Vragen over vers vlees/farmfood fresh

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Goedenavond iedereen!

Omdat ik een overgevoelige hond heb (stafford van nu 6 maanden) ben ik al snel overgestapt op geperste brok. Eerst farmfood en nu zijn we met biofood bezig. Het gaat echt super! Geen huidproblemen meer, geen diarree en een energieke pup zoals een pup hoort te zijn.

Nu wil ik graag die brokken aanhouden, maar bijvoorbeeld in de avond een beetje vers vlees er doorheen, of 1x per week een vers vlees dag. Ik heb eigenlijk geen idee wat het beste is.

Op de farmfood site las ik dat je het door de geperste brokken heen kunt doen, en dit is dan ook wat ik wilde doen, alleen dan bij de biofood brokken. Denken jullie ook dat dit kan of wat anders? Ik wil eigenlijk niet overstappen op volledig vlees. Hij is de laatste tijd al veel overgestapt en doet het nu super op deze brokken. Ook ben ik nog flink met hem aan het trainen, en zijn brokken zijn dan gewoon heel handig (ik verdeel zijn middagportie en soms zijn avondportie over de wandelingen en trainingen).

Nu heb ik gelezen over de farmfood fresh, en dit lijkt mij wel wat, alleen weet ik niet welke! In ieder geval de rundvlees, maar welke dan? De compleet of de enkelvoudige?

Ook wil ik graag andere tips, als andere iets beters weten dan FFF. Alleen zonder kip en zonder botten. Hij reageert namelijk niet goed op kip en botten vind ik toch een beetje eng. Zoals het FFF er uit ziet, vind ik eigenlijk super! Geen karkassen of iets dergelijks, gewoon vlees (of in ieder geval dat het er zo uit ziet). Ik weet dat het heel moeilijk klinkt haha, maar het is dan ook een moeilijke hond, en ik wil het echt goed doen!

Ik zou ook graag willen weten, als het door zijn brokken gaat, hoeveel ik er dan doorheen moet doen? gewoon half/half. Hij is nu iets over de 20 kilo, maar nog groeiende natuurlijk! Ook heb ik een chihuahua, waarmee ik eigenlijk hetzelfde wil doen. Moet ik dan gewoon met het oog voeren met die twee honden? Gewoon half/half dus, of wat anders?

Ik laat me graag informeren! Alvast bedankt!

Edit: Het wordt nu waarschijnlijk haaksbarf voor de mensen die geen zin hebben het hele topic te lezen. gemengd door het ochtend en avond portie (middagportie daar train ik mee). Ongeveer 100 gram per keer voor de stafford en 25 gram voor de chihuahua bovenop het voer (wat ik dan iets verminder).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vragen over vers vlees/farmfood fresh" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Haha die botten zie je niet hoor in KVV. In geen enkele :-)

Je kan inderdaad gewoon wat erbij geven, op de dagelijkse brokken. Ik doe dat met Faya ook, de ene dag eet ze 1,5 kilo en de volgende dag 750 gram.

Maar als je dit maar één keer in de week wilt gaan doen raad ik het je af. Grote kans dat ze de brokken dan niet meer eten.

Verder zou ik naar iets heel anders kijken dan FFF, ik vind het veel te duur voor wat je krijgt.

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Geen bot te zien hoor in de KVV's dat is fijn gemalen.

Er zijn heel wat alternatieven hoor voor FF fresh

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Als ik het door de brokken heen kan doen, dan doe ik dit elke dag, en dan alleen in de avondportie ofzo? Of gewoon altijd gemengd? Het was of mengen, of 1 dag inlassen.

FFF was gewoon bij mij opgevallen omdat ik die hele site zo ongeveer uit mijn hoofd ken door onderzoek, en ik nog niet echt op andere sites heb gekeken.

De staffords eten nu 450 gram brokken op een dag, verdeeld over 3 porties. Misschien handig voor het advies.

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

zou brokken en vers gescheiden houden

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Maar ik ben geen voorbeeld met mijn pup hoor O-) Zij was veel te mager en ik geef haar werkelijk alles om niets te kort te komen nu haha.

Voer twee keer per dag en pak rustig een handje brok, haaksbarf, kook doperwtjes en roer er nog wat sardinetjes doorheen. Het voordeel van haar is dat ze haar brokken ook kaal eet, ze eet alles.

Met mijn reu zou ik zoiets niet hoeven proberen, die gaat voor de rest van de tijd in hongerstaking net zolang totdat het weer zo lekker is als voorheen. Maar die krijgt alleen rauw dat scheelt.

Ik vind FF overigens erg in hun eigen straatje praten. De KVV voldoet niet, in de brok zit veel graan. Van dat onderzoek geloof ik weinig, er zijn genoeg onderzoeken die het complete tegendeel bewijzen. Dan is het ook nog eens belachelijk aan de prijs dus ja, van mij hoeft het niet zo.

Maar ja als ze nog blijven eten kan je 1x per dag mixen. Hoe oud is je hond nu?

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Diesel eet ook echt alles, alleen mag die van mij echt geen normale brok meer, en we zijn nu ook overgestapt op biofood ipv farmfood omdat het nog net even iets beter is.

Ik heb ook als toverlekkers (jackpot) bij het trainen stukjes worst, maar hij heeft net zo graag zijn normale brokken, dus ik maak me hier eigenlijk geen zorgen over :-)

En ik las wel dat je normale brokken + vers vlees nooit mocht mengen, maar met geperste brok wel? Nu ben ik echt een leek in vers vlees dus ik laat me graag informeren door de ervaringen hier haha.

Diesel is nu 6 maanden en iets meer dan 20 kilo. Ik ben de hele dag thuis (heerlijk een eigen bedrijf vanuit huis!) dus heb alle tijd voor het voeren.

Maar wat raden jullie dan aan voor KVV? zonder kip dan.

@sam, waarom zou jij het gescheiden houden? Dat ik bijvoorbeeld 1 dag in las, of dat ik helemaal over ga op vlees? Dit wil ik namelijk niet. Hij is zo gevoelig en ik ben al blij dat hij het nu zo goed doet!

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Ik zou dan brokken dagen inlassen en versdagen

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Oke, nu 2 ervaringen. Nog meer? Mijn voorkeur gaat uit voor het mengen, maar als alle meningen sterk afwijken naar het gescheiden houden dan doe ik dat maar.

en over de hoeveelheid bijvoorbeeld bij het mengen?

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

FF beweert dus dat je het strikt gescheiden moet houden compleet met filmpje waarom. Op barfplaats wordt weer iets heel anders beweerd (forum over versvoeding.)

Ik geef meestal gescheiden, 's morgens wat brokjes en 's avonds vers. Maar als ik in een creatieve bui ben gaat alles door elkaar. Nog nooit geen zachte drol of een probleem van gehad. Ik ben dus geneigd te zeggen dat het niets uitmaakt en dit weer een handige commerciele stunt van FF is.

De hoeveelheid maakt niet echt uit als je het mengt, je kan het bovenop je brokken doen. Ze moeten er toch nog van groeien ;-)

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Omdat ik eigenlijk het middagportie altijd verdeel over de wandelingen zou het dan sowieso in de avond, en eventueel in de ochtend zijn.

Nu lees ik hier veel over lotgering (ga zo ook maar even de site lezen). Maar nu even snel: Zou dit geschikt zijn voor mijn hond (zonder kip en KVV, en handig verpakt!)? Of een ander merk (enige die ik nu hier gelezen heb, is haaksbarf.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Lotgering is beter dan Farmfood, je kunt als het goed is ook zonder kip bestellen.

De verpakking vind ik niets en mijn hond kan er niet tegen maar er zijn hier zat tevreden gebruikers!

Als je meer over Lotgering wilt weten kijk dan even in de vershoek. Er zijn heeeul veel topics over haha :-D

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ja, omdat mijn hond best gevoelig is wil ik niet te veel uitproberen. Daarom wil ik gaan proberen wat de meeste mij aanraden hihi. Haaksbarf is trouwens ook bij mijn dierenwinkel verkrijgbaar waar ik altijd alles bestel. Maarja als er nu ook nog meer mensen reageren zou het helemaal geweldig zijn!

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Het wordt al laat O-)

Ik vind Haaksbarf te gek en heb een hele gevoelige hond die dat als enige verdragen kan. Voordeel is dat alles van 1 diersoort is dus je nooit gezeur hebt.

Maar wacht maar op de rest, dat komt wel haha :-)

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik vraag me nu al de hele tijd af, waarom ik alles ook gemalen botten, organen, spieren etc. zitten? Is alleen het vlees niet voldoende bijvoorbeeld?

Die soort worstverpakkingen zijn wel makkelijk! Of die bakjes, zoals bij farmfood.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Op alleen spiervlees (biefstukje bijv) kan een hond niet leven, dan krijgen ze vreselijke tekorten.

Even heel grof gezegd is het spiervlees voor eiwitten, de organen voor mineralen en het bot voor calcium (er is natuurlijk veel meer maar zo is het al duidelijker.)

Om dus tot een evenwichtige voeding te komen wordt het zo gegeten in de natuur.

Als je je hond enkel vers voert is het dus verstandig 4 diersoorten in de 3 weken exclusief vis (voor de verschillende aminozuren en mineralen) te voeren. Als je dit met een KVV doet moet je ook zorgen dat deze helemaal compleet is en de juiste verhoudingen heeft.

Naast een brok maakt het minder uit, daar zit al een vitaminepil in.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

o oke, dan snap ik het nu! Maar voor het mengen zou het dus in principe niet uitmaken als ik elke keer dezelfde heb? Of eens in de maand wissel ofzo.

Heb ook even bij het lotgering topic gevraagd voor advies (wel in dit topic dan). Even van alle kanten.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Dankjewel voor de link. Ik zou bij lotgering denk ik gaan voor de lam/rijst. Ik weet niet tot hoelang ze de puppy moeten hebben?

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

je kan in principe gewoon de normale KVV geven hoor.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Oke. Nu zit ik alleen nog met het probleem dat ze het nergens hier in de buurt verkopen. Haaksbarf bijvoorbeeld wel.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik heb nu ook wat anders gevonden om te mengen: Excellent. Worstjes van 200 gram per stuk (zou het dan over de hele dag verdelen, kan later nog 500 gram worstjes kopen) dus 1 worstje per dag. is 100% lamsvlees (of andere maar deze sprak me aan). Hij krijg met zijn brok eigenlijk alles verder binnen.

http://winkel.chewies-online.nl/produkt_detail.asp?arintnum=56330&groepb_code=37&groepc=DIEPVRIESVOER&merk=EXCELLENT&at=EXCELLENT%20worst%20lam%20/%20rijst%20200%20GR

Ook de haaksbarf hebben ze hier:

http://winkel.chewies-online.nl/produkt_detail.asp?arintnum=69406&groepb_code=37&groepc=DIEPVRIESVOER&merk=HAAKSBARF&artikel=HAAKSBARF%20dogfood%20variatie%201000%20GR

Weet niet of ze goed zijn deze 2, maar verder hebben ze niet veel hier in de buurt. Zal nog even verder zoeken bij een andere zaak, maar het is fijner als je alles in 1 zaak kunt bestellen.

Als ik helemaal fout zit wil ik graag reacties hoor! Wil het echt niet fout doen.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Haaksbarf is een van de beste KVV's. :-)

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Dat klopt wat Sammy zegt :-D

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Nu is hier in de buurt deze haaksbarf van de site de enige die ze hebben. Nu heb ik op de site gekeken van haaksbarf wat hier allemaal in zit. Je hebt variatie A en B. In a zit kip dus dat is niet zo fijn. Ik denk dat ik morgen maar even bel welke variatie het is.

Ik denk dat ik dan maar aan de Haaksbarf ga en dat ga mengen in de ochtend en/of avond. Nu kan ik het alleen per 10 kilo bestellen. Hoelang is het houdbaar in de vriezer?

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

1 jaar houdbaar in de vriezer

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

A & B? Daar heb ik nog nooit van gehoord haha.

Je hebt Haaksbarf en Shaweca, beide van de zelfde fabrikant maar een ander merk.

In Shaweca zit overal kippenbot, in Haaksbarf zit de bot van het betreffende diersoort.

In de kip zit dus alles van kip maar in de geit zit alleen maar geit.

Overigens is het zo'n half jaar houdbaar in de vriezer.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Een half jaar tot een jaar dus. Dat moet wel lukken :-) Met ongeveer 200/250 gram per dag ben ik 5 dagen met 1 rol bezig (kan dit? als ik het gelijk weer invries.) dus 10 rollen = 50 dagen hooguit.

Maar hoe doen jullie dit dan? ik denk dat ik alle rollen door vieren snij (250 gram) en dat zo invries (nog in aparte zakjes). Maar dan de avond van te voren er uit leggen? En hoe doe ik het dan na het ochtendmaal? Weer in de vriezer of in de koelkast voor de avond?

Ze zullen het hier in huis fijn vinden! Gelukkig hebben we 2 vriezers en 2 koelkasten haha. Kan er vast wel in! Jeetje wat zullen die stafford en chihuahua blij zijn!

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

A en B staat trouwens op de site van haaksbarf.

http://www.haaksbarf.eu/html/haaks_barf_dogfood.html

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Haha jij hebt het over de variatie dozen, ik dacht over verschillende soorten O-)

Maar ja van dat ontdooien heb ik geen last. Hier gaat er zo 2 tot 3 kilo op een dag doorheen.

Lees wel van andere forummers dat ze het even uit de vriezer laten (uur of twee) dan snijden en het weer terug invriezen inderdaad.

Voor de dag zelf haal je het de avond van te voren uit de vriezer en doe je het in de koelkast. Daarna 2 uur van te voren er uit halen en voor 's avonds weer de koelkast in.

In de koelkast is het 2 dagen houdbaar (afgesloten.)

Zelf haal ik het de avond van te voren uit de vriezer en leg die rollen in de wasbak. Tegen de tijd dat het avond is zijn ze perfect op temperatuur.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vragen over vers vlees/farmfood fresh" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: blinde man en pup in het park
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^