Zindelijk worden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnouchspainAnouchspain

honden foto van Anouchspain

Ik heb gelezen dat Maltezers niet zo vlug zindelijk worden en ik zou het moeten beginnen geloven. Wij hebben Cindy nu zes weken en ze is nu 5,5 maand. Ik ga zeker elke dag zo´n 10 tot 12 keer in de tuin om haar haar behoefte te laten doen. Zolang ik mee ga is alles prima, maar alleen gaat ze niet. Als ze dan binnen is, dan gebeurt het wel eens dat ze op het tapijt gaat zitten plassen. Ik vind dat het wel lang duurt of denk ik dat zomaar.Wat zijn jullie bevindingen???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zindelijk worden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Zindelijk worden kan wel tot 9 of 10 maanden duren. Tot die tijd zijn de spieren die de blaas controleren nog niet 'rijp' en kunnen ongelukjes makkelijk gebeuren.

De pup kan er niet veel aan doen en boos worden werkt averechts. Gewoon zo doorgaan, na eten, slapen en spelen direct naar buiten brengen en verder elke 2 uur minstens. Geduld, het komt heus goed hoor. :-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Dus als je mee naar buiten gaat plast ze niet binnen? Probleem opgelost, altijd mee naar buiten, en daar belonen als je haar behoefte daar doet.
En af en toe een ongelukje met vijf en een halve maand is niet gek.

honden page profiel AnouchspainAnouchspain

honden foto van Anouchspain

Ze krijgt ook altijd een snoepje van me als ze het buiten doet. Maar Sheila, die nu 6 jaar is, was al na 3 weken helemaal zindelijk. Ik heb heus nog wel geduld hoor. :-D

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

De pup is dus later bij je gekomen? Heeft de pup eerst een ander adres gehad of is de pup langer bij de fokker gebleven? Het kan best zijn dat de pup (als ze eerder een ander huis heeft gehad) toch een stuk gemist heeft of misschien extra stress heeft door de veranderingen.

Je schrijft ook dat de pup niet in de tuin iets doet als ze alleen is. Veel pups (en ook wel volwassen honden) zijn niet automatisch graag alleen in de tuin. Dus grote kans dat de pup drukker is met achter de deur wachten tot ze weer bij jou mag zijn dan met plassen.

Ik zou gewoon toch iedere keer met de pup aar buiten gaan. Heel consequent zo vaak als nodig is.
De volledige controle over de blaas kan wel tot een klein jaar duren. Dus hoe meer urine in de blaas hoe minder goed de spieren de urine vast kunnen hpouden. Maar ik denk dat dit binnenplassen in jouw situatie makkelijk te voorkomen is door zo als nodig met haar naar buiten te gaan.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

" Ze krijgt ook altijd een snoepje van me als ze het buiten doet. Maar Sheila, die nu 6 jaar is, was al na 3 weken helemaal zindelijk. Ik heb heus nog wel geduld hoor. :-D "
Hehehe, je hebt nou eenmaal snelle en minder snelle leerlingen.

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

ik had beide maltezers in 3 weken zindelijk , op een klein ongelukje na natuurlijk ;-) eerst lagen er kranten binnen waarop ze alles deden , die kranten heb ik in die drie weken steeds verder richting voordeur verplaatst en uiteindelijk buiten de voordeur , ook ging ik na elk slaapje , spelen en eten met ze naar buiten , elk plasje buiten was natuurlijk feest , ik heb ze nooit een snoepje er voor gegeven maar wel heel uitbundig geprijst. ik heb al 38 jaar honden en heb het nooit anders gedaan .
succes

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

VERPLAATST naar de juiste rubriek

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zindelijk worden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^