wie wordt de baas?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KellyKelly

Hallo allemaal,

Zoals jullie nu waarschijnlijk al wel weten willen we achter ongeveer 6 maanden een cavalier king charles teefje kopen. We wachten nog even omdat we eerst de werken in huis willen afronden zodat mijn volle aandacht naar de pup kan gaan. Ikzelf ben namelijk huismoeder en ik ben dus altijd thuis, maar ik wil graag wat gezelschap en bezigheid omdat de dagen me soms zo lang duren als de kindjes ( 7 en 4,5 jaar) op school zijn. Het is de bedoeling dat ikzelf naar de hondenschool zal gaan met de pup. Mijn vraag is nu:" wie zal de pup als baas kiezen?" Ik ben er nogal bang voor dat ze mijn man gaat kiezen omdat alle honden waar we ook komen naar hem toegaan en ontzettend rustig worden bij hem. Kurt lijkt wel een magneet voor honden!! En ik hartstikke jaloers dan! Er wordt ook gezegd dat teefjes eerder mannen kiezen als baas, of is dat een fabeltje? Ik zou het namelijk behoorlijk vervelend vinden als de pup Kurt als baas kiest terwijl ik er de hele dag bij ben en ik voor de hond zal zorgen (borstelen, wandelen, eten geven, spelen, ...).
Kurt werkt full time in posten.
Het zou voor mij ook handig zijn als de hond goed naar mij luistert. Ik wil het zo graag goed doen.

Ik kijk uit naar jullie reacties
Kelly

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wie wordt de baas?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Hoi Kelly,

Als jij met de hond naar de hondenschool gaat en de ganse dag voor hem zorgt, zal hij heus wel naar je luisteren !!

Natuurlijk zal hij ook blij zijn als je man 's avonds thuiskomt en bij hem gaan zitten voor aandacht, maar je moet geen schrik hebben dat hij dan niet langer naar jou zal luisteren !

Ik heb zelf geen ervaring met een cavalier king, weet niet of hij één baas kiest zoals mijn Pekingees vroeger, die was de ganse dag bij mijn moeder en zij was de baas. Bij mijn Labrador was iedereen de baas en bij mijn Golden ben ik dat weer.

Misschien hebben de anderen hier ervaring mee ?

Groetjes en veel succes met de nieuwe huisgenoot binnenkort en je zal het heus wel goed doen ! Zij zal immers alle aandacht en liefde van je krijgen en als je haar op de juiste consequente manier opvoedt gaat ze zeker en vast luisteren !

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Ik ben ook meestal de hele dag thuis bij de honden, ik geef ze eten, ik laat ze vaker uit, kortom, ik ben er de hele dag druk mee, maar ze hebben allemaal mijn man als favoriete baasje uitgekozen. Ik weet al niet beter meer. Ze luisteren buiten ook beter naar hem, maar dat komt ook omdat ik niet consequent genoeg ben en te zacht ben. Dat is mijn eigen schuld, maar zo ben ik nou eenmaal.

Ik las dat je nog een half jaar wil wachten op een pup. Zoek dan wel nu vast een goede fokker die om die tijd pupjes heeft en zorg dat je daar op de wachtlijst komt. De meeste goede fokkers, zijn de pups namelijk al "kwijt" nog voor ze geboren zijn. Je kan dan ook nu al een beetje een band met de fokker opbouwen en al vragen stellen over het ras en hoe je het straks allemaal doen moet. Dat is voor jou fijn en dat is voor de fokker fijn. (Tenminste, ik als fokker vindt het altijd fijn om van te voren veel contact te hebben met de pupkopers. )
Goede fokkers vind je via de rasvereniging.

honden page profiel KellyKelly

Nienke, we staan al ergens op de puppie wachtlijst, want anders kom je inderdaad bedrogen uit.
En ja ik vrees dat ik ook een zachtaardig karakter heb, maar als het erop aankomt ben ik ook wel streng. Als ik naar onze kindjes kijk, wel die weten echt wel wanneer ik het meen hoor. Als papa iets zegt kijken ze steeds naar mij of ik er ook zo over denk. En ik kan dan elke keer zeggen:" ge moet niet naar mij kijken, als papa dat zegt moet je luisteren!" Ja, die van mij zitten in een fase dat ze proberen om ons tegen elkaar uit te spelen en dan komt het erop aan om consequent te zijn. En als ik zo op dit hondenforum lees, dan zie je veel dingen wel terugkomen bij honden. Ben benieuwd, want het wordt ons eerste hondje.

Kelly

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja ik ben ook altijd de baas over mijn {onze} honden geweest, heel belangrijk is dat je de eerste drie maanden met je pup speelt, alles uit handen van je man neemt, de opvoeding heel consequent in eigen handen houd. heel moeilijk , maar echt dan wordt je de baas. als je de baas wilt zijn over de hond, en niet wilt dat jouw man de baas wordt, moet je dat zo doen. maar echt ook alles, niets toegeven, en naar de honden school gaan, en als het regent, jij moet hem uitlaten, en niet je man, tuurlijk mag je man zich bemoeien met de pup maar jij voed hem op, en jij leert hem alles.

heb een vriendin gehad die dee alles voor haar hond, en toch trok de hond naar haar man, toch volhouden hoor. ik zelf heb het ook gedaan, mijn honden waren echt gecharmeerd van mijn man, maar toch was ik de baas, ik tolereerde niets, nee is nee en ja is ja.


willemijn.

honden page profiel

Hoi kelly

Ik ben zelf hier ook erg veel bij de honden alleen en ze luisteren allemaal wel perfect naar mij. maar sinds ik Ed heb leren kennen trekken ze heel erg naar hem toe. Maar daar heb ik mij bij neergelegd dat zijn overigens wel teefjes.

Alleen bink die moet niet zoveel van Ed weten die is meer plakkerig aan mij. maar ze luisteren allemaal perfect naar me en doe ook alles met ze.

Alleen als ed en ik samen met ze gaan wandelen luisteren ze meer naar hem. Abby voor al. die denkt ik luister alleen nog maar naar Ed. En ik ben harder dan Ed met opvoeding en niet zachter.

Maar ze vinden ons beide wel lief gelukkig. Lukai die bij mijn familie zit die moet verders niks van mij weten van pup af aan moet hij mij al niet. hij wil ook niet echt geknuffeld worden door me. maar als we samen zijn dan weer wel, maar niet als er iemand bij is dan weer heel niet.

Liefs natascha

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

Hoi Kelly
Ik denk dat het de bedoeling moet zijn dat jullie alle 2 de baas over de hond zijn! en niet één van jullie 2.. want de hond hoort in het gezin onderaan de rangorde te staan!
Maar als jij meer tijd aan de pup besteed zal de hond vast en zeker meer bij jou willen zijn dan bij uw man. Maar dat betekend dat de hond jou leuker zal vinden.. dit wil dan niet direct betekenen dat de hond ook beter naar jou gaat luisteren.. als de hond altijd bij jou is, en bij jou alles kan doen en laten wat hij wilt.. dan zal hij dat zo doorhebben,, wanneer u man heel streng en concecuent zal zijn,, zal hij daar ook goed naar gaan luisteren.
Maar over het algemeen als u concecuent bent en ook veel leuke dingen met de hond gaat doen zoals curses, wandelen en spelen,, zal de hond uw man echt niet boven u gaan verkiezen!
Spaniels zijn daarbij ook goede gezinshonden en helemaal niet eenkennig.

groetjes Laura

honden page profiel anneliesannelies

honden foto van annelies

Denk niet dat je daar echt bang voor hoeft te zijn.
En ook al zou hij je man utikiezen als baas, de hond zal jou net zo lief hebben en omdat je de hele dag thuis bent, lijkt het me wel dat hij dan ook naar jou luistert.

Ik ben hier ook degene die alles met de honden doet.
Ze luisteren beter naar mij als naar mijn man, als hij iets zegt kijken ze mij aan , van moet ik luisteren?


groetjes Annelies

Anoniem (Gast)

Hoi Kelly.

Ik heb hier 3 cavaliers lopen en ik ben ook degene die er het meeste meedoet. Als ik thuis ben lopen ze alledrie waar ik ben, liggen ze waar ik ben. Ben ik niet thuis, zijn ze overal waar mijn man ook is.
Het zal ook een beetje afhankelijk van het karakter van het hondje zijn.
Maar over het algemeen zijn cavaliertjes allemansvriendjes en maakt het niet uit wie er wil kroelen als er maar gekroelt wordt.

Anoniem (Gast)

Nog even dit: let goed op waar je je cavaliertje koop.
Vraag of je alle papieren van de testen mag zien van allebei de ouders.
Vraag ook of de beide ouders gescant zijn op syringo.

jet (Gast)

hoi
as je de hele dag met hem/haar traind dan luistert hij waar schijnelijk ook wel naar jou,je moet je gewoon veel met hem/haar samen zijn,neem maar van mij aan ik heb zelf ook een pup.
groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wie wordt de baas?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: een beetje goed nieuws
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^