Ben op zoek naar een puppy, liefst poedel/kruising

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Marianne (Gast)

Ik ben op zoek naar een kruising/poedel puppy (teefje).
Omdat het natuurlijk niet is uitgesloten dat ook een poedel wel eens "vreemdgaat", stel ik mijn vraag. Het liefst zou ik een kruising poedel/bouvier willen vinden. Maar ook een kruising van een grote poedel met een andere ras (of een bastaard) zou hartstikke leuk zijn.
Bent u iemand of kent u iemand die die een dergelijk nestje heeft, dan zou ik dat heel graag willen weten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ben op zoek naar een puppy, liefst poedel/kruising " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

moet het persee een kruising zijn ?

er zijn ook koningspoedels, mijn ouders hadden jaren deze honden, lief voor het gezin, verharen amper.

misschien iets voor je ? kan je bij de rasvereniging bij kijken.

willemijn.

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

In het asiel in Leerdam zit een prachtige poedel ;-)

-In het asiel in Wassenaar zit een mix poedel, heel gaaf beestje om te zien

en in het asiel in Zeist zit een mooi middelslag poedeltje.

Marianne (Gast)

Ik zal eens kijken op de site (als ze die hebben dan) van het asiel in Wassenaar. Mijn voorkeur gaat namelijk echt uit naar een kruising. :-D

Bedaknt voor het reageren!

Marianne (Gast)

De poedel die in Wassenaar zit is inderdaad erg leuk om te zien. Maar het is een oudere hond (ik zoek een pup), kan niet bij kleine kinderen én ze is klein.
Ook gaat mijn voorkeur uit naar een donkere hond, een zwarte of grijze.
Hartstikke jammer!

Als iemand nog ergens iets hoort (of leest), zou ik dat natuurlijk heel graag willen weten.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Waarom wil je een kruising poedel?? Gewoon uit interesse..

Anoniem (Gast)


Ik heb zeker een reden om kruising/poedel te zoeken. Niet gewoon één reden zelfs, maar een heleboel!
Allereerst zoek ik een hónd, dat heeft op zich niets met het ras te maken. Maar met het feit dat ik mijn vorige hond half april heb moeten laten inslapen. Ik heb al 35 jaar honden gehad, de langste tijd dat ik in die periode zonder hond heb gezeten was twee maanden. Maar goed, waarom een kruising/poedel...

Ik hoef niet persé een 100% rashond, drie van mijn vier vorige honden waren kruisingen. De enige rashond die ik heb gehad was een -ongecoupeerde- bouvier (Langbroeker Wildhoek). Een práchtige hond met een geweldig fijn karakter. Ik zou zó weer een bouvier willen hebben, máár...
Mijn laatste hond was een kruising/labrador met een "scheut" bouvier- en Berner Sennenbloed. Ook een mooie hond, maar ze verháárde, dat was niet gewoon meer! Dat is op zich nog wel in de hand te houden met héél veel borstelen.
Er is echter een extra reden om nu op zoek te gaan naar een minder verharende hond, ik heb inmiddels een kleinzoon die enigzins allergisch is en die (natuurlijk) bij mij over de vloer komt. Kruisingen van poedels verharen minder en de haren díe ze verliezen veroorzaken minder allergische reacties.

Ik vind poedels ook fijne honden, maar ik vind minder krullen véél mooier én prettiger aanvoelen. En behalve dit, kruisingen zijn vaak (niet altijd natuurlijk) ook sterker en gezonder.

Marianne (Gast)

Ik vergat bij het berichtje hierboven even mijn naam te vermelden... :-D

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Maar bij een kruising met een poedel heb je toch geen zekerheid op de soort vacht?
En meestal zijn mensen allergisch voor de huidschilfers en niet de haren.

Ik zou denk ik voor je redenen toch voor een gewone poedel gaan.
Kruising poedels kunnen namelijk ook PRA, v.Willebrand ziekte en Patella Luxatie hebben net als de poedel, alleen wordt bij de zuivere poedel wel getest.
De vacht, tja dat kan denk ik wel per poedel verschillen :-D

Maar als je toch graag bij de kruising blijft zou ik wel letten op die testen..

succes :-)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Zomaar een ideetje hoor, volgens mij ben je op zoek naar een grotere hond met een anti-allergische vacht, dus een krulvacht. Is de Wetterhoun niet wat voor je?
Vroeger had een kennis van me er eentje, een schat van een hond (mijn eerste hondenliefde). Toen hij overleden was nam mijn kennis een bordercollie en pas toen bleek dat ze vreselijk allergisch voor honden was. Had ze nooit iets van gemerkt bij die wetterhoun.

honden page profiel Joyce, Kaily&ZoëyJoyce, Kaily&Zoëy

honden foto van Joyce, Kaily&Zoëy

Ik zag net op MP een poedel staan van 8mnd! T'is wel een witte, begreep dat je graag een donkere had. Maar miss toch de moeite waard om even te kijken.
Ik vind het in ieder geval een schatje om te zien.
Hier de link: http://link.marktplaats.nl/258395554

honden page profiel ValaVala

honden foto van Vala

Joyce? schattige foto!

maar goed kruising. Ik dacht poedel/bouvier?? maar natuurlijk..koningspoedel/boevier...

Een paar jaar geleden waren die kruisingen erg in, nu is het meer malthezer/shi shiu. ( schrijf je dat zo..)

Marianne (Gast)

Dit is een lichtharige kleine poedel, dat is wel iets héél anders als waar ik naar op zoek ben. ;-)

Tineke (Gast)

Helaas heb ik pas mijn lieve hoind Mojo in moeten laten slapen omdat hij erg ziek geworden is. Ik mis hem verschrikkelijk. Mojo was een kruising tussen een bouvier en een koningspoedel. Ik heb al jaren honden, maar zo een als Mojo zal ik waarschijnlijk nooit meer vinden. Hi was lief en 100% betrouwbaar, echt een geweldig dier. En dat was hij ook nog eens heel erg mooi. Deze kruising is dus een geweldig idee! Ik teken gelijk ook voor één!

Jeannette (Gast)

Hallo Marianne,
Ik snap de reden waarom je een kruising konings-poedel/bouvier zoekt, alhoewel de uitleg over de vacht en of deze echt hypo-allergeen is, is ook be-langrijk om eerst (uit te laten) testen. Wat mij echter hoog'lijk verbaast (is geen verwijt hoor maar ik denk vanuit mezelf als groot hondenliefheber en bezitter) wat doet de kleur ertoe? Het belangrijkste is de 'klik' met de hond, samen moet je er immers wat van maken/samen met gezin/kleinzoon. Dat je deze kruising wilt is ook een hele goede reden maar de kleur vind ik persoonlijk geen reden, aan de kleur kun je namelijk wennen aan een lastig karakter niet! Dat wilde ik even kwijt! En er is dus een kruising bouvier/koningspoedel begrijp ik, helemaal wat je zoekt en toch wil je hem niet omdat hij wit is. Als hij zwart moet zijn omdat je een vervanger voor Mojo zoekt dan moet ik je teleurstellen: ieder ras en ook kruisingen kennen algemene karakterbeschrijvingen maar daar daarbinnen zijn er gelukkig heel veel ver-schillende karakters! TIP van mij (kijk maar wat je ermee doet) ga eens kijken bij die witte kruising en wie weet 'vallen jullie wel opelkaar'!

Marianne (Gast)

@ Jeanette
Je haalt het één en ander door elkaar vrees ik. Mijn berichtjes en het bericht van Tineke hierboven.
Dat ik een voorkeur heb voor een donkere hond is tweeledig; uit praktische overwegingen én omdat ik nu eenmaal "val" op donkere honden. Ik heb al ruim 38 jaar honden, altijd zwarte.

@ Tineke
Ik voel met je mee, de karakters van kruising bouvier/poedels zijn absoluut grandioos! Ik ben ook echt dagelijks -overal op internet en in kranten- op zoek naar een pup van deze kruising.
Dit zal -gezien mijn leeftijd- de laatste keer zijn dat ik nog aan een grote hond kan beginnen. Ik zou het dus werkelijk fantastisch vinden om toch nog een pup te vinden van deze kruising.

honden page profiel sorayasoraya

ha, kijk op www.dierenasiels.com. daar vind je ook de meest leuke honden! Succes!!!

Anoniem (Gast)

@ Jeanette
Je zegt dat er ergens een witte kruising bouvier/poedel zou zijn?! Daar weet ik niets van.

Marianne (Gast)

@ Soraya
Ik zoek ook op www.dierenasiels.com bijna dagelijks.

Anoniem (Gast)

Jeannette ik zoek mee hoor, als we een nestje vinden zullen we het dan aan elkaar laten weten? Voor mij zal het ook de laatse keer waarschijnlijk worden dat ik een grote hond kan nemen. Ik besef dat ik Mojo niet kan vervangen. Ik heb schatten van honden gehad, maar het karakter van een "koningsbouvier" vind ik bijzonder mooi! Ik kan trouwens pas aan het eind van het jaar weer een hond nemen omdat ik in de hefst in het buitenland ben.

Tineke (Gast)

Bovenstaand berichtje is van mij. Ik vergat mijn naam in te vullen.

Marianne (Gast)

Tineke, het is niet Jeanette die een bouvier/poedel zoekt... maar ik, Marianne! :-D

Ik hoop trouwens nog vóór de winter een pup te vinden. Dat is veel fijner met de zindelijkheidstraining, zowel voor mij als voor de pup. Bovendien zijn puos die in de zomer (of het voorjaar) geboren worden, meestal wat sterker.
Meestál dan, hè, niet altijd!

Tineke (Gast)

Ik begrijp het Marianne, door het lezen van al die berichtjes ben ik de weg kwijt geraakt. Ik ben benieuwd of het je lukt om zo'n lievertje te vinden.
Ik zal ook opletten hoor.

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Inmiddels heb ik al aan alle kanten gevraagd of mensen willen opletten of ze "ergens" in hun omgeving van een dergelijk nestje horen. Oók op Hyves, omdat daar natuurlijk érg veel mensen komen.

honden page profiel JacquelineJacqueline

honden foto van Jacqueline

Weet niet of je't zo schrijft :-D maar is een labradoodel niks????Dat is een kruising labrador/poedel geloof ik.

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Ja, zo schrijf je het inderdaad: Labradoodle.

Behalve dat mijn (zeer sterke) voorkeur uitgaat naar een Bouvier/poedelkruising, heb ik ernstige bedenkingen tegen de manier waarop er met labradoodles wordt "omgesprongen" bij de fok en verkoop!
De pups worden door de fokkers veelal gesteriliseerd vóór de leeftijd van... 8 weken!
Dat kán niet gezond zijn, ze krijgen daardoor niet de kans om op een normale manier volwassen te worden. Dat doen de fokkers dan (beweren ze) om "wildfok" te voorkomen. In mijn ogen is hier maar één reden voor: Dan blijven deze fokkers enige die dergelijke pups (voor véél geld) kunnen verkopen!

Er zijn natuurlijk ook andere mensen die "geld ruiken" en die dan ook maar eens wat van deze nestjes gaan fokken. Je kunt dan een pup kopen (eerste generatie kruising) voor het belachelijke bedrag van zo'n 1.000 euro...!
Dus nog voordat het een erkend ras is geworden, is het al een "modehond" wordt deze kruising hoogstwaarschijnlijk al doorgefokt. Daar verzet mijn gehele hondenhart zich tegen...

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Ik schreef hierboven: "De pups worden door de fokkers veelal gesteriliseerd vóór de leeftijd van... 8 weken!"
Natuurlijk bedoelde ik niet dat ze door deze fokkers zélf worden gesteriliseerd, maar door een dierenats. Ik begrijp trouwens niet dat er dierenartsen zijn die dit dóen, maar dat is weer een ander verhaal...

honden page profiel profiel verwijdertprofiel verwijdert

honden foto van profiel verwijdert

ja!
waarom niet een kruising poedel-ik lees net in dit forum over de wetterhoun-sorry maar een wetterhoun heeft niks met een kruising poedel te maken-sterker nog dit zijn heel speciaale
honden, namelijk zijn ze door hun vacht op vochtige leefomgeving,
dus in de buitenlucht aangewezen-hou je deze hond teveel binnen
doe je deze hond absoluut tekort mee-WETTERHOUN de naam zegt het al-..
tja waar haal je een kruising poedel vandaan? natuurlijk
bij een aspirant fokker met het keurmerk,daar melden zich ook o.a
particulieren aan met een nestje kruisingen-je hebt garantie en een koopovereenkomst, alleen staat de organisatie keurmerk
fokker nog ietwat in de kinderschoenen, er zijn dus nog niet
zoveel mensen van op de hoogte.ja jammer dan denk ik, want zo kom je weer uit bij de adverteerders-waarvan een enkeling tussen zal zijn die toevallig een eenmalig nestje ter beschikking heeft. ik heb mijn kruising cavelier ook via een
advertentie verkegen-kerngezond en goed gesocialiseerd-ja hoor dit bestaat ook.. alleen zelden!

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca...

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

De labradoodl staat bekend dat hij niet voor allergische reacties zorgt en daarom zo duur is..

ONZIN!!!

Want er zit nog altijd labrador bloed bij wat wil zeggen dat de haren dus ook van e labrador zijn en niet per definitie die van de poedel,
Dus onzin dat ze zo duur verkocht worden om die reden,
steriliseren vind ik ind. ook onzin en puur om eigen geld te verdienen, hoe minder fokkers hoe meer geld...
Maar ja de Chihuahua is ook zo ontzettend duur...het is belachelijk...en dan ook nog geen stamboom of gecheckt op ziekte of wat dan ook

jan (Gast)

met het volledig eens met niki
veel honden zijn schreeuwend duur
en dat sterlie dinges vindt ik echt een toppunt van egoisme
ik zou absoluut geen pup bij zo.n mongool kopen
ik wordt daar bibberig van

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ben op zoek naar een puppy, liefst poedel/kruising " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Lui
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^