is fietsen echt zo slecht?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 1 doggies

En toch zou ik ook op de dagen dat hij geen bleek tandvlees heeft niet met hem gaan fietsen, tot je weet of hij een hartkwaal heeft of niet. Mensen met een hartkwaal moeten zich ook rustig houden ,ook op de dagen dat ze zich wel goed voelen. Als die zich teveel inspannen op een dag dat ze zich goed voelen, dan moeten ze dat vaak de volgende dag weer bezuren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "is fietsen echt zo slecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

Ik fiets met Daddy ook regelmatig.

Meestal fiets ik hier de straat uit op redelijk tempo.
En dan maak ik hem los bij het bos en dan fiets ik gewoon rustig.

Dat sukkelt hij wat achter mij aan.

Alleen als ik wat verder ga fietsen, wat bijna nooit gebeurt.
Dan heb ik hem het liefst in de berm lopen.

Weet niet waarom maar vind het gewoon prettiger. :-)

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

@nienke ik had geschreven dat hij die dag geen wit tandvlees had en hij heeft het niet aan zijn hart.daar is hij uitgebreid op getest.hij is op alles getest,en zou ik gaan fietsen met een hond die een hartkwaal heeft????? als hij een hartkwaal zou hebben zou ik niet eens aan fietsen denken.
ik heb nog gevraagd aan de arts,is het goed als we af en toe gaan fietsen en de arts zij,dat is prima.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Rotzooi in de berm is inderdaad een punt.

Ideaal is een hard zandpad, maar dat is niet iedereen gegeven. Ik heb wel meer problemen, met asfalt (die altijd hard is) gezien dan met de berm (die niet altijd nat is). "


Net wat Ria hierboven aangaf. Liever in de berm, maar als je ziet wat voor troep daar ligt O-), hou ik ze liever op het asfalt. Er zijn bij ons maar bepaalde plekken die zich lenen om onverhard te lopen en dan moeten ze eerst een stukje over asfalt. Ik hou zeker rekening met een hete zomerdag. Dan fiets ik niet, want het asfalt kan behoorlijk heet worden en dan liggen voetzooltjes heel snel open.

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

wat ik wel heel belangrijk vind is dat je NIET met je hond gaat fietsen als het te warm is!!

Ik moet zo vaak mensen waarschuwen die dan zelf met een luchtig jurkje op de fiets zitten en hun hond er naast Tong aan de zijkant uit zijn bek en dan is het over de 20 graden GRRRRRR daar iriteer ik me mateloos aan . dan denk ik wel ga lekker zelf naast de fiets lopen met je jas aan en op blote voeten op het warme asfalt .. want denk er om een hond kan over verhit raken en er zijn nog steeds mensen die dat niet weten .

de laatste warme dag van dit jaar toen was het zeer benauwd ik denk wel 30 graden heb ik 3 mensen moeten waarschuwen in 10 min tijd :'( en dan zie je die domme verbaasde blikken .. Vreselijk ik vind dat zo stom ..ik heb toen zelfs een mail naar hart van Nederland gestuurd of dat ze daar ook een item over willen maken dat honden over verhit kunnen raken ( het is bij ons deze zomer nog gbeurt bij een hond ) maar de zomer is nu voorbij dus hart van nederland zal dat nou niet doen maar volgend jaar dan mail ik er weer over .

maar je zal dat inderdaad vast niet bedoelen maar ik wilde het toch even op schrijven voor andere lezers ;-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Nee hoor helemaal niet slecht.
belangrijk is dat ze wel zeg maar in 'draf' blijven en niet te lang in 'galop'.
Maar het is een uitstekende manier om conditie op te bouwen, spieren op te bouwen enzovoorts.

Wij hadden vroeger thuis een parson JR. Gingen we gezellig met het gezin fietsen :-) Hondje mee.. nou die rende met viel plezier naast de fiets hoor. Hij deed wedstrijdjes met ons :-) En dan was ie snel! Gewoon sneller dan wij konden fietsen en heerlijk vond hij dat. De rest liep hij natuurlijk gewoon mee. En als mijn moeder vond dat het wel genoeg was (want een JR kan door blijven gaan..) ging hij in het fietsmandje :-) Daar zat hij dan in te piepen, want hij wou rennen!

Lekker blijven doen dus!

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Officieel is het natuurlijk niet slecht maar ik vraag me altijd af of een hond er nou blij mee is dat 'ie mee moet rennen.. Maar voor honden die heel druk zijn is het wel een hele uitkomst, of mensen die willen dat hun hond een goede conditie heb of een mooie bouw.. Er zijn genoeg honden die het heel leuk vinden hoor.. Zelf persoonlijk vind ik het niet echt zo.. Maar ik denk niet dat het heel slecht is..

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

Ik heb niet heel het topic gelezen. Maar kan wel spreken vanuit eigen ervaring. Mijn BC's zette ik juist naast de fiets om de bespiering te bevorderen ;-) Gewoon in een regelmatig drafje, lekker samen sporten. Niets mis mee ;-)

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

@Christien&Chelsea Dat moet je voor jezelf bepalen en natuurlijk naar de hond kijken, die van mij zoekt zelf snel een stok voor ik de fiets de tuin uit rijd, hij wil zelfs nog iets voor me dragen terwijl hij aan de fiets loopt. Ik zie hem in ieder geval heel vrolijk worden als hij weet dat ik de fiets pak. Fietsen is in zijn tempo, lopen in mijn tempo. Hij raakt verveeld als ik alleen maar loop, hij moet iets te doen hebben. Fietsen is voor hem dus de ideale taak, lekker samen bezig zijn, speeltje mee en op het einde nog ff op een veldje apporteren. Dan heb ik een voldaan hondje, met gewoon een wandeling niet.

Ik doe het niet zodat hij mooier gespierd wordt, met dat haar zie ik daar toch niet van. :-D Conditie is wel belangrijk, ik loop ook 2 keer per week bij de vereniging en dan heeft hij vooral bij het manwerk die energie en conditie nodig.

Ps hij is niet druk als ik het niet doe, hij weet zich wel goed aan te passen. Maar ik merk gewoon dat hij echt gelukkig wordt als hij zo zn best voor me heeft gedaan.

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje

honden foto van Danielle en Juultje

" Zal mij niet zo gauw gebeuren, ik ga met de auto :-D "


Laatst kwam er een auto door de polder heen rijden, op een pad dat doodloopt. Dus ik vroeg me al af wat die auto kwam doen.... Bleek er een hond naast te lopen en halverwege is de auto omgedraaid en verder gereden met de hond ERNAAST. Dat is toch erg :p (leek me trouwens wel veel te gevaarlijk).


Ik fiets ook af en toe met Juultje als ik naar mijn moeder toe of naar mijn vader toe ga fietsen. We doen half om half, steeds een stukje draf, stukje lopen, weer stukje draf, weer een stukje lopen etc.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Laatst kwam er een auto door de polder heen rijden, op een pad dat doodloopt. Dus ik vroeg me al af wat die auto kwam doen.... Bleek er een hond naast te lopen en halverwege is de auto omgedraaid en verder gereden met de hond ERNAAST. Dat is toch erg :p "
Zo'n idioot kom ik ook wel eens tegen met 2 honden los en dan rijdt ie 40 km per uur, ook als daar andere mensen met honden lopen.

Erica (Gast)

Ik ga vaak met mijn honden fietsen, ze zijn er alletwee dol op.
Als ze goed getraint zijn is 10km geen probleem (uv-examen is 20km!!).
Alleen nu mijn ene hond wat ouder wordt ( x border, bijna 8 jaar ) gaat het tempo tussen beide honden wat verschillen. Mijn border teef ( 4 jaar) loopt rond de 16 km/uur en de andere rond de 11/12 km dus ik ga nu vaker apart met ze.
Als ik aan het fietsen ben lopen ze meestal los langs de fiets maar dan mogen ze niet snuffelen van me, ik houdt het tempo gelijk.
Dus iedereen lekker met zijn hond fietsen ( als de hond het leuk vind natuurlijk) wel goed opbouwen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "is fietsen echt zo slecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Baasje ik wil aandacht!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^