Georganiseerde weekenden voor hond & baas POLL!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Georganiseerde weekenden voor hond & baas POLL!! Poll

Maandelijk (4)
 
Halfjaarlijks (21)
 
Jaarlijks (19)
 
Eenmalig (0)
 
Nooit (10)
 

Als er weekenden en wandelingen aangeboden worden voor baas en hond, met een volledig programma naar de leeftijd van de hond aangepast (puppy, junior, adult, senior), hoe vaak zou u hier dan gebruik van maken?

Maandelijk
Halfjaarlijks
Jaarlijks
Eenmalig
Nooit

honden page profiel ..

honden foto van .

" Een leuk idee zulke weekends, op het kamperen na, daar houd ik helemaal niet van.
Maar stel dat er bungalowtjes of stacaravans te huur zouden zijn waar honden welkom zijn, dan zou ik zoiets wel een keertje mee willen maken.
Een cursus van een dag zou ik rondom een bepaald thema doen. Veel breder kun je in anderhalf dagdeel niet gaan.
Mijn voorkeur zou uitgaan naar een kleine groep mensen en naar een groep honden van ongeveer dezelfde maat of van dezelfde rasgroep.
Dat de locatie bereikbaar is met het openbaar vervoer is ook wel handig, omdat ik geen auto rij.
"


Er is een mogelijkheid om een stacaravan te huren op deze camping.
Natuurlijk kost het weekendje dan ook meer, dus zo goedkoop als dat het wordt aangeprezen zal het dan niet meer zijn.
Maar ach, als je geen tent of caravan hebt en je wil toch meedoen, dan is het ideaal dat er toch nog mogelijkheden zijn voor het huren van een accomodatie. Dus daar zal dan ook wel meer geld voor neergelegd willen worden.. Neem ik aan O-)
Openbaar vervoer is geen probleem, er is een bushalte bij de camping! :-D
Goed dat je daar over begint!!

Dezelfde rasgroep wordt moeilijk ben ik bang. Dan krijg je een weekend niet snel vol genoeg.
Een thema aan het weekend plakken is inderdaad wel een goed idee. Daar heb ik al vaker opmerkingen over gehad, en daar ga ik dan ook echt mee aan de slag!

Bedankt voor je reactie!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Georganiseerde weekenden voor hond & baas POLL!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ..

honden foto van .

@ Hetty

Je kunt met meerdere honden meedoen, al moet je dan wel gaan afwisselen.
Met 2 honden tegelijk aan een onderdeel meedoen gaat niet denk ik. Bij de wandeling gaat dat bijvoorbeeld wel, maar niet bij het onderdeel behendigheid o.i.d.

Dus tijdens die onderdelen kun je of voor 1 hond kiezen om het hele onderdeel mee af te maken, of op de helft met de 2e hond aan de gang gaan.
Tenminste, ik denk dat dit dan de 'makkelijkste' oplossing zou zijn.

Het is de bedoeling dat ik de zeer ervaren gediplomeerd gedragsdeskundige ben. Dat ben ik natuurlijk niet, maar in mijn ondernemingsplan voor school wel. Dus ik als zeer ervaren gediplomeerd gedragsdeskundige kan de baasjes met honden met 'problemen' dan ook begeleiden.

Bedankt voor het stukje tekst! Ga ik zeker wat van pikken O-)

Bedankt voor je reactie!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Je moet dus uitzoeken of daar markt voor is. Je kunt niet zomaar 'iets doen' en dan zien hoe mensen het bevalt. Je moet keuzes maken. Is er markt voor mensen die een vol programma willen of is er markt voor mensen die veel tijd voor zichzelf willen? Aangezien het om een weekend gaat, denk ik dat er meer animo is voor een vol programma. Want mensen die veel tijd voor zichzelf willen, kunnen zelf ook een weekendje weg.
Uiteraard een uurtje vrije tijd inroosteren is altijd goed.

Ik zou specifieke themaweekenden doen, bijvoorbeeld introductieweekenden schapen drijven, doggydance, agility, treibball, sport & spel (combinatie van allerlei sporten). Mensen die niet op cursus willen/kunnen, zijn denk ik wel te porren voor zo'n weekend. Of mensen die eerst willen weten of het iets voor ze is.
En dan kun je ook nog weekenden plannen voor de 'die-hards'. De mensen die al een tijd met een sport bezig zijn, of echte hondenliefhebbers die geinteresseerd zijn in hondentraining, opvoeding, voeding, homeopathie, kalmerende signalen, etc. Eventueel met een gastspreker erbij.
Zoals ik al zei: maak er iets bijzonders van.

Als je eerst moeten weten of ergens markt voor is, zul je onderzoek moeten doen. Misschien is daar al onderzoek naar gedaan of kun je hondenscholen in de regio peilen (eventueel een enqueteonderzoek doen). Als het een fictief plan is, kun je natuurlijk ook zeggen dat er markt voor is en dit staven met fictieve cijfers.

Ik zou de weekenden zelf beperken voor volwassen honden. Geen puppies of senioren. Maar misschien dat je hier wel meerwaarde in ziet. Puppies kunnen natuurlijk ook 6 maanden zijn; dan kun je wel 30 minuten wandelen. Maar zijn het puppies van 12 weken, dan is een kwartiertje wandelen al genoeg. Een puppy-socialisatieweekend is misschien wel leuk. Dat je op verschillende plekken de pups kennis laat maken met allerlei alledaagse dingen (vreemde mensen, verkeer, rare geluiden etc.). Dit moet dan wel gedoseerd, omdat pups nog veel slapen. En in de tussentijd kun je dan idd iets organiseren voor de baasjes.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik zou zoiets nooit doen. Het voegt helemaal niets toe aan de activiteiten die ik toch al met mijn honden onderneem.

Het lijkt me meer iets voor de baasjes die nog nooit op een honden vereniging geweest zijn.

Dan zou ik liever een echte hondenvakantie boeken hoor. :-) "


Het is voor mij ook niet een streven om zeer ervaren hondenbaasjes met een 'perfect' getrainde hond aan te trekken.
Ik wil gezellige, recreatieve weekenden organiseren die niet perse voor de professionals onder ons zijn.

Het programma wat hier boven staat is dan ook voor puppy-bezitters. Veel pupbaasjes hebben nog niet zoveel ervaring met honden, en vinden het dan ook leuk om aan zoiets mee te doen: educatief maar vooral erg leuk!

De hondenvakanties die helemaal vol staan met hondenactiviteiten zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar niet voor iedereen. Ik zou aan zoiets dan bijvoorbeeld ook niet zo gauw meedoen..
Ik ben liever recreatief bezig, en ik wil niet teveel druk op mijn hond zetten door teveel en te hoge verwachtingen omdat 'de anderen al zo goed zijn'. Mijn hond en ik zijn dan wel fanatiek in nieuwe dingen leren en samenwerken met elkaar, maar ik ben wel recreatief in de uitvoering ervan. Gewoon, omdat mijn hond en ik dat beide als prettiger ervaren!

Net als naar een hondenschool, sommige doen het omdat ze aan wedstrijden deel willen gaan nemen, ik doe het omdat ik lekker met mijn hondje bezig wil zijn op recreatief niveau!

Ik ben ervan overtuigd dat er meer mensen zijn die denken zoals ik.

Natuurlijk begrijp ik dat het voor mensen die al zeer actief bezig zijn met van alles en nog wat met hun hond het niet uitdagend genoeg kan zijn. Maar daar is dit weekend dan ook niet specifiek mee bedoelt, moet ik eerlijk zeggen. Al mogen 'deze mensen' er natuurlijk wel aan deelnemen!;-)

Bedankt voor je reactie!
Ik heb er zeker wat aan, want op die manier kan ik kijken waar mijn doelgroep ligt.

honden page profiel ..

honden foto van .

" kei leuk idee, (noord brabant)

Ik heb sinds mei een labrador, hij is nu bijna 1 jaar oud. Hij vindt het super leuk om met andere honden te spelen maar dit is nog niet altijd even gemakkelijk te organiseren. Veel baasjes laten het niet toe of hebben geen tijd of zo.. Een groepsvakantie met allemaal honden en hun baasjes lijkt me heel leuk en ook Max mijn labrador zal het heel leuk vinden om dan met andere honden te kunnen spelen. Mij was alleen niet helemaal duidelijk hoeveel mensen en honden er tegelijk mogen komen ??

Verder heb ik misschien nog 1 probleempje.. Mijn hond is de laatste keer op de snelweg wagenziek geworden :S ik weet niet of het nu nog zo is want neem hem nu wel steeds verder weg mee in de auto (nog niet de snelweg). Ik kan dus niet echt ver weg met mijn hond.

Ik ben benieuwd naar het definitieve plan, kosten en locatie.. Misschien dat ik dan wel deel kan nemen. "


@ Celina
Bedankt voor je reactie ;-)
Wat vervelend dat je hond wagenziek wordt. Hopelijk is dat snel voorbij!
Ik huur 10 campingplaatsen af. Hoeveel mensen en hoeveel honden erop mogen weet ik nog niet.
Dat moet ik nog gaan onderzoeken. Weet namelijk niet hoeveel honden en mensen je in je eentje aan kan ;-)
Daar ga ik nog achteraan!

Het is een idee voor mijn ondernemingsplan voor school.
Dus wanneer het zal plaatsvinden, en of het zal plaatsvinden, dat is nog een grote vraag ;-)

Succes met je labrador! :-D

martha (Gast)

dit is erg leukik woon in haarlem
kunnen we ook met elkaar naar zee?
groetjes martha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Georganiseerde weekenden voor hond & baas POLL!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Een 2de hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^