Dan maar naar een vakantie pension !!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

Kennisje van me komt met haar gezin enorm gefrustreerd terug en zegt nooit meer haar hond mee te nemen naar het buitenland...
Wat is er gebeurt; ze hebben een Bordeauxdog, een heeeeeeeeeeeerlijk beest, een lekkere knuffelreu die werkelijk geen vlieg kwaad doet, maar tijdens de vakantie veranderde meneertje in een agressieve beschermer...
In Frankrijk heeft de jongeman, want dat is hij, 17 maandjes ;-) zich vreselijk misdragen, wilde iedereen aanvallen, liep alleen maar te grommen en was helemaal uit zijn doen, sprong op , liet alleen nog maar zijn tanden zien, en ze konden dus 3 weken lang geen kant op, dus de vakantie ouderwets gezegd naar de maan..
\\\\\\\\\\\\\\\"We nemen hem nooit meer mee\\\\\\\\\\\\\\\", hij gaat maar naar een pension..
De rust is nu weer wat terug , maar nu zitten ze toch wel met een dilemma, hoe gaan we dat aanpakken als we van de winter een weekje weg willen is de vraag...

Ik vind zijn gedrag niet zo vreemd. De knul wordt best wel beschermt opgevoed...is veel thuis samen met zijn vrouwtje, gaat niet heel erg vaak mee als ze weg gaan, want het is ook wel een beetje formaatje onmogelijk, hij weegt ondertussen meer dan 60 kilo, dus blijft hij toch wel wat vaker eventjes thuis..
Dit was een compleet nieuwe omgeving, vreemde geuren, vreemde prikkels , enorm spannend allemaal ,dus hij heeft zijn baasjes extreem beschermt neem ik aan..
Hoe hadden ze het anders kunnen doen, en heeft iemand soorgelijke ervaringen, ik wil ze eigenlijk toch wel graag helpen..
Misschien kun je je hond op een andere manier voorbereiden??? Ze zijn met de auto gegaan en dat was voor hem ook voor het eerst dat hij zo\\\\\\\\\\\\\\\'n lange reis meemaakte..hij luisterde in Frankrijk ook totaal niet meer naar ze, dat kwam er nog\\\\\\\\\\\\\\\'s bij en dat terwijl hij altijd zo ontzettend goed naar zijn vrouwtje luistert, ik begrijp wel dat ze er een beetje doorheen zaten hoor, graag tips..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dan maar naar een vakantie pension !!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik denk dat ze hem gewoon moeten aanwennen dat hij vaker meegaat naar vreemde plekken, en dat hij zich daar ook normaal dient te gedragen. een hond die thuis bijna nooit meegaat, en op vakantie ineens meegesleept wordt naar allemaal 'leuke' en meestal heel drukke plekken, zal gewoon niet weten wat hij met zichzelf aan moet.

de hond moet leren met vreemde en nieuwe situaties om te gaan, en moet leren dat hij dan op zijn baasjes kan vertrouwen. de baasjes moeten ook duidelijk zijn.

vaker meenemen naar de stad e.d. en bijvoorbeeld eerst eens een weekendje weg proberen voordat je zo'n grote stap zet.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

te druk geweest, te veel prikkels in een keer, andere omgeving, andere vreemde mensen, en dan dat beschermde , ja het is de hond te veel geweest.

en hoe het anders aan te pakken ? vaak mee nemen, zo zie ik het ook, ga naar de macdonalds met de kids, en neem de hond mee, en leg er appel op zodat tie zich gedraagt in een vreemde omgeving, bij de macdonalds doen ze niet moeilijk dus kan je gerust je hond daar opvoeden. kinderen zijn ook niet altijd lief. en ga een paar keer daar met het hele gezin naar toe, en je hond netjes laten af liggen.

ook andere omgevingen mee uit gaan met de hond, bijvoorbeeld de markt, laten volgen, en netjes zitten wachten bij kraampjes, of als je staat te praten, de hond leert dan in alle omgevingen te luisteren en zich te gedragen, het is een jonge hond, daar kan je echt nog alle kanten mee op.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba 3 doggies

honden foto van Marjo en Kiba

Ik ben het met Annemiek eens. Het lijkt mij erg moeilijk voor een hond die inprincipe een rustig leventje lijd ineens naar zoveel drukke (en waarscheinlijk ook hete) plekken gebracht te worden met vreemd ruikende mensen.. :-) Wel supper tof dat je met ze mee denkt en probeert een oplossing te vinden!!! :-D

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

inderdaad, ik zou daar juist keihard aan gaan werken.

want een bordeaux in een pension stoppen als de baasjes weg zijn op vakantie vinden die honden ook echt verschrikkelijk en doe je ze verre van een plezier mee. ze schijnen zonder baasjes behoorlijk ongelukkig te zijn en ineens van alles kunnen krijgen.
ik moet wel even zeggen dit heb ik wel eens gehoord, en toevallig vanochtend nog gelezen toen ik over de BD zat te lezen.
ik heb het niet uit eigen ervaring ofzo...dus in hoeverre dat zo is weet ik ook niet..

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wij zijn eerst 2 keer op proef een weekend weggeweest in NL.
Nou ging het boven verwachting, maar 't is wel een kwestie van gewenning.
We hebben geoefend in een klein stadje in de buurt, toen hier naar 't centrum de markt over op zaterdag, terrasje pakken etc.
En in de auto, 's middags, 's avonds, kort stukje rijden, wat langer.
Een keer uitstappen en gaan lopen, de volgende keer gewoon weer direct naar huis.
Uitstappen en de hond even in de auto laten etc.
Keertje naar het station, bij de treinen, al dat soort dingetjes.
Ben idd bang dat je vrienden te veel tegelijk hebben gedaan.
't Is nogal wat, allebei continu in de nabijheid, in de auto lang rijden, andere plek waar je slaapt, eet, wandelt, andere temperatuur.
Voordat ze besluiten de hond nooit meer mee te nemen, moeten ze zich wel realiseren dat ie het dan ook nooit zal gaan leren!! Dus hem ook niet mee kunnen nemen als het niet anders kan, bijv. in een noodsituatie.
Wij hebben onze hond met 1 jaar uit het asiel gehaald, extreme hyperhond, maar we willen perse dat ie overal mee naar toe kan. En als ik zie hoe goed dat tot nu toe gaat, is dat hun hond ook best te leren hoor.

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

waarom zou een goed hondenpension niet de oplossing zijn? Hond heeft het nu ook niet leuk gehad net zoals zijn baasjes. Als ze hem er eerst een weekend naar toe brengen om te kijken hoe dat gaat moet het prima gaan. Mijn honden gaan altijd naar een pension. Ze vinden het er fantastisch. Wij hebben een leuke vakantie en de honden hebben het ook leuk.

En als ik heel eerlijk ben...mochten ze het net een dag wat minder hebben...dan is dat zo. Ze hebben een meer dan goed leven bij mij de rest van het jaar. Met veel wandelingen, uitdagingen, vers vlees, bankhangen etc...

In een pension zijn ze in ieder geval veiliger dan bij iemand thuis die niet kan omgaan met hun jachtinstinct.

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

Wij nemen Sandy al van pup af aan overal mee naar toe. Voordat we op vakantie gingen
hebben we eerst twee keer geoefend met een weekendje weg. Je moet je hond hierin begeleiden, niet zomaar uren in de auto laten zitten enz. enz. Het vertrouwen moet je opbouwen.

Zelf hebben we haar nog niet naar een pension gedaan, maar dit zal in de toekomst wel eens gaan gebeuren, aangezien ze niet overal mee naar toe kan. Ook dit is iets wat we eerst met één nachtje weg gaan oefenen.

honden page profiel Diablo & MayaDiablo & Maya

honden foto van Diablo & Maya

Zo onmogelijk als Chief soms kan reageren op mensen of honden, neem ik hem gewoon overal mee naartoe.
Soms gaan we bowlen en dan vraag ik of het druk word ja de of de nee.
Word het niet druk, gaat hij gewoon mee.
Kleedje mee, kluifje mee, en Chief is gelukkig.
Meestal gaat hij daar gewoon liggen slapen, enja als mensen hem willen aaien, dan zeg ik gewoon liever niet.
Ook gaat hij gewoon mee naar de stad, winkel in, winkel uit.
Gaat prima hoor.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ingrid, er is niks mis met een pension.
Ik wil de onze volgend jaar ook naar een pension brengen, om dit te ervaren.
Maar aan de andere kant is het in het bovengenoemde verhaal wel een signaal dat een hond zo slecht reageert op een vakantie.
Als men er vrede mee heeft prima, maar men heeft nu een dilemma want ze willen dus eigenlijk de hond wel op vakantie meenemen en zien nu al de problemen komen.

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Ik zou er juist mee gaan trainen.
Dino was in de vakantie ook een beetje van slag terwijl hij altijd overal mee naartoe gaat.
Gelukkig heeft hij het niet zo hevig gehad.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dan maar naar een vakantie pension !!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Na een regenwandeling!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^