Radeloos maar moet sterk blijven voor de honden!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik had het net even snel van me afgetypt in het lotgering topic, maar ik kopieer het hier maar even omdat ik ze daar niet echt mee lastig wil vallen (het is ten slotte niet het topic daarvoor). Toch wil ik het gewoon even kwijt nogmaals.

Het is hier echt een rampenplan, en ga vanavond even met mijn trainster overleggen wat ik nou moet doen. Het is hier in huis een grote stresszooi doordat mijn ouders totaal niet verantwoordelijk zijn/doen tegenover hun eigen hond en mij misbruiken omdat ik nog een halve maand thuis zit. Nog nooit hebben ze iets voor die hond gekocht of besteld, en ik heb het maar meegenomen elke keer. Hij draagt diesel zijn oude halsbanden en eet alleen biofood brokken (omdat ik die nog over had). Hummer is het broertje van diesel. Hij heeft gelukkig een hele hoge weerstand, anders hadden ze echt een probleem gehad. Meerdere keren ben ik boos geworden maar nog steeds veranderd er niets. Zometeen ga ik werken en ik ben vanalles aan het regelen voor diesel zodat hij niet 9 uur alleen hoeft. Alle uitlaatservices of dagopvangen nemen hem niet aan omdat hij zogenaamd een 'gevaar' zou vormen (zeggen ze al aan de telefoon terwijl ze hem niet hebben gezien). Nu weet ik dat diesel 9 uur alleen kan buiten zijn bench. Toen ik namelijk ziek was dacht ik dat er iemand thuis was, maar het was niet zo. Toen heeft hij 8.5 uur alleen gezeten perongeluk maar heeft heel de dag geslapen (gezien op de camera). Maar toch vind ik het lang. Niemand hier in de buurt die hem uit kan laten dus daarom ben ik ook al radeloos.

Verder had ik laatst een probleem dat hij zich te machtig voelde bij onzekere of onderdanige honden (vooral pups). Dit is goed aangepakt door mijn trainster, maar nu doet hij het weer! 3x in 1 weekend onder verschillende omstandigheden. 1x aan de lijn op vertrouwd gebied, 1x los in hetzelfde gebied en 1x los op 'vreemd' gebied waar we maar 1x zijn geweest en dat was in het donker. Gelukkig pakt hij snel over en kon ik hem weghalen maar het is dus weer terug. Ik zit zelf in mijn hoofd dat het misschien door de stress in huis komt, of gewoon omdat er iets fout gaat. En het ging zo goed de afgelopen week!

Verder heeft hij nog steeds last van zijn allergie, en krabt dit open. Bailey heeft nu ook opeens bultjes en heeft dit in geen 2 jaar gehad. Nu vind ik dit huis heel vies en probeer er alles aan te doen om het schoon te houden maar misschien is dat het. Van de week stuur ik haartjes op om te kijken waar diesel allergisch voor is. Bailey kijk ik nog heel even aan. Ik wil namelijk echt niet naar de dierenarts want die behandelen me ook alsof ik dom ben en behandelen mijn hond ook alsof hij levensgevaarlijk is (gelijk 3 assistentes erbij enzo). Dit terwijl hij echt geen vlieg kwaad doet, maar iedereen is bang voor hem op een of andere manier (maarja, had ik dit ras maar niet moeten nemen hoor ik dan). Misschien valt hij daarom wel uit naar onzekere honden, omdat die bazen gewoon bang zijn. Ik heb geen idee!

Ik probeer diesel gewoon bij me te houden en aan de lijn als het moet, als ik weet dat er onzekere hondjes bij zitten (totdat het is opgelost sowieso), maar ze laten die honden steeds naar hem toekomen, alsof ze willen dat er iets gebeurd. Ik draai dan om en loop weer naar huis, en zeg er wat van maar keer op keer blijven ze het doen.

Het laatste gaat weer over hummer. Die is totaal niet opgevoed, terwijl ze zelf vinden van wel. Ik word gek van die hond omdat ik er de hele dag mee zit, en hij krijgt gewoon te weinig aandacht. Ik doe mijn best overdag door met hem te spelen en lekker te wandelen maar ik ben zijn baas niet (al ziet hij mij wel zo en hun niet) en als hun thuis komen dan schreeeuwt hij om aandacht wat ze hem niet geven.

Ik kan nog uren doorgaan, maar ik word alleen maar gekker daardoor. Ik probeer niets te te laten merken als ik met de honden bezig ben, maar moet me af en toe wel terugtrekken of even een paar uur in bad gaan zitten. Denk je een goede baas te zijn en al het geld en moeite er in te steken om je hond gezond te houden en goed op te voeden en dan gebeurd dit allemaal.

Hij zit nu nog aan de haaksbarf, en krijgt allerlei supplementen (knoflook, karnemelk, yoghurt, biofood bonbons etc. Hoeveelheden kan altijd nog uitgelegd worden). Binnenkort gaat hij over op lotgering. Verder heeft hij de puppycursus met bijna alleen maar 10en afgesloten en zijn we nu met de vervolgcursus bezig, wat hij ook goed doet. Maar toch voel ik die spanning bij alle andere cursisten omdat elke keer als er iets voorkomt, diesel er bij zit. Terwijl er bij beide honden geen schuld ligt. Maar dat is een ander verhaal ook. Ik hoop dat mijn trainster me vanavond wilt helpen, want ik trek het langzaam ook niet meer.

Ik ben op zoek naar een huisje samen met mijn vriend, maar omdat ik op dit moment nog niet werk kan ik gewoon niet veel. Zijn ouders hebben ook aangeboden dat ik daar mag komen, alleen hebben hun een hond die niet met andere mensen en honden samen kan (hij moest ook 5 maanden aan mij wennen, en dit komt allemaal door een trauma). Er is dus op dit moment geen uitweg, maar toch blijf ik alles proberen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Radeloos maar moet sterk blijven voor de honden!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Beste Maxine,
Je schrijft hier een heel heftig verhaal.
Ik hoop dat je het nog een beetje kan aanzien, en dat er in jouw thuissituatie snel verandering komt.
De trainster zal wel met inzichten komen hoe je het voor nu het beste aanpakt.
Zij ziet de honden los van thuis, en kan zich misschien een rustiger en objectiever beeld vormen.
Laat je niet uit je lood slaan, een hond kan wel wat hebben, zolang jij weet waar het uiteindelijk naar moet leiden.

veel sterkte, rust en succes

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Dankjewel saskia!

Mijn trainster weet ook wel hoe het thuis zit (redelijk) en heeft hummer ook een aantal keer gezien (ze zijn goed begonnen met een puppycursus, maar na 4 lessen vonden ze dat hij het kon en zijn ze gestopt).

Ze snapt mij ook helemaal en helpt me gelukkig altijd. Ze kan natuurlijk niets doen aan de stress hier thuis, maar hopelijk wel aan het probleem van diesel. En misschien weet zij ook wel iemand die hem uit wil laten. Zij loopt zelf namelijk ook altijd met een groep op dinsdag volgens mij. Ik hoop in ieder geval dat ze me kan helpen!

En de rest... ja het moet maar! Aan de ene kant ben ik blij dat ik overdag alleen thuis ben, omdat ik dan gewoon rust heb. Vaak ga ik ook 's avonds naar mijn vriend om even weg te zijn, en kom dan de volgende ochtend weer thuis. Kan ik weer even sterk beginnen. Maar zo hoort het natuurlijk niet!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een heel verhaal maxine. ik hoop voor je dat je er uitkomt, en voor jezelf kan gaan zorgen, en een huisje kunt vinden waar je je honden mee kan nemen, dit is een beetje uitzichtloos als ik dat zo allemaal lees.

en ja je hebt hulp nodig, vraag je trainster of ze iemand heeft die jou en je honden kan helpen.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Je moet maar zo denken; Rome is ook niet op één dag gebouwd!

Komt tijd komt raad

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Op dit moment is het inderdaad een beetje uitzichtloos. het was te overzien. Eerst gewoon die stress maar mijn honden die het super deden. Hield me gewoon daar mee bezig. Toen kwam diesel zijn allergie en overgevoeligheid. Onderzoek naar voer, gevonden. Toen kwamen zijn problemen. Aangepakt en nu weer terug. Allergie begint ernstige vormen aan te nemen, dierenarts maakt het alleen maar erger. Hij begint ernstig te puberen en castratie zou hem goed doen maar ik vind hem nog te jong. Bailey begint ook opeens na 2 jaar bultjes te krijgen. Diesel krabt alles open en is de laatste week het slachtoffer van alles + dat hij zelf in andere situaties de machtige is. Ondertussen ruzie thuis en me totaal niet meer lekker voelen. Ben ook al de hele week ziek maar ik weet gewoon dat het hierdoor komt.

Ik loop gewoon door en doe alles zodat het goed komt, maar als er op dit moment geen uitweg is dan begint het aan je te vreten na een aantal weken.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Je moet echt je iegen plek krijgen als ik dat zo lees.
Weg daar! Je moet het echt lekker zelf gaan uitzoeken. succes!

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

dankjewel zonnetje! Dat is inderdaad waar ik aan toe ben! gewoon rust! zowel in de omgeving als in mijn hoofd. Hopelijk krijg ik snel mijn contract binnen van het werk zodat ik verder kan zoeken!

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik zag op je profiel dat je 19 bent, dat is toch ook tijd dat je 'uitvliegt'?
Ik kon zelf ook niet wachten toen ik zo oud was. Hoewel ik toen studeerde en dus gewoon op kamers ging. Ik was blij dat ik mijn eigen (domme) dingen kon doen, en mijn eigen fouten kon maken.
Moet je echt wachten tot je ene contract hebt? Kun je niet al gaan zoeken naar iets?

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels 3 doggies

honden foto van caro en de teckels

pfff wat een heftig verhaal zeg :'(
Je moet eerst zorgen dat de honden in een heel rustig vaar water terecht komen een omgeving zonder de stress.
De allergie is vaak een vorm van stress hoe meer stress hoe erger de kans is dat de allergie heftiger wordt.
hoe meer rust er naar de honden wordt uit gestraald hoe rustiger en hoe rustiger zij worden.
De honden voelen de spanning aan en hoe meer gespannen de sutiatie is hoe gespannen zij worden.
Ik hoop dat julie gauw wat vinden wat dit is zowel voor julie als de honden geen houd bare sutiatie.
Zij worden er steeds zieker van en julie blijven in de zelfde king draaien om dat er helaas helemaal geen verbetenring is.
Je moet zo snel mogelijk uit deze circkel zien te komen.
Je zal zien als straks de sutiatie verbetert is dat jou honden zich ook anders gaan gedragen.
hoe zelf verzekerde jij bent hoe zefverzekerder de honden worden en zelf vertrouwen is ook beter voor de roedel
wens je heel veel sterkte toe ;-)

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Dit is inderdaad de leeftijd dat je uitvliegt. Had het eigenlijk eerder gewild, maar omdat ik een aantal jaar ernstig ziek ben geweest wilde ik eerst zekerheid dat ik alles weer aankon. Zonder werk kom ik moeilijk aan een (huur)huis of iets in die richting. Als ik precies weet hoeveel ik ga verdienen kan ik, of samen met mijn vriend, even gaan kijken wat ik uit kan geven.

Ik vind vaak dat die leeftijd van 19 bij mij niet past. Mensen die met mij praten hebben ook het idee dat ze met iemand van 30 staan te praten. Ik studeer ook life coach omdat ik zo veel heb meegemaakt in mijn korte leven dat ik nu andere daarmee wil helpen.

Ik kan nu overal wel een kamer krijgen, maar dan zit ik met 2 honden op een kamertje van nog geen 20 m² en dat trekken ze echt niet! Heb ook al gekeken naar iets van een centerparcs huisje of wat er op lijkt, maar is gewoon veeels te duur voor wat je krijgt.

Ik probeer het niet uit te stralen naar de honden, maar het is moeilijk in deze situatie, en ik weet inderdaad dat het daardoor erger wordt. Daarom voel ik me ook zo schuldig er over. Omdat zij leiden onder mijn problemen.

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

Net wat de anderen hier ook zeggen idd, zorg eerst dat je voor jezelf alles op een rijtje hebt en lekker kan ontspannen. Die uitslag en allergie van Diesel kan ook komen/verergeren van stress, in samenwerking met puberende hormonen heb je een extra factor. Je zou eventueel kunnen overwegen om hem een chemische castratie te geven. Je hebt ze voor een half jaar en van een jaar.

Misschien een optie om te kijken voor anti-kraak? Ok, het is tijdelijk maar dan kan varieën van een paar maanden tot soms wel 3 jaar. Ze hebben regelmatig eengezinswoningen voor misschien 300 euro... Heb je toch je eigen plekje mét een achtertuin dat Diesel zelf zijn beweging kan bepalen als je bv geen oppas/uitlaat hebt als je moet werken.

Het belangrijkste is nu dat je even een time-out voor jezelf moet nemen voordat het teveel gaat worden. Als alles blijft opstapelen en je geeft het geen plekje en/of tijd, dan barst de bom een keer en stort je in. (been there, done that en daar heb je niks aan)

Dus meis, neem even een time-out en accepteer al de hulp die je kan krijgen. Komt tijd komt raad zeggen ze dan.

Sterkte!!

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik ken inderdaad ook die instort momenten. En hij zit er inderdaad nu ook weer aan te komen.

Zal even kijken naar die anti kraak. Heb net ook een huisje gevonden voor 425 per maand. Dit kan mijn vriend misschien alleen nog wel aan tot het moment dat ik begin met die baan. Is dan wel een appartement, maar ruim zat voor 2 mensen en 2 honden. Mijn vriend is vaak rond 2 uur thuis, dus op het moment dat we samen kunnen wonen dan zou hij maximaal 6.5 uur alleen zitten. Is al minder dan 9 uur. + er zit een groot uitrenveld voor de flat.

Als ik met alleen die 2 honden zit, dan hoeven ze van mij ook niet meer in de bench. Laat hem wel staan omdat ze het gewoon fijn vinden, maar dan hoeft hij niet meer dicht steeds. Dat moet nu wel omdat hummer elke keer diesel irriteert (gaat diesel lekker in zijn bench liggen om te slapen, en hummer wil niet in zijn bench uit zichzelf dus gaat diesel wakker houden dus daarom doe ik ze maar allebei in de bench dan.

Ik ben blij dat de mensen hier me zo steunen en met fijne antwoorden komen! Ik zie trouwens wel nu dat de allergieplekjes van diesel minder worden, maar de plekjes die hij heeft opengekrabt zitten er nog maar smeer ik in met hydrocortiderm.

Ik weet zeker dat mijn trainster mij kan helpen, want ik heb ergere gevallen bij haar gezien. Dan maar even een paar prive lesjes, maar als het werkt dan werkt het.

Die chemische castratie wil ik sowieso eerst doen, maar is 7 maanden niet wat te vroeg?

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje 3 doggies

honden foto van Sandra en Fleurtje

Zo herkenbaar is voor mij al even geleden maar ben ook 19 geweest.
Wat rot meis die situatie waar woon je? Misschien is er iemand hier die in de buurt woont en je kan helpen met uitlaten.

Sterkte.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik woon op dit moment in berkel en rodenrijs. maar wil dus zo snel mogelijk weg en richting den haag (huisje wat ik nu zag is in rijswijk).

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

Wij hebben hiervoor ook in een flat gewoond hoor, het is in ieder geval een begin. Misschien een idee om algolith door Diesel zijn eten te doen? Is gemalen zeewier, werkt heel goed voor huid en vacht. Heb het in combinatie met zalmolie aan de buren gegeven voor hotspots en ecseem bij hun labrador. Werkt super en je geeft niks chemisch..

Waar het huisje staat doet er weinig toe, als het maar van jullie is!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Heb je al gekeken naar sociale huur? Of verdiend je vriend daar te veel voor? Tot de huur van 360 euro kan je huurtoeslag aanvragen..

Ik ga er niet te veel over kletsen hier in dit topic, maar ik herken je maar al te goed, en lees de wanhoop en frustratie en verdriet terug in je verhaal.
De zon moet een keer gaan schijnen denk ik dan, en die komt ook echt een keer bij jou en bij mij, als het goed is (;-)).

Ikzelf zit nu ook in een hele spannende situatie waarbij ik misschien weg kan hier, en dan pak ik direct mijn koffers en ga feest vieren. Onafhankelijkheid, lekker doen wat jij wilt, en vooral RUST.
Want dit werkt je op de zenuwen en gaat je slopen, en met 2 honden is dat gewoon niet te doen, want die voelen dat ook aan, je blijft dan in een cirkel zitten waar je niet uit komt.

Lieve Maxine, het komt goed, blijf daar in geloven. Als ik een groot huis had kwam je hier heen, met Bailey en Diesel, gezellig. Maar helaas heb ik dat niet.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Hier hebben we inderdaad ook naar gekeken Caitlin, maar hij verdiend inderdaad te veel + dat ik per 1 oktober ook werk en meer verdien dan hem. Op dat moment zou ik definitief kunnen kijken, maar dat duurt nog een maand.

Ik ben blij met alle steun! Heb net even in bad gezeten om even te kunnen ademen, en ondertussen heb ik de plattegrond meegenomen van het huisje wat ik had gezien. Potloodje erbij en even kijken wat er eventueel in zou passen en of we dan nog wel rond kunnen lopen hihi! En nu maar even bellen...

En jose, dankjewel voor de tip! Hij krijgt nu zeewier bonbons van biofood (1 mini per dag + 1 mini knoflook per dag). Zijn huid werd er super van! Alleen nu die allergie wat hij heeft opengekrabt ziet er niet fijn uit. + dat hij is aangevallen en zijn wang onder de wondjes zit. Hij is echt heel zielig nu!

Bailey heeft vannacht echt lopen spoken. Wilde maar 20 minuten slapen elke keer. Ik heb een natte handdoek gepakt en haar af en toe even gekoeld. Ook 1x afgespoeld vannacht. Dat vond ze wel even lekker. Uiteindelijk viel ze een uurtje in slaap, en nu slaapt ze ook lekker elke keer een uurtje.

Diesel krijgt nu In de ochtend zijn haaksbarf, daarnaast een beetje magere yoghurt. In de middag krijgt hij zijn bonbons en een beetje karnemelk. In de avond zijn andere portie haaksbarf en 1x in de week een half teentje knoflook. Verder heb ik als beloning nog 100% vis snoepjes van fish4dogs en ik ga ook lekker penssnoepjes halen. Als hij helemaal gewend is aan alles krijgt hij ook groente 3x per week voor zijn weerstand.

En Caitlin, jij ook succes met de situatie waar je nu in zit!

Kunnen we niet gewoon een HP huis beginnen haha? Iedereen die er even uit moet kan daar heen haha.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Zouden de klachten van je honden van de spanning kunnen komen?

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Een gedeelte zou zomaar kunnen hoor! Die allergie heeft hij wel, maar werd nu wel erger. Is nu al weer minder. Hij krabte wel veel meer. Ik dacht heel even ook aan oorontsteking omdat hij op sommige momenten met zijn kop schudde, maar zijn oren stinken niet. Ik ga vanavond sowieso even naar het spreekuur van de dierenarts (dan is meestal een andere dierenarts er die ik nog enigzins mag, maar ben alsnog opzoek naar een andere) voor een algemene check en informatie over chemische castratie.

Gister met de training nog even goed over gehad met de trainster, maar niet heel veel want het was heel druk omdat alle hondjes last hadden van de harde wind. Donderdag heb ik examen dus nog maar even oefenen dan. Maar dat komt hopelijk wel goed! Ze had hem nog even aangepakt als hij te druk werd, en daarna was hij weer helemaal rustig. Toen een labrador hetzelfde vertoonde als wat hij altijd deed, bleef hij gewoon doodstil zitten (nog niet op zijn rug, maar toch!) en liet het allemaal over zich heen komen. Die labrador maar rijden en in zijn oren bijten, maar hij bleef doodstil zitten. Toen ging mijn vertrouwen weer even omhoog. Tijdens de training stonden de tranen mij echt nader dan het lachen maar heb ze in kunnen houden. Diesel merkte het ook en was net zoals ik een beetje afwezig. Kon ik me voorstellen.

Net even een rondje gelopen op heel vreemd terrein. Ben een beetje een rondje aan het zoeken waar niet veel honden lopen en waar diesel ook gewoon op sommige stukken lekker los kan. Heb een heel leuk rondje gevonden! En is ook goed voor mij haha voor mijn conditie met al die bergen. Hij luisterde redelijk ondanks alle wind en vreemd terrein. Het leukste vond ik nog dat we een (ongeveer 2 jarige) hond tegenkwamen. Ik zag hem al in de verte dus ik liet diesel zitten voordat hij dit hond had gezien. Was trouwens ook een labrador, maar echt zo'n slanke. Die kwam naar diesel toe en ik leidde hem af. Ging super! Toen ik zag dat die labrador niet heel onderdanig was zei ik: Ga maar kijken! en toen werd hij heel onderdanig naar die hond. Probeerde natuurlijk wel zichzelf op te eisen (niet alles kan in 1x) door aan zijn bek te liggen en aan geslachtsdeel maar die labrador had echt overwicht op hem. Toen ik zag dat die labrador onderdanig wilde worden toen heb ik heel vrolijk diesel geroepen, wat lekkers gegeven en die man liep weer door. Daarna heb ik hem nog even uitgebreid geknuffeld en gingen we weer door. Was ook goed voor mn vertrouwen!

Iets minder nieuws is dat ik gisteravond hier weer knallende ruzie had en gewoon echt weggevlucht ben naar mijn vriend. Daar barstte de bom en heb denk ik de hele nacht gehuild. Voelde me ook heel schuldig dat ik die honden zo bij hun had achtergelaten (terwijl ze hummer lekker uit de bench lieten en op de bank lieten terwijl die van mij nog in de bench zaten. Maarja diesel is dat gelukkig gewend van de laatste maanden, en vind zijn bench wel lekker rustig. Wordt ook een beetje gek van zijn broer. Door hummer zijn ook een deel van zijn problemen gekomen. Omdat hummer een stuk dominanter is en niet opgevoed, en diesel dus tegen hem moet opboksen en telkens moet winnen om zijn deel te krijgen. Dit besefte ik gister opeens. Laat ze dus ook niet meer samen voorlopig. Als ik er niet ben kan ik er niets aan doen, maar ben ik er wel dan wel.

Vanochtend vroeg maar weer naar huis gegaan. Mijn stiefvader is nog wel thuis (ziek ofzo) maar slaapt gelukkig nog. Ik dus even lekker die lange wandeling gemaakt en even met bailey geknuffeld. Hummer lekker laten zitten, en nu liggen ze allemaal weer lekker te slapen (behalve hummer die zijn kussen aan het slopen is, maar is niet mijn probleem toch?)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Radeloos maar moet sterk blijven voor de honden!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hondenzwemmen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^