Hoe nu verder (vlooien)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hoffie777Hoffie777

honden foto van Hoffie777

Hoi,

Mijn beide honden hebben momenteel vlooien. Vanmiddag eerst beide honden een pipet frontline combo in de nek gedaan en daarna vanmiddag druk in de weer geweest met stofzuigen en spuiten met Beapher? interieursspray. Aangezien de honden ook naar boven kunnen en op onze slaapkamer dik tapijt ligt daar veel gespoten. De rest van het huis ook flink goed ingespoten en zelf de deur uitgegaan. Ondertussen beddengoed en alle dekens van honden in de wasmachine op 60 graden met schoonmaakazijn gewassen.

Na een aantal uren een beetje rondgereden en wat gegeten weer naar huis gegaan. Ik heb al een aantal dode vlooien gezien in huis. Aangezien ik de oudste weer zag krabben hem op zijn rug gelegd en gekeken of ik nog vlooien zag lopen. Nu zag ik er nog diverse lopen.

Mijn vraag is eigenlijk.. Hoe snel gaat dat via frontline dat de hond geen vlooien meer heeft. En wat moet ik nu verder doen? Heb begrepen dat ik 2 dagen het huis niet moet dweilen om de spray goed zijn werk te laten doen. Daarna, op aanraden van Wilma, ga ik dweilen met een mix van spiritus, dreft en water.

Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen!!

Alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe nu verder (vlooien)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' .... 3 doggies

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Frontline Combo werkt wel vrij snel hoor, balen dat je een plaag had..

Wat je nog meer zou kunnen doen is voortaan geen pipetjes meer geven maar gewoon knoflook en/of karnemelk.

Ik heb zelf een langharige herder en een kruising jack russel/beagle.. ze krijgen elke dag biofood schapenvet met knoflook, en zelfs de langharige heeft geen 1 vlo of teek gehad en ook vliegen en andere insecten blijven ver uit hun buurt...Terwijl ze toen ik nog frontline combo gebruikte ze meteen vlooien hadden zodra de pipetjes begonnen uit te werken..

Als de vlooien nog niet helemaal weg zijn kan je je huis natuurlijk nog een keer behandelen.. ik zou je hond in de tussentijd gewoon knoflook en karnemelk geven hoor.. want die pipetjes morgen ze ook niet te vaak hebben.. omdat het dus puur gif is.. en krijgen ze het te vaak kunnen ze heeeel ziek worden ervan..Dus in de tussentijd lekker knoflook en karnemelk door het voer doen..
Als de vlooien je huis niet uit willen zou ik nog een keer op de zelfde manier behandelen..


Succes !

Groetjes, Naomi

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vlooien moeten uitsterven, dat gebeurt . iedere paar dagen komen er eieren uit, net zolang tot ze er niet meer zijn, witte sokken dragen dan kan je zien of je nog vlooien hebt in je omgeving.

de bolfo omgevingsspray is houdbaar voor 6 maanden. eerst dweilen met spiritus dreft en water, even laten intrekken en drogen, dan stofzuigen en dan de bolfo gebruiken, alleen in de kieren en naden, meer niet, dat houdt zes maanden lang, en sterft echt de vlooienplaag van uit.

niet meer dweilen daar , doe je dat toch, dan is de bolfo weg. kan je weer bij spuiten, niet doen, doe je het toch, weer naar buiten he, en alles mee nemen.

je honden mag je niet meer behandelen, dat heb je immers gedaan, de vlooien die je honden nu nog hebben gaan dood, je kan de flanken van je hond inwrijven met lavendel, even een paar druppels op je handen inwrijven en daar de vacht mee wrijven, de vlooien nemen de benen daardoor, de lucht is niet te harde voor vlooien, voor jezelf gaat het goed.

ook kan je druppels teatree aan de staart inzet van je honden doen, een druppel is al genoeg, meer niet, ook daar gaan de vlooien van op de loop.

en ja een vlooienplaag is niet leuk, maar moet gewoon uitsterven.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je een vlooienplaag hebt, helpen even geen natuurmiddelen, niet voor je huis en ook niet voor je honden, eerst aanpakken alles, en dan weer overgaan op natuurmiddeln. eerst alles vlo vrij hebben.

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van BC & CC

Weet je wat ik mij nou steeds afvraag.. Als natuurlijke middelen zouden helpen: dan zouden we toch geen vlooien hebben ;-)

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

Bij mij duurde het volgens mij een week of 2 tot de plaag onder controle was. Was echt vreselijk. Liep onze rommel-kamer op en er sprongen meteen tientallen vlooien op m'n benen. Heb het hele huis bespoten en elke dag gestofzuigd (vooral achter de plinten en in andere donkere plekjes). Daarnaast de hond en de kat een pipetje gegeven en een maand later weer. Daarna alles onder controle. Nu kijk ik bijna dagelijks of ik vlooien bij de dieren zie.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een vlooienplaag heeft niet iedereen , maar als je een kat hebt, die nemen ze van buiten mee, weer besmet van op een plekje liggen soezen in de zon, eitjes liften mee, met jou en met je anderen dieren.

preventief natuur middelen helpen zeker, maar wil niet zeggen dat je geen vlooienplaag kan hebben.
zijn vele eigenaren die laks met preventie middelen op natuurbasis omgaan. iedere dag een scheut karnemelk en bonbons van de biofood geven, helpt al een vlooienplaag te voorkomen. stofzuigen overal, juist de slaapplekken van de hond, voordeur waar katten willen liggen. een keer in de week de kleden mansjes hoezen enz wassen op 60 graden alleen met azijn, helpt al een boel.

kom je toch aan een vlooienplaag, gebruik dan even wat anders. zodat je het snel onder controle hebt.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

met wat voor azijn moet je wassen ? gewone keuken azijn of schoonmaakazijn ?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

schoonmaak azijn of gewone azijn is allebei goed, het is gelijk een ontkalking voor je wasmachine, of je kan ook azijn gebruiken voor sportkleding, neutraliseert de geur, of spijkerbroeken, daar blijven de kleuren prachtig van, even offline, maar de wasmachine azijn gebruiken is integendeel niet schadelijk, goed voor ontkalking. :-D

honden page profiel Hoffie777Hoffie777

honden foto van Hoffie777

Dank voor jullie reacties.
Ik had niet zomaar 1 vlo lopen, ik zag er soms wel tientallen tegelijk op de honden, 's ochtends vroeg het ergste bij de piemel. Vandaar dat ik nu bol aan de chemische troep ben gegaan.
Ik merk nu dat de frontline gaat werken. Vannacht de bank maar eens bekeken waar ze op liggen. Die lag vol met dode vlooien. De bench waar de jongste in zit lag vol met dode vlooien en de honden zelf hadden ook een aantal dode vlooien in de vacht zitten. Denk dat ik alles bij elkaar zo'n 80 dode vlooien al heb gevonden.
Zag er een paar op de oudste nog lopen. Hiervoor even geduld hebben totdat ze bijten, dan gaan die ook dood.
Ik zal eens karnemelk gaan kopen. Hoeveel moet je ze daarvan geven per dag?
Normaal doe ik eigenlijk niks tegen vlooien. Vind het onzinnig op troep te gebruiken als preventie. De karnemelk zal ik nu dan wel gaan gebruiken.
Ik ga nu maar eens een rondje stofzuigen.
De eitjes die nu gaan uitkomen worden toch alsnog gedood door de omgevingsspray en anders door de frontline of heb ik dat nu verkeerd?

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" schoonmaak azijn of gewone azijn is allebei goed, het is gelijk een ontkalking voor je wasmachine, of je kan ook azijn gebruiken voor sportkleding, neutraliseert de geur, of spijkerbroeken, daar blijven de kleuren prachtig van, even offline, maar de wasmachine azijn gebruiken is integendeel niet schadelijk, goed voor ontkalking. :-D "


oke dank je hier wordt alles wel wekelijks gewassen op 60 graden maar dan gaat er n scheut azijn bij ;-) scheelt me ook weer 1x per maand de wasmachine ontkalken O-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Dusty krijgt elke dag een scheutje (zo'n half koffiekopje) is ook maar klein hondje. en 1 biofoodbonbon met knoflook :-). let wel even op met karnemelk als ze er niet aan gewend zijn kunnen ze aan de diaree gaan, dus heb het eerste week aangelengd met water en elke keer wat minder tot het puur was :-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geen wasmiddel gebruiken als je de azijn gebruikt.

en preventief kan je onschadelijk altijd blijven gebruiken voor je honden.

karnemelk....als je het nog nimmer gegeven hebt, dan doe je iedere dag een mok even aanlengen met water, dus een halve mok per hond en de rest erbij met water, na een week puur geven, dus het water steeds meer weglaten. waarom niet gelijk puur ? omdat je hond even aan de trilpoep er van kan gaan, ontwenning. daarna als je het rustig opbouwt , iedere dag karnemelk geven, vlo werend en goed voor je hond zijn darmflora. waarom vlo werend ? je hond gaat dan van binnen uit ruiken, neeeee jij ruikt niets hoor, maar de vlo wel, die blijft weg.

dan bij je dierenwinkel bonbons halen, vloteekworm werend, kijk op de verpakking hoeveel je moet geven, het aantal hoef je niet exact aan te houden, ik heb een zware hond en ze krijgt er maar twee van de bonbons.

dat is preventie. :-D wat je dagelijks kan gebruiken, zonder nadelen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

HOFFIE je hebt een vlooienplaag, maar bedenk, dat het leefgebied van de vlo op de grond is, dus als jij zoveel vlooien hebt gezien bij je hond, is het duizend maal erger in je huis, de w.c. boven auto schuur, waar je niet komt, behandelen, want eitjes liften mee met jou. ook waar je honden niet komen liggen dan de eitjes, dus heel je huis is een vlooienbaal, onthoud dat goed.

honden page profiel Baasje E&EBaasje E&E 3 doggies

honden foto van Baasje E&E

Ik heb zelf gelukkig nog nooit een plaag gehad.
Dus het geven van Frontline was bij mijn hond wel voldoende. Ik heb zelf geen problemen met Frontline, het is dan wel niet op natuurlijke basis, maar wat vlooien betreft gaat het mij erom dat het helpt. Die paar keer per jaar, maakt mij persoonlijk niets uit. Zelf slik ik ook medicatie als ik die krijg voorgeschreven van mijn huisarts, dan ga ik ook niet altijd op de biologische toer.

Verder heb je immers alles gedaan wat je kon doen, nu even afwachten, maar ik denk dat het wel voldoende was.

Succes in ieder geval. :-D

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gelukkig Baasje, niet iedere hond kan tegen chemische middelen, dan moet je toch echt even iets anders gebruiken toch.

en voorzichtigheid is toch een must.

mery (Gast)

Willemijn waar kan de spiritus en lavandel kopen?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

spiritus bij de supermarkt, en de lavendel van kneif badolie bij het kruidvat drogist.

wanneer je de spiritus gebruikt voor de neten vlooien poppen larven enz. een emmer met spiritus flinke scheut , dreft {het beste ontvetmiddel} en water, een flinke laag in de emmer , en daarmee dweilen, even laten inwerken, dan droog dweilen. en eventueel dan de bolfo spuiten, die blijft een zes maanden werkzaam.

mery (Gast)

Grasias voor alle tips die je altijd oms geeft

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

weet wat een vlooienplaag betekend. :'(

veel stres en fobisch gedrag. :'(

honden page profiel Hoffie777Hoffie777

honden foto van Hoffie777

" HOFFIE je hebt een vlooienplaag, maar bedenk, dat het leefgebied van de vlo op de grond is, dus als jij zoveel vlooien hebt gezien bij je hond, is het duizend maal erger in je huis, de w.c. boven auto schuur, waar je niet komt, behandelen, want eitjes liften mee met jou. ook waar je honden niet komen liggen dan de eitjes, dus heel je huis is een vlooienbaal, onthoud dat goed. "


We hebben echt het hele huis gespoten, echt alles. En de auto hebben we gisteren gespoten nadat we terugkwamen van een aantal uur het huis uit zijn geweest. In totaal 6 spuitbussen.
Hoe kan je eitjes herkennen?

Momenteel heb ik pas op beide honden nog 1 vlo zien lopen, die moest eerst bijten en dan zal die wel dood neervallen.
Het gedrag van de honden is ook al veranderd, de oudste zat niet lekker in zijn vel, was anders als anders. Hij is nu weer de oude.
Ik zal morgen eens een pak karnemelk halen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

eitjes zijn zo klein, nog geen 0.5 mm. dus of je ze kan herkennen ? O-)

als je een vlo ziet bij je hond, gelijk eraf halen, en in een kom met dreft verdrinken.

goed dat je overal geweest bent met de spuitbussen, nu alles laten rusten, niet meer spuiten dat heeft geen enkele zin, uitsterven heeft altijd even de tijd nodig. door wat er gespoten is , komen daar de eitjes uit worden ze gelijk geelimineerd.

ja ga met karnemelk beginnen, en probeer ook de biofood vloteekworm te pakken te krijgen. het werkt echt preventief, je kan dat dagelijks geven. de huid van de hond veranderd, en is niet meer zo aantrekkelijk voor de vlo. :-D

honden page profiel Hoffie777Hoffie777

honden foto van Hoffie777

Als ik er 1 zag deed ik hem met mijn nagels in 2 stukken kapot maken. Eerst deed ik ze in de wasbak doorspoelen, maar daar kwamen ze vaak weer uit lopen.
En verder doe ik een grote bak met kokend water en dan met de vlooienkam. Alle vlooien direct in de bak, dan zijn ze ook dood.
Maar een bak water met dreft werkt dus ook? Of moet het alleen dreft zijn en geen water?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hihi, dreft is een goeie ontvetter, dan zijn de vlooien echt dood, ze blijven hangen op de bodem, ze komen niet meer naar boven, een bakje water en daar de dreft in gooien, echt de vlooien komen niet meer uit die bak. gewoon een soepkommetje.

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

Knoflook werkt idd ook super. 2x in de week een vers teentje of gedroogd knoflookpoeder (spotgoedkoop bij de lidl) dagelijks door het eten. theelepeltje ongeveer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe nu verder (vlooien)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Sammie Speurhond op Schattenjacht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^