Niet meer op, maar naast de fiets

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Iedereen die zijn hond van pup af aan heeft, weet hoe snel het gaat! Zo haal je ze op bij het nestje en zo zijn ze volwassen...

Raaf is nog niet volwassen, maar hij is ook niet meer de kleine pup die ik vier maanden geleden mee naar huis nam voorin het bakkie van m'n fiets.


We zijn begonnen met trainen om naast de fiets te lopen en hij maakt me trots! Hij doet het echt ontzettend goed. De eerste keer hapte hij nog onwennig naar mijn benen. Die rare broekspijpen toch ook die steeds op en neer bewegen... Die zijn ook heel interessant en leuk om in te happen. Maar na twee weken loopt hij ontzettend braaf mee.

Als het niet te warm is, meestal in de ochtend, doen we kleine stukjes van vijf of tien minuten. Eerst rechtdoor en nu ook bochten en hoeken om. Af en toe ziet hij iets interessants. Dan wil hij er naartoe. Toch gaat het niet fout, want hij kent het commando naast.

Nu vroeg ik me af: fietsen jullie met je hond? Hoe oud was je hond toen je er mee begon, ging dat ook zo makkelijk en loopt je hond los mee of zit hij/zij aan een lijn?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Niet meer op, maar naast de fiets" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel :: Carin | Caine & Chazz :::: Carin | Caine & Chazz :: 1 doggies

honden foto van :: Carin | Caine & Chazz ::

Hoi Eva,

Mij is verteld (ook door de dierenarts) dat je een pup nog niet naast de fiets mag laten lopen.
Het zou pas "mogen" vanaf 1 jaar. Je mag wel oefenen hem er langs te laten lopen zodat hij aan de ronddraaiende wielen en zo kan wennen. Je moet dan zelf ook naast de fiets lopen (aan de andere kant).

Groetjes Carin & Caine

honden page profiel Puck en IncaPuck en Inca 1 doggies

honden foto van Puck en Inca

4 maanden is inderdaad nog te vroeg hoor.
Ik zou gewoon een grotere krat kopen waar hij goed in past

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 1 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

ik ben met jazz begonnen te fietsen toen hij anderhalf was.en hetzelfde met poppy.ze lopen ook netjes naast de fiets.misschien moet je nog even wachten met jou hond naast de fiest te laten lopen.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Ik begin hier met de border collie met een maand of 6. Puur leren naast de fiets te lopen. Slappe lijn. Naast de fiets. Op straat tussen het verkeer. Minutenwerk. Vanaf dat ze een maand of 8/9 zijn, ga ik wat langer en vaker. Om de dag een kleine ronde van een paar minuten.

Dan elke dag een paar minuten. Dan 2 keer per dag een korte ronde van een paar minuten en dan ga ik de duur uitbouwen.

Joya gaat nu 1,5 uur mee. Daarvan zit ze 2 keer 20 mins vast en de rest los. Dan springt ze in/over slootjes en mag ze haar eigen gang gaan.

Haar lijf geef ik na zo'n fysieke inspanning wel enkele dagen rust om te herstellen. Al merk ik dat haar conditie steeds beter word.

Ik fiets puur om conditie op te bouwen en ze een flinke bespiering te geven.

Liever rechtlijnig bewegen - ook als jonge hond al - dan dat spelen met gekke bochtjes en zo.

Moe? Voldaan? Dat worden ze niet van fietsen. Ze blijven hun geestelijke uitdagingen nodig om pas moe te worden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Niet meer op, maar naast de fiets" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Oppas gezocht in Sneek en omgeving
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^