mensen met hun neus op de feiten te drukken. Ook al vraagt TS misschien niet om deze feiten, toch vind ik het logisch dat dit wel elke keer benadrukt wordt, zo kunnen andere mensen er nog wat van opsteken en zo kan de TS ook de situatie anders bekijken.

Het feit dat zij zelf aangeeft een hondje gered te hebben, zegt toch al genoeg? En dit zeg ik niet om kritiek te leveren.
Mensen reageren vaak met : Ja het is nu toch al gebeurt dus kan er niks meer aan veranderen. Dit is dus niet waar, je kan altijd wat leren of een ander wat leren!

Ik denk niet dat dit als een 'aanval' beschouwt moet worden, maar juist als een opsteker. Another point of view.. ;-)

honden page profiel chantalchantal

honden foto van chantal

@ petra, ik ben het volledig met je eens. En kop in het zand steken hou ik niet van, waarheid en feiten zijn er nu eenmaal vwb broodfok en dat is al erg genoeg!

tis een open forum en ruimte voor iedereen.

trouwens, alleen mijn eerste zinnetjes was voor jou. De rest in het algemeen. Ik vind jou altijd wel aardig genuanceerd ;-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Oke, dank je wel ;-)

honden page profiel raiyahraiyah

voor de dames die 'fox' zeiden als mogelijke kruising bedoelen jullie deze



heb ff beetje ge-googled en ik herken me hond wel op deze foto ook hoe die staat en zn pootjes (zn figuur)

honden page profiel MargaMarga

honden foto van Marga

Ik walg van broodfokkers, ik griezel al als ik er bij nadenk. Echter komt de hond van mijn ouders uit de broodfok, nu inmiddels 13 jaar. Samen uitgekozen. In die tijd was er nog niet zoveel informatie beschikbaar over de praktijken van broodfokkers of waren de honden nog relatief 'goed', ik weet het niet. Een grote hal was het met boxen vol puppies, zeg daar maar eens nee tegen. Ik was 11, mijn ouders reden niet voor niets zo'n stuk en we kwamen dan ook met een mix Schotse/Cairn terrier thuis. Het is dat mijn ouders hem altijd laten trimmen als een Schotse Terrier dan lijkt hij er tenminste nog wat op. Nooit wat gehad, kerngezond. Begint wat eigenaardig te worden, de ouderdom begint op te spelen.

Tegenwoordig hebben we zo veel middelen om ons te laten informeren. Vooral de jeugd is steeds jonger bekend met de computer, internet, social media noem maar op. Er zijn informatieve tv-programma's. Het houden van de hond (of een ander huisdier) is een totaal andere benadering/beleving dan 20 jaar terug.

MAAR

Ik kan sommige beweegredenen van mensen die bij een broodfokker een pup halen begrijpen.

Ten eerste het financiele plaatje. Ik vind het ongehoord hoeveel geld fokkers soms durven te vragen voor een pup. Natuurlijk zijn er belangrijke testen die gedaan moeten worden. Maar niet iedereen kan zomaar 1000 euro neerleggen voor een pup. Dan is een pup die er hetzelfde uitziet bij de broodfokker voor 250 euro een heel stuk aantrekkelijker.

Ten tweede de moeite, soms het moeten smeken om een pup bij de fokker. Standaard vraag in de eerste minuut "Werken jullie allebei?". Het merendeel van Nederland zal die vraag met Ja moeten beantwoorden. De hondenliefhebber die alleen woont en werkt kan in dat geval fluiten naar een pup. Terwijl er vaak door dat soort mensen veel meer aandacht en vrije tijd in het beestje word gestoken en niet alleen naar buiten gaat voor een poep en plas rondje. Of door de kinderen als speeltje wordt gezien. Ik hoef niet uit te leggen hoe dat bij de broodfokker gaat.

Dan ga je toch kijken naar een herplaatser? Die kunnen alles al en hoef je niet zoveel tijd in te stoppen als een pup. Ik zou graag nog eens de fokker willen uitnodigen die dat tegen mij heeft gezegd. Ik heb aardig wat tranen gelaten over mijn belevenis dat niemand ons een pup gunde. Achteraf is een herplaatser voor ons inderdaad de droomhond geworden, maar dat het makkelijk was en geen tijd heeft gekost is zeker niet waar.

Niet dat ik alle fokkers over 1 kam wil scheren en wil aanvallen, totaal niet. Het stoort mij alleen dat fokkers er ook aan mee zouden kunnen helpen om de broodfok uit te roeien en dat in mijn beleving te weinig wordt gedaan. Sommige rassen zijn ook niet meer wat ze geweest zijn. Dan hebben we de overheid nog, blijkbaar valt het nergens op dat er honderden busjes per jaar vol puppies de grens over gaan.

Broodfok uitsterven? Hoop het met heel mijn hart maar zolang het wettelijk blijft toegestaan en het ze soms in de hand wordt gewerkt ben ik bang van niet. Zoals Petra zegt is er op dit moment geen andere manier dan bewustwording en ontmoediging. En dat kun je niet vaak genoeg herhalen op wat voor manier dan ook.

honden page profiel Romy en JoepRomy en Joep

honden foto van Romy en Joep

Ik ben het met Marga eens. En daarbij wil ik nogmaals benadrukken dat de broodfokkers van tegenwoordig ook niet gek zijn en ook niet allemaal op elkaar lijken. Sommige hebben wel goedverzorgde pups, reserveringen enz. En het kan ook bij een goede fokker wel eens zo zijn dat er een koper afhaakt. Dat zie je toch in dat topic over de socialisatie van pups?

honden page profiel raiyahraiyah

Toch nog even paar andere fotos plaatsen, ik weet nu dat hij niet voor 100% een dwergpincher is maar ben nu echt nieuwsgierig geworden wat er dan wel in zit ik heb hier op de forum al ''Fox"' gehoord
toch benieuwd of t miss niet wat anders is... alvast bedankt







honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

welke fox moet er inzitten dan?

Boerenfox zie ik er niet in zitten iedergeval..
Je zal er nooit achterkomen wat er nou exact inzit ben ik bang of je moet een dnatest gaan doen.
En wat maakt het ook uit, je hebt een leuk hondje daar gaat het om.

honden page profiel raiyahraiyah

@Jacqueline, Jackie en Joy

ja klopt, maak ook helemaal niet uit, maar gewoon ben echt nieuwsgierig geworden.
ik denk dat ik idd zo een dna test ga laten doen

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

"

Ten eerste het financiele plaatje. Ik vind het ongehoord hoeveel geld fokkers soms durven te vragen voor een pup. Natuurlijk zijn er belangrijke testen die gedaan moeten worden. Maar niet iedereen kan zomaar 1000 euro neerleggen voor een pup. Dan is een pup die er hetzelfde uitziet bij de broodfokker voor 250 euro een heel stuk aantrekkelijker.

Ten tweede de moeite, soms het moeten smeken om een pup bij de fokker. Standaard vraag in de eerste minuut "Werken jullie allebei?". Het merendeel van Nederland zal die vraag met Ja moeten beantwoorden. De hondenliefhebber die alleen woont en werkt kan in dat geval fluiten naar een pup. Terwijl er vaak door dat soort mensen veel meer aandacht en vrije tijd in het beestje word gestoken en niet alleen naar buiten gaat voor een poep en plas rondje. Of door de kinderen als speeltje wordt gezien. Ik hoef niet uit te leggen hoe dat bij de broodfokker gaat.

Dan ga je toch kijken naar een herplaatser? Die kunnen alles al en hoef je niet zoveel tijd in te stoppen als een pup. Ik zou graag nog eens de fokker willen uitnodigen die dat tegen mij heeft gezegd. Ik heb aardig wat tranen gelaten over mijn belevenis dat niemand ons een pup gunde. Achteraf is een herplaatser voor ons inderdaad de droomhond geworden, maar dat het makkelijk was en geen tijd heeft gekost is zeker niet waar.

"


Sorry hoor ik herken je verhaal dus absoluut niet.
Mijn vriend en ik werken allebei en hebben wonen op een appartement met balkon maar zonder tuin. Wij hebben bij 2 fokkers op de wachtlijst gestaan en 1 herplaatser we zijn nog nooit afgewezen. Wij hebben een goede oplossing voor de dagen dat wij beiden werken. Ik denk dat het de fokkers eerder siert dat ze hondenwelzijn boven verkoop stellen. Bij een broodfokker krijg je dat soort vervelende vragen idd. niet!

Bij een fokker waren de ouderdieren op HD, MDR1, CEA, en jaarlijkse oogtest getest. Deze fokker begon met 6 weken al met benchtraining en zindelijkheid. De pups werden zeer goed gesocialiseerd. De pups kostte 900 euro. Dit vond ik een heel eerlijke prijs. De fokker is 2 maanden bijna alleen met de pups bezig, je kan er echt niet fulltime naast werken. Dan heb je vaccinaties, chip, de prijzen van de testen, de werpkist, de kamerkennel binnen, de puppyren buiten, het extra voer voor de teef, het voer voor de puppen, de doggyride waarin de pups voor de socialisatie werden meegenomen, het mini wipje, de tunnel, de speeltjes die goed voor hun ontwikkeling zijn. Nee 900 euro is een eerlijk prijs. Helaas raakte ik mijn baan kwijt en moest ik toen langer wachten.

Want als 900 euro al een probleem wordt. Wat dan als een pupje dan ziek wordt (of een poot breekt), de DA kosten zijn dan vaak nog veel hoger. En zeker bij een broodfok pup heb je grote kans op ziekte en orthopedische klachten! Kortom doelbewust een broodfokhond kopen vanwege het geld is niet alleen wreed maar ook enorm kortzichtig.

De ouders van mijn Markiesjes zijn op PL getest, en de pups zijn goed gesocialiseerd. Zij kostte 450 euro.
Nu blijkt er ook oogziektes voor te komen. Helaas zie je dat voor veel mensen testen een financiele aanslag is vanwege de lage puppyprijs. Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Een aantal rassen die gezond zijn, geen grote problemen bij de bevalling hebben zijn rond de 500 euro.

Als je je een beetje erin verdiept hebt dan is 700 á 1200 euro voor veel rassen helemaal niet zo'n gekke prijs.
Kun je dat niet betalen, trek dan een plan voor evt. onvoorziene medische kosten, kun je genoeg apart zetten voor verzekering en buffer, dan kun je misschien een pup adopteren van een organisatie (en eigenlijk ook wel sparen voor een behoorlijk gefokt hond, alleen hebben mensen dat helaas niet over voor hun maatje)

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

overigen een broodfok pup kost meestal geen 250 maar tussen de 350 en 500 euro. Kleine rasssen of mooie kleurtjes vaak nog meer.

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Hé wat leuk, een Pinscherliefhebber. ;-)
Je zult er helaas nooit achterkomen of je Dwergpinscher 100% raszuiver is, omdat je geen stamboom hebt.
Het is een vrij populair ras onder de broodfokker, dus grote kans dat er een ander ras/kruising door gemixt is.
Het gewicht komt wel overeen met een Dwergpinscher, maar 34 cm is te hoog.
Een Dwergpinscher is 25 - 30 cm.
Het is duidelijk dat het ras Dwergpinscher overheerst in je hond, maar ik zou zo niet durven zeggen met welk ras hij gekruist is.
Jammer dat de oren niet overeind staan! Dat is een van de kenmerken van de Dwergpinschers (meestal).
Een Duitse Pinscher is je hond sowieso niet, daar is hij te klein voor.

Wat is zijn karakter?
Eigenwijs?
Waaks?
Eenkennig/geen allemansvriend?
Aanhankelijk?
Actief?
Dat zijn een paar kenmerken van een Dwergpinscher (uit mijn hoofd).

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Niet vergeten dat hij nog maar 5 maanden is hé, die wordt nog wel groter..

Ik denk dat je gewoon een bastaardje hebt en dat je je gelukkig mag prijzen met de gezondheid van je hond :-)

honden page profiel raiyahraiyah

@ eefje ...

Wat is zijn karakter: veel energie,speels, eigenwijs,vrolijk,niet mensen schuw,waaks,nieuwsgierig,eet graag,intelligent

@ sammy en de bulldogs

ja daar heb ik zeker geluk mee dat hij gezond is.
hoeveel denk je dat hij nog gaat/kan groeien?

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Raiyah het klinkt wel als het karakter van een dwerg hahaha

honden page profiel GeaGea

honden foto van Gea

geen allemansvriend en niet mensenschuw kan in dezelfde hond zitten. Mayra is heel vrolijk naar andere mensen, ze gaat ze blij begroeten en wil even aandacht (niet mensenschuw) maar ze accepteerd weinig van andere mensen. Wordt niet graag door ze aangehaald, loopt zeker niet met een vreemde mee (geen allemans vriend)

Wat een leuke hond! Veel plezier met hem of haar!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

@Raiyah; Er zit naar mijn idee zoiezo nog een ras door heen, vind het een vrij flinke hond voor een Dwerg. Ik ben benieuwd of je er ooit nog achter gaat komen welke rassen er in zitten :-)!

@Marga; Ik begrijp niet zo goed hoe je kunt zeggen dat je begrijpt dat bepaalde mensen voor een broodfokker kiezen..Ten eerste vind ik het al heel apart als mensen weten wat broodfok is en er dan tóch bewust een pup vandaan halen, ten tweede vind ik je argumenten niet helemaal kloppen.

Zoiezo al het kostenplaatje, ikzelf ben nu al aan het sparen voor de toekomst als hier weer een puppy kan rond huppelen, zodat ik de aanschaf kan betalen, de hondenschool, enzovoorts.
Die 1000 euro bijvoorbeeld die je noemt, dat is toch totaal niet te vergelijken wat je daar voor krijgt in vergelijking met een broodfok puppy? Daarmee bedoel ik dat je bij een broodfokpup totaal niet weet wie de vader/moeder/opa/oma enzovoorts is, je weet niets of er erfelijke ziektes en afwijkingen voorkomen in de bloedlijn, je weet niets van het gedrag bij de ouders, ga zo maar door.
Dit is totaal niet te vergelijken met een goede fokker, waarbij je alles mee krijgt, waarbij de puppy gesocialiseerd word, en zo kan ik nog wel even door gaan. Ja, 1000 euro is heel veel geld, maar daar kan je toch voor sparen als je het zo graag wilt? Dat lijkt me slimmer dan gelijk naar een schuur te gaan en daar een puppy van een paar honderd euro te kopen.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Dan is een pup die er hetzelfde uitziet bij de broodfokker voor 250 euro een heel stuk aantrekkelijker.

Ten tweede de moeite, soms het moeten smeken om een pup bij de fokker.


Niet dat ik alle fokkers over 1 kam wil scheren en wil aanvallen, totaal niet. Het stoort mij alleen dat fokkers er ook aan mee zouden kunnen helpen om de broodfok uit te roeien en dat in mijn beleving te weinig wordt gedaan.
"


Tja als je liever een hond voor bijna niets wil, ga dan naar het asiel, lijkt me een betere optie dan broodfok, helaas snap je dat zelf niet.
Een fokker steekt er veel meer tijd in en doet ook niets voor niets. Daarbij wat is er mis met sparen, jet is geen koelkast die je koopt, maar een levend wezen!

Smeken bij de fokker: tja een fokker weet wat voor ras hij fokt en niet iedereen is geschikt voor alle rassen, dus de fokker bepaald aan wie hij een hond verkoopt.
Daarbij als ik tijdens een persoonlijk gesprek een vreselijk gevoel krijg bij die mensen, kunnen ze nog zo geschikt zijn, maar verkoop ik niets. Liever houd ik ze zelf dan verkopen aan mensen die me niet aan staan.

Hoe had jij willen zien dat fokkers broodfok helpen uit roeien dan? Dom weg iedereen een pup verkopen omdat jij anders gaat huilen, nou sorry hoor, zo werkt het niet.

honden page profiel MargaMarga

honden foto van Marga

@ Caitlin: Ik wil niet zeggen dat ik het goedkeur, alleen dat ik de -hoe leg ik het uit- de hoogte van de hordes zie waarover mensen struikelen. Veel mensen die gewoon niet beter weten. Veel mensen op dit forum weten het verschil en zijn op de hoogte van alle punten die jij noemt voor het kopen van een pup bij een goede fokker. Ik zeg helemaal niet dat fokkers belachelijke hoge bedragen bedragen voor pups vragen, wat ik bedoel is dat het verschil voor een pup die er op het eerste oog hetzelfde uit ziet groot is als je niet beter weet.

Ik denk persoonlijk dat als je broodfok tegen wilt gaan de achterliggende gedachtes achter de aanschaf van een pup bij een broodfokker moet weten. Het financiele plaatje en de makkelijkheid van de aanschaf spelen daarin gewoon mee. Mensen alleen wijzen op het feit dat ze fout zijn geweest helpt niet en bang maken al helemaal niet. Dan krijg je mensen die zeggen van "Ik heb hem/haar toch gered?" of "Met mijn pup is niets mis mee, laten controleren door de DA, kerngezond." en die vervolgens dat gaan verkondigen of nog erger als tip meegeven aan anderen.

Wij waren in gesprek met een erkende fokker over een GR pup, wij hebben immers een uitstekende oplossing voor de dagen dat ik moet werken. Daar kregen we zelfs nog een compliment over. Deze fokker vroeg gelukkig wel door en kapte mij niet per direct af. Geld hadden we ook al klaar staan, dat was allemaal het probleem niet. Toen kwam Beer op ons pad en tsja tegen liefde op het eerste gezicht doe je niet veel.

Verder ben ik fan van de de Bikers for Animals, ik hoop dat ze nog veel mooi werk mogen verrichten. Daarmee hoop ik toch wat meer bij te dragen dan alleen zeggen dat broodfok moet stoppen.

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

" Toen kwam Beer op ons pad en tsja tegen liefde op het eerste gezicht doe je niet veel.

"


Uhm niet gaan kijken bij broodfokkers?!

Bedenk elke keer maar dat als Beer iets leuks doet of ergens van geniet aan zijn moeder, de uitbuiting van wie jij willens en wetens! hebt gesteund.

honden page profiel MargaMarga

honden foto van Marga

"

Uhm niet gaan kijken bij broodfokkers?!

Bedenk elke keer maar dat als Beer iets leuks doet of ergens van geniet aan zijn moeder, de uitbuiting van wie jij willens en wetens! hebt gesteund. "


Huh? Waaruit blijkt dan dat ik Beer bij een broodfokker gehaald zou hebben? Beer is een herplaatser. Beledig jij mijn hond even lekker verder, ik ga weer wat nuttigs doen.


honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

" Ik walg van broodfokkers, ik griezel al als ik er bij nadenk. Echter komt de hond van mijn ouders uit de broodfok, nu inmiddels 13 jaar. Samen uitgekozen. In die tijd was er nog niet zoveel informatie beschikbaar over de praktijken van broodfokkers of waren de honden nog relatief 'goed', ik weet het niet. Een grote hal was het met boxen vol puppies, zeg daar maar eens nee tegen. "


vandaar mijn reactie, wist niet dat Beer niet ook de hond van je ouders is.

honden page profiel MargaMarga

honden foto van Marga

Ik was 11, mijn ouders reden niet voor niets zo'n stuk en we kwamen dan ook met een mix Schotse/Cairn terrier thuis.

Zie profielfoto, lijkt er niet echt op he? ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "helemaal dwergpincher ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^