Luie Willem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ArVArV

honden foto van ArV

Zoals jullie weten is Willem nogal een luie hond. Hij houd niet echt van wandelen, een klein stukje doe je al een uur over, want meneer is meer van het: Ik ga op m'n kont zitten en kijk liever. Hij is ook rustig hoor, in huis ook, mag wel graag spelen, af en toe knalt hier een lege plastic fles door het huis, en gooit hij zijn speelgoed kip door de lucht. Ook vind hij voetballen geweldig, maar in vergelijking met een toypoedel en schnauzers, is Willem een super rustige hond. Het zit volgens mij echt in z'n karakter.

Nu ga ik wel elke ochtend een stuk met hem wandelen, dan sjouw ik door het bos hier, gewapend met rodiworst en aan de uitloopriem (waar ik trouwens een bloedhekel aan heb!) Zonder uitloopriem gaat het absoluut niet, want als Willem dus op z'n gat weer gaat zitten, en z'n spreekwoordelijke middelvinger opsteekt, roep ik dan van: Willem hierrrrr en komt hij jawel...hardlopend aan omdat hij weet dat hij een worstje krijgt. Dus vandaar die uitloopriem.

Na die tijd, als ik weer thuis ben, krijgt hij altijd wat lekkers, een pensstaafje of een stukje long, nou hij pleegt er een moord voor. Hij weet het ook, dus ja als ik zeg van, kom we gaan naar huis, kan hij opeens ook als de brandweer lopen hahahahaha.

Maar dit was het dus....hij wil daarna, in de middag en of avond h e l e m a a l niet meer lopen, ook geen klein stukje, ook al plaveid ik de weg met rodiworst, nou vergeet het maar.

Niet dat ik het erg vind, want hij kan z'n behoefte gewoon op het gras in de tuin doen, dus dat maakt mij niet uit, maar ik vraag me af, doe ik hem niet, of beter gezegt...doet hij zichzelf zo niet te kort?

Goed, ik ben al blij dat hij sowieso in de ochtend wil lopen, en dan loop ik nu dus ook een flink stuk in het bos hoor. Ik heb ook geprobeerd een klein stukje s'ochtends, maar dan heb ik het zelfde euvel, dus hij loopt echt gewoon maar 1x per dag, meer wil hij niet. Vandaar ik dus echt een groot rondje loop in de ochtend.

De rest van de dag vermaakt hij zich dus met spelen in huis, slapen en kluiven, en natuurlijk zijn grootste hobby...kijken of er ergens nog wat te eten is, want dan is hij er echt als de kippen bij :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Luie Willem" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

:-D :-D die willem is gewoon lui.ik weet niet of je hem te kort doet,omdat hij zelf niet wil.als hij tevrden is,is er niets aan de hand.misschien komt het nog wel. :-D



grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel Magdalena Magdalena 3 doggies

honden foto van Magdalena

Haha die Willem! Wat een koppig kereltje. Mijn Dinky heeft dat af en toe ook hoor. Maar dan wil hij gewoon de andere kant op lopen. Naar het konijnenparkje bijvoorbeeld. Dan kijkt hij mij aan alsof ik een beetje debiel ben, dat ik de andere kant op wil lopen. Blijft hij ook zitten als hij een ander hondje ziet lopen? Of interesseert hem dat allemaal niet zo? :-)

honden page profiel Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)Huize Onyx (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip) 3 doggies

honden foto van Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)

Ik denk gewoon dat Willem echt niet wil lopen.
Hij weet dat hij zijn behoefte in de tuin mag doen en waarschijnlijk is dat genoeg voor hem.

Hier af en toe wel dat Boomer de andere kant op loopt van vrouwtje ik wil hier heen.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Willem is gewoon een klein boefje. Je probeert van alles en hij wil gewoon echt niet. Te kort doe jij hem zeker niet. dus dan denk ik dat hij genoeg heeft aan de beweging die hij krijgt. en ach als hij lol heeft in een spelletje dan is het toch goed.

honden page profiel ArVArV

honden foto van ArV

" Haha die Willem! Wat een koppig kereltje. Mijn Dinky heeft dat af en toe ook hoor. Maar dan wil hij gewoon de andere kant op lopen. Naar het konijnenparkje bijvoorbeeld. Dan kijkt hij mij aan alsof ik een beetje debiel ben, dat ik de andere kant op wil lopen. Blijft hij ook zitten als hij een ander hondje ziet lopen? Of interesseert hem dat allemaal niet zo? :-) "


Nee hoor, Willem is nogal onverstoorbaar. Hij kijkt eigenlijk nergens vanop, ook niet van andere honden, hij blijft dan gewoon zitten :-D
En als ik Willem de kans geef om zijn eigen route te bepalen, blijf ik volgens mij in de deuropening van ons huis staan hahahahahahahaha.

En ja misschien komt het straks als hij ouder is? Ja ik weet het eigenlijk niet, volgens mij is hij toch liever lui dan moe hahahahaha. Maar goed, waar leven is, is hoop O-)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Bruce gaat graag mee lopen, rennen in de polder, naar het bos, een uur wandelen op onbekend terrein, maar... Wandelen over de uitlaatplaats, gewoon even een kwartiertje lopen... Nee, daar heeft meneer geen zin in. Hij vind dat niet leuk.
Wat er dan gebeurt is dat ik de uitlaatplaats op loop, hij plast en poept en vervolgens omdraait en weer naar huis wil.

Als ik hem dan loslaat, ja, dan is het leuk, want dan kan hij in de vieze sloot gaan rennen. Maar gewoon een rondje lopen, zonder spelen met andere honden, loslopen, of onbekend terrein, daar maak je hem niet blij mee.

Misschien heeft Willem ook meer wandel uitdaging nodig?

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

hij straalt het ook dus echt niet uit he dat hij eigenwijs is hahahahahahaha

honden page profiel Esther&Tibbe Esther&Tibbe 3 doggies

honden foto van Esther&Tibbe

Oh oh luie Willem.... Behalve als er eten te halen is hihi ;-)
Het is een pracht hond, innerlijk en uiterlijk!

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Ik zou me af vragen waarom Willem niet wil lopen...
Is hij echt gewoon lui of vind hij het gewoon ontzettend eng buiten en doet hij liever zn behoefte's in zijn vertrouwde, eigen, kleine omgeving (de tuin)

Heeft hij dit altijd al gehad of is het pas sinds kort?

honden page profiel ArVArV

honden foto van ArV

Willem en eng buiten? Nee absoluut niet, hij vind het enig. Maar alleen niet om te lopen. Ja net wat ik zeg, in de ochtend krijg ik hem wel zo gek, maar daarna vind hij dat niet meer nodig.
En of ik hem nu los laat, of vast heb, dat maakt helemaal niets uit.
En ik loop dus s'ochtends met hem naar het bos, en daar kan hij doen en laten wat hij wil, en dat is.....op z'n dooie akkertje alles besnuffelen, en als er iemand aankomt met hond of zonder hond, gaat hij dat ook op z'n dooie akkertje bekijken.
Ik moet daar ook wel vreselijk om lachen, want donderdag waren we aan de zijkant van ons huis de tuin aan het opknappen, en Willem is er ook bij, gewoon los, en hij drentelt mooi achter je aan, en hij krijgt ontzettend veel aandacht van mensen en andere honden, en je ziet dat hij het leuk vind. Maar om een stuk met een ander ook mee te lopen ofzo, tja, dat gaat hem te ver hahahahaha.

We nemen hem wel mee hoor, als we even nog een blokje om willen, maar ja, waar je normaal dan dus 10 minuten over doet, duurt bij Willem allemaal even langer, omdat meneer er gewoon niet zoveel zin in heeft hahahahaha. Maar m'n dochter zei ook al van: Ach mam, we doen gewoon s'ochtends een grote ronden in het bos, en voor de rest kleine stukjes, en als we dat volhouden, krijgt Willem misschien ooit wel de geest, en komt hij op den duur zelf wel met z'n riemetje aanzetten van: Kom op we gaan hahahahahahaha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Luie Willem" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^