Graag jullie advies/mening

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Desiree & DinoDesiree & Dino

honden foto van Desiree & Dino

Hallo allemaal,

Wij zitten te denken om Dino te laten castreren. Als hij namelijk los loopt en we komen een teefje tegen dan springt hij er gelijk op.

Ook is het zo dat mijn ouders een JR teefje hebben. En zij komt altijd bij ons als mijn ouders even weg moeten en andersom dus Dino en zij zitten heel vaak bij elkaar en we willen zeker geen kleine Dino'tjes!!! Nu is het teefje van me ouders nog maar 4 maanden maar toch... We nemen liever het zekere voor het onzekere.

Nu is mijn vraag... Dino is nu ruim 7 maaanden en ik las dat ze vanaf 6 maanden gecastreerd mogen worden. Op internet lees je dat het het beste is om jong te castreren omdat ze er dan het minste last van zouden hebben.

Wat zijn jullie ervaringen hier mee? Wat zijn de voor- en nadelen van jong castreren?

Groetjes Desiree en pootje van Dino

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Graag jullie advies/mening" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Vanaf 6 maanden kan maar liever zie ik de hond eerst volwassen worden qua lichaam en geest en dan pas casteren.

Nadelen zijn bv. ze blijven hangen in het gedrag wat ze laten zien, ze kunnen dikker worden, de vacht structuur kan veranderen.

Voordelen: ze worden liever maar ze kunnen ook weer meer bereden worden door andere honden omdat ze anders ruiken, ze hebben geen kans meer kankersoorten.

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Plucheke007

Ik zou wachten tot een jaartje of anderhalf jaartje. Laat hem eerst mooi uitgroeien. Honden die gecastreerd worden krijgen een andere bouw daar ze een andere hormoon toevoer krijgen. Vaak mannetjes die hoger op hun poten staan, minder brede borstkas, minder mannelijk hoofdje. Ik ben ervoor om een hond mooi te laten uitgroeien en dan kan je castreren.

Met het teefje, ze kan alleen gedekt worden als ze loops is. Dat moeten je ouders en jij dan gewoon goed in het oog houden en als ze loops is moet je ze gewoon uit elkaar houden.

Volgens mij heeft het castreren van reuen minder voordelen als bij een teef. Bij een teef is er echt groot voordeel naar kanker toe als je het jong laat doen, bij reuen is dit minder voorkomend en dus ook minder voordelig. Hij is nog jong, het is niet omdat hij nu af en toe op andere honden rijd dat hij dit gaat blijven doen. Je moet gewoon consequent zijn en zeggen dat het niet mag en dan kan het goed zijn dat hij het over een paar maanden gewoon niet meer doet. Is het dan nog de moeite voor jouw om te laten castreren? Maar misschien blijft hij het doen , maar dan kan je dan nog altijd beslissen om het te doen.

Ik heb er zeker niets op tegen, maar laat hem eerst nog even puppy wezen. Observeer zijn gedrag en neem dan een beslissing als hij ietsje ouder is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

daar zijn de meningen over verdeeld. eerst volwassen laten worden, je goed in lezen over de voor en nadelen van castreren, terug draaien gaat immers niet meer.

na castratie van een reu kunnen er andere kankersoorten optreden, zoals orgaankankers. dus het is niet zo dat als je hond gecastreerd is er geen kanker kan ontstaan, juist intacte reuen hebben daar toch minder kans op.

lees je goed in, er is genoeg te vinden over het castreren van de reu. kijk niet alleen naar voordelen maar zeker naar de nadelen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Graag jullie advies/mening" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Raad het baasje deel 2 :D
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^