Knuffeltje!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lise met Ruby, Naïn & QalvinLise met Ruby, Naïn & Qalvin

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Toen we bij mijn tante ware, heeft Lady een knuffeldier te pakken gekregen.
Zo vond dit heel leuk en nu wil ik er 1 voor haar kopen!
Mag sit een gewone knuffel zijn voor mensen of zitten daar gevaarlijke stoffen in?

Groetjes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Knuffeltje!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel davendaven 3 doggies

honden foto van daven



mag wel ,zou haar wel niet alleen laten ermee Zeker een knuffel met van die kraaloogjes /neusje.
Gegeven moment gaat dit los zitten he ;-) of als ze er een gat heeft in gebeten wordt het tijd om hem weg te gooien :-)

honden page profiel Baasje E&EBaasje E&E 3 doggies

honden foto van Baasje E&E


De veiligheid van knuffels laat nogal te wensen over. Daarom is het beter om een knuffel te nemen die geschikt is voor baby's of die van biologische stoffen zijn gemaakt. In de meeste stoffen knuffels worden n.l. chemische stoffen verwerkt, die kankerverwekkend zijn en/of voor onvruchtbaarheid kunnen zorgen.
De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit controleert dan wel veel speelgoed dat volgens Europese richtlijnen aan strenge veiligheidseisen moet voldoen, toch wordt de juiste norm niet altijd gehanteerd. Speelgoed en vele producten komen in containers naar Nederland en die worden bespoten met insecticiden. Dus in de stoffen zit meestal al gif, maar dan worden ze ook nog eens extra bespoten met insecticiden.

Als je helemaal voor veilig wilt gaan, dan kun je het beste een stuk stof kopen en zachte vulling, dat bestaat uit biologisch katoen. Je knipt een beervorm en naait dit dicht, tot er nog een kleine opening is, waardoor je de vulling kunt duwen. Daarna dichtnaaien en je hond kan veilig spelen. Natuurlijk kan je zelf een knuffel kopen dat 100% biologisch is, maar die zijn wel aan de prijzige kant.

Esmee is gek op knuffels en wil maar één ding - SLOPEN!
De ogen haalt ze er af, maar ze spuugt ze uit en doet er verder niets mee.
Jij moet eerst goed opletten, wat jouw hond doet met een knuffel, Als je zeker weet dat de hond niets doorslikt, dan kan het geen kwaad dat deze met een knuffel speelt.

Veel succes en speelplezier. :-D

honden page profiel CleoCleo 3 doggies

honden foto van Cleo

Ik ga ook eerder voor babyspeelgoed. Gewoon het idee dat dat beter zou zijn. En meestal zit er dan ook een rammeltje of piepje in wat het nét iets leuker maakt.
Ga eens langs de kringloopwinkel. Daar hebben ze een mand staan met 1 gratis knuffel per klant, en vaak ligt er iets tussen.
Kijk alleen wel of er geen korrels inzitten, maar dat ie zacht is. Geen idee wat die korrels zijn, maar die koop ik nooit.

Ik heb ook een hele dure knuffel, een snuglepuppy. Had ik gekocht toen we Maya kregen maar zij kijkt er nooit naar om. Hij is de grootste favoriet van Misty. Ze maakt hem niet kapot maar sabbelt en kroelt er heel veel mee.

honden page profiel davendaven 3 doggies

honden foto van daven



heej esjah

is dat ook bewezen en onderzocht voor dieren dat ze kanker en onvruchtbaar worden van knuffels door chemische stoffen die er in zouden zitten ? Of geld dit voor mensen ? Lijkt me toch dat hier wettelijke eisen voor zijn en dat dit risico toch wel heel minimaal moet zijn .je gaat toch geen knuffels verkopen waar je kanker of onvruchtbaar van kunt worden ? (lekkere knuffels zijn dat ;-) )

groetjes :-D

honden page profiel davendaven 3 doggies

honden foto van daven





dan kun je beter een knuffel van mij krijgen ,die is teminste veilig ;-) :-D :-D whahahahaha lol

honden page profiel Baasje E&EBaasje E&E 3 doggies

honden foto van Baasje E&E

Alle knuffels zijn welkom ;-)

Het duurde even om alles weer op een rijtje te zetten, vooral aangezien er steeds meer onderzoeken en regels bijgekomen zijn, die ook weer interessant zijn:

In ieder geval....Mensen denken vaak dat alle producten aan regels gebonden zijn en dat het dan wel veilig moet zijn. Dit is echt een grote misvatting!

Eerst zal ik bewijzen dat het onderzocht is.
Chemische stoffen waarvan het vermoeden bestaat dat ze kankerverwekkend zijn, worden onderzocht en getest op proefdieren en in gekweekte cellen:
Kankerverwekkende stoffen worden helaas nog steeds op proefdieren of in gekweekte cellen getest.
(bron: Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu - RIVM)
http://www.rivm.nl/Bibliotheek/Wetenschappelijk/Rapporten/2011/augustus/Toxicogenomics_en_het_herkennen_van_kankerverwekkende_stoffen

De verkregen gegevens worden vervolgens omgerekend om een inschatting van de toxiciteit voor de mens te maken. Een kleine hoeveelheid van een chemische stof is voor het proefdier schadelijk, maar een mens is groter en zwaarder en moet blootgesteld worden aan een grotere hoeveelheid van dezelfde chemische stof, om dezelfde uitslag te krijgen. Aangezien het om speelgoed gaat, wordt het dus omgerekend naar het gewicht van een kind. In speelgoed van een kind of hond moet het percentage dus altijd lager zijn. O.a. is dit ook één van de redenen waarom de leeftijd op speelgoed staat vermeld.
De kankerverwekkende stof is dus schadelijk voor mens, in dit geval kind én dier.

De wettelijke eisen zijn inderdaad bepalend voor de richtlijnen waaraan fabrikanten, importeurs, distributeurs en de gemachtigden zich moeten houden.
In dit geval gaat het over knuffeldieren, dus dit valt onder de Europese speelgoedrichtlijn 2009/48/EG. Let op: deze nieuwe speelgoedrichtlijn is pas op 20 juli 2011 in werking getreden. Daarin staat: De kankerverwekkende stoffen en stoffen die mutageen of schadelijk voor de voortplanting zijn, mogen niet meer in speelgoed voorkomen. Aangezien de chemische eisen als complex worden beschouwd, zijn deze bepalingen pas vanaf 20 juli 2013 van toepassing.

Dus:
Vanaf 20 juli 2011 mag er geen speelgoed met schadelijke stoffen op de markt worden gebracht of ingevoerd worden. Toch zijn de chemische eisen te ingewikkeld en zijn deze bepalingen pas in 2013 geldig. Hebben de fabrikanten, importeurs, distribiteurs en gemachtigden dan twee jaar extra gekregen om de nieuwe speelgoedrichtlijn na te leven? Alleen wat betreft de chemische eisen dus.

Als je al die gegevens plaatst tegenover de vorige speelgoedrichtlijn, die al 20 jaar oud is, dan kun je wel begrijpen dat bepaalde kankerverwekkende stoffen, waarvan we toen nog niet wisten dat ze kankerverwekkend waren, dat die nog steeds in heel veel speelgoed voorkomt.
Toch zijn er heel veel speelgoedmerken die, ondanks de vrijbrief, wel goede producten op de markt brengen, maar er zijn ook hele bekende merken die wel eens een terughaalaktie hebben gehad.

Bewijs dat er speelgoed is met kankerverwekkende stoffen:
http://ec.europa.eu/nederland/current/strengere-regels-voor-speelgoed_nl.htm

Zo een hele waslijst. :-D
Als je nog wat wilt weten dan hoor ik het wel. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Knuffeltje!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rottweiler
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^