Privéles of Hondenschool

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TurbodromaTurbodroma

honden foto van Turbodroma

Onze Kaiser is nu 15 weken en wij hebben besloten om met hem privéles te volgen. Het contact wat ik nu heb met Kaiser is hierdoor veel intenser omdat ik dat lesuur al heel intensief met hem bezig ben en ook daarbuiten door het oefenen met hem. We hebben nu ook nog 1 lesuur per week samen met andere puppy's. Wel gaan we naar de hondenschool voor de socialisatie met andere honden. Het verschil met privéles en hondenschool vind ik dat het contact veel intensiever is doordat je alleen met je hond traint waar je in de hondenschool in groep werkt en de hond dan ook veel afleiding heeft.
Natuurlijk moet een hond ook luisteren als er afleiding is maar daarvoor hebben we dan het uurtje samen met de andere puppy's.
Waarom hebben jullie gekozen voor privéles of hondenschool of beiden zoals wij en wat zijn jullie ervaringen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Privéles of Hondenschool" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Zoals jij het doet zou ik het eigenlijk ook willen doen! Maar dat kan gewoon niet. Het is hier of/of.

Ik heb met bailey er voor gekozen lekker de puppycursus te doen in een groep, daarna ben ik nog een paar privelessen gaan volgen waar onder andere ook de hond van de trainster bij betrokken was.

Met diesel heb ik vanavond examen van zijn 2de cursus (puppycursus en nu dan die basiscursus) en daarna ga ik misschien ook nog wat prive lesjes doen.

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

We doen gewoon groeples omdat Dino zich goed op mij kan concentreren.
Daarnaast vind ik het belangrijk dat hij juist met die afleiding zich toch goed op mij kan concentreren.

honden page profiel TurbodromaTurbodroma

honden foto van Turbodroma

" Zoals jij het doet zou ik het eigenlijk ook willen doen! Maar dat kan gewoon niet. Het is hier of/of.

Ik heb met bailey er voor gekozen lekker de puppycursus te doen in een groep, daarna ben ik nog een paar privelessen gaan volgen waar onder andere ook de hond van de trainster bij betrokken was.

Met diesel heb ik vanavond examen van zijn 2de cursus (puppycursus en nu dan die basiscursus) en daarna ga ik misschien ook nog wat prive lesjes doen. "


Alvast veel succes met het examen vanavond!

Het moet natuurlijk ook wel te combineren zijn om zowel privéles als hondenschool te volgen maar het voordeel is dat je zelf de uren kan kiezen dat je privéles volgt waar je bij de hondenschool vaste trainingsuren hebt.
Hoe ervaar jij het verschil met hondenschool en privéles?

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik volg de priveles bij de eigenaar van de hondenschool (is niet echt een hondenschool zoals vele, waar veel trainers les geven enzo. www.hondenschoolrotterdam.nl. Zij is de eigenaar en geeft ook het grootste deel van de lessen. Soms helpt een andere trainer als de les ervoor een beetje uitloopt, maar in principe geeft zij alles).

Het verschil is inderdaad dat je gewoon een uurtje voor jezelf hebt, of je bezig bent met een groep. Ik vind het allebei belangrijk dus eigenlijk zouden ze er een combi van moeten maken haha zoals bij jou!

honden page profiel TurbodromaTurbodroma

honden foto van Turbodroma

" We doen gewoon groeples omdat Dino zich goed op mij kan concentreren.
Daarnaast vind ik het belangrijk dat hij juist met die afleiding zich toch goed op mij kan concentreren. "


Priscilla, ik ben zeker akkoord met wat je zegt. Ik vind wel dat de begeleiding bij de privélessen veel beter is en daardoor leer ik zelf ook veel beter hoe ik iets met aanpakken en gaat het vlotter om iets aan te leren of sommige dingen af te leren. En dan is er de puppycursus en de hondenschool om te trainen in een omgeving waar veel afleiding is.

honden page profiel ka-girlka-girl

honden foto van ka-girl

Ik heb gekozen voor de groepslessen aangezien ik de lesstof goed begreep. Thuis kon ik dan alleen met hem intensief bezig zijn met de lesstof en dat uurtje cursus met veel afleiding. Zit nu in de EGG lessen en daar heb je dan maar 3 a 4 honden die er aan meedoen. Dus de lesstof wordt veel moeilijker en ze passen gelijk de groepen aan. Dat vind ik wel erg prettig want nu heeft ie les met een beetje afleiding en toch wel intensieve begeleiding.

Wel ideaal hoe jij het hebt opgelost! vind dat ook een hele goede manier van trainen
Succes nog! en heel veel plezier met je pup

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Een uur priveles met een volwassen hond is al erg inspannend voor de hond, voor een pup lijkt het me veel te zwaar. Een uur puppiecursus is al te lang vind ik.
Mijn jongste heeft puppiecursus gedaan, daarna pubercursus en daarna obedience. In geen van de klasjes werd als een groep gelopen en ik kon zelf bepalen hoeveel ik deed.

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Trouwens zou ik wel priveles nemen als ik echte problemen zou hebben.
Het enige probleem wat ik met Dino heb is dat hij na maanden nog steeds niet op commando op dat verdomde dekentje wil gaan liggen...maar om daar privales voor te nemen O-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik doe altijd puppen cursus.

het is goed voor het socialiseren van de pup.

Prive les zou ik alleen doen als de hond een probleem had.

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Ik heb met mijn honden altijd in groepen getraind, bij de KC. Als je tussendoor even moet wachten op je beurt kun je gewoon zelf met je hond bezig zijn immers?
En de interactie met andere honden vond ik ook belangrijk.

Privé les zou ik alleen nemen als er een serieus probleem was. :-)

honden page profiel TurbodromaTurbodroma

honden foto van Turbodroma

" Ik heb gekozen voor de groepslessen aangezien ik de lesstof goed begreep. Thuis kon ik dan alleen met hem intensief bezig zijn met de lesstof en dat uurtje cursus met veel afleiding. Zit nu in de EGG lessen en daar heb je dan maar 3 a 4 honden die er aan meedoen. Dus de lesstof wordt veel moeilijker en ze passen gelijk de groepen aan. Dat vind ik wel erg prettig want nu heeft ie les met een beetje afleiding en toch wel intensieve begeleiding.

Wel ideaal hoe jij het hebt opgelost! vind dat ook een hele goede manier van trainen
Succes nog! en heel veel plezier met je pup "


KA-GIRL, wat ik moeilijk vind is dat er soms verschillende methodes zijn om iets aan of af te leren en wat is dan het beste in een bepaalde situatie, bij de privéles wordt er hier dan specifiek aan gewerkt.
Veel succes met je lessen!

honden page profiel TurbodromaTurbodroma

honden foto van Turbodroma

" Trouwens zou ik wel priveles nemen als ik echte problemen zou hebben.
Het enige probleem wat ik met Dino heb is dat hij na maanden nog steeds niet op commando op dat verdomde dekentje wil gaan liggen...maar om daar privales voor te nemen O-) "


Eigenlijk wil ik ook wel duidelijk maken dat vele mensen denken dat privélessen enkel zijn voor als er problemen zijn maar je kan hier ook voor kiezen om een goede start te maken met je puppy.
Buiten de privéles en de hondenschool train ik veel met Kaiser op momenten dat dit mogelijk is.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Wij hebben prive lessen omdat groepslessen veeeel te moeilijk zijn voor Kiba en ik in de lessen vaak niet begrijp hoe ik iets met Kiba moet oplossen.. hij is nogal moeilijk met aandacht houden. Vandaar dat we voor prive les hebben gekozen ^^

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Ik heb tot guus altijd groepsles gehad en heb nu voor het eerst met Guus prive les.

De reden hiervoor met Jaap merkte ik dat het met een jonge hond in een groep vaak moeilijk is om zijn aandacht vast te houden je staat toch vaak langer te wachten. Bij gehoorzame hond cursus die ik gedaan heb met hem zat hij midden in de puberteit en er waren toen een aantal niet leuke reuen. Hij heeft hierdoor toch wel bepaalde dingen geleerd o.a. stoer gedrag.

Nu met Guus prive les dus en wat een verademing er wordt naar de hond gekeken en we lopen in een natuur gebied en doen telkens korte oefeningen. Hij is veel rustiger. Socialisatie met andere honden daar zorg ik zelf voor door de juiste honden op te zoeken.

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

ik heb gekozen voor hondenschool puur voor de enorme socialisatie en ook omdat ik wedstrijd wil gaan spelen in gehoorzaalheid en hij dan ook enorm gewend moet zijn aan alle afleiding daar rond !!

honden page profiel susannesusanne

honden foto van susanne

wij zijn met onze hond eerst naar de puppie cursus geweest
omdaar de basis dingen te leren en met andere honden om te gaan
en toen onze hond 8 maand was
hebben wij voor specefieke dingen priveles gehad
dat is ons prima bevallen zo

honden page profiel TurbodromaTurbodroma

honden foto van Turbodroma

" Een uur priveles met een volwassen hond is al erg inspannend voor de hond, voor een pup lijkt het me veel te zwaar. Een uur puppiecursus is al te lang vind ik.
Mijn jongste heeft puppiecursus gedaan, daarna pubercursus en daarna obedience. In geen van de klasjes werd als een groep gelopen en ik kon zelf bepalen hoeveel ik deed. "


Wendy, een uur privéles houdt niet in dat er effectief een volledig uur getraind wordt. Er wordt ook veel uitleg gegeven waarbij de puppy dan ook niet constant bezig is anders zou dat inderdaad wel te lang zijn hoor. Bij ons in de hondenschool wordt er wel echt in groep gewerkt maar zoals het bij jullie gaat dat je zelf kan bepalen wat je doet is dat natuurlijk wel leuk.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

ik doe met Harley een groepsles.
ik heb daarvoor gekozen omdat hij zo meer gewend raakt aan andere honden omzich heen maar ook om de mensen die voorbij lopen.
hij vind mensen maar vreemde wezens en begint er nu meer en meer gewend aan te raken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Privéles of Hondenschool" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Dat wordt smullen....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^